- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Ivqkzy-: 2. gépem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz
Frawly #29126 üzenetére
Mindent is próbáltam, ami a 25 évnyi számtech tapasztalatom alapján eszembe jutott.
Persze az összes (nem túl fogyatékos) "megoldást" (vedd ki az optikát és megjavul, vagy épp a töröld le a ramot zsíros izzadt kézzzel) is, amit a neten találtam.InsydeH2O® UEFI BIOS van a gépben, ezt kellene valahogy linux alól frissítenem.
Pár nap után rájöttem és is , hogy a virtuális gépből frissítés ötlete halva született.
Ez valami Lenovo átok, mert tele van a net ilyen módon lehalt gépekkel.
A masinát alkatrésznek vettem meg ezzel a hibával, de ez egy olyan gumicsont, amin vétek nem rágódni.
Csak az vigasztal, hogy Linux alatt stabilan működik a masina. Végső esetben "Linux only" laptop lesz.samujózsi A jövő héten a Freedost is ki fogom próbálni, addig csak az ötleteket gyűjtöm, mert előbb sajnos nem lesz rá időm.
Még ezzt találtam mint lehetséges megoldást, de sajna angolom és a linuxos tudásom együtt nem elég a megértéséhez.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Frawly #29126 üzenetére
Ez egy régi, "entry level" gép.
Eleve vannak kétségeim, hogy egy BIOS frissítés bármit megold a problémái közül.
Sajnos sem a BIOS nem támogatja a pendrive-os update-et, sem itt: [link] nem lesz támogatása, mivel ez csak a Thinkpad-eknek szól, ha jól értem.
Egy tipp viszont izgalmas lehet, talán működik is: FreeDOS alól futtatni azt az update-et.
Ha jól emlékszem, az update-et tartalmazó .exe ugyan windows-os (önkicsomagoló zip-féleség), de megfelelő programmal (ha zip, akkor unzip-pel) ki lehet csomagolni linuxon, kirakni egy FreeDOS-os pendrive-ra a kicsomagolt fájlokat és a DOS-t bootolva futtatni a benne lévő .bat fájlt. De mondom, szerintem a srác minden tiltakozása ellenére hw hibás az a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged