- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
samujózsi #29410 üzenetére
Szerintem már hülyére beszéltétek a témát, olvasom itt fél szemmel, de leginkább az eszköz és a felhasználás határolhatja be szvsz, min ÉRDEMES fejleszteni egy adott dolgot. A múltunk pedig, hogy mit TANULTUNK, ezzel néha nagyon nincs köszönőviszonyban..
.. ragaszkodni viszont szeretünk dolgokhoz. (Ez magyar hiba).
Esetemben például erősítőket tervezek monitorozni Arduino-kkal, amiket egy központi Pi-vel poll-olnék, adatot ide gyűjtenék be, majd lehet egy "csinos"
frontendet is építek az egész elé.
Egy másik konténerben, ugyanezen a Pi-n, meg mondjuk futtatom a teljes házautomatizálásomat akár. De legyen két Pi, köztük pacemaker+corosync és máris megvan a virtuális ip-vel létrehozott HA (high availability), ha egyik elszállna és este nem lenne fűtés.
Ok, túlzok, de értitek.
Eszembe nem jutna azon agyalni, hogy bash-ben mókoljak bármivel is.
(Ezt csak példaként hoztam).Valid dolgokról beszélgettek, csak nagyon elmenve a részletekben sztem.
-
vargalex
félisten
válasz
samujózsi #29410 üzenetére
Bocsánat, akkor félreértettelek. Lehet, hogy haddent kolléga hozzászólásával összemostam a tiédet, mindenesetre én úgy értettem, hogy inkább a bash hiányzik ezeken a rendszereken, mint a python/perl.
Persze, bash nincs, de van busybox ash, elég sok minden megoldható. Viszont 4 MB-os flash-el szerelt routerre nem nagyon lehet python-t/perl-t varázsolni (de még 8 MB-al szereltre is csak nehezen). Attól most tekintsünk el, hogy az OpenWrt csapat dobta is a támogatását az ilyen eszközöknek 19.07-től.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Távcső topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest