Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacszk
senior tag
Na basszus, nem a venti ciripel hanem maga az alaplap. Amint elkezd dolgozni egy kicsit rögtön rákezd, baromi idegesítő hangja van. Szerintetek mi lehet, én mintha a borda alól hallanám.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
stratova
veterán
válasz Kukiente #6247 üzenetére
A Deccan platform törlése korábban felmerült már. Egy friss ropogós útiterv alapján nem érkezik 4 Bobcat magos verzió Trinity és a Brazos 2.0 közé.
Utóbbi röviden:
A platform legerősebb megoldása az E2-1800 lesz. Az új steppingre épülő, Zacate APU sokban hasonlít majd a nemrég bemutatott E-450-re, ám a két darab processzormag 1,7 GHz-es órajelen üzemel, ami 50 MHz-es emelést jelent. A 80 shader processzorral rendelkező integrált grafikus vezérlő megkapja a Radeon HD 7340 jelzést, a magórajelét pedig 523 MHz-re állították a tervezők, mely értéket a Turbo Core 680 MHz-re emelheti, amennyiben ez a fogyasztási kereten belül lehetséges. Az E1-1200 gyakorlatilag megegyező felépítéssel rendelkezik, de a processzormagok órajele 1,4 GHz lesz, míg a Radeon HD 7310-es IGP 80 shader processzora 500 MHz-en ketyeg. Mindkét újdonság a 18 wattos TDP osztályba kerül, továbbá az E2-1800 memóriavezérlője még az 1333 MHz-es DDR3 modulokat is támogatja.
E felett indul az 1 ill. 2 Piledriver* modulos, azaz 2 vagy 4 szálas Trinity.*Bulldozer továbbfejlesztése; Trinity esetében L3 cache nélkül egy Llanonál (remények szerint) legfeljebb 50%-kal erősebb IGP-vel.
Ez utóbbi mobil vonalon:
HD 7520G (1 modulos)
HD 7640G, HD 7660G (2 modulos)
asztaliban:
HD 7540D (1 modulos)
HD 7560D, HD 7660D (2 modulos Trinitybe várható)[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz HeavyToys #6255 üzenetére
Megpróbáltam, de hagyom, a p1-en és p2-n lehetne max javítani, az nem ment hogy azon mennyen csak a proci, mármint ezzel a k10el, pedig levettem autóról és beállítottam a frekit...
p0-t amikor 2.115ről leveszem 2-re rögtön meghal teszt alatt, 2.115el viszont stabil. Inkább nem bántom, ha ezt nem írod be nem is tudom hogy ilyet is lehet Pár fokot biztos nyertem vele.
Szóval így is jobb lett. -
Na_Ta
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Néz valaki esetleg HBO GO-t Brazoson? Gondolom megbirkózik vele.
Egy Zotac nano AMD-vel szemeznék, erre plusz internet, filmnézés,zene hallgatás, néha mp3 kódolás, meg néha egy kis Flatout 2NT
-
Paci.
tag
Nem tudom ezt már mutatta-e valaki, mindenesetre nem emlékszem hogy már lett volna. Nano-ITX Fusion. Mivel (még) nem tudok japánul, nem annyira tudom mit mondanak róla.
*szerk.: Gugli fordító rulez!
[ Szerkesztve ]
Vétkezz csak, gyónni ráérsz...
-
GIJoe
addikt
Nem rossz, bár amióta olvastam a Raspberry Pi-ről azóta tanulmányozom a Linuxot, hogy lehet elég nekem egy Debian, nem kell AMD Fusion...
-
GIJoe
addikt
Raspberry Pi video
GPU: Broadcom VideoCore IV,OpenGL ES 2.0,OpenVG 1080p30 H.264 high-profile encode/decode -
syler123
veterán
40mbit/sec-ig támogatja. Ami nem kevés, de nem tudjuk mi lesz a jövőben, aztán majd szaggathatnak a videók is. Brazost nem váltaná ki az tuti, azzal a 800mhz-el. Ráadásul sd kártyáról futó OS aztán nagyon gyors lehet... Hdd-t sem tudom hogy lehet-e rá kötni... De érdekes kezdeményezés, akinek kevés pénze van az is gépezhet, ez nem elhanyagolható szempont...Netezésre jó lehet, elvégre már telefonnal is megy.
A mérete viszont nem semmi, egy usb-s hdd házban elfér méretre... Nem tudom mennyit fogyaszthat, ebből megérné letöltő szervert csinálni.A hdd-s részt visszavonom, látom az van rákötve
[ Szerkesztve ]
-
Paci.
tag
-
GIJoe
addikt
Igen szeretnék egyet rendelni mindenképp, abban bízom hogy ez még csak az első fecske, és lesz ver 4. magasabb órajellel...
Amúgy egy jól beállított rendszer csodákra képes, de biztos nem kell bemutatnom a Knoppixot, Linux live CDt. Próbáljátok ki, kiír, boot és használ, mindent tud... -
sysrq
őstag
Raspberry honlap merre van? Érdekelne mivel megy? 12V az minden háztartásban akad de ha valami hülye érték hogy csak tőlük vehess adaptert az nem mindegy. Hangot kiadja HDMI-n? 24P? Jó, tudom olcsó, de az olcsó néha nagyon drága.
Linux meg kellene, majd kipróbálom azt is amit ajánlottál.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
GIJoe
addikt
http://www.raspberrypi.org/
Hopp a címlapon írnak az XMBC-ről... -
Paci.
tag
Ne offoljunk már gyerekek, van neki már saját magyar weblapja és ráadásul saját PH-s fóruma is egy ideje
[ Szerkesztve ]
Vétkezz csak, gyónni ráérsz...
-
Goose-T
veterán
Sziasztok!
Most készülök összerakni egy HTPC-t a következő alkatrészekből:
* LC-Power LC-1340mi ház
* ASRock E350M1/USB3 alaplap
* Valamilyen SATA-s notivinyó (2,5")2006 óta nem nagyon szereltem asztali PC-t, notit használok, ezért nem vagyok teljesen képben a mai helyzettel ezen a téren. Ha már esetleg van valakinek ilyen háza, akkor meg tudná mondani, hogy adnak-e hozzá slimline SATA átalakítót? Már ha az kell hozzá egyáltalán. Szóval kell venni még hozzá valamit pluszban, hogy működőképes legyen, vagy nem?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Brazoshoz honnan lehetne leszedni 64bites openelecet? -
bozsozso
őstag
-
bozsozso
őstag
válasz canniball #6279 üzenetére
Igen létezik itt ajánlotta valaki valószínű az Építsünk HTPC-be. Le is töltöttem akkor, de az a változat hibás volt és így nem tudtam telepíteni sem. Meg is van még de ahogy elindítom már nem települ pendrive-ra. A 32bites az felmegy rendesen a pendrive-ra.
szerk. a többinél van 64bit
[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
válasz szabi__memo #6284 üzenetére
Az E350is nagyon jó a E450 meg bőven jó, már csak ezt kell 10Walá belökni, a 28nmel
-
bozsozso
őstag
32bites verzióban kipróbáltam nagyon gyors volt vele, de tényleg csak kipróbáltam és le is szedtem, mert vártam a 64bitest. Jelenleg win7 alatt megy az xbmc-m ami még teljesen képlékeny ezért kerestem.
Csicsóka: de akkor ezek szerint hiába azért köszönöm válaszod. azt viszont próbáltam is (ami még jelenleg is megvan) nálam sem tudtam még a pendrive-ra sem telepíteni. azt hittem jött belőle ki jó verzió
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
-
Armagedown
őstag
Nézzétek a svédek mekkora Brazosos notit árulnak , nem is gondoltam hogy ilyen is van
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Armagedown #6290 üzenetére
A link helyesen.
-
d.tiborz
aktív tag
válasz Armagedown #6290 üzenetére
Ekkora hodály, és se egy eSATA, se HDMI. Nem is kell. (de még hogy! )
-
Goose-T
veterán
32 bites Windows 7-et telepítettem az új gépemre, amibe egy 4GB-os Kingston HyperX Blue memóriamodult tettem. Az mitől van, hogy csak 2,62GB-ot lát a Windows? A feleségem gépében is 4GB van 32 bites Win7-tel, de ott mégis sokkal több látszik. Abban Intel Core 2 Duo T5500 proci és integrált Intel VGA van.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
stratova
veterán
válasz syler123 #6295 üzenetére
Kétlem, hogy Brazos mellé VGA-t tett volna (legalábbis ez a konfigurációjában nem szerepel). Ezért gyanakszom én az IGP-re, 32 bites Win7 nálam 3.43 GB-ot lát a 4 GB-ból (Core i5-520M szintén, itt az IGP jelenleg 197MB-ot használ).
Az ASRock E350M1/USB3 UEFI-jében kellene megnézni az erre vonatkozó beállítást (sajnos nekem nincs ilyen lapom).[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Igen arra gondoltam. Más kérdés, hogy nekem mindvégig integrált vga marad, amíg nem is ugyanazokat a címeket használja, mint a proci. Annyi hogy hogy egy kapal alá került a cpu-val... Osztott videó memória korábban is volt laptopokban stb...
Az APU megint más úgy én is szoktam hívni, hamár egybe van építve... -
Hokoyumi
tag
üdv
a kérdés adott
esetleg vki tudna segíteni?
vagy másnál fennáll ugyan ez a probléma?Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest