Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
nálam 750K UEFI-ben 1.25V-ra van belőve TC off, power management off. "sima" szorzó 42-es így 4.2ghz loadnál. cpuz szerint loadnál 1.4V-tal kínálja. stabil. egy régi gyári hőcsöves amd hűtővel hűtöm amivel ~56 fokos loadnál kis fordulaton (mx-2 paszta). CnQ on => 1400mhz 0.9V. teljesen korrekt így a szisztem.
egy kis érdekesség:
(ramok 1866 Cl9)
NB freki (alapon) 2000mhz => winrar bencs 2700KB/s.
NB freki 2600mhz => winrar bencs 4300KB/s.proc fogyasztás hwmonitor szerint loadnál ~80W korrekt.
[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
-
-
Hurkaleves
őstag
ezeknek a problémáknak szerintem megvan a maga topikja... és valszeg hamarabb találsz megoldást is!
-
Hurkaleves
őstag
válasz diablo1984 #6416 üzenetére
nemcsoda.. kisebb csíkszélesség kevesebb fogyasztás kisebb tdp-k... a hűtő teljesítménye pedig állandó.
nekem egy amd gyári hőcsöves hűtő tesz szolgálatot hibátlanul![ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
szívesen állítanám én is még pontosabban a feszt, hogy ha nem muszáj ne adjon 1.4V körül neki loadnál, de a jelenlegi mITX alaplapom nem kifejezetten tuningra született és így csak egy értéket tudok állítani a többit ő szabályozza még kikapcsolt póver menedzsmentel és TC -vel is..
-
Hurkaleves
őstag
válasz atti_2010 #7290 üzenetére
az uccsó sorokban írtam, hogy kikapcsoltam ezeket a fícsöröket... és igen, kézzel állítottam mindent. ( )
csak a lapom nem támogat még finomabb beállítást vagy nemtom... mert uefi-ben 1.26V körül állítottam és loadnál a cpuz 1.4V körüli értéket tol ami hihető. ha lentebb veszem az uefi-ben az 1.26V-ot akkor meg nem kapcsol be mert valszeg 4.2Ghz-n bootol és akkor az elején csak 1.26v-ot ad neki ami arra éppen elég, hogy feláljon a rendszer aztán stabilizálódnak az állapotok. gondolom én.[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
naszóval. 1.26 voltal -> 4.4ghz-n nem bootol.
1.3 voltal bootol, de de prime-ban egy mag az elején elszáll, eközben a cpuz már 1.48V-ig is elmegy.
pedig 1.48V mellet azért illő lenne tudni a 4.4Ghz-et, ugye?
ebből az jön le, hogy valóban a bios-ban beállított érték a mérvadó illetve amit a AOD mutat...
viszont az fura, hogy a lap mennyire stabilan tartja a feszt miközben az ezelőtti lapjaim azért droppoltak.
vagy manapság ez már tök normális, hogy ilyen egyszinten tartja a feszt? vagy az AOD nem írja ki a kis eltéréseket?
mert igaz kiír ingadozásokat mert váltogatja a proci a frekiket és a feszt és a frissítése a proginak elég lassú ezért egyszer. 4.2ghz egyszer 2.2 egyszer 1.4 meg 2.8...
minden esetre most visszaállítottam 4.2Ghz-re és adtam neki némi plusz feszt, hogy tuti legyen azaz 1.27 voltot, most így hagyom. -
Hurkaleves
őstag
válasz Cthulhu Dawn #7388 üzenetére
az a 3ghz NB órajel szerintem is kicsit magas... node nem is ez a lényeg hanem hogy nálam 2600mhz-en ketyeg az NB jelenleg és asszem 1.2V-al. winrar sebességnél nagyon durva eredményt hozott!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
Állásajánlatok