Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
Ez jó kérdés!
Tudni kellene hozzá, mit is szándékozol belerakni a dobozba az alaplapon kívül? HDD-k, SSD, ODD, + VGA? Szóval miből fog összeállni a konfig?
Minimál konfig esetén elég lehet akár 80W-os is, maximum esetén meg akár a 200W is kevés lehet. Egy jó VGA sokat tud zabálni!Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
iMaverick
addikt
-
iMaverick
addikt
Én a Asus-t venném. Annó én is ezt szerettem volna venni, csak újonnan 1-2 hetet kellett volna várnom rá. Ezért döntöttem aztán a használt mellett. A srác, akitől vettem végül 2 fajtát kínált: egy Asrock-ot és (ha minden igaz) egy ilyen Gigabyte-ot. A Gigát hátlap-doboz-CD-leírás-minden nélkül kínálta 1000Ft-tal drágábban (20eFt), mint az Asrock E35M1-et, viszont ahhoz meg minden megvolt... A Giga meg úgy csupaszon is csak az USB3-at tudta plusszba...
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
raidx
őstag
Az bizony a céljaidtól függ!
Az Asus lapja nem Mini ITX (micro ATX méret). Kérdés? Szükséged van a többlet lehetőségre (PCI-E 16x konnektor pld. + VGA, két PCI sín tunerekhez és hangkeltőkhöz pld., meg sok egyéb plusz tudás)?
[Teszt mind kettőről][ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Itt linkeltem be 100 Wattos táp elérhetőségeket. [link]
Sajnos nagyon szűk a kínálat. Átlag 300 Wattnál kezdődnek, 300 - 400 wattosokból sok van, kisebbek alig. Van még a Panel Táp + a 12 voltos AC/DC táp lehetőség. Vagy olyan házat választasz ami tartalmaz tápot is.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Roxbury
őstag
Nekem személy szerint ez tetszik. [link] [link]
De így is 15 papír, mondjuk kapsz hozzá egy 65w-os paneltápot.
Csak egy bibi van, ha lejár a garancia és beszarik a táp, nem fogsz tudni venni bele ilyent (de ez az összesre igaz, amiben paneltáp van), mert külön nem lehet kapni. Ha meg külön kell megint venni, ha egyáltalán kapsz (pl: PicoPSU), azok nagyon drágák+gyakorlatilag ki tudja, hogy mennyire megbízhatóak és mennyire küldik halálba a gépet. Nem tudom mennyit szándékozod használni a gépet, de ha keveset, szerintem abszolút nem éri meg.A többieknek pedig köszönöm az összes eddigi segítséget, linket, választ a kérdéseimre.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Hát, sajnos ezek a tápok kezdenek kimenni a divatból, ezért az áruk egyre feljebb ballag.
Ennyiért már lehet paneltápos házikót venni + a hozzávaló 12 Voltos AC/DC tápot.
Ajánlom figyelmedbe az oldalon található házakat és kockatápokat.
Jelenleg ettől olcsóbb megoldást nem igen találni. Ha az oldal alján megnézed a PSU+ téglatáp árakat szintén a korábbi linkek árához közelít. Vagy választasz olyan házat, amibe 250-300 wattos táp van eleve. Ott meg szinte elveszted a Brazos lapok kis fogyasztásának előnyét a táp vesztesége miatt.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Igen! Az EPC-t én inkább szerver háznak venném mert az nem látszik annyira. A ThermalTake nyugodtan lehet szem előtt mert elég mutatós. Mind két esetben gondoskodni kell a megfelelő házhűtésről!
Bár még itt is van bőven veszteség a 200 wattos tápnál, de egy PicoPSU + legalább 80 pluszos téglatáp aranyárban van. Amit energiába megspórolsz pár wattot igen hosszú idő után válna nyereségessé.
-
-
sysrq
őstag
Nem, neked kell eldöntened mit szeretnél, ha a lehető legkisebb méretre gyúrsz akkor a mini házba a panel/pico tápot érdemes, egyrészt elég, másrészt meg halk, nem fűt (annyit). Ha nagyobb a ház akkor belefér a normál táp.
A Zotac meg jobb mint vártam, aki teheti azok közül válaszon, érzésre gyorsabb mint az ASUS. Lehet csak az újdonság varázsa.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
WMD
csendes tag
Asus honlapján ezt írja E45M1-M: 2 x DIMM, Max. 8GB, DDR3 1600(O.C.)/1333/1066 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory
Ha megy valóban 1600MHz-en a RAM akkor szvsz megér +pár ezer forintot, mert ennek az architektúrának ez a gyengéje.
VGA teljesítmény különbséget szerintem nem lehet észrevenni. -
raidx
őstag
Ha csak filmnézés és netezés a cél akkor nem!
Ha egy kicsi játék is, akkor elgondolkodtató mert a kicsit izmosabb grafika és a jól beállított 1600-as ram hozhat némi előnyt. De erről még keveset tudni. Személy szerint kicsit túl árazottnak tartom az E450-et az E350-ekhez képest. Nem hozott annyi többletet. Legalább is eddigi ismereteim alapján.
-
iMaverick
addikt
MPC HC-vel próbáltad már? Én ezzel nyomom és most direkt megnéztem megint: teljesen röcc nélkül játsza le a Brazos (uo. Asrock, mint Nálad) a Killa-t. (Meg még van pár magas bitrátájú, L5.1-es teszt videó direkt ilyen esetekre.)
(Ráadásul van portable verzió is belőle, így nem kell telepítened sem, csak addig tedd fel, amíg kipróbálod...)
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
raidx
őstag
Opera böngésző alatt néztem! Átlag 70% proci használat akadálymentesen.
Megnéztem az Opera 12 Labs előzetessel is ami HV gyorsított és 64 bites. Átlag 65% proci használat és akadálymentes!
Úgy tűnik, a böngésződ lessz a ludas.@nemszabad
Mivel az E350m1 és az E450M1 között nincs lényeges külömbség, nagy valószínűséggel az E350M1 driverek jók hozzá. De maradnák az AMD oldaláról telepítetteknél. Azok biztosabban kihasználják azt a nüansznyi külömbséget.
-
raidx
őstag
A 6 in 1 pakk az úgynevezett alaplapi driver pakk (alaplap specifikus ezért nincs az AMD oldalán). Anélkül is megy a rendszer de jobb ha nem a Winre van bízva minden. A gyártó jobban tudja mi is kell az adott alaplaphoz míg a Win általánosan használható dolgokat tartalmaz.
A gyártó oldalán található VGA pakk felejtős. Az AMD oldaláról kell a legfrissebb Catalist pakk (igaz már más a neve de a lényeg ugyan az.) Ez frissebb és összetettebb pakk mint az Asrock VGA drivere (általában havonta frissül és érdemes frissíteni a gépen is).Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
bozsozso
őstag
32bites verzióban kipróbáltam nagyon gyors volt vele, de tényleg csak kipróbáltam és le is szedtem, mert vártam a 64bitest. Jelenleg win7 alatt megy az xbmc-m ami még teljesen képlékeny ezért kerestem.
Csicsóka: de akkor ezek szerint hiába azért köszönöm válaszod. azt viszont próbáltam is (ami még jelenleg is megvan) nálam sem tudtam még a pendrive-ra sem telepíteni. azt hittem jött belőle ki jó verzió
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
-
Goose-T
veterán
Le akarsz játszani 24p-s filmeket 60Hz-es kijelzőn? Szerintem bármilyen gépen is játszod le, abból csak 2:3-as pulldown lesz, semmi több. Ha nem 24p képes a tévéd/monitorod, akkor inkább azt kellene lecserélned.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
avion
csendes tag
Én ezt vettem Asrock A75M-ITX:
[link]Árban ez volt jó, de nagyon kevés helyen lehetett kapni.
Tudok alulfeszelni is, nincs vele gondom.Elsőre nem tűnik rossznak a giga lap sem.
Arra viszont figyelj, persze csak ha érint, hogy megy-e egyszerre a HDMI és a DVI![ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Szerintem akkor is hülyeség. Ha 24p-s videót akarsz 60p-n lejátszani, akkor ha tótágast is állsz, akkor is csak minden ötödik képkocka lesz jó helyen az 60Hz-es időtengelyen. Ez azt jelenti, hogy ötből négy képkockát utólag kell kiszámolni, különben nem valósul meg a kadenciahelyes megjelenítés. A második linken egyébként is 48Hz-et írnak.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
bumi
tag
Valójában az eredeti mozifilmek sebessége 24 képkocka /s.
Hogy ez tökéletesen megjeleníthető legyen, ezért a blueray filmek is ezt használják!
Ezért értelmezhetetlen, hogy miért akarod átalakítani.
Nekem Pana plazmán rezzenéstelen tökéletes a kép!
Egyébként bármilyen átalakítás csak ronthat az eredeti minőségen. -
Goose-T
veterán
A 48Hz rendben van, de akármit is mondasz, a 24Hz és a 60Hz nem kompatibilis egymással. Olyan, mintha ezen a babajátékon a kockát akarnád a kör alakú nyíláson bedugni: lehet, hogy sikerülni fog, de biztos, hogy lesznek veszteségek.
Ja, és nekem is 24p-képes Panasonic tévém van (E30), ha már a témánál vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
-
zsolt501
nagyúr
Nekem az jön ebből amit leírtál, hogy a tv-d nem kezeli rendesen a 24p-t és ezért rossz nálad a kép, ilyet már én is láttam és ilyenkor tényleg az volt a megoldás hogy a 24p-s filmet más frekvencián néznek, igaz ez már nem ad olyan pontos megjelenítést, de élvezhetőbbé teszi mint egy hibás 24p.
Viszont ennek a (gyorsításnak erőforrás igénye van ezt nem szabad elfelejteni, mert ilyenkor egy programnak ki kell számolni a köztes kép kockákat.
Szóval én mind a két oldalt megértem.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
syler123
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest