Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Percenkénti tűzgyorsaság. A 600 nem kimondottan gyors, de legalább spórolhatsz vele.

Egy CA M15A4-es sikerült multkorában szerelgetnem, hát a képek alapján a JG felett ál minőségben: az előágymarkolatot levéve vastagabb a körítés a cső körül, mint a JG-nél, masszívabb az anyaga is és van egy plusz fém rúd merevítésnek. Az én sprin Well M16A1-em pl úgy járt, hogy az előágy elején és a tus végén lógva a slingen a múanyag csővég letört a 6mm-es alucsövet körbeölelő fém csőről és a rajta túlnyúló alucsövet elferdítette kb 7-10°-kal, szal csőcsere kéne neki, de lusta vagyok rá.
A lényeg, hogy slingen hordva a fegyert érő erőket nem biztos, hogy figyelembe vették a gyártás-tervezés során...
-
mykos
aktív tag
Bár én útálom az armaliteokat...de a fegyvert el kell ismerni..így képekről, ezért az árért nagyon ottvan. A JG kb jól szokta ráírni az FPS-eket, a hosszú cső is segít neki. Bár a 600-as ROF jelzi , hogy kínairól van szó, de korrekt egy jobb akkuval mehet ez feljebb is(mp5-öm 1300 körül van).
-
SevaDevil
csendes tag
Egy JG Béta van. Erről tudok infot. 3-4 hete lett vével egy Cyma Ak47est váltott. Az Ak-ban tömítést cseréltek és zsírozták. Jóval jobb lett mint a többi cyma ak, amikhez nem volt hozzányúlva.
A Béta ettől jobb. Szétszedve nem lett. Tárakat átszilikonozták és rendben van.
A másikról (M16) nem tudok infot, mert azt egy AUG cserébe akarják beszámítani.
Nekem volt M16-om az tökéletes fegyó. Mindene rendben van. Erős, masszív, pontos (pontosabb mint a mostani CA SPC-m) hosszó, igazi puska.
Béta gondolom 30 körül eladó, de rákérdezek a tulajánál. Hicap, és rövid tára is van. -
SevaDevil
csendes tag
JG Bétát ad el csapattársam.
Egy másik meg TM AUGot akar cserélni CA Augra, és kínáltak neki cserealapnak JG M16-ot.
Eladó még egy TM G36 és egy TM P90, mindkettő 100as rugóval, tuningcsővel. (Mostani tulaja külföldre költözik és megválik tőlük.)
Gunnerről ha rendelsz kb 1-2 e ft-al lesz olcsóbb mint itthon. -
macilaci78
nagyúr
Az a fasza kis red dot. Nos, előbb inkább nézd meg, mire áhítozol. A Cyma shotimmal is adtak távcsövet: torzításmentesnek csúfoltuk: egy formára öntött, amúgy minden lencsét nélkülöző műanyag cső volt, átfújtunk rajta egy borsószemet is.

A red dot is valami hasonló lehet, nem egy olyan nagyon pontos fegyó.
Amúgy ha van 20k-d fegyóra, akkor spórolj egy-két hónapot egy Cymára, megéri várni, én bő egy évet vártam a CA AUG-omra és most élvezettel lövök el minden egyes BB-t.
Amúgy AltGr+Á=ß
-
macilaci78
nagyúr
Az AK ß-Spetznaznak annyi az előnye, hogy kisebb a fegyver, épületben jobban használható. Viszont ha már úgyis másodlagos fegyóban töröd a buksid, akkor inkább a inkább egy CM 031, mint egy JG ß.

Bármelyik GBB, GNB elégséges épületben, kint meg úgysem a pisztolyhoz nyúlsz.
Egyik csapattársnak van asszem épp MK1-e, faint kis jószág, csíp, mint a méh.
Viszont szép és jó ez az állítólag 380fps green gas-al 0.20-as BB-vel Biztos green gas? Biztos nem mondjuk 0.12-es BB? Biztos nem 45°C környezeti hőmérsékleten?
Ja és a fix hop-up miatt biztos számodra is a 0.20-as BB lesz az optimális választás mondjuk a 0.25-ös helyett? Ugyanis ha a 0.20-asat felfelé csavarja, akkor állítási lehetőség a lövedék súlyában ki is merült.
Vedd meg bátran a pisztolyt, az fps-értékeket ne vedd készpénznek, épületben édesmindegy, azt a távot egyenesen fogja lőni, szél nem fogja elvinni a lövést, épületen kívülre meg úgyis ott az AEG, ott a pisztollyal legfeljebb a tárazáshoz szükséges fedezékig való eljutást fogod csak fedezni. 
Az M100, M110, stb nem a rugó hosszát jelöli, az ugye fix, adott méret, bele kell férjen a GB-ba és nem lehet rövidebb, mint a GB hátsó fala és a hátrahúzott dugattyú közti hely.
Inkább a rugóban rejlő erő környékén keresgélj, az egyes rugókra jellemző rugóállandók terén. 
És itt jegyezném meg a fesztelenítés tényét: ha mondjuk sorozatlövéssel fejezed be a fegyver használatát, előfordulhat, hogy a dugattyú hátul marad, ezzel ugye összenyomva a rugót, ami mondjuk napokat, akár heteket tölt így el. Így lehet egyszerűen 10%-ot lefaragni a fegyver csőtorkolati energiájából.
3-5 db egyes lövés és az ilyen tapasztalatokat meg lehet úszni. -
mykos
aktív tag
Tudni kell az első CM.028-asokról, hogy azok BAX-al készültek, és alucsővel. Ha csőcsere és hopup csere volt akkor azzal együtt hopupház, cső és hopup csere is kellett ami 20.000 forintban állt meg. A javított szériás CM.028 ami BaKeSZ87-nek is van, az már tényleg egyezik a CM.031 nagy részével belsőleg.
''Wellfire G3SAS AEG'' nah..eztet hívják R8-nak..tusa MP5 megoldás, de nem kompatibilis vele..lángrejtő szintén elb..ott megoldás, törik a test, de 100-ig meg lehet húzni a GB-t jópénzért. A classic army hopup gumi meg jó kemény...nem kopik cserébe szór mint az állat, és az egyik legolcsóbb
-
BaKeSZ87
őstag
Mennyiért láttál CM028-ast? Én tudok vkit, aki zsír újan, lefóliázott dobozban adja, igaz gari nélkül de csak 23500ft.
[link] Lejjebb van a lista, és az email címe. Ha kell postáz is, asszem. Én tőle vettem az enyémet. Nemtom, hogy van e neki másfajta, de azért írd neki, hogy réz cső és hopup legyen benne.
[Szerkesztve] -
BaKeSZ87
őstag
Én AK Beta-t az airsoftware.eu-n szoktam látni, de most nincs fix tusos fém gearboxos. Nekem cm.028-asom van, a belseje 1 az 1-ben az cm.031-esé. Réz cső, hopup, CA fogaskerekek a gearboxban, és persze puskaporszáraz volt a gb. Kapott kis zsírt, nekem előjött egy kis hiba, amit a ver 3-as gearbox egyik előjövő hibájának mondtak az softair.hu-n, hogy néha 1-es lövésnél nem birod meghúzni a ravaszt, átrakod sorozatra, ott jó, lőssz 1-2t, vissza, és minde szuper.
-
mykos
aktív tag
A WELL R7-R8 majd utána a cyma cm.027..majd a cm.028 az tulajdonképp maga volt a második generációs csoda 1 évvel ezelött, azóta továbbfejlődtek, de a WELL nem igazán. Ezért mondja mindenki, hogy lehetőleg kerüld mert a pénzedért jobbat kaphatsz ami ráadásul marui kompatibilis is nagy %-ban. A WELL szerelhetősége több mint önkínzó...
A CYMA Ak 74 másnével CM.031. A JG -k viszont dobozból 325-340FPS-t tolnak és nem kell hozzájuk nyúlni...a GB megragadása lehetséges.
Gázos pisztoly: Válasszuk külön a CO2-est és a green gasos fegyókat. 380 FPS green gassal: iylet nem nagyon láttam még, a desertem 350-et tol és már ez se egy gazdaságos darab
A CO2-esekkel az szokott a baj lenni, hogy 380FPS-el ha elkezdesz lövöldözni a házban , mert ugye pisztoly mi másra való..szóval nem fognak szeretni.+tömítési gondok állandóan, a töltése nehézkes hiszen CO2patronnal megy, amit cseréltetni kell. A Green gasos GBB-k nekem 6 fokban is kibírtak egy CQB-t értékelhető teljesítménnyel. -
BaKeSZ87
őstag
Hi!
Springes puskában az a jó, hogy nem hallani, hogy honnan lőssz vele. Az AEG-et egyből meghallani ahogy a gearbox zakatol
. Szóval ha elbújsz egy jó helyre, terepruhában, nem szúrnak ki, még lövéskor sem. Szóval ha kiszedsz vkit AEG-el, nagyobb az esély, hogy észrevesznek, és kiállás után kapásból oda fog menni az ellenség ahol vagy, mert kiszúrt. De pl spring puskával simán ki tudsz szedni vkit úgy, hogy azt sem tudja, hogy mi van
, tapasztalatból mondom. Egyik csapattársam sniper, és marha idegesítő tud lenni, mikor úgy szednek ki, hogy igazából fingod sincs, hogy ki és honnan volt, csak azt tudod, hogy nem hallottál semmit, tehát még kb se tudod az irányt, ő meg röhög a markába. -
macilaci78
nagyúr
Gázost nem ajánlottam, a spring a rugós, az AEG az eletromos.
A spring Desertek azért nem rosszakk. Amúgy én annak idején a Cyma shotit nagyon szerettem: 2,2k-ért kaptam fix tuspost, jó kis tűzgyorsaságot lehetett vele elérni, de sajna eltört a fegyver teste épp a tusnál. A másik gyakori hiba, hogy az előágy, illetve a dugattyút mozgató rúd és/vagy környéke törik el. Vegyél kettőt: egyet mintának, a másikat meg erősítsd meg epixival, ha fér, fémmel, ha fémmegmunkálásban jártas vagy, akkor cserealkatrészekkel. 20k-ból hátha lehet egy tartósabbat csinálni.
Azért jó a shoti, mert amúgyis húzgálós és kézre áll, az M16-nál a markolat tövében lévő T betűt kell hátrahúzni, a G36-nál a horfoggantyú alatt van a felhúzókar, az Mp5-nél a rendes helyén, de vékonyka és könnyen törik... Shoti a király, 50-ért már van TM M90Super, az még egy feelinges jószág! 
-
macilaci78
nagyúr
Cyma AK 74 23500 a cybergun-on, ha minden igaz. Ennyi pénzért jó vételnek számít: fém gearbox, mely Marui-kompatibilis, csakúgy, mint a cső és a hop-up, valamint a tár, amely alapon 300-as hi-cap. Ha valami kínja van, vagy tuningolnád, van alkatrész hozzá és airsoftos berkekben tudás, intstukció is hozzá.
De az új Cyma AEG-ek, a CM 023-as sorozat bármely tagja jó lehet, állítólag az AK alegkiforrattabb, de jó az Mp5 széria is. Sőt, a Cyma AK 47 is full Marui-kompatibilis és a külleme a Maruitól nem is fokkal tetszetősebb.
Nem azt mondom, hogy örökké fog tartani, át kell zsírozni, karba kell tartani, és ha javítani kell, akkor úgyis csak jó minőségű Marui alkatrészeket kapsz hozzá és apránként Marui belső lesz benne, tehát pici pézből meglesz a stuki és apránként lehet fejlesztgetni, ahogy pénzed van, nem rossz stratégia.
Amúgy jellemző hiba, hogy pl az AK-ban nincs gyárilag egyes lövés, épp azért, mert a fogaskerekek rosszul vannak összerakva. De ez orvosolható könnyen. Egy Cyma AK-ban is benne lehet tuninggal a 400-450fps, alapon 270-300fps simán van. Normál nagy akksi van benne, ez is kompatibilis, szóval eredményesen próbál a Cyma felzárkózni.
Na, második felvonás: 30-40 méter. Hát, ez tuningot követel.
A Classic Army az a gyártó már, amitől elvárható a 30 méteres lőtáv, ő ugyanis M100-as rugókat ad alapból (AEG ugye), míg a TM M90-est. A 40 méteres fix célozható lőtáv már többet követel, olyan 400fps-t, ami M110+prec cső+jó tömítés, esetleg M120-as tuningot követel. Ezt ugye bele is lehet rakni egy CA M15 szériába (ugye a CA drágállotta az M16 logó árát, ezért M15-nek nevezte el).
A springes részen szintén M90-M100 az alap, oda is kell tuning. Pl a Tokio Marui M16 spring is 30k körül van a 44-es Bázisban, ebbe WD további 10-15k-ért bele tudott szuszakolni annyit, hogy 450fps-t tolt a stuki, szal használható, de egy M16-tól nem csak egyes lövést vár az ember. Ami egy springnek illik, az VSR-10 például, de ez is alapon annyit lő, mint egy normál AEG, 25 métert.
Aggor vannak az ICS, GP és drágább fegyók, amikre csak ráírják, hogy 400fps, ezek gyárilag legalább 400fps-sek, vagy 450-esek is vannak köztük, pl a GP Knigst SR25, ami egy átalkított M16, de ez már messze nem az az árkategória, amiről szó esik.
Szóval a 40 méteres lőtáv biztosan tuning kérdése. Egy újabb Cyma AK mindennel együtt olyan 55-60k-ból ki is jön 400fps-re. Ugya a fegyó+cserealkatrészek.
[Szerkesztve] -
macilaci78
nagyúr
Őszintén: 5,5k-ést kapsz normális minőségő AA méretű cerkaakksit és töltőt?

Vagyis nem, ne vegyél ennyiért UZI-t. Fogtam már normális Airsoft UZI-t a kezemben, rendesen fém volt, GBB, 3,5 kiló, kihajtható válltámasz, nagyon faint volt, a Tied legfeljebb faldísznek jó egy koszos vitrinüveg mögött. Tudom, hogy most elszomorítottalak, de ez a véleményem. Ja, és két hordszíjat adnak hozzá?
AEP-et nem érdemes venni, 20 méterre lő el pontosan a jó minőségű is, amit Te kérdezel, az jó, ha 10-re. Ezt úgy értsd, hogy 20 méterre vagy el se lő, vagy akkora a szórása, mint az M203-ak.
[w]: Felvettelek msn-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Crimson Desert
- War Thunder - MMO Combat Game
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tesla topik
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Milyen TV-t vegyek?
- A Spiders-t is elérte a végzet, megszűnik a csapat
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ja és a fix hop-up miatt biztos számodra is a 0.20-as BB lesz az optimális választás mondjuk a 0.25-ös helyett? Ugyanis ha a 0.20-asat felfelé csavarja, akkor állítási lehetőség a lövedék súlyában ki is merült.
Vedd meg bátran a pisztolyt, az fps-értékeket ne vedd készpénznek, épületben édesmindegy, azt a távot egyenesen fogja lőni, szél nem fogja elvinni a lövést, épületen kívülre meg úgyis ott az AEG, ott a pisztollyal legfeljebb a tárazáshoz szükséges fedezékig való eljutást fogod csak fedezni. 

Ha lehet akkor plz írjatok konkrét típust esetleg link