Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Akita

tag

Üdv nektek!
    Szeretném megtanulni használni a linux-ot. Nekifutottam párszor de mindig elbuktam mert nem volt elég kitartás bennem. Közben persze a linux is fejlődik és úgy néz ki még pár év és minden úgy fog működni rajta mint a windows-on, és ezt úgy értem hogy megtartja biztonságosságát de sokat javul a felhasználóbarát viselkedése. Egy Linux Mint 11-et telepítettem fel kísérletképp. Hál istennek ezt már nem a terminál ablakból kell vezérelni. A magyar Linux Mint webhelyről töltöttem le magyarítva van. Igaz, telepítés után közvetlen még magyar volt, amikor viszont a frissítéseket rátöltöttem átalakult félig angol félig magyarrá :) Túltettem magam rajta. Egyébként tetszik. Lassan megértem hogy duplakattal nem lehet telepíteni egy letölött állományt. Rájöttem hogy a Gdebivel igen. Már ha nem lesz valami miatt törött a letöltött állomány. Ezt is sikerült megoldani az indítómenüben a helyreállító módban való indítással ahol hál istennek végre települt a java is amit előtte az istennek nem tudtam telepíteni. Azt is elfogadom hogy amíg le nem cserélem nvídia alapúra a vga kártyám addig én csak másodrangú használója lehetek a linuxnak, lévén fényerőt szoftveresen csak az nvídiásoknak van joguk állítgatni :) Ingyen van, nem nézem a fogát:). Csak egyet kérek az istenektől akik jelen estben ti vagytok:) Szeretném megtudni miyen plugint hiányolnak a böngészők amikor csetelni akarok vagy a chat.hu-n vagy a gyaloglón. A gyali még csak-csak kiírja ha nincs telepítve a java, majd telepítés után egy plugint szimbolizáló jellel bejelenti hogy hiányzik egy bővítmény, a chat.hu viszont szemérmesen hallgat. Indulni viszont egyik se indul:( Jól esne ha segítséget kaphatnék.
    Köszönettel, Akita

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés