- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- Gurulunk, WAZE?!
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
bambano #31998 üzenetére
Újabb fejlemény van, a padavan fw-ket eddig kísérletképp egy Ivy Bridge masinán forgattam Xubuntu 18.04.6 LTS alatt, 8GB ram társaságában (át kellett tennem az AMD konfigomból a 2x4GB-t mert az Ivy Bridge konfiggal kapott 2GB kevés volt a forgatáshoz). A forgatást ezen az Ivy Bridge konfigon megismételtem Debian bullseye alatt Qemu-Quickemu előtét páros segítségével Xubuntu 18.04 vm alatt, sikeresen leforgott. Visszaraktam a Debian bullseye-t és a 8GB ramot az Amd konfigomba. A toolchain még sikeresen leforgott, de az fw forgatásánál a gettext verziójára panaszkodik az egyik összetevő(erre intel alatt nem panaszkodott, hmm... érdekes...) Ugyanez a gettext anomália megvan W11 ubi 18.04 wsl vm alatt is. Amd alatt úgy tudtam leforgtatni a mahtab féle padavan fw-t hogy a gettextet frissebbre cseréltem, talán az automake-t is cserélni kellett, de erre már nem emlékszem. Intelen forgatva viszont nem kellett cserélni semmit, szépen leforgott ubuntu 18.04.6 alatt minden machináció nélkül. Ebből azt a következtetést vonom le hogy az Ivy Bridge proci és az X4 860K utasításkészletei, ill. azoknak az implementációja különböző módon lett megoldva és talán ez okozhatja a hibát AMD-n. Én itt bedobtam a törülközőt, ehhez kevés vagyok nem vagyok fejlesztő. Ezt mahtab uddin-nal a fejlesztővel kellene megbeszélnem, de az angolom kevés hozzá. Valószínűleg az egész scripthalmazt módosítani kéne X4 860K-ra, de ezt nem várhatom el a fejlesztőtől, ráadásul a többség intelt-t, a kisebbség meg újabb generációs amd-t(ryzen) használ, így nem reális ezen elvárásom. Ez van, belefutottam egy X4 860K specifikus sz*p*s-ba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest