Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollyon

Korrektor

válasz N0zer0 #23116 üzenetére

Na akkor belepofázok én is.
    N2600.. Ez egy atomos gép, ahogy látom az adatlapodon egy netbookos csodában van. Ma már ritka mint a fehér holló, legalábbis itthon nem nagyon kapni ilyen professzoros gépet.
    A netbook maga meg sajnos nem élt sokáig, eleve kiherélve jött a piacra, de főleg félreértelmezték a platform célját, és be is bukott az egész netbook történet.
    Nem is értem mi a frásznak akarnak az emberek 10 colos kijelzőn 720p-t nézni (ezt ne vedd magadra), meg manapság ugyanígy fullhd filmeket a tableteken, hát sajnos úgy néz ki ez az értelmi szint.

Én mostanában szereztem be egy N455-ös gépet, egyelőre csak ismerkedem vele, még meglátom mire lesz jó. Az biztos, hogy erre nekem nem fog kelleni 3D, és igazából sírva röhögtem mindig is, hogy ilyen kis mütyi szartól mit akarnak az emberek azon kívül hogy böngésznek meg szövegszerkeszt meg emaileznek. Átlagfelhasználónak másra ugyanis nem jó. Filmeket nem ezen kell nézni, aki meg elsődleges gépnek vette, az beszívta.

Viszont azt kell mondjam hogy nekem tetszik, a terminálablakok simán elférnek rajta, és az akkus üzemidő is elég jónak mondható. A tableteket gyűlölöm, maszatolós szar mind, a konzumidiótáknak lett kitalálva (tisztelet a kivételnek), olyan szoftverrel ami maximum tapera mobiltelefonokba jó. Ellenben a netbook egy teljes x86 platform, teljes értékű billentyűzettel (vagy ha nem akkor dugsz rá egyet usb-n), nem beszélve arról hogy egér is van, és nem tapicskolni kell.

Visszatérve, igen, az gáz hogy nincs videogyorsítás, de ez is annak köszönhető hogy ma már mindenki inkább a tableteket nyúzza, az atomot meg magára hagyták úgy ahogy van, szóval gondolom értelme sem lett volna erre fejleszteni már a drivereket.

Most vagy te vagy itt egyedül aki pattog emiatt a fórumon (ne érts félre igazad van, aztán lehet majd jövök én is :D) hogy nincs egy régi, alig népszerű szinte egyedi hw-re rendes sw.

Nekem egyelőre nincs gondom, minden működik rajta úgy, ahogy kell (Debian 8 xfce, bár ebből lehet wm lesz), jó az üzemideje is, szinte már nem is értem miért kukázták (amúgy de, elcseszték).
    Az mondjuk igaz hogy fő gépnek nem használnám.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés