- votlage71: Kábel menedzsment
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nova96
őstag
Üdv van egy kis gondom a 10 bites videókkal.
A lejátszás egy asus k53b laptopról megy. e450+AMD 6470M 512MB
A lényeg, hogy a 10 biten kívül minden megy, de ha 10 bitesre állítom be akkor a nagyobb kódolású vagy cgs részeknél nem megy.
És eddig nem is volt gond mert 10 bit arra állítom ha cgs volt akkor arra. De most belefutottam egy olyan 10 bit és mellette van cgs rész.
A lejátszás a Tomix24-nak a pakkjával sikerült össze hozni, de most 10 bitnél nem tudom mit csináljak, mert ha állítok rajta akkor se cgi rész nem megy, se 10 bit.
Valami ötlet mit csináljak?
driver, lejátszó(compiled by XhmikosR) mellete fent van a x264 codec rev 2208, FFDShow 08.25,AC3 2.5b -
DaeMonS
tag
ertem,
koszonom,a tablazat jo a sajat A-procikon beluli kulonbsegekhez.lehet nalunk egyaltalan "utos" lapot kapni? olyan szimplak,illetve microATXeket talalok csak arlistakban..en meg olyasmire gondolok,keersek ami az AT3ION-T Deluxehoz hasonlit - midnen integralt ITX taviranyito wifi
...jo kis lapka...
-
DaeMonS
tag
nos koszonom a javaslatot,
el tudom kepzelni hogy erre valtok
nincs egy fogyasztas osszehasonlito tablazatotok veletlenul valahol kezalatt?
illetve jol jonne pl egy osszehasonlitas ion vs brazos vs liano ?koszonom
tudnatok konkretabb ajanlatot,esetleg arat, vagy akar hol lenne erdemes megvennem a lapkat es procit?
-
raidx
őstag
válasz
szabi__memo #8292 üzenetére
De igen. A "D"-k már az újabbat kapták.
-
raidx
őstag
válasz
szabi__memo #8290 üzenetére
USB3/USB2
-
szabi__memo
nagyúr
Biostar A68I-350
58 font.
Tudja valaki miben más a 350D mint a 350. Elvileg van mindkettő -
Goose-T
veterán
Tapasztalataim alapján 2006-os és régebbi játékok mindenféle kompromisszum nélkül futnak Brazoson. Amikkel eddig játszottam és/vagy játszom: Fable, Overlord, NFSU2, POP: Sands Of Time, Torchlight, Deus Ex, FlatOut 2, LEGO: Pirates Of The Caribbean, Elder Scrolls: Morrowind/Oblivion, Aion (na itt már eléggé vissza kell venni, de játszható).
-
DaeMonS
tag
sziasztok,
biztosan elhangzot ezerszer, de egy friss ,naprakesz ajanlat jol johetIntel ATOM ION platformon vagyok, tokeletesen megelegedve vele,
felmerult viszont hogy a napokban epitenem kellene masikat, igy gondoltam hogy most
lehetne brazos,vagy erosebb alap.A kerdesem hogy van-e, illetve milyen gyarto,melyik tipus;amivel MA erdemes HTPC-t epiteni,amihez termeszetesen van taviranyito, szeretnem ezt mind egy "box" verzioban letudni ( ha lehet ) .
az elvaras, mint mindig alacsony fogyasztas....viszont, kerdeznem azoktol akinek van tapasztalata, egy brazosbol, ki lehet nyerni akkora teljesitmenyt hogy alkalom adtan jatszon az ember; pl egy NFS, vagy egy Starcraft ? nem 300fps-re gondolok HD felbontasban, csak egy elvezheto 1-2 oras hetvegente relaxalos lehetosegre.Johetnek konkret tapasztaltok, brazos+videokartya ajanlatokhalas koszonet,
-
raidx
őstag
Kezd kiakasztani a CFI CBI-A8989 házikóm tápja!
Időnként elkezd a ventilátora turbóba üzemelni és 3-4 napig abba sem hagyja. Hol-ott semmi nem indokolja a turbózást. Kontakt hőmérővel mérve a csendes és zajos időszakaiban lényegi eltérést nem mérek az alkatrészeken. A házba lévő cuccok hőfoka sem indokolja a zajongást. Arról nem beszélve, hogy a környezeti hőmérsékletnek sincs köze hozzá mert nem a kánikulába csinálja.
Az lesz a vége, hogy leváltom egy paneltápra vagy PicoPSU-ra. -
IppY
tag
Nem is tudtam, hogy ilyen profi notim van
. Azt hittem ez a CEC szabvány alapból a HDMI szabvány része, mondjuk 1.3-tól fölfelé.
Hmmmm...
-
peti85
senior tag
válasz
szabi__memo #8278 üzenetére
A Toshiba már évek óta beleteszi ezt a chip-et a HDMI-s laptopjaiba. Ha jól tudom a jó pár éves Satellite A200 sorozatban is megvolt ez a feature.
Ezt hiányolom nagyon a mai HTPC-be szánt lapokról, de a legjobb az lenne, ha az ATi/nVidia ezt alapból beépítené a VGA-kba.
Itt egy alternatív megoldás: Pulse-Eight HDMI-CEC adapter
-
IppY
tag
Érdekelne , hogy egy ASRock sFT1 Fusion E350M1-USB3 alaplaphoz milyen passzív házat tudnátok ajánlani, amibe belefér egy 2,5" HDD és paneltáp, ill. mivel a TV hátuljára lenne szerelve esetleg VESA 200 felfogatást/foglalatot/csavarhelyeket.
A hűtés miatt mondom, hogy csak ritkán néznék 1080p-s filmet, megelégszem 720p-vel is, és nem játszanék rajta, ellenben 24/7 menne (torrent és squeezebox server miatt).
Várom az ötleteket, köszi
-
IppY
tag
Igen, Toshiba Satellite U500-1EU pontosan. Kellett instalálni valami HDMI-s drivert is, de lehet, h a Win7 alapból kezeli a HDMI-n a távirányítást. A HDMI1.3 szabvány kép- és hangjel (valamint a vezérlőparancsok) átvitelét is megoldja, ráadásul van valami CEC szabvány amit az eszközök egymás közti kommunikációt támogtaja.
Jól működik, amikor használom. De csak időnként, mert lusta vagyok rákötni, ... Inkáb a TV-hez (Samsung LE40bB650) adott Samsung Share Managert használom, TV a NET-re dugva, és DLNA-n nézem a filmeket (képeket-zenét). Egy gond van, hogy a kopekkel szoktak gondok lenni (pl nincs hang, nem tuja lejátszani és olykor nem lehet beletekerni). Talán a TV fw-jét kéne frissíteni, de hamarosan nem lesz szupport, ezért gondolkodom a HTPC-n.
-
Goose-T
veterán
-
Gabor970
addikt
okoskodhatok a dolgon, de azért ha nagyon magambanézek, és ahogy ismerem magam, ebből egy 1225B E-450-es asus netbook lesz, szinte bizonyosan. Legfeljebb még gyűjtögetek pár hónapot. Azt ha kell nettopnak használom, ha kell, akkor meg netbooknak is pont megfelelő.
-
IppY
tag
válasz
feketepeti #8259 üzenetére
Köszi feketepeti a tippet!
Egy bajom van csak, hogy ha jól sejtem te a C60M1-I-t ajánlottad, de azon nincs HDMI. Nekem meg pont kellene mert az LCD-m (Samsung LE40B650) az 1.3-at tudja, és a notimmal HDMI-n összekötve a Windows Media Centerben (WIN7 Home Premium) a TV saját távirányítójával tudok navigálni, beletekerni, stb. És van USB3 is a ASRock E350M1/USB3, 25k alatt.
Azé' köszi, jónak tűnik az Asus-od is fogyasztásra, pl csak egy NAS-nak tökéletes!
-
raidx
őstag
válasz
Gabor970 #8267 üzenetére
Mivel nagyon terjednek az USB3-at kihasználó kütyük érdemes olyan lapot nézni ami már tudja az USB3-at. Ha nem érdekes a kis fogyasztás és játszani is akarsz akkor egy Llano, Házi kis szervernek olcsó üzemmel egy C60-as lapocska, Ha kicsit használni is akarod akkor egy E350/E450-es lap. A döcögősség legtöbbször nem odavaló dríver vagy szoftver és beállítási probléma szokott lenni. Sokan megszoktak dolgokat XP alatt és azt akarják most is használni ami viszont nem hozza a kívánalmakat.
-
Gabor970
addikt
válasz
petike2014 #8266 üzenetére
mármint a C60 döcögött, vagy az E-350-es gigabyte ?
-
petike2014
aktív tag
-
Gabor970
addikt
....vagy nemtudom
most nézem, hogy asus C60-as lap + ház 33,000Ft, vinyóm, memóriám van fiókban, gyakorlatilag fillérekből előbbre lehetnék mint most az MSI WIND U100 nettoppá avanzsált netbookommal.
hoppá, lószart: most látom, hogy E-350 van 20e alatt. [link]
-
feketepeti
aktív tag
válasz
Gabor970 #8263 üzenetére
Az nyilván kicsit sokrétűbben használható cucc, de fogyasztásban azért más dimenzió. Nálam a prioritás a fogyasztás és a csendes üzem volt, így szépen elkezelgeti nekem a letöltéseket, otthoni fele serverkén is funkcionál, a tárolt tartalmakat elérem a többi gépről, telefonról xboxról, stb stb és nagyon minimál fogyasztással.
Szóval a tervezett célra tökéletesen megfelel.
-
Gabor970
addikt
válasz
feketepeti #8262 üzenetére
köszönöm, csak általánosságban érdekelt, hogy a teljesítmény elég-e. Ezek szerint igen. Néha -ahogy korábban is írtam- megfordul a fejemben, hogy esetleg C60-al kezdjek, igaz én netbookban gondolkodom. Azt már eldöntöttem, ha mégis asztali kis gépet raknék össze, az Llano lenne a legkisebb procival miniITX lapon, és nem brazos.
-
Tron2012
csendes tag
-
Gabor970
addikt
válasz
feketepeti #8259 üzenetére
a c60 problémamentes 1080p tartalmakkal?
-
feketepeti
aktív tag
Lejjebb írtam, hogy én egy Asus CM60-ból építettem HTPC-t és egyelőre nagyon elégedett vagyok vele.
Baromi keveset fogyaszt, egy 36VA-es tápról járatom, ami csak épp langyos, igaz csak 2db 2.5" vinyó van benne, egy 320-as és egy 500-as. (ezek voltak otthon)Nálam mondjuk a minimál fogyasztás volt az elsődleges. Van egy táccspados Logitech kicsi billentyűzetem, tökéletesen ellátja a funkcióját és a passzív hűtésnek hála, nagyon csendes.
Illetve nem teljesen passzív, egy 200 fordulatra redukált 8cm-es thermaltake ventilátort azért rátettem, de ez gyakorlatilag 0 zajt gerjeszt és így a legmasszívabb használat mellett sem megy 40 fok fölé semmi, a vinyók is 35 körül megállnak.
Linux alatt nem tudtam normálisan beizzítani és csak XP licenszem volt legálisan, ezért az ment rá, de teljesen jól működik.
-
peti85
senior tag
MSI E350DM-E33 van valakinek? Erősen bestbuy gyanús.
-
IppY
tag
Sziasztok!
HTPC építésen gondolkodom én is. Eddig többen az ASRock E350M1 alaplapot említettétek. Tényleg jó? Mert eddig Asusra gondoltam.
JA az USB3-as verzió is ok? Köszi!
-
batagy
őstag
válasz
kormost #8246 üzenetére
Jé, tényleg a /etc/sensors3.conf fájlban van a konfig, SUSE-n is. Nem vettem észre.
A te konfigodban valami nem jó, mert pl:
5V: +1.68 V
12V: +3.42 VAz 5V-nak 5V környékén, a 12V-nak 12V környékén kéne lennie.
Nekem is fura, hogy a sensors-detect futtatására az /etc/sensors3.conf nem íródott felül!
-
kormost
csendes tag
A címkéket átírtam ki is írja, de abban nem vagyok biztos, hogy megfelelőek. érthetőbben hogy az "in1" alap címke az tényleg "VCore2" feszültséget jelenti e? A min max értékeket is át írtam, de azokat nem vette figyelembe. Amúgy ubin az /etc/sensors3.conf-ban vannak az értékek és a címkék nekem ez most így néz ki:
chip "w83627ehf-*" "w83627dhg-*" "w83667hg-*" "nct6775-*" "nct6776-*"
# label in0 "Vcore"
# label in2 "AVCC"
# label in3 "+3.3V"
# label in7 "3VSB"
# label in8 "Vbat"# set in2_min 3.3 * 0.90
# set in2_max 3.3 * 1.10
# set in3_min 3.3 * 0.90
# set in3_max 3.3 * 1.10
# set in7_min 3.3 * 0.90
# set in7_max 3.3 * 1.10
# set in8_min 3.0 * 0.90
# set in8_max 3.0 * 1.10label in0 "VCore1"
label in1 "VCore2"
label in2 "VCC1"
label in3 "VCC2"
label in4 "DRAM"
label in5 "+1.8"
label in6 "5V"
label in7 "12V"
label in8 "-12V"set in0_min 0.9
set in0_max 1.5
set in1_min 0.9
set in1_max 1.5
set in2_min 3.3*0.95
set in2_max 3.3*1.05
set in3_min 3.3*0.95
set in3_max 3.3*1.05
set in4_min 1.3
set in4_max 2.0
set in5_min 1.8
set in5_max 2.1
set in6_min 5.0*0.95
set in6_max 5.0*1.05
set in7_min 12*0.95
set in7_max 12*1.05
set in8_min -12*0.95
set in8_max -12*1.05Értelemszerűen a ki kommenteltek a régi címkék és értékek.
a kimenet meg így néz ki:
nct6775-isa-0290
Adapter: ISA adapter
VCore1: +0.96 V (min = +0.00 V, max = +1.74 V)
VCore2: +1.02 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM
VCC1: +3.25 V (min = +2.98 V, max = +3.63 V)
VCC2: +3.25 V (min = +2.98 V, max = +3.63 V)
DRAM: +1.40 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM
+1.8: +1.82 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM
5V: +1.68 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM
12V: +3.42 V (min = +2.98 V, max = +3.63 V)
-12V: +3.39 V (min = +2.70 V, max = +3.30 V) ALARM
fan1: 0 RPM (min = 0 RPM, div = 128)
fan2: 2445 RPM (min = 0 RPM, div = 8) ALARM
fan3: 0 RPM (min = 0 RPM, div = 128)
fan4: 0 RPM (div = 128)
SYSTIN: +63.0°C (high = +0.0°C, hyst = +0.0°C) ALARM sensor = thermistor
CPUTIN: +65.0°C (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C) sensor = thermistor
AUXTIN: -11.0°C (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C) sensor = thermistor
cpu0_vid: +0.000 V
intrusion0: ALARM -
batagy
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #8243 üzenetére
-
kormost
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg lm sensors configja (neten hiába keresem), ami korrekt beállításokat tartalmaz ASROCK EM351-hez!?
Előre is köszi a segítséget!
-
feketepeti
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam beköszönök, ha már kaptam egy kedves invitálástEgy Asus CM60-as deszkából építettem egy kis HTPC-t, passzív táppal (egy régi kapcsoló üzemű 36VA-es táp, meg egy ilyen modul: http://www.mini-box.com/s.nl/it.A/id.417/.f?sc=8&category=13 )
Nagyon keveset fogyaszt.Eddig nagyon jó, csak Linux nem nagyon sikerült pöpec radeon driverrel. Az XP sem volt sima ügy, de megy.
Elkezdek majd visszaolvasgatni.
-
syler123
veterán
válasz
szabi__memo #8225 üzenetére
Megy a killa sample
Az valami driver hiba lehet, vagy program. Xbmc a 4k-val kockásodott, de javították. -
ooszi
senior tag
Sziasztok parnap teszteles utan, igen meg vagyok elegedve az Asrock Mini Itx es lapom-mal.
Felraktam egy ket regi jatekot Pl. NFS Underground 1-2, L.O.T.R. Battle strategia, nagyon jol vitte medium beallitasokkal.
Igaz en csak Avi, Xvid, BDrip, DVD, es filmeket nezek, tokeletesen elviszi, csak azt vettem eszre hogy nagyon lejatszo fuggo, en KMP playert hasznalok, sajnos neha el mosodik a kep, de nem mindegyik filmnel, szamomra nem zavaro.Az lenne a kerdesem, hogy milyen vga t erdemes bele rakni ami egyut dolgozni az alaplapival?
-
batagy
őstag
Tényleg, ez is igaz!
Kösz az infót!Még egy kérdésem lenne Asrock E350M1-gyel kapcsolatban. Specifikáció szerint Smbios 2.3.1 van rajta, ami nyilvánvalóan valótlan infó.
Meg tudnátok nézni, hanyas SMBIOS van rajta?
Így lehet:
Windows alatt az "msinfo32" nevű tool (azaz a Rendszerinformáció) az első oldalon kiírja.Linux alatt:
hwinfo --bios | grep SM
vagy:
dmidecode --type 0Kösz!
-
-
válasz
petike2014 #8206 üzenetére
Arra kell még figyelni, hogy minden egyes Chrome verzió frissítésnél újra engedélyezi a pepperflasht... így újra le kell tiltani. Mondjuk ha nem dev channelen vagy, mint én, akkor ritkábban fog előjönni, de ahogy látod, hogy szaggat a videó, rögtön erre gondolj
-
batagy
őstag
Sziasztok!
kp59 3119-es hozzászólásában láttam, hogy ASRock E350M1-ra felszerelte az Ötzit.
A kérdésem az lenne, hogy az Ötzit 90 fokkal elforgatva is fel lehet rá szerelni? (Abból a célból ha a légáramlást nem oldalirányba, hanem hátrafelé akarom.)
Kösz!
-
raidx
őstag
válasz
petike2014 #8202 üzenetére
Lehet, megszoktad a K-Lite Codec Pack-ot de az nem való Windows 7 alá. Ha mindenáron akarsz valamit, akkor a Win 7-hez készített SHARK pakkot használd. [SHARK]
Nem lennék meglepve, ha a K-Lite okozná a gubancot!
-
válasz
petike2014 #8203 üzenetére
chrome://plugins/ -nál tiltsd le a chrome belső pepperflash playerét és használd helyette az újabb változatot és menni fog a hardveres gyorsítás
valahogy így, csak 1 flash player legyen engedélyezve: http://screencast.com/t/vk78vRzazGZS
firefox alatt is nézd meg melyik flash playert használja és hogy abban engedélyezve van-e a hardveres gyorsítás
-
petike2014
aktív tag
válasz
canniball #8201 üzenetére
Köszi,megszoktam már, régóta jól bevált
.
Feltettem az amd system monitort és beigazolódott a gyanúm, Firefoxban ugye már a 360p is akad folyamatosan gpu utilization 0-1% között mozog így és fhd-ban is, ugyan ez chromeban ahol annyira nem akadnak a dolgok mint ff-ben 2-4%, és IE alatt 8-15% ahol végül is jól megy minden, mondhatni...
Cseréltem RAM-ot is hátha de nem az volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest