Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manduia
csendes tag
A funkciója az lenne, hogy figyelemfelkeltően, frappánsan összefoglalja, amit érdemes rólad tudni. Csak azért beletenni, hogy legyen szerintem nincs értelme. De ha egyébként nagyon hosszú, vagy nehezen átlátható az életrajzod, akkor jól jöhet. (De inkább ne legyen nehezen átlátható.)
-
Manduia
csendes tag
válasz mind_against #16537 üzenetére
"vagy 5 vagy 8 munkanapod van (nem emlékszem pontosan) bejelenteni, ha megszűnt a munkaviszonyod"
Ez mostanában változott? Nem emlékszem ilyen megkötésre, én 3 éve 44 nappal később jelentettem be és nem volt probléma.
Aki arra számít, hogy huzamosabb ideig nem lesz új munkája, annak érdemes megfontolnia, hogy nem jelentkezik be rögtön és megspórol 45 napi egészségügyi szolgáltatási járulékfizetést. Ha valakinek 90 nap feletti összefüggő jogviszonya van, akkor utána 45 napig nem kell a járulékot fizetnie, utána az álláskeresési járadék miatt nem, ami után szintén van 45 nap türelmi idő a járulékfizetésre. -
Manduia
csendes tag
válasz dellfanboy #16029 üzenetére
https://ado.hu/munkaugyek/a-tanulmanyi-szerzodes-buktatoi-es-rejtett-lehetosegei/
Itt a 3. érdekes lehet a számotokra.
[ Szerkesztve ]
-
Manduia
csendes tag
válasz BigBlackDog #14724 üzenetére
De igen, rosszul fogalmaztam.
Nagyon sok jogot/kötelezettséget előírhat a munkavállalóra nézve, a munkaruhától kezdve a munkaidőkereten keresztül a károkozási felelősségig. -
Manduia
csendes tag
válasz BigBlackDog #14721 üzenetére
Ott igen, az több feltételben is más történet, mint egy "normál" munkaszerződés. Kollektív szerződést kötnének veled?
-
Manduia
csendes tag
válasz BigBlackDog #14714 üzenetére
Érdemes átnézni a Mt. határozott idejű szerződésre vonatkozó részeit, annál kedvezőbb feltételek szerint lehet szerződést kötni, de a munkavállalóra hátrányosabb feltételekkel nem.
A próbaidő mindig maximum 3 hónap. -
Manduia
csendes tag
Mondjuk a legtöbb munkaköri leírásban sajnos ez van benne, az utolsó mondat kb. az szokott lenni, hogy "... és minden más, amivel felettese megbízza".
Egyébként Faceless-nek még járható út lehetne esetlegesen az, -ha már a munkáltatója ennyire módosítgatni akar- hogy valahogy eléri, hogy az új szerződésben legyen próbaidő, így lenne 3 hónapja másik munkát találni. -
Manduia
csendes tag
Van olyan, hogy a munkavállaló felmondhatja a határozott idejű szerződését, ha a munkavégzés számára "aránytalan sérelemmel" járna, ezt nyilván meg kell indokolni. Ha a munkaadó rendes, akkor nem kötözködik, hanem elfogadja, viszont ha nem, akkor a munkavállaló nem tud jól kijönni a dologból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest