Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Czo

addikt

válasz Syl #37201 üzenetére

De miert nem huzod be a filet az open ablakba? A vilag legjobb dolga, hogy ha finderbol/forkliftbol behuzol egy foldert az open/save ablakba, akkor odalep, bele abba a folderbe. Ha filet huzol bele, akkor is odalep a filet tartalmazo folderbe, de ki is jeloli az allomanyt, tehat azutan nyomhatod rogton az opent es meg is vagy.

Ha ugyoenzt megteszem Windows alatt, akkor egyszeruen elkezdi atmasolni/atmozgatni a tartalmat. Ezt keptelen vagyok megszokni. Igy piszok egyszeru navigalni az open/save dolgokkal, mert eleve biztos, hogy nyitva van mar, ahova menteni akarok. Ha meg ugye a desktop a cel, akkor cmd+d es maris a desktopra ugrott a save/open ablak.

Ugyonigy ugye az ablakok cimsavjaban levo "ikon", az magat a filet reprezentalja. Tehat azt az ikont (pl Finder ablakban a folder ikon; excel ablakban az excel ikon) azt megfoghatod es behuzhatod egy folderbe, rahuzhatod egy app ikonjara a dokkon, rahuzhatod a mail ikonjara. Ugyonolyan, mintha a fileokat mozgatnad. Ha erre az ikonra/dokumentumenvre kattintassz CMD-vel, akkor elougrik egy menu, a fileszerkezetben mutatja, hogy hol ez a cucc. Tehat ha nyitni akarsz egy Finder ablakot a filet tartalmazo ablakra, akkor bumm, megkattintod es kinyilik. Ezek olyan 20-30 eves beidegzodesek, amiknek a hianyatol mashol megorulok.

• blakey

titán

válasz Syl #37201 üzenetére

Én meg attól kapok agyfaszt, hogy finderből/forkliftből/asztalról behúzom a fájlokat a szerkesztőprogramba (amit bár meglehet tenni, de akkor elesek a nélkülözhetetlen megnyitást paraméterező ablaktól) és még egy extrát kell kattintanom a programom, mert a rendszer képtelen "felhozni" a célalkalmazást. - ezt most magyarázd el, mert én napi szinten több alkalmazással használom, pl.ráhúzom a pdf-et a Preview-ra és elindul, megnyitja. Ráhúzom a psd-t az Affinity-re, elindul és megnyitja, stb. Mi az a plusz klikk?

Új hozzászólás Aktív témák