Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz Rhino666 #34696 üzenetére

Én meg sokszor rólatok gondolom az, hogy a Systemd utálat nagyrészt abból fakad, hogy nem akarjátok megismerni, és ragaszkodtok a régi megoldásokhoz.
    10 éve használok desktopon Linuxot, előtte 3 évig használtam már szerveren is, és soha nem találkoztam az általad írtakkal. Soha nem láttam korrumpálódott journalt, soha nem okozott problémát beleolvasni, soha nem volt olyan, hogy ne lett volna hozzáférhető, és soha nem volt nehezebb archiválni.
    Ha nem indult el a rendszer, bebootoltam live CD-ről, és tudtam olvasni a logokat.

Egy adatbazis eseten nem szamit hogy binaris-e vagy sem, ugyanis alapvetoen...

Abból a szempontból nagyon is számít, hogy a bináris feldolgozás sokkal gyorsabb. És ha az még az oda-vissza konvertálásnak van is némi plusz erőforrásigénye, cserébe sokkal gyorsabb keresni a bináris logban, sokkal gyorsabban és egyszerűbben szűrhető, sokkal gyorsabban, és szerintem ezek sokkal gyakoribb use casek, mint az, hogy 10 év múlva is olvasni kell.
    És mindemellett grepelhető is, és exportálható szöveges formátumban, ha valaki azt szeretné. Nem is értem a syslog melletti ragaszkodást, a journal kb. minden szempontból többet tud.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés