Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vargalex
üzenetére
Hmm, mióta szilveszterkor legyalultam a Manjaro-t és átmentem EndeavourOS-re, azóta nem vizsgáltam meg a szitut. Azt nézem, hogy by default, ezeket az értékeket hozza a rendszer:
vm.dirty_background_bytes = 0vm.dirty_background_ratio = 3vm.dirty_bytes = 0vm.dirty_expire_centisecs = 3000vm.dirty_ratio = 3vm.dirty_writeback_centisecs = 1500vm.dirtytime_expire_seconds = 43200De hát ezek meg azok az értékek, amiket a maxperfwiz is kiszámolt korábban.
A telepítés után anno reflexből lenyomtam a maxperfwizt, nem is figyeltem, hogy csak a swapinnest meg a vfs_cache_pressure állította át.Csináltam pár másolási tesztet, de nem láttam érdemi különbséget az között, ha ment ahogy alapból van, meg ha szándékosan elrontottam a Manjaro alatti default értékek visszaállításával. Mindeközben tavaly Manjaro alatt meg ég és föld volt a különbség.
Nem tudom mi történt, de mintha valaki a telepítés részévé tette volna EndeavourOS alatt a vm.dirty beállítások aktualizálását a ram mennyiségének megfelelően.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 9 275HX 32GB RAM 2TB SSD RTX 5070 Ti 12GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A telepítés után anno reflexből lenyomtam a maxperfwizt, nem is figyeltem, hogy csak a swapinnest meg a vfs_cache_pressure állította át.