Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• macilaci78

nagyúr

válasz Lacuss20 #24604 üzenetére

Nem hiszem, hogy a kínainak nincs európai lerakata - hidd csak el...
    Amikor mi (Nowar) forgalmaztunk a Cyma, JG fegyvereket, a vámosok nem adták ki nekünk, mert az akkutöltőn, akkun nem volt CE-matrica. Kínai barátaink legközelebb küldték az A/4-es ívet, hogy ragasszuk rá. Nyilván ettől még nem rendelkezett CE-tanúsítvánnyal, de matricája már volt.
    Egyetlen kínai cég sem fogja bevállalni azt a macerát, ami egy EU-s jogi környezetben szabályosan működő lerakat működtetésével jár. Arra ott van a sok európai cég, akik majd eszik a kefét.
    A másik szemléletmód a kínaiak részéről, az a rendelési tételnagyság: nem raklapos, hanem konténeres mennyiségben gondolkoznak. Láttál te már konténernyi Classic Army fegyvert? Bevállaltuk, hogy hozunk kínait, a kúrens termékekre megkértük a típusbizonyítványt is, de volt olyan fegyver, amiből csak 1-2 darab jött így is.
    Az európai cég megfizeti az EU-s vámot, áfát, készletet tart fent, logisztikát.

• Richie86

senior tag

válasz Lacuss20 #24604 üzenetére

Szerintem a magyar webshopok simán csak kihasználják az emberek tudatlanságát. Sokan akik kezdők (mint én is!) nem tudják, hogy minek mennyi az ára, és nem néznek annyira utána mint én. Csak megtetszik nekik a neten, szeretnék kipróbálni, és nem tudják, hogy jóval olcsóbban is hozzájuthatnának... Rányomnak a rendelésre, aztán meg már mindegy. Illetve biztos van olyan, aki "nem mer" külföldről rendelni, nehogy ne kapja meg a csomagot, inkább kifizet plusz pár ezret, mert a magyarokban jobban bízik. Van ilyen. Mindenesetre én jól jártam (bár még nem kiabálom el, amíg át nem vettem a csomagot :)) )

Új hozzászólás Aktív témák