Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Én ahol dolgozom egy saját beágy Linux-os boardhoz a Yocto project-vel buildelek Linux-ot. Ez a Linux a vevőnek elmegy a board-val, tehát komplett FOSS ellenőrzést és dokumentumokat kellett csinálnunk.
Én amit ebből megtanultam, az az, hogy a vevőnek kiszállított SW-ben, ami jelen esetben egy Linux image, minden ami GPL v2 licenses kód, azt ingyenesen a kérésére el kell tudnom küldeni neki, de csak azt, ami ilyen licenses, minden mást megtarthatok magamnak.
Én úgy gondolom, hogy a Red Hat ennél sokkal többet publikált eddig, és most jött el az, hogy már csak és kizárólag a GLP v2-ők lesznek publikálva (ezt majd kérésre ki kell adniuk, de többet semmit). Pl eltudnám azt képzelni, hogy csinálnak egy GitHub oldalt, ahova ezeket amik náluk GPL v2 felrakják, külön külön, de ez után ember legyen a talpán aki, a sok kicsi SW részből egy újabb disztribúciót majd összehackel magának. Talán a Yocto közösség örülne egy linux-rhel reponak, amiből az elszántak ARM és x86-ra egyedi disztribúciókat tudnának összebuildelni maguknak. Ha kb ilyen lesz a Rad Hat jövője, hogy le minimalizálja a publikus tartalmakat, és csak az lesz elérhető ami GPL v2 akkor semmiben nem lehet velük vitatkozni, ez van és kész, ezt megtehetik, igazából én is ezt tenném egy saját cégemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jövedelem
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- EUV-áttörés vagy marketingfogás? Lépeget előre Kína a felzárkózás rögös útján
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.17.)
- PC Game Pass előfizetés
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi