Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz cigam #44845 üzenetére

Próbáltam az összes USB Type-A és Type-C porton, HUB-on, a Dell dokkolón. Sehol sem működik. A Mini nem ismeri fel, még régen Ventura alatt 1x sikerült nagy nehezen, Sonoma óta se kép se hang.
    A Mini-nek sima borotva tápcsatlakozója van és gyanús volt, hogy a ház csatlakozáskor szikrázott egy nagyot az USB csatlakozó. Bármilyen asztali PC-vel, laptoppal és a munkahelyi külső tápos HP minigéppel is gyönyörűen működik (backup HDD-nek használom a munkahelyemen).
    Azóta kiderítettem, hogy a ház konstrukciós hibás típus a tápköre induláskor impulzusszerűen kiengedi a 12V-ot az USB kapura. Kimértem multiméterrel és valóban van egy 12V-os tüske induláskor. :( Még jó, hogy a Mini-nek nem lett baja. Mire ez kiderült lejárt a garancia. Tavaly év végén lecseréltem egy ilyen Acasis-ra. Ez egy leheletnyit lassabb és a ventilátora is zajosabb kicsit (Az Acasis-ban 4cm, RaidSonic-ban 6cm van) de mivel nem 24/7-ben megy, egy 5400-as és egy 7200-as 3,5"-os SATA3-as HDD van benne és ezek alapból sem lángoló farkú gepárdok, ez kb. lényegtelen.

Új hozzászólás Aktív témák