Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ivana #29194 üzenetére

Feltettem pár hozzászólással később a hibaüzenet első felét is. Lényegében a legelső sor volt a lényeg, NULL pointer dereference. Magyarán csak olyan memóriaterületre nyúlt, amihez nem kellett volna, szimpla bug miatt totálisan összefosta magát. Ez még oké is, de akkor a kernel panic végére ne ilyen attempted to kill init baromságot írjon, félrevezetve az embert, hanem írjon akkor unknown error, vagy erre a NULL pointer reference dologra mutató dokumentációs linket.

Az amatőr ügyfélszolgálatok szoktak ilyen baromságokat javasolni, hogy egyszerű netkimaradásnál vagy energiagazdálkodási beállítás miatti gikszernél is újratelepíttetik a Windowst, csak hogy ki legyen zárva a hiba, kényelemből félrevezetik a laikust.

Mondom, nem az a baj, hogy nem ment, mert arra számítani lehetett, hogy a legfrissebb RC nem épp a legstabilabb dolog a világon. Csak akkor ne vezessen félre a hibaüzenet, jól megvezetett, mert még nincs a témában nagy tapasztalatom, és emiatt magamban kerestem a hibát, vergődtem mindenféle konfiggal, partíciócsatolással, init problémával, közben a hibának 0 köze volt ezekhez.

Új hozzászólás Aktív témák