Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ViZion
félisten
Hááát... első sorban jó nagylátószögű obi, meg állvány kell...
Utána ctrl+t és warp, distort, perspective.
További lehetőség a filter-distort-lens correction. Kis játszás a csúszkákkal, és kiszedi a hordó-hatást, vinnyettálást, sőt a chromát is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Minden képpen sok RAM legyen. OS-ben egyértelműen W7 64 bit...
A lista nem a támogatott videókarikat jelenti, hanem azt, h ezeken TESZTELTÉK, tehát ezeket biztosan támogatja. 4770-el szépen muzsikál, de sok gyorsulást ettől ne várj azért, alapvetően RAM kell sok a rengeteg nyitott file miatt, és egy gyors scratch partíció (nálam a HDD-n ez van elöl). OpenGL-t használ, tehát elvileg a mobilityvel is működik, ezt látod is: a 3D menü szürke, ha nincs VGA gyorsítás.
Tendd: Vannak komoly Dell laptopok, i3 és i5 procikkal, kicsit drágábbak... csak hogy még jobban összezavarodj
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
A teszteket elnézve lehet, h érdemesebb várni (OK, mindig jön újabb...), én core i3-i5 procisat keresnék... Biztosan gyorsabb laptopban is, mint a core2duo.
Ramból ma már nem ritka, h 4 GB-vel van szerelve, kérdés, h tudsz-e belegyűrni még 2 GB-ot. Nekem az asztali gépben 4GB van, A1-es méretnél már félkész részeket (egy-egy képet, vagy terméket külön elkészítve) húztam be, h ne lassuljon annyira... tehát Nálad is határeset lenne a 4 GB szerintem. Persze azzal is sokkal jobban menne, mint az egymagos CPU-n most.SSD: erről nekem más a véleményem. Scratch disket rátenni elvileg nem szerencsés, ha a rendszer és a PS (de nem a PSD-k) van rajta, akkor gyorsabb lehet, kérdés a gyorsulás megéri-e a jelentős felárat?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
ajjjjjjaj... a cz végű cseh... Neked a HU végűt ajánlom
Nekem soha nem volt laptopom (saját), asztaliba volt MSI alaplapom, problémamentesen. A múltkor a DELL supportján akadtam ki: Vostro laptop vagy 6 féle webcam-el, típusszám alapján nem beazonosítható, eszközkezelő nem ismeri fel, ÉS W7 driverek nincsenek mellékelve...
És az Dell. Meglepődtem. Haver laptopján most volt alaplap+billentyűzet csere, 20 nap szervíz (itthon átvették, és küldték is ki...), pedig az övé Asus, szintén a 150+ kategóriából... alig 1 éves.
Nem néztem körül, de nekem ez jó vételnek tűnik. Természetesen a laptopos topikban jobban vágják, jó ötlet ott is kérdezni.
-
ViZion
félisten
válasz Daniel Alves #6184 üzenetére
Ha variálni akarjátok, akkor a legegyszerűbb, ha van a háttér, és azon cserélgetitek a képeket (háttér nélküli .png-ket). Az egészet Javascriptel, div+CSS-el símán meg lehet oldani, nem is kell Photoshop (csak a PNG-k elkészítéséhez).
Azért jobb ez, mert nem X db 800×800-as képet kell betölteni a böngészőnek, hanem egy nagyot, és sok kicsi png-t.
Ha jól értettem, amire gondolsz.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
A fehér halo-t úgy lehet eltüntetni, ha szendvicspozitívra rakod a réteget. sajnos a háttértől függően így a réteg többi része is más színű lesz kicsit, meg kell nézni, h belefér-e.
Másik megoldás, h kijelölöd (ctrl+klikk a layer palettán)-görbék-munkagörbe-görbe festése ecsettel: blur ecset, halványan pár pixel szélesen, elmosott szegéllyel. Persze ezt új rétegre, fölé, és előtte be kell állítani az ecset méretét, elmosást, valamint sample all layers...
Hátránya, h áthelyezés után újra kell 1 ien réteg, ha nem homogén a háttér.
Ezt szoktuk akkor is, ha képbe alakot teszünk, hihetőbb lesz.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
Természetesen sok lehetőség van, ezért is írtam, h a multiply akkor jó, ha a designba belefér. Lehet olyant is-ha már játszunk vele- hogy alsó réteg lánckerék multiply, ctrl+j, fenti normál, ctrl+klikk a rétegre, feather 3-4 pixel ctrl+shift+i, del... akkor nem kell a széleit wandozni, ez szerintem "stabilabb", és gyorsabb. Van, amikor a multiply réteg alá készítek egy réteget (normál blending), és ott festek fehérrel, ahol nem akarom a multiply hatást. PS 6-7-el kezdtem, ezeket az alap trükköket használom, de kinek mi a gyorsabb...
erre én raknék még egy halvány lánckereket, radial blur-al, csak a kíváncsiság miatt...
-
ViZion
félisten
ha nem az a liba oka, akkor passz.
csinálj egy olyan négyzetrácsos patternt, és a háttér rétegre húzd rá, az nem jó?[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
ÁáÁÁÁ... CS4-ed van... ott is a videó karis gyorsításnál lehet kikapcsolni-ezt azt...
kapcsolj ki mindent, majd egyenként vissza...Vagy mielőtt ezt tennéd: nyomj F -et, ez váltja a nézetet, teljes képernyősnél fekete a háttér, ha jól emléXem. Mondjuk akkor minden színmódban feketének kellene lennie...
Este megnézem, de nem tudom mikor.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Nálam: vertical sync, 3D interaction be, force bilinear kikapcsolva. Először próbáld a bilinear-t bekapcsolni, apropó milyen VGAd van?
Advanced drawing bekapcsolva, use for image display too... Az use image display-t kapcsold ki a következő lépésben, IGP-vel nálam az ki volt.
A compositing beállításoknak itt nincs jelentősége, de ha a fentiek nem segítenek, akkor kapcsolgasd. Újra kell indítani... ehh, 3-5 restart, ennyit megér, vagy nekiláthatsz patternt készíteniHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
-
ViZion
félisten
válasz Dluinet #6237 üzenetére
Hullámos ő? Hehehe... nekem a cseh ékezet a kedvencem: ô alt0244, Futura-nál ez a magyar hosszú ő, máshol meg ilyen kis fura.
Előbb-utóbb egy halom alt kódot megtanul az ember alt 0149 • imádom �»Nem vesszőből szoktam kreálni, hanem másik ékezetesből raszterizálás, többi részt törlöm, kész. Lehetne görbékre alakítani és törölni, de így gyorsabb, és ha nem torzítom, akkor utána is jó.
-
ViZion
félisten
válasz Dluinet #6244 üzenetére
A font szerkesztéssel próbálkoztam, mivel azt csak egyszer kell eljátszani, jó ötletnek tűnt. Nem találtam megfelelő progit, ami volt azmeg fizetős, vagy vírusos... Ubi alatt nem néztem ott is van elvileg fontszerkesztő, de már vágom a kódokat, amiket használok... lustaság miatt megtanultam...
azért köszi a tippet, meglesem, vagy ha tudsz jó font szerkesztő progit (ingyeneset), az még jobb lenne. Fontforge-t hallottam, de az pénzes, mondjuk nem is néztem mennyi, mert pár karakterért nem keresgéltem...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz cellpeti #6247 üzenetére
Ez gyakori gond az újságnál is: jön a kép, dátumozva...
Lehetséges javítások:
- klón ecset: ha lehet mintát venni valahonnan a környezetből
- healing brush: próbának jó, de nem mindig tökéletes
- rétegmásolat: hasonlóan a klónozáshoz, de itt nagyobb darabot másolsz, rárakod, széleket elhalványítod-összemosod
- zaj filter: a feliratnál kicsit nagyobb kijelölés, majd szűrők zaj, por és karcok állítgatása...
- fentiek mind, és még ami az ember eszébe jutDluinet: köszi a linkeket, megnézem.
-
ViZion
félisten
válasz Dluinet #6253 üzenetére
hmmm... ez kimaradt, hatékony, majd kipróbálom
Zárójelben: Aki dátumozva fotóz, az egyéb aljasságra is képes... pl. a kép szélén a téma, rajta a dátum... Tegnapi eset: képen 3 ember, 2 jobbra a szélen egy balra, már "kifutón" a kép közepén virít a kuka és egy oszlop. Ezek legalább élesek voltak...
az, h van 100 terrapixeles fullautomata gép, még nagyon kevés a jó fotókhoz. CS5-el pár helyen úgy "riogatták" a népet, h mindenki mindent megtehet, mert a PS CS5 automatikusintelligensWarázslatos eszközei majd jól megoldják... Hegesztőtrafót is vehet bárki, mégsem én csináltam a kerítést otthon...pedig szerintem tudnám
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #6257 üzenetére
Az a baj, h az exif adatok sokkal többet tudnak, mint a mezei dátumozás, de a win képnézegető alapbó nem rakja a kép mellé, tehát vakegér loserek izé userek bekapcsolják. A legjobb történetem: a jóember az X éves osztálytalis képeket hozza, a gépén, h ebből aztán lehet túrkálni, és rakni az újságba! Meg neki is írjam CDre, mert előhívatná, Ő fotózott, és tök jók.
PC-n megnyitva a következő derült ki: homályos, alulexponált (zárt tér+neon...), a gép magas iso-val "kompenzált", ezért iszonyat zajos... pedig a kis kompakt 3"-on olyan jók voltak... és a végére: a gép új elemnél alap beállításokra áll, tehát 800×600-as fotók voltak, vagy ilyesmi... iszonyat kicsik az újságba. muhaha...Dluinet: Szerintem fotosopp
Ebben már közkívánatra van "transform my wife to modell" filter is...
csak norisz azHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz randras #6267 üzenetére
Mivel a felhasználást nem mondtad, így ez csak lehetőség:
1. Wyll javasolta a color range-t, ez jó. Ha rossz a kép, akkor a szegélyeket egy unsharp maszkal kell javítani, vagy ha kivágtad akkor utána kis gaussian blur elmossa a majdnem fehér-rózsaszín pixeleket.
2. szendvicspozitívbe rakod a réteget. Ilyenkor a színeket az alatta levő réteg színéhez adja, tehát a fehér eltűnik. a réteged színe változhat attól függően mi van alatta. Leggyorsabb ez. zöld alapszínnél nem nyerő
3. a réteg keverési módjánál van olyan,h blend if gray, itt a fehérből elveszel, és eltűnik.
4. CMYK, ctrl+j, ctrl+i, channels, ctrl+klikk a K réteg képére, vissza az eredeti rétegre, ctrl+j, csak ez maradjon, többit ki. kész. Ja, vissza RGB-re, ha az kell. Ez nem minden színnél jó, csak az alapszíneket lehet, ez is color range, csak máshogyan...
5. Outer glow... fehér, és wow, tök jó
Azért írtam ezeket, mert ha nem is itt, de más képnél kellhet.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Patternek betöltéséhez nyisd meg a rétegstílusokat, mintaátfedés (pattern), és ott a minta választáskor lenyitod hogy látszanak a minták, és a kis fülnél válaszd a minták betöltését.
Minta készítése nem bonyolult, de valóban nem kezdő feladat, h folyamatos legyen...
Röviden leírom, ha nem megy akkor google, tutorial.hu, v ilyesmik.
Ha van egy képed, akkor egy négyzet kijelölést létrehozol (margue tool, shift nyomvatartva) ott, amiből a mintázatot szeretnéd. ctrl+c, ctrl+n (új doksi), ctrl+v. Ezzel a majdnem patterned egy új doksiba került. ctrl+j (rétegmásolat), szűrők- egyéb- eltolás.
Ezzel kicsit a felső rétegedet jobbra és lefelé told el. Utána a széleit el kell mosni, h később patternként is folyamatosnak tűnjön. Ha jó, akkor ctrl+e, teljesen. egy négyzet alakú réteged legyen, ezt jelöld ki ctrl+a, és utána szerkesztés- minta meghatározása (edit, define pattern).
Ez be is került utolsó helyre a minták közé. Sok sikert.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Ahogy Wyll is mondta: privát üzi, vagy ha nem vmi diszkréciót igénylő meló, akkor bedobod ide, és vki aki ráér (általában még aznap) meg is oldja...
jöhet privi is, ha retusálás, alak leszedés/rárakás, színezés ilyesmi...DJ plakátból megjöttem, azt nem akarok készíteni túl sok idő, és hogy tetszen, ahhoz el kell nyalni pár bélyeget...
-
ViZion
félisten
válasz scott_free #6299 üzenetére
Ha van egy nagyobb darabod, akkor könnyebben lehet rekonstruálni a mintát... ez így elég málnás. nem lehetetlen, de rengeteg idő, gyakorlatilag gyorsabb másik ilyen -szakszóval élve- bizbasz mintás hátteret keresni, vagy rajzolni.
(a félköríves rész nem gond: kivágsz egy meglévő részt, elforgatod... hozzáilleszted. a felső rész a mókásabb: nincs elég minta, szerintem ez vmi nagyobb része)[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #6306 üzenetére
"...csak 3-4 év után rukkolnak elő új verzióval"
Ne viccelj. Semminél nincs így ma már. Mindenhonnan azt tolják, h itt az új, a régit dobd el, VEGYÉL ÚJAT, mert ez a jó, VEDD MEG.Telefon, tv, autó, stb... ÚJAT! Pedig a pár éves sem régi vagy rossz... és nincs is szüksége az újításokra sok usernek (nálam az ingyen SMS is felesleges...).
Pár hét és itt a CS6, mert az 5-ből kimaradt a twitter és a share, meg lájkolni sem lehet a fájlokat, érted? CS5 gagyi, csak a cs6 a jó.
Tarkát hányok a szociálnetwörktől. Telepítem az új ubuntut. Ubinál ez annyi, h katt a frissítésre, mókol 1-2 órát (közben minden műkszik, néha bökni kell egy OK-t).
Erre a legnagyobb újítása?
Közösségi lóf... ide is betört ez a megosztom, elérnek, elmondom dolog... ehh.
Ez is új, de ez ingyen, és nem erőltetik az emberre.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
-
ViZion
félisten
Tetszik, de túl jó.
Ezt úgy értem, h füsthöz képest túl tiszta a kép, törölnék/elmosnék részleteket, persze szubjektív a dolog, ha nem írtad volna, h füst, akkor nem piszkálnámHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #6325 üzenetére
Szia!
Keress rá a zune desktop theme-re, telepítsd. Soha nem akarsz másik témát
Másrészt gugli, vagy link.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Ehh, ha ennyire át akarod hegeszteni, akkor Talisman desktop kell neked. Ez lecseréli az egészet, és Te "programozod" -kis widget-féléket lehet írni bele, meg mindennek minden vacak tulajdonságát hegeszteni. Én is játszottam vele régebben, de nem láttam hosszabb távon az értelmét, mivel az akkori gépemet fogta erősen. Ahogy nézem ma már nem is ingyenes, a kezdetekkor az volt. Egyik hibája volt még, h a mappa ablakokat nem lehetett rendesen lecserélni, de azóta biztosan megoldották.
-
ViZion
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #6336 üzenetére
vááá, lejárt az időlimit ezért írok újat.
Nézem a desktopodat... akkor az Ubuntu Linuxot ajánlom: amit nem lehet alapból, arra van egy halom okosság, Compiz, meg ilyesmik. Nálam az nagyon szép, a rugalmas ablakok tetszenek, olyan mintha "élő" lenne a desktop...
Ez durva is [link][ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #6340 üzenetére
Szerintem vmi 3D progi megoldja (Blender, TrueSpace, v ilyesmi...) Régebben volt vmi progi demóm, abban egy halom "fánk" volt alap objectként, csak a nevét ne kelljen tudnom...
PS-el ilyent hegesztettem most, ez csak pár filter, és 3D postcard... de nem befelé nyomtam, hanem kifelé... és a 3D előtt kellett volna...
Kék kör, D, új rétegre felette egy render clouds multiply, egy meg screen, ezzel maszatos lesz radial blur után. kivagdostam, Distort-pinch (ezt nem jó irányban csináltam...), postcard 3d, meg további maszatolás...
Nem olyan, de legalább nincs mentségem csak a lustaság...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Van réteges tiff is. Ha felrakod megnézzük mi lehet a gond. Általában megnyitja. CS2 a cégnél a psd-ket nem nyitja, nem PS hiba, hanem vmi XP baromság, elvileg másik user kell és működne, de nem vacakoltam vele. Lehet ez is vmi ilyen hiba, mert tiff-nél nincs kompatibilitási gond, elvileg...
Javaslom töltsd fel vhova, pl. megaupload, és vki átalakítja psd-re, vagy amit kérsz.
Mondjuk Nálad PDF export után nem jó? Néha sokkal brutálisabb úton szedünk elő képeket... sokan docx-ben küldik a "kész" hirdetést, képpel, mindennel beágyazva. Kaptunk már ppt-t is... lol.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
file-automate-straighten and crop.
De a Darkman féle jobb, annyi kiegészítéssel, h nem vonalzót, hanem símán segédvonalakat húzok, utána ctrl+T, perspective, torzítás, meg ami kell...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Adobelmscv szolgáltatás fut-e? Ha ez is megvan (nem írtotta ki vmi optimalizáló progi, vagy ilyesmi), akkor 2 út van: host file buherálás-serialozás, stb...
vagy alaposan eltakarítani, pl. Revo uninstallerrel, és újrarakni.
Nem akarok linkelni, de kis guglizással találhatsz megoldást az aktiválásra is...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Nálam olyan sok registry hack van az OS-ben, h nem akarnám újrahúzni... az a legvégső eset... XP is 2 évig ment, különösebb lassulás nélkül.
Registry nagytakarítás után nem kellene gondnak lennie. Először hozz létre új felhasználót a w7-en, és ott próbáld újra telepíteni, remélem ez segít. Amit írtam PS szolgáltatás fut?
Ha nem fut, akkor van egy helyreállító progija az Adobe oldalán, nálam az segített. talán EZ kell Neked.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Gyakorlati tapasztalat a fentiekhez:
Naponta dolgozom fotókkal, a készen kapott glamour fotók ritkák. a kompakt vagy bridge gépekkel készített képek normális objektív nélkül, és/vagy kevés fénynél iszonyatos képeket produkálnak. Iso zaj, kromatikus aberráció, bemozdulás... csak a legfontosabbakat említve.
Ezeknél a fluid mask is vérzik, nem lehet rendesen kijelölni, mert nincs mit, a hibák miatt. Az agyunk korrigálja némileg, de másik háttéren már "kiugrik" a képből.Mit tesz a román selection? kijelöl, kivág, beilleszt, kijelöl, path, stroke path: blur ecsettel.
BonFire: nézd át újra a retusálásos tutorialokat, szerintem kicsit sok volt a blur
-
ViZion
félisten
válasz Picturemaker #6413 üzenetére
A Character panelon a vastagítást, stb kapcsold ki, nálam az bohóckodik néha.
Ha ez sem, akkor legyen egy olyan doksid, ahonnan átrántasz szöveget
...vagy reinstall, esetleg a beállítások törlése... hátha.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
"átalakítsuk átlátszó színné": NINCS ilyen.
Viszont a fehéret lehet törölni -> átlátszó lesz.
Tükröződést pillanatok alatt lehet reprodukálni, az jobb lesz, mint pamacsolgatni a régit.Yah, a hogyan kimaradt: a logót ki kell jelölni, erre több módszer van 1. hsz-ben.
a kijelölt részt új rétegre (ctrl+j), a régit törlöd. Utána megcsinál tükröződést (a könnyebb szerkesztés miatt érdemes fehér hátteret bedobni, amit törlünk a végső mentés előtt). Látható rétegeket egyesít, Mentés (save for web vagy save as) png-be. kész.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Ren Hoek #6436 üzenetére
Ehh, a maszkolás a neo-emósoknak való
ctrl+j, akkor tutira oda kerül. utána kijelöl, alatta lévőről töröl. Feather 0 legyen...
CS3 és CS5 nincs CS2-CS4 -ben tökéletes így.
Azért a maszkolás jobb soXor, de nem mindíg lehet így.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #6442 üzenetére
Ok, akkor a hsz-em elérte célját... Nem tudok napirendre térni a képeden
Ja-ja apply mask, meg ilyesmi: azoknak való, akik lusták utólag hozzárakni, ha Lqrták...on:
a dupla kattra kijelölést lezáró feature letiltó akármiért még fizetnék is, találjátok meg!Élek finomítása beillesztésnél:
selection, ebből path. új réteg, blur ecset méretet olyanra, h a körvonalnál mindkét oldalon kicsit átlógjon, beállítani a feather-t, és minden rétegről vegyen mintát. ezután path panel, itt a korábban létrehozott munkagörbén kiválasztani a stroke path-ot, így a blur ecsettel körbehúzza a körvonalat, egybemosva a háttérrel, mindezt új rétegen természetesen.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Dexter68 #6444 üzenetére
Yah, majd megkeresem az avataros topikot, és kérek egy upgrade-t...
Azért BonFire hosszú hajjal, tetkó meg ilyesmik...ááá tutira fotosop
Kellene egy ilyen, h felrakunk képeket magunkról, meg pár fake képet, és ki tudja kitalálni...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #6446 üzenetére
Neked könnyű avatart találni:
Hogyishívják kuzin... az Adams familyből ideális ) váááá....Mennem kell, de jobb is szerintem, ha nem látom mit írsz rá... majd a moderátorok erre járnak, utána benézek
a moll 9 az meg vmi új plugin?
-
ViZion
félisten
válasz animatrix11 #6456 üzenetére
Calvados szép, nélunk olasz alma van, az pár árnyalattal tér el.
De cserélünk, folyamatosan a "mezei" fenyőre állunk rá. Egyszerűen túl sötét, ha kicsi a tér válassz inkább juhar vagy vmi más világos színt. A calvados több m2-vel csökkenti a teret...jah, én meg patternként tölteném ki, ha pl. erezet is van...
-
ViZion
félisten
Ehhez annyit tennék hozzá, h anno az átlagos, 72 cm-es TV elég kicsinek tűnt a boltban, de ennyi hely volt, és a réginél nagyobb is, hát megvettük.
Otthon a kis szobában "átszabta" a teret, óriási "lett"...Tehát egy nagy belmagasságú csarnokban jó a calvados, de nálunk hiba volt az olasz alma, világos falak mellett is sokat vesz el szemre a térből. Ha magas, tágas a szoba, és illik bele, akkor OK, nálunk csere lesz...
"felesleges a túlságos precízkedés."
így igaz, a lakásban egészen másmilyen lesz "érzésre", mint egy ikeában...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Ren Hoek #6469 üzenetére
Nem-nem az autosave nem jó... mert ha egy normális plakáttal dolgozom, néha kb. 1 perc a mentés az irodai gépen (sok réteg, maszkok, görbék, CMYK... és 2-300 MB).
A ctrl+s legyen rutin, mindíg amikor megnézem egyben, vagy vmi fontosat retusáltam, etc. nyomok egy ctrl+s -t és kész.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Ren Hoek #6476 üzenetére
Nem-nem... hiszen az egymagoson 2 giga rammal jól ment a PS 7, tehát a konfig marad... Nálam a HDD ezer éves, az a leggyengébb szerintem, illetve itt NASra is dolgozok... hálón... lol
Közben 2 core2-t is vett a cég, de az enyém maradt...
Persze itt azt is nézni kell, h sokmagosra w7, stb...yah, az a temp helyreállítás jó lenne...
-
ViZion
félisten
Készít kilépéskor a temp mappába egy hibajelentést, az segítene... kopipészt ide csak az elejét...
Lehet driver gond is. CS2 fut szépen, CS4 kilép, ATI driverem nem volt frankó a céges gépen...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest