Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Claude Leon

senior tag

válasz whYz #18608 üzenetére

Nincs nagy tapasztalatom, de egységsugarú user fejjel az ubuntu vonal szoftver központjának (vagy mi a fene elnevezésen meg?) nincs nagyon alternatvája más vonalon.

Én előzőleg, a "kötelező" ubuntu kezdés után mandriván kötöttem ki, közben az a disztro rendesen szétesett, úgyhogy a fedorát próbálgatom (persze a mandriva utód mageia is szépen kiforrotta magát, de valahogy kicsit zártnak tűnt), mivel korábban már begnónozódtam, a mate lett a felületem, ez sem kér xfce-nél többet a rendszerből.

Kicsit nagyobb hellyel a manjaró is esélyes volna nálam egy próbára, nézd meg, micsoda menüt rittyentettek az xfce-be :)

Swap témakörben (hasonló körülmény a 1,5MB ram) mostanában kezdtem utánanézni a memóriatönörítéses swap ügyeknek, a zramos megldás szimpatikus.(nekem kell az a hely is a vinyón :) )
    Ki is próbálhatod porteussal pendrájvról, de ne felejtsd el az oldalon isobuild előtt beállítani az advanced opciókban a zramot. Ezt épp telepítésre nem ajánlanám (nem is volna egyszerű, mert grub az automaikáival alapból nincs benne), de pendrájvról rokonszevesen közvetlen eszköz (azért 3g-n elvérzik, ha az is szempont)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés