Hirdetés
- Syl: UPS - te áldott!
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
codric
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre volna szükségem. Vagy tanácsra. Előre bocsátom, hogy nem értek az accesshez, és miközben az alábbi feladaton dolgozom, úgy próbálom felszippantani az ismereteket.
Van egy munkahelyi feladatom: a napi munkafolyamatokat rögzíteni kell adatbázisban. Eddig excelben tettük, de már alkalmatlan a feladatra. 16 különböző munkafázist kell rögzíteni.
Ezekhez elkészítettem a táblákat, és amelyikhez szükséges volt számítások miatt a lekérdezéseket is. Elkészítettem az űrlap részét is az adatbázisban. Szükségem volt diagramokra, így ezt a részét is elkészítettem. Viszont ahol csontra elakadtam, hogy szükségem volna egyetlen egy jelentésre.
Ennek tartalmaznia kellene 11 munkafázisból különböző adatokat. Van ahol elég a sima táblából vett nyers adat, de van ahol a lekérdezésből számított adat megjelenítésére van szükségem. Ennek a jelentésnek napi intervallumú adatokat kell megjelenítenie. Úgy gondoltam, megjelenítem az adatokat úgy, hogy ebből a 11 fázisból készítek egy lekérdezést, ahol szükséges ott a táblából hívom meg az adatot, ahol meg lekérdezésből kell, ott onnan. (Ja egy fontos dolog, ami az egészet megkavarta: Egy közös van a táblákban és a lekérdezésben, ez pedig a dátum mező. Ezt leszámítva különböznek az adatok. Igen ám, de itt bonyolódnak a dolgok. Van olyan munkafázis ami nem minden nap van, így nem minden nap kerül rögzítésre. Van olyan munkafázis, ahol napi egyszer kerül rögzítésre bele adat, és van olyan, ahol egynél többször is kerül bele adat, ugyanazzal a dátummal.) Tehát elkészítettem a lekérdezést tervező nézetbe, majd amikor átváltottam adatlap nézetre az egész tök üres volt, csak a mező nevekre maradtak meg, az adatok nem jelentek meg. Gondoltam be kéne állítani a kapcsolatokat a táblák között, és elsődleges kulccsal ellátni őket. De már az elsődleges kulcsnál elakadtam. Mert mi legyen az elsődleges kulcs. A dátum nem jó, mert elsődleges kulcs nem tartalmazhat azonos dátumot, de nekem van olyan táblám, amibe muszáj egynél többször azonos dátumot megadnom. Gondoltam, akkor létrehozok egy új mezőt, azonosító néven, és számláló lesz a típusa. Ez még működne is, de ezzel megint az a baj, hogy a táblákban összevissza szerepelnek a dátumok, így lesz olyan adat, ami nem fog megjelenni. És itt állok most elakadva. Fogalmam sincs, hogy a kapcsolatokat hogyan állítsam be, vagy merre lépjek tovább.
Van valakinek valami épp kézláb ötlete? És úgy, hogy értsem is.

Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest