Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz buci30 #25024 üzenetére
A boltos mit mond, az egy dolog. Vásárolsz nála 60k ért, akkor is rád akar sózni +2x200ftos neonhalat.
Neonhalak elvannak kezdésnek hatan, ha van nitrivec, akkor is az elején 1 hét után raknám a következő adagot.
Gondolj bele, a csapvízből, ami agyon van hipozva, kell kihozni valami olyat, amiben megél a hal. Ez egyik napról a másikra nem fog menni.
Hacsak nem kútvized van, ott vannak csodák."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Emperor_ #25009 üzenetére
Persze, én is elkövettem a hibát, túltelepítettem.
Kellett egy jó nagy szűrő, viszont egymás életterébe nem másznak bele. Így végül is nem bántam meg, el vannak egymással. Heti vizcserével, nincs gond az értékekkel sem.
Persze én eddig élettérnek gondoltam ezt, nem vízszennyezésnek. Így több értelme van. Jogos."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Emperor_ #24988 üzenetére
Azért ezek a számok érdekesek.
Pl eddig volt az 1liter/hal/cm, de az nem igaz pár halra. Előtte meg az 1liter/hal.
Ott a molly guppi, szarógépek. Sokkal jobban terhelik a vizet.
Ott a neon, az egy rajhal. Eleve a neonok, máshogy viselkednek 50 vagy 100 literben is. Szerintem rajhalat így kár számolni.
Vagy az aljzat takarítók pl a páncélos. Teljesen más az életterük. Az anciknak vettem egy rohadt nagy mongrove gyökeret, kb csak az anubiasig jönnek le.
Egy eset van, amikor találkoznak a halak, az etetés.Kövezettek meg, de egy erős szűrés mellett, növényesen, megfelelő életkörülmények közt(buvohely, anci-fa, susnya stb), azért elférnek.
Persze az 1hal/cm/liter irányadással."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
bocs
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #24967 üzenetére
Hajoroncs, rozsaszin-kék kő, egy búvár, és pár műnövény.
Esetleg egy két T-rex."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Emperor_ #24932 üzenetére
Én meg feladtam a ledet, a növényesbe.
Gyak nekem a t8 tökéletes, a t5 meg a led kb fogyasztásban ugyan az.
Ráadásul bekerült a képbe utoljára valami PAR érték is, és ott lett tele a zacsko.
Pedig akartam egy szálat, amolyan reggeli, esti fénynek."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24923 üzenetére
Csak kérdeztem.
Hydor prof mellett pl lehet aludni."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24920 üzenetére
Nem te mondtad, hogy némelyik classic hangos?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #24895 üzenetére
Bocs hogy a lelkedbe tiportam.
Fogalmazzunk úgy, hogy akkor sem élnék diszkosszal egy lakásban, ha fizetnének érte."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Keresztkerdes, hydor prof 600 gyári töltet:
(lentről fel, tehát a szivacs kezd)Perlon közte purigen
siporax (hydoros keramiagyűrű, csak az egyszerűség kedvéért nevezzük így)
siporax
siporax
szivacs tm30 kbmivel a perlont kivágnám, és alul sem tetszik a szivacs, igy átalakítanám át
Szivacs tm20 benne purigen
szivancs tm30
siporax
siporax
siporaxSzerintetek ez így jó lenne? 12l a szűrőanyag a 200literre kb
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Tarill #24874 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy nem jó talaj, különben nem használnám, a naccerű ada is gyárt hasonlókat, africana vagy malaysia azthiszem a neve. Nyilván amazonia a legjobb, de 1000ft/liter kicsit huzos.
Így keverve szerintem még jobb lesz, mert formázható is, és picit stabilabb. Hátha valakinek hasonló baja van mint nekem.
Persze ki tudja mi lesz a hosszú távú, bár agyaggolyó- agyaggolyó, mint írtam.Tapasztalat megosztás volt a cél.
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Emperor_ #24875 üzenetére
Dehogy, az ancik a kedvenc halaim. Csak aktivan kertészkednek. Ez van.
Ha az acorus alatt azt a fűszerű gazt érted, azt a háttérnövényemmel együtt kaptam véletlen. Hátha kinő, valószínű igazad lehet, mert nem nagyon akar. Hatterben meg ket anubias nana bonsai azthiszem.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Tarill #24865 üzenetére
Na elkövettem az ősbűnt, délelőtt kitakarítottam a szűrőt, az alsó szivacsot. Délután fóliáztam, ajzatcsere,átmosás + teljes víz, kicsit még opálos, de javulgat.
AMi érdekesség, hátha más nem b*szik rá, eddig mindig vízbe raktam őket, csak most sokat kiszedtünk, aztán "jóvan az úgy": a középső növényt anubiasként,vettem, eddig azthittem nem is vizinövény, de most pár órát nem volt vízben, a levele, és bebarnult, fasza. A simának is felpöndörödött, de az már kb rendbejött.
Manado keverve 1:1 ben a dr fishfood os talajjal:
Felette pedig, az ok, amiért nem jó talaj a manadó.
Őkegyelme, ha ideges, pl nem kap időben kaját, akkor rombol. De néha csak szórakozásképp eszegeti a legvékonyabb levelekről is az algát, úgy, hogy teljes testével rajta van."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Emperor_ #24849 üzenetére
Meg is vettem, ez 1-4 mm hülyeség, olyan 1,5-2 es, dupla akkora mint a manado, igaz valóban nagyobb a méretbeli szórás.
Árban ugyan az kb.
Ugyan olyannak tűnik, most beáztatom, átmosom, és bekeverem. Igazából , lehet az egész jobb lett volna, de már van manado benn, akkor azt ki nem dobom.
Igazából agyag-agyag, nem hiszem hogy nagy különbség lenne köztük. majd rakok fel képet, csak már ázik.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #24839 üzenetére
Sütőtök.
-
xxxjjjkkk
senior tag
na ma kérdések napja van
Dr. Fishfood PRO H2O Bioaktiv akváriumtalaj
Biztos marha bioaktiv, de vajon jó lenne manadoval keverve? kicsit nagyobb szemcseméret miatt érdekel, árban kb ugyan az, ahogy nézem.
-
xxxjjjkkk
senior tag
közbe kiment a 2 hónapos osram fénycsövem
hogy **** meg
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
Ha már témánál vagyunk, valakinek nincs olyan akváriuma, amibe kell(nem minden áron) egy db öves díszcsík.
Mentségemre, egyetlen halam, amit nem néztem meg előtte, hiba volt, ugyan még elvan 200literbe, de egyszer csak kicsi lesz. 3 ból ő maradt csak meg, de ő igen szépen nő. Most 3-4 centi, még most kezd nőni.
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #24673 üzenetére
Naja, sügérhez nagy kell, ezt kár magyarázni.
Ekkora helyre apistogrammát kellett volna venni.na haladjunk.
Folyadékszint érzékelőt tett már vki akiba? Láttam fasza kicsit, nem is látszana, ha esetleg szétesne a szűrő, áramtalanítana.
Mondjuk ha kilyukad vagy törik az üveg akkor ígyis úgyis baszhatom. Viszont, kb 2 ezer ft ból meg tudnám oldani, minden más van itthon."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #24623 üzenetére
A rotorra is van? Az kopoalkatrész.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #24551 üzenetére
Utánaszámoltam, utánanéztem ennek:
Led kezdetben közel 20%ot veszít a fényerejéből, rossz nyelvek szerint a 6500k is csökken.
Úgyhogy eleve túl kell méretezni. És minőségi ledet kell venni, az meg nem 625ft/m. Kell egy fasza trafó is.Miután a fénycső eleve egy energiatakarékos megoldás, így ha diy ben gondolkodsz, a meglévő rendszered nem éri meg lecserélni, mert nem hozza be az árát.
Új telepítésnél megérheti, ha jól bánsz a pénzzel. De növényesbe nem ajánlott.Gyári led szett, soha nem hozza be az árát.
Még nem olyan kiforrott a led, minzmt mondják. Mostmár talán megéri lassan, az otthoni világítást cserélgetni, de az akvárium odébb van.
A 60w napi 12 ora világítással fogyaszt azthiszem 1400ft ot.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24514 üzenetére
Naja, darakorom volt, ramtukmaltak a costapurt, volt 2400.
6 vörösneonból 2 maradt meg. -1 anci is megmurdelt.
Jó kör volt."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bajtokarpi #24507 üzenetére
Nekem a zöld szumikkal volt hasonló, azthiszem 10el kezdtem, meghalt 2 sorban. Lesoványodtak egyesével, és meghaltak. Amint az egyik meghalt, elkezdett soványodni a másik is. Pedig evett.
Maradt 8, vettem még 4et, egy meghalt ugyan így.
Egyet meg szűrőből szedtem ki összelapulva, hogy hogy az anyjába került oda, nem tudom. Kb 2 hónapja, nem soványodik egy sem.
Neten számos példa van erre, pont a szumikkal, de megoldás egy sem, pedig komoly helyeken kérdezték, nem fb gyk és társai.
A többi egészséges volt végig.Kezdőként azt a tanulságot szűröm le, gondolom helyesen, hogy 1001 féle dologtól meghalhatnak. Az egyértelmű betegségekre megvan a gyógyszer, de a többire, ki tudja. A természetbe is, akkora a szaporulat, 1-1 elhullik fel sem tűnik... Jórészt ez nasi állat. Jó a sügerek nem.
Így visszatekintve, egy valamire tudok gondolni, egyszer csak utántöltöttem egy vödör vizezel, melegebbre hagytam, lehet akkor forráztam le.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24493 üzenetére
Te, meg ne sértődjél, mindössze láttam márvrozsdamentes acélt rozsdásodni, aztat me nem szeretkm a halak állítólag.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24488 üzenetére
Az biztos jó? Az is rozsdásodni fog, nem?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24468 üzenetére
Úgy tudom, hogy jórészt már ő is a moltól, vidéken találkoztam olyan kútjaival, ahol szerintem osztrák volt benne, ott ég és föld.
De itthon az adalékokon van a hangsúly.
Dieselen ezt jobban érezni.
Régen sokat jártam, ott azért kibukott a fogyasztásnál is ha szart töltöl bele.Silent: na igen, sajátba a drágabbat tettem, most perpill nincs kocsim.
Cégesbe mindegy hol tankolok, csak a legolcsóbb legyen a kúton.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #24462 üzenetére
Pl az aquadepoba is ki van rakva minden akvarium közé valami kaja.
Aquatic, prodac stb. Azzal is etetik őket, láttam már.
Igaz halat ott még nem vettem, de szépek vannak ott, és pl ha beteg egy akvarium, nem adják el, láttam már, hogy kirakják rá a keresztet, és gyógyszerezik.
Beteg hal bárhol lehet, csak az a nem mindegy, hogy mit csinálnak vele.
Pl rögtön az elején sikerült darakóros neont vennem, azt se tudtam hogy mi az."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #24446 üzenetére
Eddig itt senki nem írt róla pozitívat.
Fb n meg megy a gerilla marketing.Viszont még mindig ott tartunk, hogy megbizható halas?
Valami lukács urat emlegettek, de ő csak sügerezik azthiszem.
Tenyésztő meg nem foglalkozik, 2 hallal."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #24412 üzenetére
Szóval igaz.
Végre leírta vki. Fb-n volt pont vita erről, a zsozsi meg valami másik közt, aki régen vmi nemtudom kije volt.
Nemtudom miért nem merik leírni, ha valami szar. Csak egy két megjegyzés volt még a halaira. Amit aztán mindenki tagadott, még az is, aki sose járt ott.
A saját véleményed írod le egy boltról, azzal semmi törvénytelent nem teszel, amíg igazat írsz."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Skillet #24388 üzenetére
egyelőre senki sem szapulta
6200ft a 100-as
Gondolom ezért.
Nyilván, több eladás-több hiszti.Nekem a szekrénybe nem hallani, ha nyitva az ajtó, akkor sem kelek fel, hogy becsukjam, mert hallani, de simán lehet mellette aludni, ha ismétlem, jól van a 4 lába.
Legjobb az lenne, ha lenne valami bolt, ahol üzemel, a kiválasztott típus, aztán meghallgatod.A bajok ott szoktak kezdődni, amikor, a falun nevelkedett, a feje mellé akar egy 600literest. De az ultracsendesre meg nem akar költeni, és akkor rí, hogy hangos.
Nekem szekrényen kívül van a hydor 600, van akinek meg a szekrénybe is hangos. Pedig nem hallom, hogy megy, csak ha mellémegyek és hallgatom, olyan csendes."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Skillet #24382 üzenetére
Nekem aps van, csendes.
Nem kell rátenni semmire, csak ha pl egy kábel rajta van a tetején, akkor búg mint a franc.
Ha mind a négy lába a talajon, akkor nincs gond.Izé, greenaquan is megnézném, ott biztos van valami még jobb, bár az árban többszöröse lehet.
Ez a tetra 5 ezer kb. Egy atman 2.
Gondolom egy ada olyan 32Ja meg a tetra ad rá 3év garit is azthiszem.
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Skillet #24379 üzenetére
Én azt olvastam, hogy a tetra a legcsendesebb. Viszont, jól kell letenni, mert tud rezonálni, a 4 buzi talpán.
Meg aquadeponál van valami teljesen uj membrán nélküli vagy milyen baromi halk. Vagy membrános, de más kialakítás. Passz.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz xxxjjjkkk #24355 üzenetére
Mondjuk 200literre a szűrésem:
Hydor prof600
1350/h tênyleges 800
Gyári szűrő 24liter/12 tényleges papiron.Tudom 2 az ideális, de miután két 30 ezres szűrőt néztem, ez meg 40ért elviszi egyedül is, tartalék belsőm meg van...
-
xxxjjjkkk
senior tag
Nekem, úgy tűnik ki kell havonta.
Persze csak az also szivacsot meg a perlont.
Sok hal, sok növény.Nem volt sügeresem, de ez összetetebb, többet szemetel, mint egy sügeres ami ugye 10hal+kavics.
Hullik a növény, sok apró halam van.Viszont a szösz megszűnt a perlonmal, és nem is opálosodik be.
Purigennel a fa sem szinezett.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #24331 üzenetére
Na akkor én még jobb vagyok, vettem ezt a tavi antiklort, van 1ml es fecskentőm, töltődik a főtávos 25fokos víz, nyomom bele a 0,5ml antiklórt , és megy is bele az akváriumba. Várjon a franc vele, elég nehéz belőni, az ideális 24-26 fokos vizet.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24254 üzenetére
Megéri, multkor bkv val mentem ki, 20perc kelenföldről.
Van az emeleten bemutatóterem is.
Igazi hightech akvák, gyönyörűek.Bár én nem csinálnék otthonra. Halas-gazos az én világom.
Mondjuk a b*szott fa miatt, most nagyon szét van.Illetve az ancik is szeretnek kertészkedni, főleg, ha egy etetés kimarad.
Ugyhogy sok növény élből kiesik.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24244 üzenetére
JA greenaquasok normálisak, elég aktivan fenn vannak neten, úgyhogy nem nagyon engedhetik meg az elégedetlen ügyfelet.
Egy bajuk van, hogy állandóan, azt a kurva drága ADA-t nyomatják."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #24235 üzenetére
Köszi.
Csak félek, hogy behurcolok valamit."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Salex1 #24230 üzenetére
Vettem egy 50x30x20as mongrovet, karacsony ota azik, 1 honapja van ugy az akiban, hogy rajta van egy vasfa es az tartja.
Ereszti a csersavat mint az allat, ami nem baj.Most megyek a dunapartra lapos követ szerezni.
És a kérdés:
Nem meszes kő lesz.
Ha kifőzöm a követ, előtte kihipózom, akkor nem.lehet gond ugye?
Nem akarok akvariumi dekorkövet venni, mert szét kell fúrni... Azé meg nemá."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Salex1 #24221 üzenetére
vauvau, de:
Hát én passzolnék, az üveg-fa része szerintem menne, az üveg-kő kő-fa kérdéses.
Igazából a kő méreteitől is függ, és a felülettől szerintem.
Műanyagnál is, pl ragasztottam vele úgy, hogy érdesíteni kellett, máshogy nem fogta meg.
Ha nem találsz választ, csinálj próbaragasztást, a víz nem befolyásolja később a ragasztást úgysem."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Salex1 #24219 üzenetére
attol függ mire, az fbs se ragad mindenhova
üveg+kő?Kifogástalanul tapad fémekre, üvegre, csempére, kemény PVC-re.
bakelitre, natúr- és lakkozott fafelületekre stb. Nem tapad polietilénre és polipropilénre, ezt a tulajdonságát
formaleválasztásra lehet hasznosítani. Előnyös tulajdonsága, hogy úgy vízszintes, mint függőleges felületen terülés és
megfolyás nélkül alkalmazható.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24217 üzenetére
Az is igaz, mondjuk én kézdbe hoztam haza őket.
Akkor marad a napolyis vödör"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24215 üzenetére
Vagy lekötöd, és megfordítod
És akkor a két sarok felül lesz."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Ő
kedvenc téma:
manadomiután önmagában nem lehet beletenni, mert a páncélos, anci és társai azonnal feltúrnák, ezért van rajta apro kavicsréteg, ami működne is, viszont ha kivágnám a kavicsot, lehetne valamivel keverni, a manadot, hogy jó legyen?
Olvastam, hogy van aki bazaltal keveri, de nem sok sikerrel.
Nem szivesen dobnék ki 10 liter manadot, de át kell szervezni."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Halszállító zacskó 15×50 cm
Dr. Fish Akvarisztikai Fűtőpatronmúltkor felmerült
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Tarill #24206 üzenetére
Most én is tobzódom az algával.
Zöld pont, most valahogy a magas foszfáttal ~1,5 kevésbé jön ki.
kevésbé, ki érti, na mindegyviszont, egyértelműen az az álláspont az algával, kivéve a nagyon agresszívabbakkal, hogy az okát kell megszüntetni, na persze az agresszívaknál is, csak ott manuális az eltüntetés
elvileg ha jól emlékszem ecsetalgád van, azt pl az AN algairtója állítólag szépen írtja.
http://www.greenaqua.hu/blog/alga-tipusok/ ez sokat segíthet
mindezt, amatőrként írom persze
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24188 üzenetére
Az a baj, hogy növényezésnél kialakulhat ilyen patthelyzet.
Gondolom egy féle képpen lehet kivédeni, ha 0-s vizet magad csapod fel, de ahhoz is merész teszt nélkül.De ha rosszul gondolom...
Tényleg nyitott vagyok a te módszereidre."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #24182 üzenetére
jó, csak akinek egy egyszeri mérés kell, hogy mizu a vízzel, szerintem vevőcsalogatónak is jó lenne, ha bemész egy ilyen boltba, akkor úgy is vásárolsz már valamit
jbl pontosság elég szerintem, úgy is csak akkor mész, ha baj van, azt meg kimutatja, hogy mi a rossz, nem?
vagy egy ilyennel ,csinálnak egy tesztet 2000ért, komplettet, ha csak50 mérésre elég, akkor is 500ft/13db, nekik olyan 250be kerülne, a nagyker árakat ismerve,
Nem ebből meggazdagodni, kb a ráfordítást megérné, és a hülye vevőre, még egy csomó szart is rá tud tukmálni, az élelmes eladó, és mindenki jól jár
Na de álmodjak csak tudom, és vegyem meg a teszteket
-
xxxjjjkkk
senior tag
Megy az uj fehérneműimhez.
Egyébként kár, hogy nincs valami bolt, ahol csinálnak mondjuk egy ezresért/alkalom, komplett víztesztet. Szerintem menne.
Korallosba kiküldik a tengervizet németországi laborba meg vissza 12ért, de na.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Ezt a szart használja valaki?
Kinek sikerült, még csak hasonlót is csepegtetnie felülnézetből, egyáltalán mi a hasonló?kezd felidegelni
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #24131 üzenetére
Ebben egyet is értettünk, most számokkal, alátámasztottam.
Közel +35%
Akartam sima cső előtt utánt is, de annyira nem rugalmas, a 1,5m 27/32 es cső, hogy feladtam."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz jegenye77 #24124 üzenetére
Tudom, de nem nagyon van most keret, ugyhogy meghuzok minden fillért.
Veszek egy jbl tesztert, utántöltőt, elvileg tudom a kis kanál mennyiségét Meg egy poros foszfatot, a GA ban.Beszüntetik a normalis ecigit, most raktarozni kell.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #24123 üzenetére
Szépen, csak az anubiasra is rátelepedett.
Mas:
Hydor prof 600 ment 40 napot
Mért 570/ora
Tiszitas(also szivacs+perlon) utan
670/ora
Levagtam a csövet, és 20 centivel feljebb raktam a szűrőt is tehát a teteje, az aki szintjén kb:
900/óraGyári 1300/ora
Gyari terhelt 1050/ora
Töltet gyári200liter növényes-halas, eddig elégedett vagyok vele
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Skillet #24121 üzenetére
Na , megjelent a ződ pontalga, a baj, az, hogy kikezdte az anubiast is.
Növények is barnulnak, hál istennek. Nitrogén hiány az biztos nincs, sőt..., kicsit karcsu a 30% vizcsere, szépen telítődött.
[link]Ez alapján, gyanus a foszfát hiány. Elvileg a manadó, simán benyeli. [link]
Sajnos elég sok változó volt mostanság, erősebb fény lett, de a gyengébbnél is kijött már, új növény, új szűrő, amit ma rendezek át. a CO-m elvileg megfelelő.
Kicsit merész lenne, nekiállni, csak úgy foszfátot adagolni, mivel a manadó egyszer telítődni fog.
Tesztre, meg nem szívesen költök, csak ha muszáj(nincs valakinek véletlen eladó?), tehát biztos a dolog.
Gondolom nincs valami más módszer a kiderítésre.Esetleg valami tipp?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Salex1 #24024 üzenetére
Nezd meg, hogy a tetra mennyit vallal ra.
De előtte,a jotallas, garancia, szavatossagot tisztazni kell. Főleg a szlovakot, szerintem az vonatkozik rá.
De ha valami innen onnan összeszedett cucc, akkor lehet a beszállító 2-t ad rá mondjuk azt kész, ő sem fog többet."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #24016 üzenetére
Sro a vad szlav nyelveken kb a kft nek felel meg.
Csaxolok."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #24009 üzenetére
Volt bőven.
kutya-macska kaja sampon rossz
hörcsögkaját is hagyjuk inkább
haltáp - na igen
viztesztből a ph teszt csak 7 ig mér, hurrá, még jó, hogy sehol nem írják
a kh nk gh teszt az pontos is akárén nagyon tudom kedvelni, ha valami olcsó és jó, és nincs rajta reklámköltség, lásd az aldi-lidl sajátmárkás termékek, vagy pl a fennt említett multifit, hát a panzi nem győzött meg
vettem metilénkéket meg malachitzöldet vész esetére, meglátjuk, remélem nem kell kipróbálni
gondolom egy antiklórnál, nincs gond, nagyon, az vagy antiklór vagy nem
Esetleg a mennyiség sántíthat, passz"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #23983 üzenetére
Mielőtt megint félreérted, nem kötekszem.
Te a neptun termékekkel, hogy állsz?
Egyáltalán milyen márkákat preferálsz? Azt tudjuk hogy szűrőből, az eheim, de azon kívül.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #23683 üzenetére
Ugyan nem 200ft, hanem 3000, viszont heti vizcsere mellett, 2 évre elég lesz.
Amúgy sem preferálom, a neptun/panzi termékeket.
Azt vettem észre, hogy ugyan a freshnapf marha drága, viszont a saját multifitje, elég jó.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Tarill #23999 üzenetére
Ugyan nem vagyok algaszakértő, de a napokban, megjelent nalam is a ződalga.
Ga blogba, van egy leírás, hogy melyik alga, minek a hiányában alakulhat ki.
Illetve taglalják, hogy nem épp a tápozás megszüntetése a végső megoldás."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #23988 üzenetére
Ja, azt nem neztem.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #23986 üzenetére
Ezt hogy érted?
Én a süllő utcai boltjukba járok, eddig kb minden ott volt a legolcsobb."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest