- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz
elodman #28498 üzenetére
Programozás területén gyakorlatilag csak akkor kell Windows, ha Windows-specifikus appokat fejlesztesz, azon belül is .NET az, amit nem tudsz macOS-en fejleszteni. Ha ez a célterület, jobban jársz, ha nem Macet veszel, fölösleges szerintem Macet venni, ha utána az idő nagy részében Windows futna rajta.
Bootcamp működését pedig leírta hibátlanul Chal kolléga, úgyhogy nem ismételném meg, amit már ő elmondott. -
válasz
elodman #28498 üzenetére
A Bootcampnak sokan túl nagy jelentőséget tulajdonítanak (ezt leírtam már ide párszor, nekem egy kissé beakadt ez a lemez
). Ebből jön a "Bootcamp ALATT fut a Windows", amitől befonom a hajam
- ingyenes (ha van telepíhtető Win-em)
igen
- megbízható sok felhasználói progi és programozói szempontjából
lásd lent
- virtualizációs elvű, azaz igen lassú?
nem
- nem létrehozható a multi-boot (Win és OS x particio)?
Ez az egyik alapvető célja, szóval igen, ez egy win+osx multibootos megoldás kialakításához készített tool.
Az egész nem több egy particionáló eszköznél és egy bootmanagernél, nincs benne virtualizáció. Windows szemszögből az összes Mac kb. egy mezei PC, szóval teljesen natívan futhat rajta Linux, Windows, vagy bármi ami x86 és (u)efi képes. A Bootcamp csak abban segít, hogy ne kelljen kézzel particionálgatnod, meg telepítened (amit simán megtehetsz egyébként, ugyanúgy ahogy PC-n). Ezen kívül az Apple ad egy drivercsomagot is a Windows alá, ezt is Bootcampnek hívják (illetve annak a része), teljesen hétköznapi driverek vannak benne, itt sincs semmilyen mágia. A legextrább talán a billentyűzet meg a magic mouse kezelése. A többi dolgot akár a gyártók honlapjáról is letölthetnéd (pl. wifi drivert a broadcomtól, stb..), csak hát minek, ha így egyszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen PC 9800X3D - RTX 5070 TI - B850 TUF - 32GB DDR5 - 1 TB M.2 SSD - 360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- i5 10500/ RTX 2060/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest