Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz urandom0 #34480 üzenetére

Nem félek olyan nagyon ;-) , igazából valószínűleg parancssorban már nem sok mindent bogarászok, a grafikus felületen dolgozva meg a KDE nagyjából mindenhol KDE, sok különbséget nem fogok látni.

Azon már túl vagyunk, hogy a a hardveres gyorsítás működik, a böngészőkben is, meg a videólejátszókban is, ennek ellenére ha nem 100 vagy 200%-ra van skálázva a munkaasztal, akkor MATE és Cinnamon alatt legalábbis az idegesítő és a használhatatlan között van valahol a dolog.

Úgy néz ki, a KDE legalább tünetileg kezeli a dolgot, mert mint kiderült valamiért hardveres gyorsítás ott sem lesz pl. 150 vagy 175%-ra skálázott asztal mellett, de legalább a szoftver jobban megoldja a megoldandót: a KDE Neon egyelőre USB-ről futtatva ilyen "nem egészre" skálázva is akadozás nélkül játszik Youtube-ról és és a NAS-ról a 4k videókat.

Most már csak a megfelelő disztribúciót keresem: a Neon tetszett, de le lettem beszélve ;-) , a Kubuntu-ról is gyakorlatilag, úgyhogy kipróbálom virtuális gépen - live rendszerként a Fedora-t és az EndeavourOS-t, aztán majd kiderül, melyik lesz.

Közben lett valamelyik kernelfrissítés óta egy olyan problémám a Mint Cinnamon-al, hogy az USB-s FX-Audio DAC-X6 kütyüm naponta többször elfelejt működni, illetve hang helyett fehér zajt ad ki magából... Csak az USB kábel kihúzása-visszadugása segít. Gondoltam majd a disztribúció váltás megoldja: hát nem, a Neon rövid próbálgatása alatt is előjött a hiba - így szép az élet ;-)

• kovaax

őstag

válasz urandom0 #34480 üzenetére

A Fedora előnye és hátránya, hogy nagyon újak benne a szoftverek. Újabb vasakat is támogat, viszont temérdek frissítés jön ki szinte minden héten. Anno amikor ezt a laptopot vettem, amiről írok, azt raktam rá, de aztán kiderült, hogy többet írom az ssd-t a frissítésekkel, mint a konkrét használattal, úgyhogy gyorsan lecseréltem Debian testing-re (a stabil nem támogatott mindent még rajta)...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés