- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
*Ropi* #23112 üzenetére
Fontos a jó monitor, könnyebb vele a munka, de azért akkor is szerkesztettünk képeket, mikor az IPS még tervben sem volt... Amikor kijött a nyomdából, vagy hozták a proofot azt megnéztük, korrigáltunk. pl. feketét sem ránézésre állítjuk be, színekhez is van sok segítség, CMYK kódok sora.
Laptopnál ez azért lehet érdekes, mert gondolom mutogatja az ügyfélnek, végül nyomtatásban más lesz, mint a monitoron. Csak egyelőre kevés infót kaptunk, mert ha pl. webre fogja felrakni a képeket, akkor máris jobb a kijelzője, mint amit a többség használ.
-
-
válasz
elfelejtette #23071 üzenetére
Semennyire. Nem a NAND miatt hullik el a zöme, hanem a vezérlő miatt...
Mire elhasználódna, addigra lesz újabb, jobb, gyorsabb cucc. -
válasz
elfelejtette #23069 üzenetére
pffff...
A gyííí3 nem egy bajnok, de leginkább a ram kevés. SSD és arra rakni ascratch file-t, amit a PS-ben lehet beállítani. Újabb PS mindenképp érdemes, CS4 minimum. Egy egyszerű VGA is gyorsít ezt-azt, de ennyi rétegnél inkább ram legyen az első. -
válasz
mokus1 #23045 üzenetére
Igen. Újra kell. Ha ért hozzá, akkor tudja, h milyen esetben kell kifutó és azt is illene tudni, h nyomdába nem jó az RGB. Kérhetitek, h nyomják ki így, digitális nyomda megeszi, csak a vágás és a színek nem lesznek a legszebbek. Ha csak mittomén 50 hobbi névjegy, akkor ne kínlódj, ha egy cégnek lesz, akkor meg ez van, lehet nekilátni megint. Kevés névjegy van, amit minta alapján nem lehet egy óra alatt reprodukálni.
PS-be behúzva lehet CMYK belőle, de a kifutók hiányozni fognak, bizonyos színeknél nem szerencsés így konvertálni, pl. feketénél sem.
-
-
-
válasz
anonymus89 #22960 üzenetére
NEM. Csodák nincsenek, részletek nem jönnek vissza. Kb. 6-7 cm szélességben még
jóelfogadható lesz... Persze ha egy piros kocka van a képen, akkor plakát is lehet... de képből nem lesz szalonna. -
-
válasz
werttzui #22911 üzenetére
Magánvélemény, de nekem is a w7 a legszimpibb. 8/8.1 egy fapad, retek ronda, nekem nem áll kézre. Nem, nem a startmenü hiányzik. W7-en minden megy. Amíg dx12 miatt nem lesz élet-halál kérdés, addig nem váltok. Kis szerencsével lesz sok játék majd linuxra, és akkor Fedora, meg egy virtuális W7 és kész...
-
-
válasz
Mister_X #22882 üzenetére
A grafikust kellene megkérdezned, h mivel szeretne dolgozni.
Imádtam, amikor a főnök vett programot... Anno így lett magyar nyelvű PS-em, rohadtul "örültem" neki... Jah, meg megvett valami útnyilvántartó progit, mert akciósan 25k+áfa volt, még 2007-ben. Mikor kértem supportot, széttették a kezüket, ez ennyit tud. Megoldottam excelben inkább. Szal. a fene tudja, ilyesmire van célprogi is (Manga Studio, Clipstudio, Corel paint, Krita, stb...) -
-
-
-
válasz
pikszel #22834 üzenetére
"kitöltöd a hátteret (az eredeti képet) a kellő színnel" Működik, de nem jó a javaslatod, mert azután nem tudja módosítani a keretet (illetve macerásan csak), de ezt leírtam, ennyi. A réteges részt általánosságban írtam, ne javasoljuk ezt a mindent egybe dolgot, mert magát fogja megszivatni, ami idő és pénz.
-
-
-
jujj, mik vannak!
BonFire leírta a legegyszerűbb metódust:
nagy canvas, kitölt narancssárga
rétegmásolat, free form és összetolod shift-el, kitölt fehér
becibál a képet és beállítod középre, ehhez guide sem kell, ctrl+a és az eszközpalettán a középre igazítás gombok.De lehet shape vagy stroke dolgokkal is játszani. Mert stroke lehet belül is... MEg árnyék is, szal akár egy rétegen lehet az egész...
képből réteg, belső árnyék, spear 100%, méret beállít, stroke inside, méret, szín beállít. ennyi. DE az alapokat átolvasva, és gyakorolva lesznek ezek egyértelműek.pikszel: a javaslatod NEM jó. Az eredeti kép rétegének a széléhez semmit nem teszünk. Működik, de ne ezt tanuld meg és ne ezt add tovább. Ha módosítani kell, vagy pattern a kitöltés, vagy olyan a kép, h egybefolyik a színnel, akkor megbaCChatja, ha utána módosítani akar. Réteg vagy effekt legyen, amit lehet az eredeti réteg roncsolása nélkül változtatni. Később, esetleg munkánál rádöbbenni, h rossz a gyakorlat... na az priceless.
Meg kell szokni a rétegekben gondolkodást, meg kell látni, h mi egy réteg. Kicsit mint a fotózás: nem elég a jó gép, olyan "fotósból" van 5 milliárd... de akinek a látásmódja is fotós, na az ritka...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Felhasználástól függ. Inkább ram kell sok, plakát, poszter már meghálálja a 16 GB-ot. SSD a programnak mindenképpen, egész OS-nek jó. Vannak, akik ramdisket is pakolnak, etc... de ehhez elég extrém dolgokat kell csinálnod, videózásnál, 3D-nél fontosabb, mint PS-nek.
i7 vs. i5 sokat nem oszt, épp egy kolléga RAW konvertálással tesztelte. i5 K tuningolva is lemaradt igaz, viszont jóval olcsóbb. Mellékesen megjegyzem, h normál tuninggal az FX-em is az i5 nyomában volt. Persze ezeket csak batch melóknál lehet érezni, amúgy sok jelentősége nincs. dVGA ajánlott, pár dolgot gyorsít, "smooth" lesz több minden. Már a HD7770-em is elég volt neki, nem érzem jobbnak 280 X OC-vel sem.
-
válasz
King Unique #22643 üzenetére
új canvas, lekerekített sarkú négyzet (shape-ben van), drop shadow vagy outer glow, fehér betűk rá, betűknek stroke, meg egy kis bevell/emboss...
-
válasz
King Unique #22641 üzenetére
Photoshoppal (de akár Gimp-el is) lehet símán. Ha nem ismered a programot, akkor az összefoglalónál kell kezdeni.
-
-
válasz
#15779328 #22617 üzenetére
Nem hiszem, h a hajlított ideális a képszerkesztésre...
Játékra biztosan mind jó, nekem régebbi IPS Dell van, kis bevilágítás a sarkokban, de szokható és játékra is jó, nem érzem lassúbbnak a 2 ms-es TN-nél...Jah, Dezz-t kérdezd monitor topikban, gyanús, h ua. a két panel.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
marilllyo #22610 üzenetére
Ha alatta nem egyenletes a szín, akkor ugye azt nem tudod megoldani. Ha arrébbteszed és nem állítod át, akkor kaka. Alatta nem lehet, h nagyon sokszínű volt a háttér?
Esetleg a terhelésre is nézz, mert ha sok szín van, egy bizonyos határ felett már inkább szarabb lesz, nem lesz feketébb.
-
-
Nah, mai szopóág...
Ugyebár már nem dolgozom a szakmába, kerestem olyat, amiből meg lehet élni... de az egyik kedves barátom megkért, h 4 oldalas szórót dobjak össze. OK, barátság meg minden, segített is sokat...
Tudja, h a kép méret miatt szoktam hisztizni, hát megoldotta: felnagyított ám jelentősen pixelesfosképekkel kell dolgoznom. Azért sem szólok neki, majd ha kinyomtatjuk akkor szeresse ezt...Az emberi butaság elvette a kedvem már attól is, h PS-t elindítsam.
-
marilllyo: pedig az overprint az a multiply, ennyi. Ezek szerint nem minden fekete réteged az, illetve lehet, h RGB feketét használtál. A fekete az 0-0-0-100 és multiply.
Des1gnR: fordítva... bakker pont az az overprint lényege, h ha van alatta más szín, akkor a fekete elcsúszásánál nem lesz fehér körvonal, nem fog látszani a csúszás...
Nah, látom meglett végül, ezek szerint csak RGB feketéd volt, ami CMYK-ban 4 szín lesz. Milyen színtérben dolgozol (dokumentum)? Mert ha RGB, akkor meg is őrülhetsz, nem lesz jó...
-
válasz
Ganz-[HUN] #22579 üzenetére
Monitoros topikban Dezz a szakértő, biztosan jobban tudja, nézz be oda.
-
válasz
Ganz-[HUN] #22577 üzenetére
Attól függ... Ha hobbi, akkor mindegy mivel szívatod magad. Amúgy meg belépős IPS van olyan 35 körül, de használtban, normálisabb tft is van 15 k körül, ami elég lehet, főleg ha nem nyomdai munkákkal indítasz.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Jinxb1rd #22391 üzenetére
Bakker, háát, ha nem érted, akkor itt vége is. Mondjad, h nyomják ki és jó lesz.
pff.. nah, azért leírom lassan, ha a fentieket nem értetted:
csinálsz mondjuk egy céges szórót vagy plakátot. Mivel nem adod meg, hogy pl. logóban milyen direkt színek vannak, így Te be kell vigyél egy logót nyomtatva, amihez hozzáállhat a nyomdász.
Ha nem teszed meg, akkor nyomás után nincs vau-vau, hogy deháteznemisolyan...Fordítva is működik: kinyomnak neked egy db-ot, az a proof. Megnézed, aláírod. Ahhoz állnak és kész. Utólag nincs hiszti, h nem ilyen színt láttál amikor rajzolgattad. Kis fityfacc melónál nem kérik, nagyot meg el sem kezdik ezek nélkül. Nekem szöveg miatt dobtak vissza komplett kávéházi itallapot. Mondom egy, kaptam a szöveget, kettő: nyomtam mintát, elfogadták. +1, hogy rengeteget magam javítottam benne, de mivel a pia neveket nem ismerem, így maradtak bőőőven hibák. Szal. kifizettettem mindent, hiszen volt minta, bólintottak, nincs utána vita.
-
-
-
válasz
kriszwells #22381 üzenetére
Az editben az automata korrekciókat próbáld ki. Némelyik meglepően hatékony.
-
-
válasz
Norbi46 #22373 üzenetére
De még most sem tudjuk, h MIT akarsz megvalósítani???
Mi látszódjon a metszeten? Legyen ott halványan a másik, legyen más szín vagy mi kellene? Hogy válaszoljunk, ha nincs kérdés?
A metszeti rész maszkolható, de írtuk hogy lehet új rétegre rakni, ahol színezheted. Rétegek sorrendjét lehet változtatni, esetleg ez hiányzik a boldogsághoz? -
+1
vinni kell egy sálát, bökjön rá. Ráírni a megrendelőlapra, amit aláír.Norbi46: " a fedett részen ne a felső réteg színe látszódjon az alsó alkatrész ugyanazon részén?"
hanem akkor mi látszódjon?
Amit BF írt, csak kezdő nyelven: kijelölöd a felső réteget (ctrl+klikk a réteg palettán), majd az alsó réteg legyen az aktív és ctrl+J. Ezt az új réteget fentre cibálod és színezed. Raszter rétegekkel műXik, vektorosnál más a metódus, de ez a lényeg kb. Lehetne maszkolással is, de sztem nem éri meg ennyiért bíbelődni.
-
válasz
BonFire #22358 üzenetére
nálam pl. ctrl+í az új segédvonal. De van még pár, csak nem is tudom mi a gyári, mi a saját... Megszokás is. Az ilyen egér mozdulatos hókuszpókusz nem jön be, de sztem sokaknak nem, mert ezek a gesture vezérlés dolgok azért nem lettek olyan sikeresek, mint remélték...
-
válasz
berzerker83 #22356 üzenetére
halom mindenre nincs gyárilag bill kombó. Aki használja, annak meg érdemes ezeket is belőni, mert gyorsabb a munka.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Zola007 #22209 üzenetére
OK, akkor ahogy én csinálnám:
grayscale, kivágás, kijelölés, új réteg fekete kitöltés, halványítom, h az eredetit lássam és puha ecsettel maszkolnám róla a csúcsfényeket, majd vissza sötétítem amíg tetszik, esetleg multiply-re próbálni, vagy más összhatásra, ahol kijön alóla az alakzat.Lehetne sztem tresholdal vagy a lightness csúszkákkal is játszani, de a csúcsfényeket akkor is rá kell rakni, csúszkával nem lenne ilyen.
-
Benézek, ejj, pörög a töpik!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
krups8 #22050 üzenetére
Hagyd üresen. Jobb lesz. Esetleg csinálj egy normális képet. OK, látom, h ez megismételhetetlen, de azért tegyél egy próbát, valakit kérj meg, h fotózzon. Géppel, nem valami foscsi telefonnal.
Igen, ma ilyen vagyok.
OK, itt van, mert jófej akarok lenni és megértelek bro':
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
válasz
atillaahun #22010 üzenetére
csinálsz rá patternt... kb. 5 perc. Negyed négyzetek a sarokba, egy középre. Négyzet canvas, mentés patternekbe, kész.
-
-
-
-
-
-
-
Egyrészt a franc beszél incsben. Használj mm mértéket.
A6 az 105×148 mm a vágott méret. 3 mm kifutóval ez 111×154 mm. Nem olyan bonyolult. Hogy neked miért meg hova esik, az kettes tárgykör. Tört mm-eket megint szerssük. PS meg NEM tud pontosan készíteni semmit, mert pixelekben számol. Megint azt tudom mondani, hogy nem PS-ben kell végső nyomdait csinálni.Ha leadod, h vágott A6 méret + 3 mm kifutó, akkor megoldják. Vagy legyenek pöpec vágójelek.
Persze köpnek majd egyet, de megoldják. Ha mindezeket collban adod meg, akkor anyukádra rászakad a plafon is, elhiheted
-
-
-
-
PS nem kezel kifutót. Szal. nem A3-ban kell szerkesztened, hanem hozzáadod a kifutó 3-3 mm-t mindkét irányban. A+-at elég elkészítened, A5 arányaiban ugyan az. Ha nyomdában átméretezik, akkor sem lesz rosszabb, mintha Te csinálod meg. Nem néztem meg a forrást, azért nem kell ekkora feneket keríteni a kifutónak, főleg plakátnál, ami kint lesz, elázik, letépik... ha nincs kifutó, akkor nincs. Hagyni kell egy egyszínű keretet körben. Az lesz a kifutó, és befutónak is (margó) hagyni 3-5 mm-t. Ezzel a nem pontos oldalarányt is letudtad. Nem szabad ennyit pöCCörészni, elveszni a részletekben, mert az nem túl kifizetődő.
-
-
válasz
tikshow #21859 üzenetére
Nem, mindegyikhez jó a 300 dpi felbontás, nem kell kisebb nagyobb. Óriásplakátnál megyünk lefelé, azt távolról nézik úgyis. Méretet akartál írni sztem. Grafikánál mm a mérték, kőműves/asztalos beszél centiben.Belépőkari más tájolású lesz, azt gyanús, h újra kell szerkeszteni, kevesebb adattal, egyszerűbb háttérrel. Ha jó minőségű az A5, akkor fel lehet azt rántani A4-re, mintát kell nyomni, ha jó, akkor ilyen egyhétvégés plakátokba többet nem szabad fektetni, annyit nem fizetnek
-
válasz
newmoonlight #21840 üzenetére
Használhatnád a link gombot...
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Marvel's Spider-Man 2 PC technikai teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...