- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Jester01 #24745 üzenetére
Közben megértettem mire gondoltál az első lemezen legyártott tömb + másik lemez hozzáadásánál.
Gyakorlatilag akkor a több órás szinkronizáció kikerülhetetlen, ha jól látom.
Megpróbálkoztam másképp:Az Ubuntu 16.04 Server telepítőt recovery módban indítottam el és parancssorból hoztam létre a /dev/md0 és /dev/md1 tömböket. Utóbbit az általad is említett --assume-clean kapcsolóval. Valóban, így nem fut sync.
Létrehozáskor szólt, hogy nem fog tudni boot-olni róla, használjam a --metadata=0.90 kapcsolót.
/dev/md0 esetében (10GB) használtam.A cél ugyanis az lenne hogy legyen Raid1-ben összesen 2db 4TB lemez segítségével egy rendszer (10GB) és egy adat (4TB) partíció. A rendszer ebben a Raid1 tömbben boot-olni is tudjon.
A parancssoros műveletek után, reboot és a normál telepítőt indítottam.
Először ugyan csak az egyik raid tömb látszódott, az md1, de miután beállítottam formázásra valahogy frissült a dolog és az md0 is megjelent, ami ugye metadata 0.90-t kapott és a rendszernek szánom.
Beállítottam és az alaprendszert feltelepítettem, de nem lett jó.A Grub a végén ugye szeretne felmenni a /dev/sda és /dev/sdb lemezekre, de nem tud. hibaüzenetet kapok.
Valamit a GPT partícióval szúrhatok el, mert Grub nélkül alemezről a gép MBR 1 hibaüzenetet ad. GPT esetében ez normális?Kellene az UEFI miatt valami spec partíció is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest