Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

válasz bambano #31998 üzenetére

Újabb fejlemény van, a padavan fw-ket eddig kísérletképp egy Ivy Bridge masinán forgattam Xubuntu 18.04.6 LTS alatt, 8GB ram társaságában (át kellett tennem az AMD konfigomból a 2x4GB-t mert az Ivy Bridge konfiggal kapott 2GB kevés volt a forgatáshoz). A forgatást ezen az Ivy Bridge konfigon megismételtem Debian bullseye alatt Qemu-Quickemu előtét páros segítségével Xubuntu 18.04 vm alatt, sikeresen leforgott. Visszaraktam a Debian bullseye-t és a 8GB ramot az Amd konfigomba. A toolchain még sikeresen leforgott, de az fw forgatásánál a gettext verziójára panaszkodik az egyik összetevő(erre intel alatt nem panaszkodott, hmm... érdekes...) Ugyanez a gettext anomália megvan W11 ubi 18.04 wsl vm alatt is. Amd alatt úgy tudtam leforgtatni a mahtab féle padavan fw-t hogy a gettextet frissebbre cseréltem, talán az automake-t is cserélni kellett, de erre már nem emlékszem. Intelen forgatva viszont nem kellett cserélni semmit, szépen leforgott ubuntu 18.04.6 alatt minden machináció nélkül. Ebből azt a következtetést vonom le hogy az Ivy Bridge proci és az X4 860K utasításkészletei, ill. azoknak az implementációja különböző módon lett megoldva és talán ez okozhatja a hibát AMD-n. Én itt bedobtam a törülközőt, ehhez kevés vagyok nem vagyok fejlesztő. Ezt mahtab uddin-nal a fejlesztővel kellene megbeszélnem, de az angolom kevés hozzá. Valószínűleg az egész scripthalmazt módosítani kéne X4 860K-ra, de ezt nem várhatom el a fejlesztőtől, ráadásul a többség intelt-t, a kisebbség meg újabb generációs amd-t(ryzen) használ, így nem reális ezen elvárásom. Ez van, belefutottam egy X4 860K specifikus sz*p*s-ba :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés