Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz czanga #18967 üzenetére

Persze hogy próbáltam, még a fizetőset is megvettem, ami a Macworldos cikkben is van. De ezt írtam is.

Működött, de nekem elég nagyok az igényeim ilyen téren. Mikor először bekapcsoltam az imacet, leesett az állam, hogy egy notebookot megszégyenítő zaj (sem) produkál. Elég sokáig használtam már, amikor elpukkant benne a gyári disk. Első körben elkezdtem a fancontrol progikkal játszani, mert ugye ez a kézenfekvő legegyszerűbb megoldás. Csakhogy este, csendes szobában azonnal feltűnt hogy nem teljesen ugyanolyan halk mint volt.

Zavart, ezért utánamentem, visszatettem a régi hdd-t, mértem progival (istat), megmértem az újjal, fancontrol alkalmazásokkal. A bal felső cooler (szemből nézve), ami a hdd bay-t is hűti, fixen 200-500 RPM-el többet pörgött, bármilyen beállítás mellett a gyári 900-1000 RPM helyett. De egyébként ez nem meglepő, az SMC fixen alert állapotban van, ha nem látja a hdd szenzort, ezért megemli 10-15%-al minden cooler fordulatszámát. Ha elindítasz egy AHT-t (Apple Hardware Test), akkor ezt szépen írja is, illetve nem is fut le a teszt.

Új hozzászólás Aktív témák