- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatocs
őstag
Beadtam neki a 2 - t, meg a 3 - at, és kijött, hogy nem megfelelő számú paramétert adtam meg. Az egész, amit beírtam ez volt:
# ! /bin/sh
echo "Add meg az A értékét!"
read A;
echo "Add meg a B értékét!"
read B;if [ $# -ne 2 ] ;
then echo "Hiba: Nem megfelelő számú paraméter, 2 paramétert adj meg!"
exit 1
elif [ $A –eq 0] ;
then echo „Hiba: Ha az A értéke 0, akkor nem elsőfokú egyenletről beszélünk, adj más értéket A – nak!”
exit 1
elif [ $B –eq 0 –a $A –ne 0 ] ;
then echo "x=0"
exit 0
fiif [ $A –ne 0 –a $B –ne 0 ] ;
let x=(-$B/$A)
echo "x= ` $x ` az egyenlet eredménye!"
exit 0
fiMivel lehet baj?
Az egészet miután chmod u+x - et adtam neki, és sh - val lefordítottam, kiírta, hogy:
"Add meg az A értékét!"
2
"Add meg a B értékét!"
3
Hiba: Nem megfelelő számú paraméter, 2 paramétert adj meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged