Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
T 1000
aktív tag
Köszönöm!!! Büszke is vagyok rá!
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! Szerdán 11.35-kor LEDIPLOMÁZTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na erre varjatok gombot!
-
Pet_i
senior tag
Lediplomáztam tegnap 5-ösre::DD
Grats for Tildy!:)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Cardinella #33 üzenetére
Még mindig azt mondom, nem érdemlem mega diplomám:(Nem volt ez ilyen jó....
-
tildy
nagyúr
Na csak túl vagyok rajta:
5-5-5 lett.
(mobil i-archi-szakdolivedes)
ÍGy a diplomában jó minősítés lesz.
Egyébként 3-4est adtam volna magamnak , max. -
TrollBalint
addikt
Felsőbb éveseketől érdeklődj, ha még tudsz, hogy milyenek a tanárok az államvizsgán. Nálunk pl. van 3 tantárgy, abból 2 nem gond, viszont a harmadik (számítógép hálózatok).
Kihúzod a tételt, elkezded mondani és utánna (mármint kb. 3 mondat után) belekérdez. Akár másik tételbe is. Néha meg versenyeznek az elnőkkel, hogy ki tud szemetebbet kérdezni.
Ja, és tök kedvesen mosolyog akkor is, amikor megbuktat...
Bát ha azt vesszük, hogy annak idején (ugyanez a tantárgy, ezzel a tanárral) zh-n az volt a kérdések 80%-a, amire azt mondta előadáson, hogy ''nem fontos'', meg, hgoy ''ez apróbetüs szöveg'' :))
tök kedves, :)
ha valaki megbukik nálunk, akkor az nála bukik meg államvizsgán :)
UI: Én most jól kiszúrtam vele, mert elhalasztottam félévvel az államvizsgát :DD -
süti5
őstag
Nem nehéz ám bukni államvizsgán.
Nálunk, jogon idén is pl. polgárjogból asszem több mint ötven százalék volt a bukási arány, a másik három tárgyból olyan 20%.
Sok múlik a szerencsén, van, amelyik vizsgáztatónál szinte képtelenség bukni, van, akinél pl 12-ből 9-en buknak egy nap, ott ugyebár elég könnyű.. Sajna nem egy esetet hallottam, hogy államvizsga UV-n is húztak - ismerőst is - és hát nem egy sötét lány szerintem.
Az is igaz, hogy némileg hozzászokik az ember, na de: UV-n is húzni? Ráadásul államvizsgán... -
DaSilva
senior tag
válasz
viharhozo #25 üzenetére
Nos én láttam már olyat, ahol nem kellett se hülyének, se pofátlannak lenni, elég volt némi pech és úgy kivágtak, mint macskát szarni. Pl Sote ÁOK. Meg az Elte ttk-n a tanári szakok egy része. Főleg ez az utóbbi kissé bicskanyitogató tud lenni. Biosz tanári államvizsgán a tételsor olyanokkal van tele, hogy 'a sejt', vagy 'a gerinces idegrendszer', és ilyenekből van vagy 30. Aki egyetemi szinten tanult bioszt, az ilyeneknek eleve nem áll neki úgy, hogy na most ezt megtanulom A-Z, mert teljesen reménytelen. Helyette találgathat, hogy a vizsgáztató szerint mi fontos. És ha nem találta el, akkor dip szori, jövőre ugyanitt.
-
Maverick14
tag
Remélhetőleg nem egy bizonyos típusra gondoltak hanem általánosságban.
A CISC processzorokban ált. 10-es nagyságrendű általános regiszter van. RISC proci esetén ez a 100-as nagyságrendben szokott lenni de nem használhatod őket egyszerre. Egy adott függvény mindig csak egy részét látja (regiszter ablakozás). -
viharhozo
addikt
Mivel ultem mar a masik oldalon is, nyugodtan mondhatom, feltunoen hulyenek kell lenni ahhoz, h kirugjanak. Mivel a zarovizsgan mar semmi ujat nem kerdeznek, felmerul a kerdes, hogyan mentel at a korabbi vizsgakon, ha itt megbuksz. Emellett az adott tanszeknek se hianyzik ilyesmi.
Persze, ha vki pofatlanul flegman viselkedik, azt nem nagyon szeretik. Ez azert vmennyire ertheto. -
micro
addikt
BME-n megtörtént.
Hallgató vizsga után kimegy.
Tanár a többi tanárnak: Ezért vizsgán megbuktattam volna, de mivel ez államvizsga, legyen kettes. -
DaSilva
senior tag
E az egész teljesen intézményfüggő. Vannak helyek, ahol van pofájuk államvizsgán kirúgni az embert, és vannak, ahol nincs. Ez utóbbinál csak arra kell figyelni, hogy ne teljesen matthülyén menjen az ember, feltéve, hogy nem akar továbbtanulni.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nálunk többnyire kedvesek voltak a tanárbácsik és -nénik az államvizsgán, de az is előfordult, hogy beszívattak valakit, aki nem volt szimpatikus nekik (már régről).
A tapasztalatom az, hogy itt tényleg arra kiváncsiak, amit tudsz, és arra nem, amit nem. Én amit nem tudtam, azt egyszerűen kihagytam a tételemből, és nem kérdeztek rá.
Inkább beszélgetés már ez (bár tananyagról), mint vizsga. Legalábbis nálunk így vlt, de iskolája válogatja gondolom. -
tildy
nagyúr
Jut ezsembe, ha valaki tudja, megmondhatná: hány regiszter van egy processzorban.Valakit ezzel szívattak pár éve meg....
-
micro
addikt
válasz
gromble_ziz #13 üzenetére
Nekem pont jól jött az új szerver miatti leállás, mert nem tudtam PH!-zni. :DD
-
tildy
nagyúr
válasz
Cardinella #12 üzenetére
Ehh.:(
Hát akkor inkább meghúzom magam. -
tildy
nagyúr
válasz
gromble_ziz #13 üzenetére
szorítok majd.Nekem 24én reggel.
-
gromble_ziz
aktív tag
hűha ... még ilyet ... inkább készüljetek... ne úgy mint én, hogy most is PH-zok :)
júni. 28. államvizsga :-| szorítsatok :) -
Cardinella
aktív tag
-
micro
addikt
Én tegnap lettem mérnök. Nem volt nagy cucc a vizsga, csak az aggodalom, és az izgulás miatt tűnik elötte parásnak a dolog.
-
fokukac
nagyúr
nyugi, megjöttem ! :D
Szóval nálunk az ''államvizsga'' az szinte csak a diplomavédés, bár kérdezhetnek elvileg bármit, de ez nem jellemző.
viszont van olyanunk, hogy komplex vizsga, ami gyakorlatilag az elmúlt évek összefoglalása.
nekem pl. ma volt a mellékszakirányos komplex vizsgám, és kedden lesz a főszakirányos. a mai könnyű volt, a keddi nem lesz az, még 120 tételt kellene átnéznem... de igazából annyira nem érdekel, hogy parázzak is rajta. egyszer már úgyis megtanultam...
és különben is foci EB van... :D -
Cardinella
aktív tag
-
janati
őstag
Én kedden voltam. Sikerült frankón: magyarból 5-öst, kommunikácíóból pedig 4-est kaptam.
3 napot készültem az egészre. Volt 15 irodalom, 12 nyelvészeti, meg 25 komm. tételem. 1x átolvastam őket, ennyi volt a tanulás. Mondjuk az elmúlt 4 évből sokmindenre emlékeztem, ezért volt ennyi készülés elég.
Nem gáz. Mostmár szvsz is, tényleg senkit nem piszkálnak eme emelkedett 5 percben.
Sok sikert! -
viharhozo
addikt
Bemesz, vizsgazol, kijossz, ujra bemesz, gratulalnak, ujra kijossz.
Roviden ennyi. :P -
Pet_i
senior tag
Nekem még 12 nap és 60 tételt kell átrágni. Tegnapelőtt kezdtem...:U
Valahogy majdcsak lesz.;] -
tildy
nagyúr
Ehh ma úgy látszik szerencsétlen vagyok topicnyitás ügyben.Legalább fokukac idedughatná az orrát.Szal:akik már átestek, azok azért jöjjenek ide, akik most lesznek államvizsgán, azok meg azért.
-
tildy
nagyúr
Na ez is megnyílt.Jöjjetek ifjak, és mondjátok el, hogy lehet minnél több anyagot , minnél rövidebb idő alatt beseggelni, és hogy mi várható az államvizsgán hol és merre.:D
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Milyen légtisztítót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Microsoft Excel topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude 7420, 15,6" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla,
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest