Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz InterFox #10598 üzenetére

Én már vagy tucatnyi játék tesztjét (sajátot!) belinkeltem, mennyire elég egy A10 akár egy 7870XT alá is, már akkor rájöttem, hogy sokkal jelentősebb a humán neuronlimit, mint a mese erről a "kevés a CPU"-témáról. Azóta inkább játszom, és élvezem a 100%-ban kihajtott VGA-t (UE3-as játékoknál persze valóban CPU limit van, de 130FPS felett ez nem igazán érdekel, inkább leszabályozom a VGA-t, hogy kevesebbet fogyasszon), aki meg nem érti, hogyan kell beállítani egy rendszert, az siránkozzon bőszen. :)

Crysis 3-mal amúgy vigyázni kell, mert erősen csal, nálam pl. tuningolt VGA-beállításokkal NŐTT a CPU-kihasználtság és a VGA-é is, míg alapon VGA- és CPU-limitesnek is tűnt a rendszer. A motor lényege az, hogy csak erős hardveren fut teljes kihasználtsággal, aminek nyilván anyagi okai vannak, azaz, hogy a user vegyen drágább hardvert. Szerencsére ez megoldható CPU és VGA tuninggal, mert akkor a játék már elhiszi, hogy erősebb alatta a hardver.

2 vs. 4 mag között persze nyilvánvalóan van és lesz is eltérés, ezt már Celeron vs. i5 összehasonlításban is tapasztaltam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés