- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
urandom0 #34480 üzenetére
Nem félek olyan nagyon ;-) , igazából valószínűleg parancssorban már nem sok mindent bogarászok, a grafikus felületen dolgozva meg a KDE nagyjából mindenhol KDE, sok különbséget nem fogok látni.
Azon már túl vagyunk, hogy a a hardveres gyorsítás működik, a böngészőkben is, meg a videólejátszókban is, ennek ellenére ha nem 100 vagy 200%-ra van skálázva a munkaasztal, akkor MATE és Cinnamon alatt legalábbis az idegesítő és a használhatatlan között van valahol a dolog.
Úgy néz ki, a KDE legalább tünetileg kezeli a dolgot, mert mint kiderült valamiért hardveres gyorsítás ott sem lesz pl. 150 vagy 175%-ra skálázott asztal mellett, de legalább a szoftver jobban megoldja a megoldandót: a KDE Neon egyelőre USB-ről futtatva ilyen "nem egészre" skálázva is akadozás nélkül játszik Youtube-ról és és a NAS-ról a 4k videókat.
Most már csak a megfelelő disztribúciót keresem: a Neon tetszett, de le lettem beszélve ;-) , a Kubuntu-ról is gyakorlatilag, úgyhogy kipróbálom virtuális gépen - live rendszerként a Fedora-t és az EndeavourOS-t, aztán majd kiderül, melyik lesz.
Közben lett valamelyik kernelfrissítés óta egy olyan problémám a Mint Cinnamon-al, hogy az USB-s FX-Audio DAC-X6 kütyüm naponta többször elfelejt működni, illetve hang helyett fehér zajt ad ki magából... Csak az USB kábel kihúzása-visszadugása segít. Gondoltam majd a disztribúció váltás megoldja: hát nem, a Neon rövid próbálgatása alatt is előjött a hiba - így szép az élet ;-)
-
kovaax
őstag
válasz
urandom0 #34480 üzenetére
A Fedora előnye és hátránya, hogy nagyon újak benne a szoftverek. Újabb vasakat is támogat, viszont temérdek frissítés jön ki szinte minden héten. Anno amikor ezt a laptopot vettem, amiről írok, azt raktam rá, de aztán kiderült, hogy többet írom az ssd-t a frissítésekkel, mint a konkrét használattal, úgyhogy gyorsan lecseréltem Debian testing-re (a stabil nem támogatott mindent még rajta)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged