- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasza_1
senior tag
Novell szerveren lévő fájlok ha tartalmaznak ékezetet, akkor az ékezet helyett mc-ben kérdőjel van, KDE alatt meg 2 kis kocka, GNOME alatt meg csak egy space-t rak.
Amikor kikapcsoltam az UTF-8 kodólást a nyelvi beállításoknál, akkor a programokban található szövegekkel is ugyan ez történt, 2 kis kocka lett az ékezet helyet. Ezért gondolom én, hogy a Novell szerver UTF-8 -ban küldi a file neveket, de a Linux meg pl ISO -san akarja megjeleníteni.
Most amikor a kioskban is az ikonokat szabtam testre, és amelyikbe írtam ékezetet, az az asztalon is úgy jelent meg, hogy 2 kocka volt az ékezet helyén, és nem tudtam letörölni utánna az ikont sem, csak mc-ben.
Nem találtam sehol sem olyant, hogy alapértelmezett karakterkodólás, csak a helyesírásellenörzőnél volt ilyen, de az meg erre nem volt hatással.
Ja, és Novell szerverhez a Novell Cilent 1.2 -vel csatlakozok, SUSE 10.1-et használok. Próbáltam már SUSE 10.0-val, és Novell Client 1.1-el, de ugyan ez volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest