Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12902) Predator2


Predator2
addikt

Helló

2 kérdéssel is fordulok hozzátok. Nem vagyok szakmabeli, így ha butaságot írok nézzétek le nekem kérlek.

1, Vásároltam Ikea-s Ladda akkumulátorokat AA méretben (2450mAh)
Opus BT-C3100-as V2.2 akkutöltővel próbáltam tölteni őket.
Sajnos a lámpa amiben használtam túlságosan "mélyre" merítette őket, így első körben egy buta töltőben kb 30 percig elkezdtem tölteni őket. Ezután már tudta kezelni őket az Opus is.
1 töltés/kisütés programot indítottam el rajtuk, de a program végeztével a névleges teljesítményük csak egy kis része töltődött az akkukba. kb 1600mAh.
Mivel nem értem célt, ezért egy frissítő programot is elindítottam az akkukon 700mAh-es töltőárammal. Kb 1-1.5 napig tartott, de 1 akkumulátor kivételével mindet rendbe rakta, sikerült elérni a névleges teljesítményüket.
1db az istenért nem akarja az igazságot. Ami fura benne, hogy frissítő program közben többször is ránézek a töltőre, és láttam hogy már majdnem megvan a 2450mAh, gondoltam mindjárt végez, sajnos nem, újra kisütötte az akkut és 1600mAh-nál megált és kiírta, hogy Full. De ez a hiba csak 1 akkunál jelentkezik, mit lehet ilyenkor tenni? Olyan mintha a töltő lenne meghülyülve.

2, Vásároltam egy Oral-B PRO 750 Cross Action fogkefét amiben Ni-MH akkumulátorral van szerelve, totál le van merülve. Pillanatnyilag nincs szükségem erre a fogkefére, mert működik a régi. Mennyire károsodik így az akku, hogy lemerült állapotban van (Gyárilag ilyen, 0 percet üzemelt)? Hogyan tároljam, hagyjam így lemerülve, vagy töltsem fel és úgy tegyem el? Ameddig működik a régi szeretném azt használni, de nem szeretném ha addig tönkremenne az új/tartalék fogkefe.

Köszönöm a választ előre is.

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.