- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2021-05-14 12:18 Téma összefoglaló
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterDeeJay
veterán
Köszi!
Az avaliable spare 100
Csak a gyártói tbw fogyott el aminek nincs jelentősége használatban (csak garanciális kérdés)
De 100%-os a valós kondíció, vicces de ez jelen formában teljesen hibátlan, nyilván akár mikor elkezdhetne romlani de nem hiszem hogy ez egyik pillanatról a másikra történik.
Mondjuk a 76 fok miatt raknék rá hűtést.kovsol
igen, ez miatt a kondíció nem igazán jó megfogalmazás hdsentinel esetén hiszen a fenti meghajtónak nincs semmi baja ha lenne zabálná le a tartalék helyet.
Ezért lenne jó ha a hds nézné a spare részt persze gondolom mindegyik gyártó máshogy nevezi és egyszerűbb bár állapot szempontjából nem teljesen valós TBW-t nézni. -
MasterDeeJay
veterán
Na ez egy érdekes élettartam teszt.
Esetleg ha van lehetőséged megmutatnád a smart értékeket is?
Arra lennék kíváncsi hogy elfogyott-e a tartalék helye az ssd-nek, mert ha nem akkor bátran tovább használható. (meg amúgy is tovább használható tekintve read only lesz ha kifut a helyből)
1000TB az iszonyatosan sok, nekem átlagos használattal volt 80-90tb
. Minden esetre megnyugtató hogy milyen sokat kibírnak ezek az ssd-k. Meg amúgy is véleményem szerint a vezérlő elöbb bedöglik minthogy elérje a TBW-t. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Én tegnap állítottam le a gépeket, alapból nyereséggel szállok ki, hála annak hogy eleve a hdd-k és gépek nagy része kukából/selejtből volt. Illetve maga a plotolós kínai lap, proci ram is most többet ér mint amikor vettem. Az csak extra amit termelt de azt nem váltom ki, ha lenullázódik akkor így jártam ha nem akkor az csak egy plusz.
Ami macera hogy a raid vezérlőket lassabban lehet eladni. -
MasterDeeJay
veterán
Mondjuk a fejlesztőknek is illene dolgozniuk, még mindíg a használhatóság határát súrolja a kliens. Nincs olyan hét hogy ne kellene hozzá nyúlnom mert nem megy a sync. Ha már kaptak benne részesedést fejleszenek már valamit, a nagy adatbázist ne kelljen már 0-ról lesyncelni vagy letölteni kézzel másolgatva hanem kliensbe igen is legyen valami p2p megoldás rá hogy más kliensekből szedje össze de ne bejegyzésenként hanem egybe.
-
MasterDeeJay
veterán
Azokban van pár adatbázis ami a tranzakciókat tárolja de valami kegyetlen elcseszedt módon egy bazi nagy sqlite fut tömörítetlenül. Fontos hogy NE eresz rá ntfs tömörítést mert bedöglik tőle. Nem feltételnül kell ssd-n tárolni, nekem sima vincsin van a plotok mellett, áthelyezhető konfig fileban. [link]
-
MasterDeeJay
veterán
Windows gyorsítótárazása miatt nem lehet?
Nálam ha másolok valamit akár 100gb-os file-t az pár másodperc alatt átmegy akár milyen random eszközre (ami nem külső), valójában a ramban van és folyamatosan írja ki. Eszközkezelőben be van kapcsolva a kiürítés tiltása:
Azaz látszólag kiírja és a hdd-n látod, valójában még a ramban van.Repcés
Jó látni ilyen nagy dög vasat! Irigyellek hallod-e!
Nekem majd epyc lesz a következő konfigom a xeon gold után bár még ki kellene maxolnom valami jobb procival.
Teljes szívemből kívánom hogy legyen igazad és jöjjön be a dolog!
Elég lenne amúgy valami nagy hype, talán Musk felszólalhatna valamit a chia érdekében az eléggé nagyot repítene rajta. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Kb talán 0.5-öt. Több tárcán van majd összeadom. De eleve hulladékokból vannak a gépek szóval csak nyerhetek. Mindent el tudnék adni haszonnal. (Egy kínai lap ami az x99 tesztlapom, két core2 kukából, kb 20db kis hdd 500-1tb méretben, 3tb-os ami már meghalt 1x-er meg pár akciósan vett 2-4tb-os.)
-
MasterDeeJay
veterán
Nekem eddig csak pár ingyen/kukázott hdd-m ment tönkre. Sajnos a legnagyobb futasú hdd-m is megállt. 300gb-os samsung 4900nap üzemidővel brutál katogással elszállt.
Mindegy, még mennek a bányák 16tb-al. Nem állítom le, majd talán jövőre vagy ha nem veszik sehol.
Ki tudja mi lesz ebből még. -
MasterDeeJay
veterán
Igazából az SSD life left az inkább a gyártó által garanciára vonatkozik. (magyarán hivatalosan nem garis már az ssd-d) Érdemes lenne megnézni a spare értéket mert az egy dolog hogy ledarált ennyi adatot de ha még egy rakás tartalék terület van akkor még többször ennyit is elmehet akár. 1200tb azért nem kevés írásból.
Nálam normál desktop használatnál töredéknyi írásra ennyinél állok:
Nálam csak azért mert a gyártó gondolom 90TBW-t határozott meg, valójában meg többszörösét fogja bírni....vagy holnap bedöglik rajta a vezérlő... ki tudja.
A TWB az a minimum amit bír az ssd, nem pedig a maximum persze gyártó sem hülye nyilván nem tervezi túl az ssd-t de még bőven tovább kell bírnia azért mint a tbw érték. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Megnézem bár most még az xrp többet hoz az biztos. Ha megdöglik a chia lehet átmegyek sia-ra.
-
MasterDeeJay
veterán
Adatbázis mérete maradhat de csak akkor ha azt nem kell 0-ról szinkronizálni és nem szállna el akár mitől. Legyenek mirrorok adatbázisra amik igény szerint a legfrissebb adatokat szedik le. Guit kidobni, nem tudom mibe van írva de instabil és lassú. (Java?)
Azt sem engedném hogy egy forkot pár sor válltoztatás után ki lehessen adni.
Plot generálás mesterségesen gerjeztett gépigénye pazarlás, nem működött (nem volt folytatható, sem teljesen stabil) az egész csak ssdket gyilkolt(nálam ugye semmit mert hddvel plotoltam)
A hely amit használ 0 haszna és a coint jelenleg fizetőeszközként sztem nem is használják. Magyarán pazarlás fentartani ennyi helyet a semmire. Legyen a generált hely bérelhető vagy szolgáljon jótékony célokat ha már más haszna nincs.
De röviden mondva a chia hypenak jó, meg arra hogy legyenek kész beállított gépek sok hellyel de most mehetne kukába és legyen valami hasznosabb.Röviden, legyen egy hdd coin aminek van haszna a fizetőeszközön kívül is, ne kelljen rá plot generálás csak gyors helyfoglalás, minden szinkronizálandó dolog legyen redundáns p2p módon letölhető. Reward legyen a tranzakciókból, a bérelt helyből amely random módon lenne szétosztva.
-
MasterDeeJay
veterán
Igazából én most várom a csodát hogy valaki komolyabban lépjen és írjon meg egy olyan UI-t ami használható, nem bughalmaz és egy olyan rendszert amihez nem kell több Gb adatbázis és több óra vagy rosszabb esetben több nap szinkronizálási idő.
Mert az oké chia kész van, hype megvolt és mehet a kukába de nem látom a fejlődést hogy mire lépjek tovább. Az nem fejlődés hogy két sort átírva forkok alakulnak amiknek fele ráadásul használhatatlan is. -
MasterDeeJay
veterán
Én egy rakás fork-ot leállítottam mert totál instabilak voltak. (megállt sync, kifagyott kliens stb)
Ami maradt és stabil az a Flora, Tad, Hddcoin, Dogiechia, Greendog. Persze biztos nálam van valami és összeakadnak.
Megy a corepool de az is totál instabil, pár naponta restartolom.
A gond az hogy katasztrófa módon van megírva alapjában az egész, bazi nagy adatbázis fut ami persze nem tömöríthető (ntfs tömörítést bekapcsolom akkor beáll a sync)Az összes fork ami készült mind csak másolat, gyakorlatilag nem látok semmi fejlődést. Mind ugyan azt a fos bugos ui-t és rendszert használja.
-
MasterDeeJay
veterán
Ez a lényeg hogy nincs mit lenyúlni, ha beesik egy chia azt egyből utalni kell más walletre (már ha soloban nyomod). Farm gépen nem tárolok chiát, egy darabot sem. Nálam a corepool reward is olyan címre megy amelyet a farmer gép nem látott hanem egy biztonságosabb gépben van. A forkok meg amúgy sem érnek semmit, majd ha érnek akkor azoknál is más címre fogom átrakni ami eddig kijött.
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Farm gépen nincs éles kulcs amin pénz lenne. Corepool meg más walletre megy amit nem látott a farmgép.
A többi coin meg semmit nem ér még, csak poénból bányászom.
sittes79
0 értékük van, majd egyszer lehet valamelyik befut de felraktam csak úgy.
Ha lesz értéke valamelyiknek akkor csinálok rá még egy walletet amibe megy át biztonságos helyre a cucc.
Lehet bekattan musk és poénból vegy egy rakat kutyáscsijás coint. Azaz elöbb valamelyik váltónak jegyeznie kellene. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
A maximális helykihasználás érdekében elkezdtem a vincsik "végét" lecsípni és összeragasztani kettesével raid0-ba. Mert egy 500gb-os hdd-re csak 4 plot fér el (60gb hely marad), kettő 500-asra meg 8db plot de így kettesével plusz egy plot elfér azaz 9 plot. Nagyobb raid tömbökben is gondolkoztam de annyit nem ér hogy ha beáll egy hdd akkor az összes lecsípett helyen lévő plot elvesszen.

Mert bár hiába van sok 500-as hdd-m (közel 20db) brutál sok hely veszik az miatt hogy nem fér rá 5 plot. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Próbának 4 lemezes szoftveres raid0 sima toshiba 500gb-os asztali tizenéves hdd-kel. (640mb olvasás 450mb írás teszt szerint)
Total time = 32624.438 seconds. CPU (87.060%) Fri Jun 25 10:15:53 2021
Ez 9 óra, nem egy rakéta. Sima 2 lemezes raidhez képest nem sok előny.
Azaz 2 lemezes WD Re tud ennyit. -
MasterDeeJay
veterán
Plotol is az egyik gép, nyugalmi állapotban 100w-al kevesebb kb.
Áram nem szempont nálam, ipari áram napelemről. Szünetmentessel megtámogatva mert 190v-250v ig igen gyorsan változik. Egyébként 20Tb felett lesz de nem plotoltam még tele.
Szólóba megyek, meg a flaxot indítottam el.
Nem csak chia-ra építettem hanem majd lesz más érdekesebb hdd coin akkor át tudok állni másra. -
MasterDeeJay
veterán
Lemértem 3db gép 30 hdd + 3 ssd 340-360w-ot eszik csúcsidőben (másolás és plotolás közben). Most kiesett 4tb egy wd pruple halála miatt, így 14TB-om van csak aktív farmban, hely van még pár TB. Egyik gép még tud fogadni 4 sata hdd-t csak elfogytak a táp kábeleim, gyártanom kell. Meg persze usb is van szabadon pár. Annyi biztos hogy venni nem fogok hdd-t, van még 320-250gb-osból is egy rakás, pár plot elfér rájuk.
Az elvesztegetett helyet is fel fogom használni (pl 500gb-os hdd-kre csak 4 plot fér el, a maradék helyet összevonogatom 2 hdd-ként arra is még egy plot elférhet.) -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Na egyik nagy HDD-m elhasalt. Természetesen 4tb-os wd purple. De annyira hogy olvasni sem lehet róla.

A régi kukázott szarok meg szépen mennek farmra is gyenge és hibás szektorokkal.
Ez azért vicces mert pont ennek kellett volna legtovább bírnia mert eleve 24/7-re van tervezve. -
MasterDeeJay
veterán
Érdekes, ha lesz időm kipróbálom. Bár szoft raidnél nem kellene iylen problémanak lennie.
-
MasterDeeJay
veterán
Raid0-nál eloszlik kétfelé az írás. Magyarán fele annyi írás lesz de két ssd kapja.
-
MasterDeeJay
veterán
Már aki
. Én csak pár értéktelen hdd-t nyírtam ki meg egy core2-el lapot.
Btw bughalmaz a plotter, beállt megint. Nem jövök rá, talán túlmelegedés lesz bár semmi hiba. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Ez így elég korai megmondani, elindult aztán lesz valahogy vagy sehogy.
XRP is hasonlóan kezdte, volt pár emelkedése aztán 2 évig semmi majd most megint felment aztán csillapodott.
Ennek a flaxnak meg lehet hogy soha nem lesz értéke, de lehet hogy 1 usd vagy 100... Fene se tudja és ez benne a legjobb hogy akár mi lehet. -
MasterDeeJay
veterán
Nekiálltam a flax-nak is [link] , ugyan az a rendszer, minden ugyan az csak nincs értéke.
Hogy mi értelme nem tudom még, de mivel ugyan azt a 0-ás walletet adtam neki ezért ugyan olyan plotokkal megy csak ugye XFX-et ad nem pedig XCH-t. Lehet majd egyszer lesz belőle valami, gyakorlatilag teljesen chia klón. -
MasterDeeJay
veterán
Pár napra otthagyom a gépet, ugyan úgy leáll a plotolás. Logba szokás szerint semmi hiba, hdd-k is totál 100% mindegyik.

temp dir ntfs felhúzott mappa amit persze a manager rosszul ír ki, nem a C-re megy a temp hanem C:\chiahdd\R1 stb-re amire a hdd-k raid tömbje van felhúzva.
Gyakorlatilag konfigurációtól, beállítástól, raid vezérlőtől mindentől függetlenül fogja magát és nem csinál semmit.
18-án ment utoljára
Total time = 31985.597 seconds. CPU (91.530%) Fri Jun 18 09:40:56 2021
Total time = 32325.090 seconds. CPU (90.710%) Fri Jun 18 18:52:11 2021
Valami autómatizálás lehetne hogy ha megáll akkor kezdje már újra vagy figyelmeztessen hogy gáz van. Vagy legalább valami logot írna. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Sztem a legjobb ár/teljesítményű hűtő. Deepcool gamma archer 2eft körül van újonnan és kínai 2011-2011v3 lapokra rámegy. Hivatalosan 100w tdp ig de xeonból húzott 135w (270w unlocked) visz igaz 70-80 fokon de throtling nélkül. Bár az nem ugyan az a tdp mint egy asztali i7 amire ráhazudnak 80w-ot aztán dupláját fűti. Azért a húzott 18magosat már nem vitte el. 12 magossal határeset.
3ware raid vezérlő nem igazán melegszik, dell h310 (9211-8i-re moddolva) full terhelésen (8port plotol)melegszik de nem vészes. Ezek a karik nem melegszenek nagyon, szóval plotolásra LSI a legjobb sztem. (Sata3, 256 eszköz, gyors IT mód...)
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Na megnéztem egy defragger-el a töredezettséget, a nagy hdd-ken 0%. A kicsi 1Tb-osokon 2 felé van törve 1-1 plot. Az meg bőven jó, nem darál össze vissza ha másolni kell.
Ami most zavar hogy másolásnál kékhalálozik megint a core2-es gép, 3ware vezérlő forró de bőven rajta tudom tartani az ujjamat szóval az rendben van. DPC_WATCHDOG_VIOLATION error 0x00000133. Frissítettem a drivereket is.
Esélyes hogy a déli híd melegszik túl mert azon is lógnak hdd-k szóval rakhatok plusz ventiket. Tetőtéri iroda, hiába 40 fokosak a hdd-k ha a chipset meg forró.
Az egyik ingyen kapott 500gb-os notebookhdd meg kemény 10-20mb/s-el bír írni szóval annak meg valami baja van pedig 100/100 hdd sentinel szerint.Cold3
Köszi! Hobbinak tekintem az egészet, ha rozsdás lenne a gépház az sem zavarna. (előző core2 gép háza meg is roppant
)
Barkácsolni kell vele folyamatosan. Ami nem kellemes hogy hogyan rakom bele a hdd-ket, leginkább csak dobom, de rakok valami szigetelőt hogy az elektronika ne érjen hozzá semmihez. -
MasterDeeJay
veterán
Az elég nagy baj, mert gyakorlatilag minden nap másolgatnom kell.
-
MasterDeeJay
veterán
LSI-t csak azért hűtőm mert rajta lóg az összes plotolós azaz 100%-on pörög minden port. Ha csak farmra menne akkor nem hűteném. Most 10db totál egyforma hdd plotol kettesével raid0-ban (legolcsóbb 2eft-os toshiba 500gb-sok teszt szerint közel 200mb/s olvasás 160mb/s írás) . Napi 8-10 plot van meg. De lehet áttérek arra hogy a 10hdd szólóba plotoljon, az kb 15 plot/nap de jobban terheli a procit. Csak most éppen beteltek a nagy hdd-k szóval másolgatok mindenfele.
A farmer gépben meg 3tb-os hdd van amit csak beledobtam hogy másoljam le róla a plotokat a kicsi hdd-kre elosztva, aztán majd megy vissza nagyba hogy újra megteljen. -
MasterDeeJay
veterán
Corepoll dobája a connection lost-ot. Az tény hogy másolgatok ezerrel mert elfogyott a hely és már a kis hdd-kre rakok fel mindent, lehet az nem tetszik neki. Gyakorlatilag percenként offline/online változik.
Második gépen meg kékhalál volt hálóról másoláskor, kiderült hogy a hálókártyák miatt, driver update megoldotta. (multi SMB hogy 2Gbit lehegyen másoláskor)
Sem ebay (8087 sata kábelek) sem alis cuccok nem érkeztek meg. 23 HDD aktív csak. Kénytelen leszek egy 3. gépet beállítani a maradék hdd-nek.
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Musk megint röfögött egyet és esélyes hogy lassan megy fel minden.
When there’s confirmation of reasonable (~50%) clean energy usage by miners with positive future trend, Tesla will resume allowing Bitcoin transactions.Ez nekünk jó hír lehet. A chia bár nem tiszta energiából megy de zöldebb mint az átlag.
-
MasterDeeJay
veterán
Csak addig leszek poolba amíg kiszedem a 0.05-öt.
-
MasterDeeJay
veterán
Nekem beesne két olyan szar az visszahozná a gépem árát.
-
MasterDeeJay
veterán
A wd80ezaz az biztosan nem ajánlott smr típusú az írásban random lelassul, plotolásra nem alkalmas, farmolásra jó de lassan lehet ráírni és úgy is lassít a plotoláson.
-
MasterDeeJay
veterán
De a típus egyforma?
Mert típusfüggetlen hogy mit mire formázol. De a típusok között lehet eltérés. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Ez szép, csak gyorsítja vele a coin halálát. Neki lehet az az érdeke.
szazbolha
Sebaj, ha ez bedől én keresek más hdd coint, biztos lesznek újak és akkor kész rendszerem lesz rá. -
MasterDeeJay
veterán
Hálózat növekedését akarták lassítani. Gondolom később lehet adtak volna optimalizáltabb plotolót és új verziós plotokat ahogy elterjed a chia.
Magyarán ne vásároljon be senki egybe tizenterrás hddket meg datacentereket hiszen úgysem tudja megtölteni.
Plot nélküli hdd meg nem hoz semmit.
Pl egy datacenter pár kattintásra az összes szabad helyét rádobta volna és hazavágta volna pillanatok alatt a coint.
Menthető amúgy pl ver 2.0 plot file és más plotolóval a helyzet bár a coin megitélésén erősen rontana. -
MasterDeeJay
veterán
Lehet titkosítani valós időben is biztonságosan. Van rá rakás utasítás meg hardveres gyosítás, nem ráreszelni terabájt írás olvasást 100gb adatért.
Avx-et sem használja normálisan, xeonomba ott van kettő avx512 magonként azaz 80 szálon tudná csinálni. Mégis 10% előny sincs 2 és 40 szál között.
Ssd kinyírás sem volt cél.
Több tesztidőszak kellett volna. Elsiették nagyon durván. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Újjab szög a chia koporsóba, pont az a lényeg hogy ne lehessen gyorsan plotolni.
Btw van 128gb ramom egyik gépbe meg 40 szálas procim, de pont nem erre a célra. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Cache-nek nincs jelentősége, ha a raid vezérlő hba vagy it módban van akkor nem is szokott működni.
Az a mennyiségű lassú talán ddr2 ram ami rajta van mai gépekhez képest nem gyorsít semmit. Hardveres raidnél számít. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
https://github.com/WereDev/Wu10Man/releases
Ezzel ki lehet, nálam is restartolt minden hiába állítottam be gpeditben. -
MasterDeeJay
veterán
A dolog ott kezdődik hogy ami a crypto egyik legnagyobb előnye az a hátránya is. Azaz a névtelenség.
Gyakorlatilag megvan rá a tudásom hogy a poolokat átverve rakás coint begyűjtsek totál büntetlenül. (Más kérdés hogy önmagammal nem tudnék elszámolni) Ugyan így akár melyik fórumtársunk is képes rá kis programozási tudással. A gond az hogy maga a pool is átverhet. Mondjuk nekem kezdetektől nem tetszik az hogy totál névtelenül készült egy pool és a program sem nyílt. Már önmagában gyanúra ad okot. Nyilván tudjuk hogy az adózás miatt névtelen a pool készítője és jóhiszeműen feltételezük hogy tényleg magyar összefogás miatt készült.
Hiszen azért itt nem kevéd idő, pénz van egyeseknek befektetve. Mondjuk én egy darab coint nem szedtem még ki magamtól csak pool adta azt a keveset. Azaz még azt sem mert 0.05-öt sem értem el. -
MasterDeeJay
veterán
Na akkor lehet a következő sata kábelkorbácsot a pcie tápcsatira kötöm mert az üresen áll.
Ritkán van leállítva, meg szerintem a raid vezérlő. Így is csak azért kapcsolom le ha olyan hdd-t kell cserélni aminek belelóg a másik kábelje és nem lehetne kiszedni csak akkor ha többet kell kikötni. Szóval olyan hotswap szerűen megy az egész. -
MasterDeeJay
veterán
Ha már táp. Nálam egy thermaltake tr2 rx-450w (cwt beles) van a plotolósban, 3eft-volt. 17 és 18A-t tud 12v-os ágakon. Már több hete megy 135w-nak nevezett tdp-s procival (proci csere is volt de ugyan úgy 135w-osra ami kb i7 5820k szint). 13hdd-vel. Halk, langyos levegőt alig fúj ki, minimumom megy a ventije.
A másik egy sima core2-es gép 11 hdd-vel, őskövület kicsit rozsdás atx csatis (sztem ázott az esőben) cooler master rs-500-psap-j3 kukából ami gyak 450w-os FSP szóval bőven sok. Semmit nem melegszik.
De még el kell osztanom 12db hdd-t szóval kell gyártanom rakás kábelt.
HDD-k egyáltalán nem melegszenek. Plotolósok 40-45 fok között mennek, farmolósok egymásra dobálva 40 fok alatt. Plothdd-ket rögzítem mert használatkor azért rezegnek rendesen, farmolósnak meg mindegy.
Raid vezérlő azért kapott plusz hűtést mert most mind a 8 portján plotolás megy.
Annyi fontos van hogy használok házhűtőket (12-9cm közöttieket), tanulva abból hogy egy core2-es gép déli hídját leégettem elégtelen hűtés miatt. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Proci csere is megvolt, elvileg a 400mhz plusz all core órajel miatt gyorsabbnak kell lennie de kiderül. Tudok egyértelmű összehasonlítást mutatni majd!
2643v3 vs 4655v3 avagy plusz órajel (3ghz vs 3,4ghz all core) vs másfélszer annyi cache (30mb vs 20mb) Árban persze a 2643v3 kb 30eft-omba volt, a 4655v3 meg csak 15eft.
-
MasterDeeJay
veterán
Grat, nekem elég lenne egy ilyen találat és visszahozná az árát a gép.
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Belenéztem a chiacore kliensbe, egy weboldalra jelentgeti titkosítva a dolgokat azaz logot meg a waletet amibe farmol. Nem azt mondom hogy profi programozó csinálta de működésébe nem lehet belekötni.
Sztem rendben van bár a kód egy részét simán kiadhatnák. -
MasterDeeJay
veterán
Ahogy néztem a progi logolja a farmolást és találatokat, a wallet meg átvan irányítva a poolra. Ha nincs farmolás akkor offline nem kap a részesedést sem gondolom.
Ha lesz időm rá belenézek a kódba hogyan működik. Nyilván törhető mint midegyik másik is, majd official fogja csak megoldani ezt a problémát. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Hát nekem elég furcsa méretem lenne ennyi kukás cuccal. Én lennék a csöves néger.
-
MasterDeeJay
veterán
Nem tudom, talán hype kellene még neki. Musk lehetne olyan kedves rakjon egy chia mag képet a twitterjére és megoldana vele sok mindent.

Cold3
Munka az sok vele, hdd is el tud hullani. Meg sok idő megy el a plotok másolgatásával is. Ilyen formában csak annak ajánlom aki szeret barkácsolni. De a megoldása érdekes, pl dupla lan kártya, raid vezérlők fw modja, házilag gyártott tápkábelek, döglött már meg core2 lap déli híd is a terhelés alatt
. -
MasterDeeJay
veterán
30eft-ba voltak vezérlők (Dell H310 és egy 3ware de van még pár) kábelekkel. Sata kábelből volt egy rakás, sata tápkábeleket meg csináltam az 0-ás költség.
Egy időben képes lenne 10 plotra (20db hdd raid0-ban), gyakorlatban proci kevés hozzá azaz jövő héten cserélem (4655v3-ast 2643v3-ra) Ram az van dögivel (ha meglesz a lapcsere 4x32gb lesz egyik gépben)
Tudsz olcsóbban 20Tb helyet és 10 plotot egyszerre?
Vegyek inkább 10tb-os hdd-ket meg 2-3db nvme-t?
Munka van vele az tény, de csak ezért kezdtem bele mert ez a hobbim, ha csak a felét hozza vissza már megérte nekem az egészet.ggg666
Napelemről megy, nincs jelentősége. Egyik táp 450w-os a másik 500w-os, maxra terhelve 20-30%-ot mutat egy 900w-ra terhelhető szünetmentes, szóval olyan 200-300w lehet a két gép. Eleve farmhdd-k elvannak pár wattal, egy terhert hdd sem hiszem hogy 5w-10w-nál többet enne. Xeon meg eleve keveset fogyaszt.
10 plotot nem napra értem hanem egy időben
Megpróbálom majd a 10 plotot de sztem eltolva inkább. Azt vettem észre hogy 6+ plotnál már lassul, de nem jövök rá mi a limitáció. Azaz talán a raid vezérlő, de majd elosztom vezérlőnként a hdd-ket.
Ha 10 plot menne egyszerre kb átlag 14h időben akkor az kb 17 plot naponta. -
MasterDeeJay
veterán
Na akkor én is közzéteszem a bevethető hdd-ket:
1x 4Tb (wd purple apróról 27eft, van még egy de az más használatban van)
1x 3Tb (őskövület wd green smart kinullázódott de 300k parkolás volt benne, egyszer már kidobtam de visszakísért valahogy
)
1x 2TB (seagate de SMR-es hulladék a leglassabb írásban a nagyok közül, garanciába sem vették vissza, céges kölcsön)
1x 1,5Tb (bad sectoros, kukából rackben volt)
4x 1Tb (notebookokból/kukából egyik gyenge szektoros)
1x 750gb (kukából notebook)
17x 500gb (8,5Tb - 3db bad sectoros, nagyrészük toshiba és seagate 12db volt 26eft a többi kuka)
4x 320Gb (mind kuka Samungok, kettő remeg mint az állat most kiszedtem őket)
2x 250gb (egyiken gyenge szektor visszatéreget az így mindkettő kiszedve WD RE amúgy 9h-s plotidőt tudnának ha nem gyengélkedne az egyik)
Ez kb ~23Tb, árban pontosan 53eft volt (a nagyon nagy része maradvány)
Ez két gépben van (azaz 10db jövő héten kerül bele) 3db 8-as raid vezérlőn, alaplapi satákon és USB-s rackekben vegyesen. A nagyobbak rendes 3,5" és 5,25" helyekre, a többi szó szerint be dobálva, a házak kissé regezegnek...na jó kb olyan mint a régi centifugánk....
A bad/gyenge sectorosokat nem használom plotolásra mert megakasztják a folyamatot, de farmolni teljesen jók. -
MasterDeeJay
veterán
Nekem kb 200e van benne de az x99 cuccok annyira keresettek hogy pillanatok alatt el tudnám adni azon részét. Szóval jópár hónap lenne mire visszahozza a komplett gépet de persze fene se tudja mi lesz akár egy hónap múlva. Árfolyamnak fel kellene menni a nehézség növekedésével gondolom.
Na meg persze a ramokat és egy 4tb-os hdd-t(27eft) úgyis megvettem volna (4x32gb 64eft) mert mennek át a nagy otthoni gépbe. -
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Chiacore, weboldal kissé akadozik gondolom nagy a terhelés.
5 nap(-fél nap mert nem vokt sync) alatt 90-98 plot 0.021768 XCH
Na de a kifizetés érdekel mert inkább tudnám a saját pénztárcámban a coint akár milyen kevés is. Hétfőn érkezik még 10db 500-as hdd mert belassult a plotolás és még több mint 10tb-ot teli kéne raknom. Két kukás hdd-m meg belehalt a plotolásba
azok már csak farmra jók. -
MasterDeeJay
veterán
Amelyiknél van ssd life left abból vagy aminél tbw van ott meg abból és adatbázisból. Gondolom.
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Filmvilág
- Autós topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Én csak pár értéktelen hdd-t nyírtam ki meg egy core2-el lapot.