- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
válasz
Jester01 #21022 üzenetére
Feltelepítettem gyorsan virtualboxba egy másik linuxot, ahol lefut egy ilyen parancs, az így folytatódik, ahol az előző megállt (Nem tudom van-e jelentősége).
Egy másik ugyanilyen socks szerveren ahol lefut így folytatódik a lenti.
Az a fájl se a működőn, se a nem működőn nincs.
Gondoltam arra, hogy újjraépítem az RPM db-t:
Írtam egy how-to-t, most nem szedem ki, ami nem bele való, csak tanácsként, hogy vajon bármi ez befolyásolna-e
Check is there any running process related /var/lib/rpm, if yes, kill it.
Backup the rpm db: cd /var/lib && tar zcvf /var/preserve/rpmdb-`date +"%d%m%Y"`.tar.gz rpm
Package file integrity check: cd rpm && /usr/lib/rpm/rpmdb_verify Packages - if there is any error we need to load the needed package.
Backup Packages:
mv Packages Packages.orig
Reload and verify the package:
/usr/lib/rpm/rpmdb_dump Packages.orig | /usr/lib/rpm/rpmdb_load Packages
/usr/lib/rpm/rpmdb_verify Packages
Sanity check:
rpm -qa 1> /dev/null
Rebuilddb:
rpm -v --rebuilddb
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest