- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
merqree #2748 üzenetére
"Ezzel ellentétben mi továbbra is 1 év garanciát (jótállást) adunk ezekre a termékekre is, amelyet a garanciális feltételeink elfogadása esetén, előzetes bevizsgálás után érvényesítünk."
"Budapesten a 4. kerületi garanciaponton INGYENESEN leadhatóak a termékek előzetes egyeztetés után."
"Mi azonban felajánljuk egy lehetőségként, hogy a terméket DÍJMENTESEN elszállítjuk bevizsgálásra, amennyiben ez a futárnak nem kerül plusz munkába. (tehát ismerős által leadott rendelésnél is vissza lehet küldeni a terméket!)" -
merqree
őstag
Nincs hirdetve a kereskedő által sehol sem, ebben nem is akadtam fenn.
Inkább a garanciális ügyintézés az, ami nekem "furcsa".
Kopogtathatok a gyártónál, aztán kiderül hamisítvány? Vagy szürke import? kb 9000 forint volt, egy évet nem volt képes működni...Nem rugózom tovább rajta, de ezt még érdemes elolvasni: http://itmedia.sk/upload/nyomtatopatron-garancia.doc
Amúgy, ezt az egyetlen kártyát leszámítva, a többi ott vásárolt pendrive-om még működik.
-
merqree
őstag
itmedia.sk
Vásároltam egy Sandisk microSD-XC 64 GB UHS-I U1 A1 adapterrel. Ma kiírta a tablet, amiben használtam, hogy az SD kártya sérült.
Azóta sehol sem tudom életre kelteni.
A dobozon, amelyben a kártya és az adapter volt, 10 év garancia szerepel.
Az itmedia.sk pedig leírja, hogy 10.000 HUF alatti pendrive, memóriakártya esetén kizárólag 6 hónap garanciát vállal.Részlet a garanciális tájékoztatóból:
PENDRIVE, Memóriakártya, egyéb 10.000 Ft alatti termékkel kapcsolatos információ:
A 10.000 Ft alatti termékeket a 151/2003. (IX. 22.) kormányrendelet alapján nem illeti meg az 1 év jótállás, csak a 2 év EU jog alapján járó szavatosság, amiből az első 6 hónapban terheli a bizonyitás az eladót, utána a bizonyitási kötelezettség áthárul a vevőre a törvény értelmében. (2011/83/EC) Ezzel ellentétben mi továbbra is 1 év garanciát (jótállást) adunk ezekre a termékekre is, amelyet a garanciális feltételeink elfogadása esetén, előzetes bevizsgálás után érvényesítünk. A visszaküldés költsége a vevőt terheli!No komment.
Én voltam a hülye, elnézést. -
törölt tag
válasz
mirci18 #2739 üzenetére
Ez még a jobbik eset, amikor legalább tájékoztatnak a rendelés törléséről. Az igazán legalja kategória boltoknál (laptopszalon.hu és társai) még csak erre sem veszik a fáradtságot. Te meg csak várod-várod, aztán amikor belépsz az oldalukon a fiókodba, és ránézel a megrendelésedre, akkor szembesülsz vele, hogy ők már azt rég törölték, csak épp értesíteni felejtettek el róla.
-
TIT
veterán
válasz
mirci18 #2739 üzenetére
Hiába tagadják,ott van egyértelműen,vagy te szerkesztetted photoshoppal nem?
Én is találkoztam ilyen etikátlan céggel a visegrádiba,csak az pár éve megszünt szerencsére.
Békéltetőt megpróbálhatsz vagy versenyhivatal.
De a fogyvédnek is csinálni kéne valamit mert ilyenekért több céget megbüntettek.
Vagy menj a tv-hez. -
mirci18
addikt
válasz
inf3rno #2738 üzenetére
Köszönöm a választ sajnos sejtettem. Elég szomorú hogy gyakorlatilag semmi nem védi a vásárlót a boltnak adott szavát nem lehet komolyan venni de még legszomorúbb az egészben hogy hiába kérdeztem többször le tagadták azt hogy ők burkoltan árat emeltek elírták volna a gép árát az interneten.
-
mirci18
addikt
Sajnos nekem is akadt egy kis problémám egy netes céggel. A smartshop nevű webes bolt véletlenül eláraslzta az egyik tabletet. Én megrendeltem rá is kérdeztem hogy ennyiért két év garanciával megvásárolható m azt mondták persze nyugodtan rendeljem meg a beszállítótól és érkezni fog. Több levélváltás is telefonhívás történt ahol azt ígérték biztosan meg fog érkezni a termék. Mai napon kaptam egy egysoros választ sajnos nem tudja küldeni a gyártó a terméket.
Itt egy kép a rendelésem amin látható a típusa és az ára a tablet nek,, :
Itt meg a termék linkje:
[link]Gondolom ilyen esetben ha feljelentem a fogyasztóvédelemnél akkor sem történik semmi.
-
ACE-
addikt
válasz
Krisztianby #2735 üzenetére
Pedig ez ilyen, nagyon sok boltban előre írják is, hogy ha lemegy az ára, akkor azért az árért adják, elkerülve azt a problémát, hogy a vásárló lemondja és rendeljen újat. (amit megtehet, akár átvétel után is ugyebár)
-
Krisztianby
tag
válasz
inf3rno #2734 üzenetére
Nem nagy összegről van szó csak még nem találkoztam ilyennel.
Fekete kivitelben a telefon 115k volt fehérben 110k(magyar) körül.Akkor a legolcsóbb webshop ilyen 105k ért árulta a fehéret + ingyen posta.(szlovák bolt)Rendelés előtt 2 napja elfogyott a fekete telefon mindenhonnan akkor lezuhant a fehér 105k-ra+2k posta.(magyar)
Ahol a telefont vásároltam most nézem 101k.
Alig 1 hét lefogása alatt majdnem 10k-olcsóbb lett.
Azt megértem hogy ha már ki van szállítva a teló kezembe van akkor nem panaszkodok de ameddig még boltba sincs ne már hogy drágábbat adják oda
Ma majd megkérdem hogy ilyenkor mi van nem fogom lemondani azért a 4k ért csak érdekes. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Krisztianby #2733 üzenetére
Ha nem akarod ilyen áron, akkor állj el a vásárlástól, vagy hívd fel a boltot, hogy adják az új áron, vagy inkább ne is hozzák. Amúgy szerintem nekik is szívás, mert valszeg a nagykertől még ők is drágábban rendelték meg, aztán közben esett az ára, de talán nem kell sajnálni őket emiatt. Ilyen az üzlet.
-
Krisztianby
tag
Sziasztok előre is elnézést szeretnék kérni ha rossz témába írok igazából fogalmam sincs hol kéne feltenni ezt a kérdést de mivel "bolttal" kapcsolatos itt próbálok szerencsét.
febr. 1., P 15:45 indítottam egy rendelést egy telefonra amit rögzítettek.
febr. 4., H 10:40 a rendelés feldolgozása megtörtént
febr. 7., Cs 11:25 a termék nincs a raktáron szóval beszállítás történik várható érkezés 2019-02-08Szóval legkésőbb míg a futár kihozza a telefonom az hétfő vagy kedd ha esetleg pénteken még sikerül feladni a telefont.
A rendelésem leadott idő óta a telefon ára csökkent ahonnét vásároltam eközben a levelezésben még mindig a nagyobb ár van feltüntetve amin vásároltam.
Szóval rendelést követően ami ott ár volt ki írva azt el kell fogadnom?
Vagy élhetek panasszal hogy még beszállítás idő alatt lévő telefonra miért nem az aktuális árat számolják rá?Tényleg fogalmam sincs elnézést ha hülyeséget írok
csak érdekel.
-
dioka7
senior tag
Csak egy kis info, hogy teljes legyen a sztori. Azóta 3x voltam a boltban, írtam vásárlók könyvébe, beszéltem boltvezetővel ismét stb. Mondták, hogy ha kisebb üzlet lennének, akkor már rég mondták volna, hogy vigyem be és visszaadják az árát, de így a rendszer nem engedi, szóval marad a levelezgetés, telefonálgatás, bejárkálás. Egyszerűen nevetség az egész.
De (a 3 napos cserém ügyében) 48 nap után végre tegnap megtört a jég. 2019.02.06-án 16:00-kor jött egy email, hogy 2-3 munkanapon belül küldenek egy futárt, és elszállítják a készüléket, melyet nekem kell becsomagolni, szállításra kész állapotba kell lennie, mire jön a futár. Aztán ha megérkezik a központi raktárba a termék (és rendben van), akkor kapok egy emailt, amit kinyomtatva és egy üzletbe befáradva vele, visszakérhetem az árát, vagy levásárolhatom.
Természetesen ár-visszakérés lesz. Tőlük, soha többet semmit! -
TIT
veterán
válasz
szita.erno #2729 üzenetére
Még jó,másik telót nem is adhatnak,de a gond majd a gariztatásnál kezdődik,ott derül ki milyen a bolt,nem vásárlásnál,addig mindenki szép és jó.
-
szita.erno
aktív tag
Én már több telefont vásároltam tőlük,de semmi gond nem volt! PartNeroGSM - SHP.hu Mindig azt kaptam amit vásároltam
-
dioka7
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #2727 üzenetére
Most pénteken már tényleg beírok. Azt hiszem elég türelmes voltam...
-
dioka7
senior tag
Én ezt értem, de az edigitalban azt mondták, hogy háztartási nagygépeknél, nem olyan egyszerű, mint egy telefonnál, vagy valami kicsi dolognál. Ezeknél a garanciafutár kijön, megállapítja, hogy rossz, majd ad egy igazolást és azzal lehet intézni a cserét. Most ott tartok, hogy múlt hétfőn megkaptam az igazolást, amit személyesen elvittem az edigitálba, ott a boltvezető be"szkennelte" és beküldte a központba. Azóta megint semmi. Pénteken voltam benn, mondták, hogy fognak keresni, mondtam, hogy ha nem, akkor köv. pénteken újra jövök. Erre azt mondták, hogy biztosan keresnek, mert "ez annál már komolyabb ügy". Na azóta senki nem keresett....
-
lao
tag
Hi !
Olvasgatom a hozzászólásokat és nem igazán értem , hogy is van ez . ( hűtős dolog ). Itt egy példa a 3 napos cserére : [link] -
inf3rno
nagyúr
APC szünetmentes cseréjénél volt valami kavarodás, hogy egyik nem tudott a másikról, de már nem emlékszem. Nekem nem okozott gondot, csak nekik, úgyhogy nem igazán érdekelt. Még akár az is lehet, hogy pont a kiskeren keresztül intéztem azt és ők balfaszkodtak.
Én jobb szeretem azért is a kiskerrel csináltatni, mert nincs időm utánajárni, hogy mi a márkaszervíz elérhetősége, meg mi a sorszáma a cuccnak meg ilyesmik. Oldják meg, azért fizettem...
-
ACE-
addikt
Rendben, értem, ettől függetlenül nekem az a tapasztalatom, hogy amire hivatalos GYÁRTÓI garancia van, azt nem a bolt intézi. A boltnak is kötelessége intézni, ez tény, de a bolt is ugyanazt tudja csinálni, mint a vásárló, csak ha a bolttal intézed, akkor közbeiktatódik még egy lépés, így inkább lassabb lesz a kiszolgálás. Mondhatnám példaként a Logitech szervízét, ahol egy oldalon megrendeled a garifutárt, másnap jönnek érte, és 4. nap már fel is adják a cserecuccot vissza a feladónak, nagyon gyorsan megy. Na ha ezt a bolttal intézném, akkor megőszülnék. Persze itt másabb, mert 3 napon belül hibásodott meg, de tök jogos, hogy a 3 napon belüli hibánál is be kell vizsgálni a hűtőt, hogy nem-e valami átvétel után keletkezett rendellenes használat okozta-e a hibát. Ilyen ember nyilván nincs minden egyes különböző elektronikai cucchoz, ezért itt lép képbe a márkaszervíz, ami esetünkben kellően hanyag. Nem arról van szó, hogy védeném az Edigital-t, bár nekem nem volt még gondom velük, ha igen azt pedig meg tudtam oldani. Szerintem a kommunikációval volt a gond. Pl. kaptál a hűtőhöz garijegyet? A garijegy nem hivatalos Candy garijegy, amin fel vannak tüntetve a márkaszervizek? Ha igen, akkor márpedig őket kellett volna keresned, mert lehet az Edigital is intézte ugyan, de szartak a Candy-sek az Ő levelükre is, és ők sem tudták elérni telefonon őket...
Itt is látható: https://edigital.hu/faqcategory/garancia
Szóval véleményem szerint ha nem bolti garis a cucc, akkor elsődlegesen érdemesebb a márkaszervizhez fordulni, feltehetően itt hibáztál. Ha rögtön őket keresed meg lehet már meglennél.
Mondjuk az, hogy nem tudják intézni boltban a 3 napos cserét, ez vicc, azonnal kitöltettem volna egy jegyzőkönyvet a jótállás feltételeinek elutasításáról, meg írtam volna a panaszkönyvbe is. Még lehet a panaszkönyvbe írásod előtt megoldódott volna... azt valahogy nem kedvelik.
-
törölt tag
-
inf3rno
nagyúr
Nekem az a tapasztalatom, hogyha közvetlen intézed a szakszervizzel és nem a cég intézi, akkor abból elég komoly kavarodások lehetnek. Egyébként is itt szerintem a 3 napos cserét kellett volna csinálni. Az edigital ad egy új hűtőt, a másikat meg elviszik, mert selejt. Ennyi lett volna a történet. Az, hogy a két ünnep között nem intézték el munkanapon szerintem panaszkönyves vagy fogyasztóvédelmes sztori, de ez csak az én véleményem, nem vagyok jogász. Azt mondják, hogy fogyasztóvédelemnek akkor lehet írni, ha valami általános gyakorlata a cégnek, és ellene megy a törvényeknek. Nem tudom, hogy kötelező e folyamatosan panaszirodát csinálni, vagy kihagyhatnak egy hetet, amikor nekik tetszik.
-
inf3rno
nagyúr
Amennyire én tudom, ha kiskernél veszel valamit, akkor nekik kell intézni a garanciát is, és nem neked. Ez pl Euronics-ben is szokás (meg gondolom a többi boltban is), hogy nekünk kellett a hűtőnél a márkaszervízt hívogatni, ahelyett, hogy ők elintézték volna, ahogy az elvárható.
-
dioka7
senior tag
Már nem azért, de azt írtad elmentél az Edigital-ba, ezek szerint ott megadták a hivatalos Candy márkaszervíz elérhetőségét, ahonnan nem válaszoltak. Amikor elmentél az Edigital-ba, és mondtad hogy nem működik, és szeretnéd cseréltetni, akkor mondták hogy kell szervíz? Ezek szerint igen. Akkor ez nem éppen Edigital hibája, hiszen a hivatalos szervíz cseszett az egészre. Írtad, hogy 29-én mentél vissza, akkor már az Edigital-ban nem volt panasziroda, nyilván szombati nap... mi lett volna, utána szilveszter, újév, persze hogy éppen akkor senki nem ért rá, ez tök érthető.
Nem jól látod. Gondolom sosem intéztél hasonlót. Nem adtak semmit. 20-án azt mondta a srác, hogy az edigitalnak kell küldenem egy emailt és ŐK kiküldenek egy garanciafutárt. (ekkor még nem volt róla szó, hogy a garanciafutár melyik céghez tartozik). Én 20-án megírtam az emailt és szépen vártam, hogy majd keresnek. A következő alkalommal 28-án (elnézést, elírtam a dátumot, de pénteken voltam benn), mikor bementem, akkor hívta a srác a panaszirodát és ekkor annyit mondott, hogy nem dolgoznak a 2 ünnap közt. (A munkanapokon sem!!!). Én ekkor kérdeztem, hogy mennyit kell várnom a 3 napos cserére, hiszen 28-a volt a 3. MUNKANAP, egyéb napokból összesen már 8 telt el. Mondta, hogy ne haragdujak, de mivel nincs panasziroda, így nem tud mit tenni, de január első hetében biztosan meg fog oldódni és keresnek. Ezért mentem legközelebb 01.04-én, az első hét péntekén,(tudván, hogy az első héten már nem tud megoldódni) amikor közölték, hogy nincs meg a 20-ai email. Kérte a srác, hogy mutassam meg a telefonon az emailt, amit meg is mutattam és Ő ellenőrizte a címet és jó helyre küldtem. Nem a szakszervíznek küldtem, mert nem ezt mondták. Ekkor mondta a srác, hogy most 2 lehetőség van. Az egyik, hogy újra írok a panaszirodának és kiküldik a garanciafutárt, de az ünnepek miatt ez lassabb, vagy (az eltelt időre való tekintettel) felveszem én egyenesben a kapcsolatot a szakszervízzel. Ekkor kérdeztem vissza, hogy a garanciafutár nem is az edigital-tól jön? Ekkor mondta, hogy nem, de az edigitalnak, mint eladónak, kellene intéznie. Csakhogy így gyorsabb lesz, inkább intézzem velük. Ekkor felajánlotta a srác, hogy mivel telefonon nem érte el őket, így ír egy emailt, amit megírt, majd vártam, hogy keressenek. (erre az emailre válaszoltak 01.18-án). Ezek miatt nem kerestem meg egyből a szakszervízt. Nekem azt mondták (2x is!!), hogy az edigitallal kell mindent intéznem. Ilyen egyszerű.
Egyébként amikor ötödszörre mentél az Edigital-ba, és ott volt a kezedben a papír, hogy a készülék rossz, akkor miért kellett e-mailt írni? Miért nem írták le ott a panaszodat, és kérted konkrétan a 3 napos cseregaranciára vonatkozó cserét? Vagy ha neked úgy jó, akkor a javítást? Mi akadálya volt?
A boltvezetővel beszéltem személyesen, azt mondta, hogy az üzlet nem tud semmit intézni, csak a központ. Nekik pedig még Ő, mint boltvezető is csak emailt tud írni. Nem "kellett emailt írni", pontosan azért mentem be a 12km-re lévő üzletbe, hogy ne egy nyavajás emaillel próbálkozzak, amire 12.20-a óta nem válaszolnak. Egyetlen darabra sem. De a boltvezető is csak levelezni tud a központtal, legalábbis a saját állítása szerint.
Egyébként azóta megint voltam benn, 01.18-án és megint mondták, hogy várjak még. Ők nem tudnak mit tenni, felhívták a központot, ott azt mondták, hogy fognak keresni. Most pedig aztán már végképp az ő feladatuk lenne elvinni a rosszat és hozni egy jót.Egyébként úgy látom, hogy elég határozottan véded az edigit, pedig 12.20tól 01.04-ig ők vezettek félre, mert ha egyből azt mondják, hogy a candyvel vegyem fel a kapcsolatot, akkor nyilván nem várok tétlenül 2 hetet. Utána a candy volt a ludas, mert nem lehetett elérni őket, ezen újabb 8 napot buktam, de már azon is túl vagyok, viszont most megint az edigire várok, megint 1 hete. Nyilván az lenne az érdekem, hogy mielőbb egy JÓ hűtőhöz jussak, pont ezért is mentem be az üzletbe, de (hiába mondod) ez messze nem az elvárható ügyintézés egy bolt részéről! És akkor nem beszélek a rengeteg telefonálgatásról, a sok kidobott kajáról, meg arról, hogy már 6szor voltam náluk, ami 6x24km nekem.
-
ACE-
addikt
Már nem azért, de azt írtad elmentél az Edigital-ba, ezek szerint ott megadták a hivatalos Candy márkaszervíz elérhetőségét, ahonnan nem válaszoltak. Amikor elmentél az Edigital-ba, és mondtad hogy nem működik, és szeretnéd cseréltetni, akkor mondták hogy kell szervíz? Ezek szerint igen. Akkor ez nem éppen Edigital hibája, hiszen a hivatalos szervíz cseszett az egészre. Írtad, hogy 29-én mentél vissza, akkor már az Edigital-ban nem volt panasziroda, nyilván szombati nap... mi lett volna, utána szilveszter, újév, persze hogy éppen akkor senki nem ért rá, ez tök érthető.
Nem igazán értem, a 12.20-án küldött leveled nem találja az Edigital. Akkor hova is küldted az e-mailt? Mégsem a szakszervíznek? És miért nem oda? Így kellett volna kezdeni!
Ezek szerint csak 2019. január 04-én kerestétek meg az Edigital-al EGYÜTT a Candy-t, ahelyett, hogy a december 19-én észlelt hibánál azonnal hívtad volna...
Nem értem még mindig miért az Edigital-ra mutogatsz, Ő nem tudja elintézni a garis szervízt, ha a terméknek van hivatalos márkaszervíze.
Lényeg a lényeg, írásodból úgy tűnhet, az Edigital-t szidod, közben meg a Candy hivatalos márkaszervíze egy fos láthatólag...
Erről pedig az Edigital nem tehet.
Egyébként amikor ötödszörre mentél az Edigital-ba, és ott volt a kezedben a papír, hogy a készülék rossz, akkor miért kellett e-mailt írni? Miért nem írták le ott a panaszodat, és kérted konkrétan a 3 napos cseregaranciára vonatkozó cserét? Vagy ha neked úgy jó, akkor a javítást? Mi akadálya volt? -
dioka7
senior tag
Szia
Nem azért, de miért nem vetted fel itt [link] a márkaképviselettel a kapcsolatot?
Amit megadtál linket, ott van egy telefonszám és egy email cím. Azt a telefont hívtam napokon át és nem vette fel senki, és arra az email címre írtunk a boltból (és én külön is) január 4-én és tudod mikor válaszoltak? Január 18-án, pénteken! Igen látom, van a honlapon is hibabejelentés, de ha 3 lehetőség van megadva és én 2-n próbálom napokig (sőt, hetekig) sikertelenül, hadd ne én legyek a hibás.
Ilyen nincs, hogy kijön a szerelő, nincs alkatrész, és szevasz... Akkor rendelje meg az alkatrészt, és amikor megjön, jöjjön újra, és csinálja meg. Mit csinált a szerelő? Írt egy papírt hogy mi a baja és elment?
Mivel már eleve hibásan érkezett erre a termékre egyértelműan a 3 napos cseregarancia vonatkozik. Azt pedig az eladó intézi. Neki fizettem a szállításért, a candy nem fogja kicserélni. Viszont azt, hogy a készülék ténylegesen hibás, azt a candy-nek kell megállapítania, hogy én mehessek a boltba cseréltetni. És amikor megállapítják a hibát, akkor adnak egy igazolást, hogy "igen, tényleg rossz", és a bolt ez alapján elszállítja és hoz egy jót.
Az a Candy-től jött vagy az Edigital küldte?
A szerelő márkaszervíztől jött. Ők is tudják, hogy erre a készülékre a 3 napos csere vonatkozik, így csak a papírt adta. Ilyen esetben nem is javíthatja meg, max, ha nem mondom meg, hogy már eleve rossz volt.
Nincs a hűtőre hivatalos Candy garancia?
De van gari (sőt, mivel +3 évet vettem, az eredeti 2 mellé, így 5 év van), de a gari akkor él, ha egy jól működő készüléket kapok, és elromlik. Ez sosem működött, így erre más vonatkozik.
Miért az Edigital-al akartad mindenáron intézni, főleg ha ilyen kicsi baja van?
Azért az edigitallal akartam, mert tőlük vettem. Azt, hogy mi a baja és hogy az mekkora csak a szerelőtől tudtam meg, én nem fogok belenyúlni a gari miatt. Lehetett volna a kompresszor is eleve halott, nem volt biztos, amíg a szerelő meg nem állípította. -
TIT
veterán
Ezek is csak a hülyéket veszik fel,a normálisakat nem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
SunMount3r #2711 üzenetére
Felesleges várni, az ilyenek nem változnak meg egyik napról a másikra. Ugyanúgy lof@sz, mint az alza garancia...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #2688 üzenetére
LOL (persze épp, hogy nem
): Még mindig változatlan az ED-s rendelésem állapota. Azóta 4x hívtam őket, hogy legalább telefonon tájékoztassanak, vagy mozdítsák előre az ügyet. Ígérgettek fűt-fát, hogy "persze, szólunk, majd a kollégáknak és küldjük a frissítést", aztán 2x hazudták azt is, hogy "már elvitte a futár és pár napon belül várható". A legutóbbi hívás során aztán (ismét) kiderült, hogy persze még mindig semmi, még át sem lett adva a futárnak.
A kérdéseimre, hogy akkor eddig "miért hülyítettek" és hogy miért nem történt azóta se semmi, csak valami szokásos "10-ből 9 h@lye úgy is be@yalja" szintű hárító blablát toltak. Kb. semmi értelme és haszna az ügyfél szolgálatuknak. Ha hétfőn nem jön meg, akkor lemondom és kész. Csak eléggé feltolta a vizet nálam, hogy ennyit ér nekik a vevő és hogy képesek módszeresen hülyére venni és gyak. szívatni ennyi ideig... -
tuki2200
senior tag
válasz
Revolit #2703 üzenetére
Hehhe, én fülhallgatot vettem majdnem tőlük, amikor kihozta a futar egy jó nagy kb 1m x 1m-es dobozt akart velem atvetetni, persze belenezni nem engedett mikor csodalkoztam miert ilyen nagy. Ne vettem at, azota még 10ezerrel olcsóbb lett a cucc.. érdekes. Nem tudom próbáljak-e rá mégegyszer
-
ACE-
addikt
Nem azért, de miért nem vetted fel itt [link] a márkaképviselettel a kapcsolatot? Ilyen nincs, hogy kijön a szerelő, nincs alkatrész, és szevasz... Akkor rendelje meg az alkatrészt, és amikor megjön, jöjjön újra, és csinálja meg. Mit csinált a szerelő? Írt egy papírt hogy mi a baja és elment? Az a Candy-től jött vagy az Edigital küldte? Nincs a hűtőre hivatalos Candy garancia? Miért az Edigital-al akartad mindenáron intézni, főleg ha ilyen kicsi baja van?
-
TIT
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #2707 üzenetére
Az enyémbe 1 éve nem néztek bele,az alza velük szállít akkor nem lehet mit tenni.
Majd ha az alza mást keres akkor nézhetnek vagy kifizetteti velük. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #2687 üzenetére
Saját alza.hu nyűglődésem eredménye!
Eleget vártam bementem a bemutatóterembe, beírtam a panaszkönyvbe egy frankó kis bejegyzést, és rá rögtön 3 perc múlva, (még alig értem ki a boltból) hívnak, hogy nagyon sajnálják a kellemetlenséget, és azonnal kapok egy új terméket. Ez meg is történt.
Igazából nem az alza hibázott hanem a kókler, trans o flex új nevén Express One. Nagyon vigyázzatok. Még egy lego sem tud megérkezni épségben. Kérdeztem más futárokat ilyen van e, hogy belenéznek kíváncsiságból, vagy kivesznek valamit. Sajnos van, tudna mesélni. Igazából nem értem, mert úgy is visszaküldi az ember, és rajtuk verik le. Azt a terméket valakinek ki kell majd fizetni.
Lényeg a lényeg sztori OFF.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Az Oázissal kapcsolatban van kérdésem. Valaki tudna válaszolni?
-
Revolit
senior tag
Az eMag szarik a visszavételi kötelezettségére.
Black Friday akció alkalmából vettem kiszállítással az eMag-tól több terméket, köztük egy cipőt, amit ők forgalmaztak. Előtte megnéztem, ha a méret nem jó, visszaküldhető. Ezt December ötödikén meg is tettem, elindítottam weboldalukról az eljárást.
Automata levélben írták, hogy hamarosan felveszik velem a kapcsolatot. Semmi sem történt persze, ezért írtam nekik az oldalukon December 13-án is. Megint semmi. Újból írtam nekik nekik December 17-én, amire szintén nem jött válasz. A terméket 10 munkanapon belül vissza kellett volna szállítaniuk. Ez azóta sem történt meg, megkereséseimre nem válaszolnak semmit.
Soha többet eMag, biztos, hogy kerülni fogom, mint a forró vasat!
-
dioka7
senior tag
válasz
inf3rno #2700 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Igen, ismerem a 3 napos cserét. A bolt is ismeri. De azt mondták erre, hogy lehet hogy "rosszul lett beüzemelve" (nem is értem, hogy lehet egy hűtőt rosszul beüzemelni), de a lényeg, hogy mivel háztartási nagygépről van szó, így nem lehet csak úgy visszavinni sem nekem, sem ők nem szállíthatják el, hanem a márkaszervíznek ki kell jönnie és kitölteni egy szervízlapot, hogy a készülék tényleg hibás. Aztán ezzel a papírral cserlné ki elvileg az edigital. A szerelő is emiatt jött ide, nem is állt szándékában megszerelni. Csak megkereste a hibát. A hőfokszabályzó rossz, azért nem tudom megjavítani, mert nekem nincs hőfokszabályzóm. Melleseleg 99%ban biztos voltam benne, hogy ez lesz a baja, de nem akartam hozzányúlni, pont a gari miatt, hogy nehogy aztán rámfogják, hogy én b.sztam el.Halkan megjegyzem, hogy miután elment a szerelő és megjártam az edigitalt, utána (az igazolás birtokában) már én is szét mertem szedni, összekötöttem a hőfokszabályzó 2 pontját és azóta használom, már csak azért is. De így ugye folyamatosan menne, ha nem egy digitális időkapcsoló szabályozná, hogy mikor kapjon áramot... De mindettől függetlenül, ez akkor sem állapot. A pénzvisszakérés is jó lenne nekem, megvenném máshonnan, de a boltban -már írtam, hogy- a boltvezető mondta, hogy Ő csak emailt tud írni, mást nem tud tenni.Nem is értem. Szívem szerint már fejbelőttem volna az összeset, ha lenne egy pisztolyom....
TIT: a panaszkönyv már volt eszemben, az lesz a következő. Írtam amúgy a fogyasztóvédelemnek is hétfőn, arra sem érkezett semmi válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest