Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13051) dzz


dzz
aktív tag

Sziasztok!
Volt egy OPUS BT-C3100 V2.2-m, ami sajnos tönkrement. Egy ki-be kapcsolás után nem adott többé semmi életjelet. Szeretnék valamit helyette, ami kb. ennyit tud, mi az ami ár-érték arányban helyettesítheti? (láttam kicsit drágábban Lii-től 8 akkusat, esetleg arról van valakinek tapasztalata?)

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#13052) Piftuka


Piftuka
veterán

Sziasztok!

"lemerítés, helyreállítás és tesztelés üzemmódok, 0 V aktiválási funkció (hosszú ideig nem használt elemekhez),"

Ezek a funkciók mennyire fontosak egy töltő esetében? (Avagy mennyire nélkülözhetőek?)

"Aquila non captat muscas."

(#13053) mzso


mzso
veterán

Helló!

Utángyártott CGR s006e akksit ami jó, és jó árban is van hol, milyet lehet kapni, hol?

(#13054) kacsento1


kacsento1
senior tag

Sziasztok! Vissza olvastam pár oldalt, de kicsit össze zavarodtam, ezért inkább kérdezek. Szeretnék venni egy töltőt kizárólag AA és AAA fehér Ladda és Eneloop akksik töltésére. Mit ajánlanátok ilyen célra? És lehet itt off, de Sony np-fz100 akksihoz is keresek töltőt. Erre esetleg valami bevált típus?

(#13055) mzso válasza kacsento1 (#13054) üzenetére


mzso
veterán

Az ikea Kvarts töltője nem jó? Én olyat vettem a Laddákkal együtt.

(#13056) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Hogyan tudnám megmérni egy AA vagy AAA akkumulátor valós kapacitását?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#13057) kacsento1 válasza mzso (#13055) üzenetére


kacsento1
senior tag

Megnézem, köszönöm.

(#13058) Predator2 válasza Predator2 (#13056) üzenetére


Predator2
addikt

Újra nekifutok hátha.

Multiméterrel kitudnám mérni, hogy töltés után egy AA vagy AAA akkumulátort mennyire sikerült feltölteni? Szerintem a töltőm hülyeséget irkál.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#13059) And válasza Predator2 (#13058) üzenetére


And
veterán

Nem tudod. Kapacitásmérés: állandó áramú ('áramgenerátoros') kisütés + időmérés + feszültségmérés. Utóbbi a kisütési végfeszültség meghatározásához kell. Egy DMM ezt így együtt, önállóan nem képes megoldani, ráadásul a feladat időigényes. Egy kapacitás mérését támogató töltőnél erre nincs jobb megoldás. Amúgy mire alapozod, hogy szerinted hülyeségeket irkál? Ez lehet valós megfigyelés, de azért érdemes utánajárni. Multiméterrel annyit tehetsz, hogy ellenőrzöd, a töltő kisütés üzemmódban avagy kapacitás mérésekor hihető alapadatokat (áram és feszültség) mér-e a cellán. Az árammérés egyébként macerás, hisz ahhoz a műszert vagy sorba kell kötni az egyik vizsgált cellával, vagy a töltőt szétszedve az adott akkufészek áramfigyelő ellenállásán kell feszültséget mérni és abból visszaszámolni a kisütőáramot.

(#13060) pilsner


pilsner
aktív tag

Sziasztok,

van egy jópár éves Xtar Dragon VP4 Plus töltőm, ilyen intelligens csoda fajta. Tökéletesen tette (teszi?) a dolgát eddig, mindenféle akkut töltöttem vele gond nélkül. Pár hete viszont azt csinálja, hogy akkor is töltést jelez, amikor nincs benne semmi, fantom adatokat ír ki. Másik példa, hogy beleteszek pl. 2 vagy több akkut, amelyek egy készülékben, egyszerre merültek le, és tölti is őket rendesen, de van, hogy egyet-kettőt nem tölt fel teljesen, hanem megáll a töltéssel a vége előtt. Négy, önnáló csatornán tud tölteni, de néha olyat is csinál, hogy csak 2 akku van benne, azokat elkezdi tölteni, meg egy üres helyen is tölti a semmit.Kipróbáltam régi és teljesen új akkukal is. Ez így nem tűnik nekem túl jónak, vagy biztonságosnak. Ez csere vagy lehet ezzel valamit kezdeni?

Köszi!

www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company

(#13061) Nagya21 válasza pilsner (#13060) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Valami elfáradt az agyában.....
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#13062) pilsner válasza Nagya21 (#13061) üzenetére


pilsner
aktív tag

Szevasz,

akkor csere? Az előbb töltöttem vele két újonnan vásárolt 20700-as Efest akkut, amelyek a csomagból kiszedve kb. 50%-on voltak. Az egyiket helyesen belőtte ~47% köré, a másikat 99%-ra írta és mindkettőt töltötte vagy egy óráig. Nem állt meg, nekem már gyanús volt, kiszedtem, 100%-ot írt töltöttségre a készülékben, ahova szántam. Ja, meg a 4 csatornából ugye kettőben voltak az akkuk, 1 zölden világított, hogy nincs ott semmi, a harmadik - szintén üres - helyen meg töltötte az étert kitartóan.
Kár érte, jó volt nagyon eddig.

Köszi a választ!

www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company

(#13063) Skynet258


Skynet258
veterán

Sziasztok,

ez az Alzás töltő mennyire lehet jó? Ránézésre a tudása rendben van, de hátha valaki ismeri közelebbről. :R

https://geekpulse.hu

(#13064) Piftuka válasza Skynet258 (#13063) üzenetére


Piftuka
veterán

Én a nyolc akkus, 9V-os akkut is töltő változatát szemeltem ki, ezért utánaolvastam ezeknek alaposabban.

A Google segítségével megtaláltam a szlovák és cseh ALZA oldalakon leírt vásárlói véleményeket. Meglehetősen aggasztó dolgokat írtak (túlmelegedés, gyatra kiépítés, nem gyári értékek, szinte azonnali meghibásodás, stb.)...

Ennek a "kis" 4-es modellnek éppen csak egy fokkal jobbak az értékelései, ezért inkább elvetettem az ötletet.


Helyette esetleg ez a "Voltcraft IPC-2" nem megfelelő?

"Aquila non captat muscas."

(#13065) Skynet258 válasza Piftuka (#13064) üzenetére


Skynet258
veterán

Hát, már megrendeltem Alzaboxba... Kiderül. A Voltcraft kétségtelenül nagyobb név azért. :K

https://geekpulse.hu

(#13066) Piftuka válasza Skynet258 (#13065) üzenetére


Piftuka
veterán

Bízom benne, hogy Neked beválik! ;)

Kérlek, írd majd meg a tapasztalataidat vele kapcsolatban!

"Aquila non captat muscas."

(#13067) Skynet258 válasza Piftuka (#13066) üzenetére


Skynet258
veterán

Meg is jött, a kijelző teljesen rendben van, ha nem piszkálod akkor egy idő után elhalványul de attól még látható rajta minden. A két gomb érintős, működnek hiba nélkül. Hangjelzés is van, egyrészt amikor állítod a funkciót, másrészt amikor valamilyen hiba van. Ez utóbbi nálam kijött két ezer éves Sanyo Ni-MH 800mAh AAA akkunál, berakom és mindkettőre csipog pár másodperc után. Majd még próbálom a refresh funkciót hátha, de ha ezek nem működnek nem fogok meglepődni, tényleg régiek és évek óta a fiókban álltak, nem foglalkoztam velük.
4 majdnem full-ra töltött Eneloop akksiba tolt olyan 200mAh kapacitást, majd jelezte, hogy befejezte, szóval nem ész nélkül pakolta bele a töltést és a végén le is állította, így ez is pipa. Ami tény, hogy 1A környékén tölt, szóval nem a legkímélőbb, főleg ha a kisebb kapacitású AAA akksikat nézzük. Egyébként a másik amit néztünk, a Voltcraft is 1A-rel tölt, legalábbis az oldalon azt írják (most, hogy ez max 1A és lejjebb is megy-e az jó kérdés).
Szóval egy egyszerű gépezet de tulajdonképpen az alap dolgokat tudja.
Az biztos, hogy pl. a Ladda 500 (AAA) rendesen melegszik benne töltés közben, most épp 43 fokos...
Ami előny lehet, hogy a 4 csatorna teljesen külön működik, tehát tudsz tölteni az egyikben és más funkciót futtatni másikban - már ha erre szükség van, mert nálam például csak töltés lesz és ennyi.
Eddig nem érzem úgy, hogy vissza kéne küldenem. :N

https://geekpulse.hu

(#13068) Razzul


Razzul
senior tag

Sziasztok!

Pénteken jártam az IKEA-ban és feltűnt, hogy a régi fehér 2450mAh LADDA akksi már szürke és van belőle 1900mAh-s verzió is ami elvileg több ciklust bír mint a nagyobb. Vettem is a 2450-es szürkéből egy csomaggal, emellett pedig itthon is van még bontatlan fehér változat.

Amit a neten láttam erről a váltásról elvileg az 1900-as az Eneloop lite, a 2450-es pedig csak a színében változott, de ez nem egyértelmű. Ha van értelme a két változatot valamilyen formában összehasonlítani akkor szóljatok és szívesen tesztelgetem őket, de ez esetben útmutatást kérek mert nem szoktam ilyen próbákat végezni. :DDD

Stat crux dum volvitur orbis

(#13069) Piftuka válasza Skynet258 (#13067) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm, hogy megírtad mindezt! Örülök, hogy számodra bevált az eszköz! ;)

Konnektorról töltöd USB-s adapterrel, vagy a számítógépedről üzemelteted?

Egyébként azt lehet tudni, hogy mennyit árt az aksiknak, hogy 1.000 mA-ral töltöd? :F Összehasonlítva azzal, ha mondjuk csak 250, vagy 500 mA árammal töltenéd fel...

"Aquila non captat muscas."

(#13070) Skynet258 válasza Piftuka (#13069) üzenetére


Skynet258
veterán

Hálózatról használom, az asztalon mindig rögzítve microUSB és USB-C és amit épp kell tölteni csak bedugom. :)
Nem vagyok elektromérnök így passz, de az általános vélekedés szerint minél alacsonyabb áramerősséggel töltöd, annál kímélőbb a folyamat. Hozzáteszem a telefonok meg egyéb eszközök gyorstöltése ennek pont alátesz; én személy szerint úgy vagyok vele, hogy töltsön minél gyorsabban, aztán ha a Ladda 500 ciklus helyett 400-at bír (most mondtam valamit) akkor így jártam, veszek újat.
Szóval amíg nem melegszik túlzottan addig engem annyira nem zavar, ha nem optimálisan tölt (e tekintetben tök átlagos felhasználó vagyok). Működjön és kész. :DDD Eddig ezzel nincs hiba. :N

https://geekpulse.hu

(#13071) Skynet258 válasza Piftuka (#13069) üzenetére


Skynet258
veterán

Most csak 8k az Alzás töltő... francba kicsit várok jobban járok. :DDD

https://geekpulse.hu

(#13072) madrac válasza Skynet258 (#13070) üzenetére


madrac
őstag

A telefon aksit általában macerásabb is cserélni. Jó lenne ha csak annyi lenne a különbség, hogy 500 helyett 400 ciklust bír, de ha jól emlékszem én is tapasztaltam ezt a különbséget a különböző töltő áramoknál, és érezhetően tovább bírta az aksi ha előtte lassabban töltöttem. Ezért én se szeretem a gyors töltést. Nem is szoktam telefonban évente akkut cserélni mint mások. Persze akinek kell a gyors töltés, akkor kell.

(#13073) Piftuka válasza madrac (#13072) üzenetére


Piftuka
veterán

"[..]és érezhetően tovább bírta az aksi ha előtte lassabban töltöttem."

Arra célzol, hogy nem csak az élettartamát, de a kapacitását, és/vagy az energiatárolási képességét is rontja az aksiknak a gyorstöltés?

Tehát mondjuk egy 1900 mAh, LADDA "AA" aksit feltöltök 10 alkalommal gyorstöltéssel (avagy a legmagasabb töltőárammal), akkor már csak 1.800 lesz a kapacitása, majd 1.700, és így tovább?

"Aquila non captat muscas."

(#13074) And válasza Piftuka (#13073) üzenetére


And
veterán

"[..] a kapacitását, és/vagy az energiatárolási képességét is rontja az aksiknak a gyorstöltés?"
Rontja, de hogy mennyivel, az erősen kérdéses. A telefonokban manapság ugye különben sem a NiMH jellemző. Volt már szó korábban is ilyen hosszútávú, sok ciklusú tesztekről, amelyek a kapacitást vizsgálták, például: [link]. Ebben 'csak' 100 cikluson keresztül kínoztak 2A-es töltő- és 1A-es kisütőárammal kétféle akkut, köztük egy - valószínűleg még első generációs - eneloop-ot. Utóbbinál a teszt végén az induló értékhez képest 7%-os kapacitáscsökkenést tapasztaltak. Ez sajna túlságosan is szintetikus teszt volt, amihez a való életben egy csomó ismeretlen tényező társul, és azok lehet, hogy sokkal jobban meghatározzák az általános teljesítőképesség romlását: az időtáv sok év is lehet, előfordulhat túlmerítés / mélykisütés, nagyban változó kisütőáram, környezeti hőmérséklet. Tehát a várható eredményre nincs egységes recept, egy átlagos felhasználó szokásait figyelembe véve nem feltétlenül a gyorstöltés fogja limitálni egy akkucsomag élettartamát.

(#13075) madrac válasza Piftuka (#13073) üzenetére


madrac
őstag

Nem arra céloztam, hogy a gyorstöltés azonnal és tartósan degradálja az akkut, hanem hogy arra az adott töltési, kisütési ciklusra. Arról nincs információm, hogy hosszútávon hogyan hat ez az akku élettartamára, de úgy sejtem, hogy úgy se tesz jót neki, hisz sokkal jobban igénybe veszi, jobban melegszik stb.

(#13076) ateszm


ateszm
senior tag

Sziasztok! Kérdésem lenne aksi töltő és akku vásárlással kapcsolatban. Ilyen Vakukat szeretnék üzemeltetni róluk. Milyen best buy töltő akku kombó van most? Korábban szerettem volna egy IPC-L töltőt,de aztán mégsem szántam rá magam, most viszont elengedhetetlen lenne. Ezt nézegettem,de eddig még nem mertem megrendelni. :)

Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: ateszm

[ Szerkesztve ]

(#13077) kkgabor


kkgabor
csendes tag

Sziasztok! Az eddig kapható LADDA IKEA újratölthető AA és AAA aksikat lehet még valahol megvásárolni/megrendelni?
Az IKEA honlapon az "új LADDA" néven szereplő szürke tölthető elemek mit takarnak, mennyire hasonlatos az elődjükhöz? Van valakinek már tapasztalata vele?
Illetve nem tölthető alkáli elem (AA és AAA) szintén nem kapható már az Ikeában, pedig ez bizonyult legtartósabbnak nekem. Helyette melyiket ajánlanátok?

(#13078) tomcsi23 válasza kkgabor (#13077) üzenetére


tomcsi23
veterán

A régi, fehér ladda akkukat kipörgették, már nem nagyon lehet találni belőlük.
Az újabb szürkék szintén Made in Japan, szóval eléggé hasonló lehet. Tartós teszt még nincs róluk, újonnan kibontva hasonló értékeket mértem rajtuk, mint anno a fehér laddákon. Ráadásul most van az 1900mAh-s AA-s 1.490,-ért, ami kb bestbuy szvsz.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#13079) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Bocs ha rossz helyre írtam volna, de nem találtam akkus topikot...
Ez jó AA akkunak számít? [kép]
Eneloopot kerestem de ez volt, számítana, hogy sokáig megmaradjon a töltés, ne merüljön le mint a hagyományos AA akkuk :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#13080) tomcsi23 válasza makoss (#13079) üzenetére


tomcsi23
veterán

Nem tűnik rossz akkunak.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#13081) kkgabor


kkgabor
csendes tag

Sziasztok!
Pár hónapja sikerült vennem az utolsó darabok közt az Ikeában egy KVARTS töltőt és úgy néz ki, az összes Made in Japan LADDA akkuimat "tönkre vágta".
Nagyon elvagyok keseredve, eleinte sok akkut kipróbáltam, de a Japán LADDA totálisan túlszárnyalta mind, így kizárólag ezt a típust használom.
Töltéshez volt/van két egyszerű "lassú töltőm". Tökéletesen működött vele a LADDÁK töltése. A feltöltéstől számítva az akkuk még fél év után is "Ready to use" állapotban voltak annyira, mintha közvetlenül fényképezés előtt töltöttem volna fel őket! Mivel legalább 8 évesek a töltőim, a biztonság kedvéért beszereztem egy újat, a topicban ajánlott KVARTS-ot.
KVARTS-al az egyik szettből az első töltésnél látszólag feltöltötte a Laddákat, de a fényképezőgép be se kapcsolt vele. Kiderült a 4 közül 2 akkut "tönkre vágott". (A "tönkre vágott" szót így értem: Nem kapcsol be vele a fényképezőgép, zseblámpába még gyengén világít, de pár óra alatt lemerül.)
A fényképezőgép elindítására alkalmas 2 Laddát és a többi szett Laddáim később megint feltöltöttem a KVARTS-al. Ekkor még bekapcsolt vele a fényképezőgép, de másnapra lemerültek az akkuk. Az olvasásra és munkára használt lámpáimban sem jobb a helyzet KVARTS-os töltés után gyengén világítanak és gyorsan lemerülnek a Laddák. Ezek után nem merek a KVARTS-al tölteni.
A "lassú töltőimmel" töltöm azóta, de a helyzet tovább rosszabbodik. Az egyik szettel feltöltve be se kapcsolt a fényképezőgép. Egy másikkal éppen, hogy bekapcsolt, de jelzi, hogy mindjárt lemerül az akku.
Most a zseblámpáimmal merítem le a Laddákat és a "lassú töltővel" szándékozom tölteni, remélve, hogy életre kel. Nem tudom mi lehet a baj. Talán rossz a KVARTS? Vagy hiba volt a korábban lassú töltővel töltött akkukat gyors töltővel tölteni? (Az összes LADDA nem használódhatott el egyszerre, mert folyamatosan vásároltam és vettem használatba őket. A két lassú töltőm se romolhatott el egyszerre. És a régi fényképezőgépembe is kipróbáltam az akkukat, a helyzet változatlan így a gép se lehet rossz. Speciális töltővel rendelkező ismerősöm nincs a közelbe, hogy a Laddákra egyenként ránézzen.)

Mi történhetett, mi okozhatja a hibát? :F Használhatóvá lehet-e tenni az említett Laddákat?
Illetve, amíg nem tudom mi a baj megbízhatóan működő töltőre és akkura van szükségem fényképezéshez. Milyet ajánlotok?
Töltőből nagyon határozottan "lassú töltőt" szeretnék! (Nyugodtan töltse 16 órán át az akkukat, lényeg, hogy fél év múlva is legyenek az akku szettek "Ready to use" ha hirtelen váratlanul kellenek nagyobb használatra.)
Akkuból pedig nem sok alternatívám maradt. Nem szeretnék a Japán LADDA "alá menni". Az Ikeában a szürke 2450mAh Laddákon már Made in Sweden felirat van. Gondolom ez már nem azt produkálja, amit használtam. Lehet érdemes külföldről beszerezni a Japán Laddákat? Vagy akkor inkább Eneloop? A fekete Eneloop PRO-ból látok 2500mAh AA akkukat, ami elvileg a fehér Japán 2450mAh Laddáimnak megfelel. Egyéb hasonló alternatíva?

(#13082) And válasza kkgabor (#13081) üzenetére


And
veterán

Szia,
"Speciális töltővel rendelkező ismerősöm nincs a közelbe, hogy a Laddákra egyenként ránézzen."
Pedig jó lenne megejteni valamilyen töltésmennyiség ellenőrzést az akkukon és esetleg műszeres méréseket a Kvarts töltőn is, mert máshogy nem fogsz használható információkhoz jutni.
"Töltőből nagyon határozottan "lassú töltőt" szeretnék! "
A lassú töltés egyedül üdvözítő volta egy prekoncepció részedről, amit több helyen is említesz, és akár az itteni tapasztalatok, akár más tesztek alapján nem sok alapja van. Főleg úgy, hogy fogalmunk nincs, mi lehet a jelen probléma eredete. Nem mellesleg a Kvarts egy nem túlságosan elbonyolított töltő, és egyáltalán nem számít óriási sebességűnek a maga 4 / 8 órás - behelyezett darabszámtól függő - töltési időtartamával (bár rossz szokás szerint a letölthető adatlap sem szolgál egyértelmű adatokkal, AA-mérethez csak egyetlen, 330 mA-es áramértéket ír, aminek 1-2 darabnál valószínűleg a duplája igaz).
Ha egy töltő hibás, akkor akár a 'lassú' töltés is károsíthatja a cellákat. Az első generációs 2000 mA-s eneloop akkujaimat 10+ éve 700 mA-rel töltöm, és az alig mérhető kapacitásvesztésen kívül semmi bajuk sincs.
"Az Ikeában a szürke 2450mAh Laddákon már Made in Sweden felirat van. Gondolom ez már nem azt produkálja, amit használtam. "
Erről az újabb kékesszürkéről (505.046.92) nem találtam még alaposabb tesztet, de az én kb. két hónappal ezelőtt szerzett példányaimon "Made in Japan" felirat van. A nagyobb kapacitásnak a valamivel nagyobb önkisülési ráta lehet a hátránya, bár ezen teszt szerint ez sem olyan vészes: [link] (igaz, ez a teszt még a korábbi fehér 2450 mAh-s Ladda-val készült).
"Most a zseblámpáimmal merítem le a Laddákat [..]"
Kifejezetten rossz ötlet, mivel totális kontroll (értsd: állandó odafigyelés) hiányában a zseblámpás merítés a mélykisütés, több soros cella esetén az átpolarizálódás melegágya, ami tényleg végzetesen károsíthatja az akkukat. Ha sűrűn használod az akkumulátorokat és szeretnél többet tudni az állapotukról, akkor mindenképp egy kisütésre és kapacitásmérésre képes töltőt kellene szerezned.

(#13083) Szoles


Szoles
senior tag

Sziasztok!

Hátha találkozott már valaki ilyen gonddal, elvileg akku, bár gyanús, hogy inkább kameraprobléma.

Van egy semmi különös concorde roadcam 70 autós kamerám ( link ) , használtan vettem, kb 2 éve, tökéletesen tette a dolgát, de most észrevettem, hogy nem menti az utolsó felvételeket.
Gondoltam elfáradt a kis Li-Po 140MAh-s akku benne, már majdnem vettem bele újat, de azért szétszedtem, hogy megnézzem.

Az akku fel volt töltve, 4.1V körüli töltöttséget mértem. Powerbankról szépen működött a kamera, de amint levettem a tápról, kb 2 másodperc múlva kikapcsolt, nem tudta lazárni és elmenteni az utolsó felvételt. (ami ugye mindig a legfontosabb lenne, ha valami baj történne)

Kis akkut lekötöttem, helyette egy tökéletes, 4.15V-os töltöttségű Trustfire 3000MAh-s Li-ion cellát kötöttem rá. Teszt ugyanúgy powerbankról, de ahogy a tápot elveszem, azonnal brutális áramfelvétellel egy pillanatra felvillan, hogy "akkufeszültség alacsony", és kikapcs, elmenteni, tehát rendesen kikapcsolni még ezzel az akkuval sem tudja a felvételt. Közben a 4.1-ről lerántja a mért akkufeszültséget 3.5V-ra.
(Az adott akku tökéletes, nagy teljesítményű búvárlámpában használom.)

Ezek után szerintem nem akku baj van, hanem mintha irtózatos áramot venne fel a kamera kikapcsoláskor, illetve amikor próbál kikapcsolni.

Van esetleg valakinek ötlete, hogy ez akku vagy kamera probléma?

Kösz!

[ Szerkesztve ]

(#13084) Szoles


Szoles
senior tag

Sziasztok!

Hogyan lehet kimérni, hogy egy Li-ion akkucella védett-e vagy anélküli normál cella?

Lámpából vettem ki a benne lévő akkucellát, aminek valami hosszanti fekete műanyagba burkolt izé van az oldalán, azon keresztül jön a negatív pólustól a vezeték.
A hagyományos védett cellát felismerem az alján lévő kis korongról meg az egész méretéről, de ez valami más.
Felboncolni nem akarom, mert hibátlan a cella, de jó lenne tudni, hogy ez a valami védelem-e.

[ Szerkesztve ]

(#13085) luciferk


luciferk
senior tag


Ezekbe a Kínai csoda akkukba valószínű, hogy még 1000mAh szufla sincs, de azért egy páran mégis ráharapnak:D

(#13086) Dluinet válasza luciferk (#13085) üzenetére


Dluinet
nagyúr

kb 200-260mAh

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13087) luciferk válasza Dluinet (#13086) üzenetére


luciferk
senior tag

Neked is volt?;]

(#13088) Dluinet válasza luciferk (#13087) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Kb 7-8 éve vettem (3000mAh), kb 15-20g volt a tömege.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13089) luciferk válasza Dluinet (#13088) üzenetére


luciferk
senior tag

Kb 45g a nem fake akku.

(#13090) luciferk


luciferk
senior tag

Szerintetek az alábbi akku ipari akku lenne?

Kapacitás adat nincs rajta, a Liitokala 500 tőltőm 1740mAh mutatott.

[ Szerkesztve ]

(#13091) yabba


yabba
aktív tag

Sziasztok,

Elnézést kérek, ha a kérdésem nem pont ideillik, vagy butaság van benne...
Vettem egy elemes szakállnyírót, amit kb. egy-két hetente fogok használni és két darab AAA-s elemmel működik. Azon gondolkodom, hogy AAA-s aksikkal használnám inkább. A kérdés, hogy régi (hagyományos?) aksit vegyek-e, vagy Li-Ion-t? Jobb-e az utóbbi, ha igen miért? Megéri-e az esetemben olyat venni? Ahhoz másmilyen töltő kell?

Köszönöm.

(#13092) Dluinet válasza yabba (#13091) üzenetére


Dluinet
nagyúr

IKEA LADDA aksi, plusz töltő hozzá.

De a személyes véleményem, hogy egy vezetékes szakálnyíróval 1000× jobban jársz.
AAA-s méretben minden gyenge lesz.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13093) yabba válasza Dluinet (#13092) üzenetére


yabba
aktív tag

Köszi.

5200 volt, gondoltam egy próbát megér, bár egy kicsit tartok tőle én is, hogy gyenge lesz. Volt vagy 60 értékelés, erre nem volt panasz.

(#13094) nagim


nagim
tag

Erről a Lidl-ös töltőről van esetleg valamilyen vélemény, tapaszalat? Ajánlott?

link

Köszönöm!

(#13095) axlfsi válasza nagim (#13094) üzenetére


axlfsi
veterán

Ez most a nagyon-új, legutolsó verzió. Szerintem nemigazán lehet róla még hazai tapasztalat ... a régebbi modellek ajánlottak voltak, annyit tudok.

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#13096) nagim válasza axlfsi (#13095) üzenetére


nagim
tag

Köszi, ha lesz még, akkor rámozdulok szerintem.

(#13097) oba


oba
addikt

Sziasztok! Remélem nem gond, hogy ide írok, nem találtam megfelelő topikot.

Van egy Varta Type 57070 típusú elemtöltőm, amihez gyárilag voltak a csomagban AA akkuk. Ezek már kezdenek elhalálozni, kb. 2,5 évesek, és Xbox controllerben használtam őket.

A töltő adatai: kép
Ilyen akkuk voltak hozzá gyárilag: kép

Ajánlanátok AA elemeket ehhez a töltőhöz, ami ár/érték arányban jónak számít? Továbbra is xbox controllerben szeretném őket használni.

Köszönöm a segítséget előre is! :)

(#13098) tomcsi23 válasza oba (#13097) üzenetére


tomcsi23
veterán

Ha ikea elérhető, akkor onnan a Ladda 1900 mAh elég jó vétel.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#13099) oba válasza tomcsi23 (#13098) üzenetére


oba
addikt

Vidéki kisvárosban élek így az IKEA sajnos nem opció, gondolom házhoz nem szállítanak. Egyéb jó/olcsó akku létezik amit könnyebb beszerezni?

(#13100) tomcsi23 válasza oba (#13099) üzenetére


tomcsi23
veterán

Szállítanak házhoz is.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.