- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bandit21
üzenetére
azonnal vennem, ha xbox-al is menne
de az vagy alcantaras lesz (ala 2.5X) vagy nem lesz egyaltalan.....+
a fullforcenak orulnom kene ddpro tulajkent, gondolom, de meg ha be is kerulne par jatekba, valszeg eszre se vennem..... a logitechnek a sokadik g25 rancfelvarrasba kellett marketing-featurenek (ott trueforce), itt mi ertelme (lesz), nemtudom. a 2.5X is rezeg, feleslegesen.
-
válasz
JoolsNOS
üzenetére
regebben ugy voltam vele, h 3 kormany eleg, de mostmar tudom, h kb 6-8 is siman elferne
(nem fizikailag es anyagilag sem engedhetem meg magamnak, raadasul a fanatecnel "nincs is ennyifele")a meki egy csoda ar ertek cucc, de ha lusta vagyok es a p1el is megfeleloen megyek, akkor az a vege, h marad ez fent (de eddig tenyleg az is baj volt, h szenvedes volt leszedni a qr2litet, szinte raragadt a base qr re, mintig ugy ereztem, hogy egyszer valami szetmegy a szukseges erohatastol)
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Nekem a gyuru szoros, igazabol piccccit jarhatna konnyebben-finomabban. De a lite utan fantasztikus.
Van nemi muanyag ropogasa a p1-nek, bar en 40-60% ffbt szoktam hasznalni, szoval talan nem karosodik durvan a szerkezet. Ha 10 es 2 oranal fogom a kormanyt, vagy 9 es 3-nal akkor semmi, de ha probabol most rafogok mondjuk 12 es 6-nal, na ott konkretan valami kattan is, ha megmozgatom. De azert ez vezetes kozben nem realisztikusan elofordulo ero a kormanyra, csak sima teszt
Nyilvan kotelezoen gyengebb a kormany, mint lehetne - ennek be kell sorolni a tobbi, dragabb fana rim ala. Kell a va'gy, hogy csereld, erre tokeletes a gyenge szerkezet, a bena gombok. A t300 eseten a TH szerintem meg nem gondolkozott elore, h majd a rimekbol elnek .... effajta hibajukat az t598-al mar kikuszoboltek, allitolag

-
válasz
Bandit21
üzenetére
Biztosan nem, mert ... nehez es fura beismerni, hogy minden perecem kozul a p1v2 van legtobbet a kormanyon
F1-re leszedem, de azon kaptam magam, hogy gt-re se teszem at a Mekit (lustasag + annyira frankon konnyu a p1, tok jo erzes, az ffb-t is lejjebb tekerem, kevesebb a birkozas... mar amennyire 8NM-el birkozni kell, eleve ugye
), a nagy kerek kormanyt meg kb mar soha (pedig szerelmes voltam az "alcantara" tapintasaba). Szoval NAGYON a fejemben van, hogy milyen a p1 es teljesen erezheto, h a fem kottyan el a femen, a qr2lite-al semmi hasonlo nem volt. Nyilvan szavakkal nem erzekeltetheto h mennyire, de extremen kicsi amennyire nem passzentos, tobbszor oda vissza csereltem a tobbi fanatec qr2vel szerelt kormanyt, h kijelenthessem, igen, ez "kotyog" (ha odafigyelsz nagyon, be se kapcsolt kormany melletti tekergetessel, nyektetessel, akkor erzed).
De ugyereztem valamicske haszna lehet a megjegyzesnek.
Nyilvan a 40zres p1emre nem lett volna racionalis egy 40ezres fana qr2. Egy 12ezres simube ellenben nekem okesnak tunt, ennyit mindenkeppen megert a jobb ffb es a konnyebb cserelgethetoseg.#84057 -Rolika-
na a lotyoges vegkepp nem jo szo arra, ami erzekelheto
nekem a qr2lite szorult, utaltam emiatt is a rimek cserelgeteset.
Nem en vettem simubetol, ki tudja mikori eleve, szoval a csere az sztem nem realitas.
Lehet h ez a wheelqr2 a te baseqr2don perfekt lenne, nem tudom. -
lecsereltem a csl p1 v2-n a qr-t qr2lite rol simube qr2pro ra (aranyszin), mert olcson hirdettek egyet itt apron
igen, a fem adta extra reszlet, "utosseg" megjott, tehat abszolut megerte
DE!
nem, nem 1:1 fanatec, naggggyon minimalis kotyogasa van a femnek a femen.
siman lehet elteres szeriak kozott, lehet h ki lehet fogni jobbat/rosszabbat, nem tudom azt se h az enyem epp minek szamitana. -
válasz
JulesTS
üzenetére
H valtonak meg opcio a TH8S is, 25-30e, ha az ar fontos...
A JulesTS altal irt fana alapszett 145ert a bovithetosegi potencial miatt szvsz paratlan.
Erre 31e az emlitett loadcell pedal, hogy 3 pedal legyen a H valtohoz.
( az alapszett fekpedalja lesz a kuplungod innentol )Igy cakkpakk 210ezerert (minusz g27 eladasi ara, monjduk 50e) gigaszi az elorelepes, amit utana olcso, erosebb tappal lehet tovabb "fokozni" ( meg +22 ezer, ha van ra igeny, igy lesz 8Nm nyomatek a gyari tapos 5 helyett ).
Az AC EVOt pedig felre kell tenni 1.0 vagy meginkabb 1.4-es pecsig (ha valaha eljut egyaltalan odaig)

-
válasz
András12345
üzenetére
itt apron sokszor volt az a valasz, h "igen", igy el tudtam menni erte a posta helyett .....
plane mondjuk egy 3-4-5 ezres cuccnal az 1500as posta nem valami jo deal.
-
válasz
m4csk4fogo
üzenetére
mennyi az elkoltheto maximum?
mert kb arban logitech - fanatec - thrustmaster a sorrend (draga->olcso) es ha csak 170 ezres szansz a cserere, akkor eldolt, TH
-
válasz
Lac-coo
üzenetére
es tudjuk, hogy a sok hulye daciavasarlo miert nem Ferrari 296 GTB-t vett ? miert ennyire hulyek ???? kar h nem a legyes peldat hoztad, az is "tokeletes"

#82337 Lac-coo
szerintem evek ota varjuk, h leird vegre
pontosabban h egyszer legalabb ervekkel alatamasztottan mondj ellent annak, amire pl reagalsz.... #82331 Marci79
ahh, tehat veletlenul se azert mert abban a kategoriaban nincs ellenfele
mit is vartam toled....... milyen szinben vetted a 296 GTB-t? -
válasz
Marci79
üzenetére
valamiert megis itt is tobben a fanatec mellett dontottek az elmult hetekben... miert?
lehet h az influenszer ur pontozasi modszere es az ausztral arak nem teljesen mervadoak ?
mindezekkel szemben azt gondolom, h a podium kapcsan tett megallapitasai okesak es itt a topikban ezen fanatecnek valoban keves eselye van, hiszen a highendet vasarlok exkluzivabb, legozosabb szetteket preferalnak. a podium olyan vasarloknak opcio, akik nem kivannak forumok melyen elemezgetni, csak leadjak a rendelest es 1 3 6 honappal kesobb kulcsrakesz szettel korozni kezdenek... a kerdes h letezik e ez a fajta szimes? aki nem takol, csak korozne?

-
válasz
RobbyJr
üzenetére
de vette vajon valaki pecehez a 15ost eddigegyaltalan?
nekem mindig az volt az erzesem, h a fana azert butitotta le a peces clubsportot 12re, h csabitobb legyen a 15os a brutalis PS felar ellenere
csak ott/addigra mar lett konkurrencia, igy pedig szerintem mindenki veszitett... (a ps tulajok is, hiszen ha jobban fogyott volna a CDD, akkor talan tobb energia megy a fullforceba, pl ... legyen is barmennyire keves ertelme)#81759 Pista0001
igen, es eleg kenyelmetlen volt
par eve volt alkalmam menni vele "ujra"... valszeg outrun is kenyelmetlen, de ott ellensulyozta, h vegre kihuztam egy tetelt a bakancslistarol 
-
válasz
dugesz77
üzenetére
ikeas asztallap szerintem kelloen stabil lesz akar a 8-9 Nm mellett is, az alapszettek rugos pedaljai is kezelhetoek. szoval ez a resze nem tulloves, mert erot levenni le tudsz, de ha az r3-r5 keves, azt utana boviteni fajdalmasabb.
a valasztoviz a loadcell pedal lesz, tehat ha meg picit tovabblepnel labrfronton is
azt rogzites nelkul nem jo hasznalni... es akkor minimum wheelstand... es akkor pedig jol dontottel h erosebb kormanyt vettel elore
---
kicsit irigykedek azokra, akik TMX utan DD-be ulnek at
a t300 utan is elkepeszto volt az ugras ddre, mikozben a tmx-t300 szinten oriasi lepes, ha azt osszeadom, hat elkepzelni is nehez mit lehet ott atelni
en "sajnos" lepcsofokonkent haladtam. -
válasz
Gomez86
üzenetére
erzesre tok keves kellene a beamNG nek h szuper legyen, de az a keves vegso simitas evek ota nem jon, helyette jon sok uj jatekmod, meg minden mas, de csak igy "odahanyva"
pedig azt a torest elbirnam MINDEN jatekba.... meg lattam videoban amikor az emelkedo vizszint elol menekult a mezony, az is allati otlet.... es sok ilyen momentuma van a cimnek, en tenyleg szurkolok, de...
#81705 zsozsa74
a pmr papiron soselatott karriert igert, elsonapos vetel lett, erre az egesz karrier es csapatmenedzsment 3/4 szovegdoboz
hangulat 0.forza horizon 4-5 mar nem a kedvencem, a regebbiek igen, de el kell ismerni, h egyben van, mehetsz a terkepen, kozuton, masokkal, AI ellen, NPC ellen, stb... es bar maga a fizika nem idez komoly szimet, nem annyira fals, arkados mint egy outrun. a nagyobb baj az ffb es kormaykezeles, az viszont szinte(!) az outrunok szintjen van
(nyilvan tulzok mert bantani akarom a jatekot, bosszant h szinte visszafele fejlodik
)(es imadom az outrunt, felreertes ne essek, a mai napig jatszom rendszeresen kulonfele portjait, reszeit! en spec igazi arkad gepen az eredetit csak angliaban jatszottam nehanyszor, itthon, plane gyerekkoromban, sose futottam bele mukodo gepbe :( outrun2 van ma is elerhetoen, de az 1 nincs)
---
napokban mentem kicsit a TDU1-el ... na. csak vissza kell idezni ezeket, maris nem leszunk olyan szomoruak egy Forzatol
a hangulat megint mas, de a kormanykezeles.... te jo eg! (xbox360on, legalabbis...de tippre mai elvarasokkal pecen is "utne"
) -
válasz
Tibiajax
üzenetére
udito olvasni, hogy valaki nem csak verhc szimekre vesz kormanyt
mert egy jo kormanytol minden jatek elvezetesebb lesz, nem csak az ajreszing.... sokan ezt el se tudjak kepzelni.
ennel mar csak akkor borulnek le jobban, ha valami ps2 cimet akarnal emulatoron jatszani a szettel, de a legenda szerint a forza jatekok is komoly szakertelmet igenyelnek
majd csak jo lesz ez. (early access es beta cuccokat meg el kell engedni es akkor kivenni beloluk az elmenyt, ha mar belefejlesztettek... az eredeti assettoval "megjartam", soha tobbet... bar azota raadasul szinte kizarolag konzolra koltoztem, nekem annyira elegem lett a pece ganyolasaabol: sajnos nincs vegtelen penzem, szoval kompromisszumot mindig kellett kotni, amitol aztan sokasodnak a bajok...)
---
az autot kormannyal iranyitod, tehat minden autos jatekot is kormanyra teremtettek, azzal a legjobb (ez az elv)
az arkad jatekok kiralya, 1985-bol:
ehez kepest a forza horizon 5 egy kepzeletbeli, 99% valosaghu iracing

hatekonysag <> elvezet, immerzio
-
egy QR2 azert nem a csirkemell kategoria, hogy vagy izlik vagy nem ....
miert venne barki a faradtsagot, hogy odakamuzza, hogy lotyog az alis qr2 wheelside a gyari qr2 basesiden, ha nem igaz ?
VASARLOKENT rohadt jo, ha vannak ertekelesek. etteremnel is es qr2nel is.
en is mindig leirom a sajta tapasztalataim mindenrol, hogy ezzel segitsem a vasarlo-tarsaim, ha pedig a termek jo, a vallalkozast is. aki szemetet gyart, az meg mehet a levesbe.de majd irj mindenkeppen, ha mar kormanyon is hasznalod az alis settet, agyalok h a csl p1 v2re kene-e egy "piros", a qr2litenel csak jobb..... de 40ezres kormanyra 40ezres fana qr2 vicces lenne

#81597 Marci79
zsenialis, amikor alin az ertekelesek joresze meg a becsomagolt termek kepevel fut
(nem a qr2knel) -
válasz
Archttila
üzenetére
ranezesre oke a linkelt, de h valojaban milyen vastag a vas, nem tudom...
a kormanytarto eleg bizarr, 2 csavar, egy esetleg kesobb 8NM-es DD/t vajon mennyire tartana fixen es meddig?ha mindenkeppen wheelstand, en nem mernek mast...... (ha nem ajanl valaki szemelyes tapasztalatbol mast... nekem ez a nextlevel 2.0 a harmadik wheelstandem, es ez vegre jo - sajnos nem tokeletes, hiszen csak wheelstand
kb az amazonos arban mennek itt sokszor a hasznalt nextlevelek, ez egy vasdarab, kevesbe romlik el, esztetikailag is okesak a hasznaltak, minek kockaztatni? )---
#81390 #214
egen, ezen az aron a DD analog melle beleferhetne a loadcelles bal ravasz (fek)
-
-
válasz
Márton
üzenetére
vr nagy elmeny, ha birod gyomorral, de a projektorok altalaban nagy latencyvel dolgoznak, jatekra a legtobb(!) "alkalmatlan", plane h irod is h zavar ha a kepernyon kesik a kormanymozgas... (ami amugy gyors valaszideju kijelzovel is kesik/kesHET, bar jateka is valogatja)
"Kanyarokban zavart, hogy nem azonnali a reakció a kijelzőn, úgy mint billentyűzet esetén." - persze lehet mas kesesre gondolsz itt, momom regen volt, de nem remlik h kormany input maga kesett volna, ellenben a kepernyon a kormanymozgas sokszor elegge......
-
válasz
Lac-coo
üzenetére
azabaj, ha a kommentjeidbol/velemenyedbol kivonom a fanagyulolet faktort, a vegen sose marad "semmi", mert konkretumot valamiert sose irsz, siman csak "ugyvan mert leirtad"

de meselj, milyen az elavult fana dd? mi avult el benne es/vagy ez miben nyilvanul meg, mondjuk az arban versenytarsakhoz kepest?
en a fana dd 5nm hez arban hasonlo r5ot tekergettem, de nem erzekeltem a csodaffbt (irtam h picit finomabb, mintha a fanara tennek dampeninget)... ez mitol lehetett?
de a th 5nm/es arban szinten hasonlo 598asarol sem modnanak tul sok hizelgot, pedig az is ujabb, tehat nyilvan "nem elavult"
vagy de?ha arrol van szo, h szerinted t300 utan a fana dd nem jo, mert t300 utan el kell kolteni 250+ ezret MINIMUM, akkor no komment, annyira nyilvanvalo baromsag. azert vannak itt sokan, akik szijas throl valtottak az akkori csl dd-re es alatamasztjak, h gigantikus ugras (es azt sem vonja senki ketsegbe, h csucs simagicra meg megnagyobb az ugras, de itt vilagosan le lett fektetve a kb osszeg.... azt pedig szerintem te sem hiszed el magadnak, h t300rol ha csak csl dd/re lenne penzed, akkor inkabb nem valtanal
)#80813 Laby
vaktesztet hifihez hasonloan sokan be se mernenek vallalni
fontosabb h hihessenek a sajat meggyozodesukben .... -
válasz
ateszm
üzenetére
nem off, csak szerintem ez oooooooooooooordas nagy tulzas

t300 utan lett fana dd pro, ill a csl eliten hasznaltam qr1-et, es qr2-t is (ill a dd prom is qr2), semmifele hasonlosag sem volt a ket valtas kozt. a qr1 vs qr2 szvsz szinte es kvazi eszrevehetetlen, mig a th/fana upgrade maga az idoutazas. ha qr1 eseten qr1lightra gondolsz, az nyilvan mar eszreveheto, de a dd-re valtasthoz kepest massal soha semmi hasonlot nem lehet atelni
(meg a g25-27rol t300ra valtas sem volt akkora) -
válasz
scott_free
üzenetére
hasznalt opcio?
[link]
en ezt vennem, nemi alkuval. szijas, kesobb egy kerek kormanyperec is veheto ra. -
válasz
Tibiajax
üzenetére
ah, sajnalom
en is forzakarosult vagyok, szerencsere az MS mara mar mas drogosokat celoz, nem az en fajtamat ... 
#80430 MajaG
elite v2-m van, ezt nyugodt szivvel ajanlom, itt apron is szokott lenni. nekem wheelstandel, mezitlab mondjuk 0% -ra leveve is brutttttalisan kemeny, de megszoktam.
elite v1 nem LC se rossz, ill van/probaltam sima CSL pedalt, szinten nem-LC, nagyon hasonloak erzesre a szivacs miatt, de az igazi elonyuk az aruk
egy sima rugos logitechnel-thrustmasternel jobbak, nyilvan, nekem meg a gumival kemenyitett g29-t3panal is jobban tetszik a fana szivacsa.ill van egy CSR elitem, az LC-s, de osregi, mar nem kapni, nem relevans, kb a CS v1 elodje, van LC-s G27 pedalom, az meglepoen kellemes, testreszabhato, tgergi arul itt apron, ezek adapterrel amugy a thrustmaster kormanyokkal is hasznalhatoak (vagy usb adapterrel, pecen), ha keveset akarsz kolteni.
konzol miatt az extrabb pedalokat nem ismerem, csak ami kormanyokkal azonos ecosystembe valo. en lehet vennek egy alap CSL-t itt apron, fanatol bele egy LC pedalt es egy usb adaptert... es akkor a TX is maradhat, legalabbis egy ideig meg

mozat sajnos csak a sima alap rugos pedallal probaltam, teljesen jo volt, de neked az ugye nem opcio....
ha pesti vagy, szivesen latlak egy tesztre, irj privit

#80468 ForRedGlory
hu, ez gyonyoru
lesz.... ha kicsit a kabeleket elrendezed 
-
válasz
Tibiajax
üzenetére
miert ne vehetted volna ezt meg egy ps4/5 kompatibilis fanatec bazisra?

amugy szep, mint minden ami alcantara es uj
#80428 MajaG
te tudod h akarsz e GT es kerek pereces autokkal menni
ha igen, akkor ez jo kezdes.
ha nem, akkor megint a kerdes: eleg e 5 Nm vagy tovabblepnel?
akar r5 akar r9, elore eldontod.... a fanatec mellett nem kotelezodsz el egyik iranyba se, kb mintha 22 ezerert valthatnal r5rol r9re kesobb, ha kedved van, minimalis maceraval.
arban, ha fem qr2 a cel vegul, fogalmam sincs h melyikkel hogy jossz ki
nekem uj tapasztalat, h a fana a muanyag qr2vel "gyengebb" (nem jo szo, inkabb tompabb), szoval ott 5Nm-el en nem is szamolnek, csak extratappal.nekem 8Nm fana ddpro van, ill mentem r5el nemreg valamelyik hetvegen
a ddprot altalaban 50-60%on hasznalom, az r5 ennek ellenere eppencsak kevesnek erzodott, viszont assettoban naggggyon finom/"sima" volt az ffb (a fana 0 dampeningel karcosabb, szinte mintha fem utne femet, amit en nagyon szeretek, de tudom h ez nem altalanos
)
en kazuarkent tuti barmelyikkel elegedett lennek - vagyo is, egyikukkel, de konzoloskent valasztasom se volt
amugy nekem is volt TX, okes kormany, de onnan barmelyik DD ut felfele vezet

-
válasz
gabesszor1
üzenetére
ha meg kell velemeny: t300
terugras a logitech G szeria utan, hidd el... ha pedig nagyon bejon majd, onnan csak komolyabb DD lesz opcio, tehat kijelolodik az utad hosszabb tavra is
-

Nem bírtam magammal, 6-án rendeltem fanától egy CSL P1 V2 perecet, refurbished (de valójában új!), 38ezer ft volt.... 9-én meghozta az UPS. (6-7 ugyebár hétvége! szóval ez.... meglepett
)Nade, ez a P1 V2 ez valójában inkább tűnik V3-nak - más a gumi(???)borítás, más a kijelző/fényes rész kicsit, más a pillangó válróérzet, mintha már-már a mágnes és a sima kapcsoló hibridje lenne, de nyilván nem mágnes, ahoz túlolcsó és "nem tapad be", delegalább halk

Fogásra fantasztikus, a 30cm átmérő pont ami nekem most kellett (számomra érthetetlen, de a 33-as "alcantarát" néha nagynak érzem.... előtte thurustmasteren a sparco 33ast ellenben nem, talán mert vastagabb?), de tapintásra BORZALOM ez a gumi. Akár egy logitech g27 után is a hányinger kerülget az első pillanatokban, amikor ráfogok.... és lehet h pár év mulva ragacsos pokollá válik az egész (van pár így végződött fanatec kormány, 15+ évvel ezelőttről..).
A műanyag QR2lite... iszonyat olcsó hatásu ahogy kézben mozgatod a feszítő elemet, randa a hangja is. Amikor a fém bázis-QR-re ráteszed, nem ugrik vissza a helyére a "feszítő" elem, atombénán néz ki. De amin nagyon meglepődtem: kisebb ffb esetén elvesznek részletek... egy sima rázőkő is olyan.... tompább (vs meki vagy az universal hub, mintkettő fém qr-el). Ha felrakom maxra az erőt, ami 8Nm, akkor megjön minden, sokkal nehezebb különbséget tenni fémQR és nem-fémQR közt, talán nem is megy. Bevallom az influenszeryoutubereknek NEM hittem el, hogy ilyen van, azt hittem beképzelik
(pedig a rögzités atomstabil, 0 kotyogás stb van érzésre)A szines ledcsík tök sokat segít, h mikor váltsak, még majdnem a 2.5x sok szines ledjénél is jobban ottvan a látómezőmben.
38 ezres kormányra persze még a simube fémqr is tulzás, szóval ez ígymarad, negyedik perecként szerintem egyébként se lesz sokat bázison.
-
ne is mondd
így kötöttem ki a trackracernél, ahol azt hittem nincs ilyen... mert az kommerszebb brand, feltételeztem ott több laikus vásárol, tehát még az is oda lesz írva, hogy "ne egyem meg a csomagolást"... és pl a tr80s-nél van is 'included items' kép (egy, a többi "kamukép"), a tr40s-nél már nincs és az ELSŐ 8 KÉP MINDEGYIKÉN szerepel egy váltón ülő vaskeret, ami NEM RÉSZE a szettnek. wtf?na ezen a ponton engedtem el a cockpitesdit.... amugy sincs már rá pénzem idén, de így a gondolattal se tudok eljátszani
(ma utolsó bf-kedvezményes nap...) -
válasz
Marci79
üzenetére
Bár szerintem is kideríthatő volt a dolog, a hasonlatod szar - tulzó
Azért bőven nem nem a kormányt és a pedált hiányolta a "kolléga" a csomagból, ami sok cockpit képen is pl ott szokott lenni. És ezt bikernek is írom ikea és virágok témában - nem mellesleg az ikeánál végképp van bőven vásárlószopató "jahogymégeztismegkellhozzávenni", ennyiben az remek párhuzam
. És NEM, ezzel nem arra célzok, h Pazáéknál vásárlószopatás lett volna a cél
De pl a trackracernél is pdf-eket kell böngészni és értelmezni, hogy mihez mi jár, mert a képek sokszor félrevezetőek.... pláne ha elképzeled, hogy valaki nem 1 terméket vásárolna, hanem többet, kiegekkel, stb, simán el lehet keveredni. A 110%-ban egyértelmü kép ÉS szöveg páros ártani biztosan nem árt. Magyar vásárlásnál legalább az utánrendelés nem akkora költség/macera, mint ha az ember kintről rendel.
-
válasz
Gabisan
üzenetére
imádom a képes beszámolókat

---
#80181 tusi_
ajaj... kikapcsolni nem lehet, de az xbox mod a sima pc mód után jön? nem lehet h "benyomodik" a módváltó gomb ?
kompatibilitás módról is elvált a "következő" módba? esetleg ezzel lehetne tesztelni....#80128 pointer4
fanásként irigykedtem korábban h mozánál nincs qr1-2 macera.... de ez mi?? fizikailag rámegy, csak nem működik? ez ilyen push, hogy "vegyélujatvégre" ??
(a fanatec macerát a simube amugy egész jól megoldja, h egy tökuj kormányt is rá tudok tenni a csl elite-re, ami egy 9 (!!!) éves kormány... nyilván elegánsabb lenne, ha a gyártó maga lenne ilyen gáláns, de "ígyserossz") -
Ha a legdrágábbat veszed, akkor marad a tudat, h 1:1 ezt a hw-t a másik miért kapta sokkal olcsóbban? A licensz csak lehuzás!
Ha a legolcsóbbat veszed, akkor a tudat h "kicseszésből" van neked lekorlátozva kevesebb Nm-re, ha a hw tudja a többet? Vagy akár: miért kell nekem kifizetni a 20Nm hardverét, ha csak 10Nm-re gyártották volna, akár olcsóbb is lehetne?
stb stb. számomra ez feldolgozhatatlan "átvertek" érzet lenne, ha nem a maxot veszem (ott még csak-csak vigasztalna a 20Nm
de ez az üzletpolitika akkor is visszás, finoman szólva)(a 8Nm fanatáp 40ezres felára is kemény, de ott legalább van valami kézzel fogható ellenérték, nomeg a lehetőség a péhás tápra
) -
hát hogy kód nélkül nem kapsz uj firmwaret?
vagy csak 10 Nm-el megy a kormány a kód nélkül?(én a 8as kormányom is 50-60%-on használom, általában 5-10-15 perces futamokon, szóval elképzelni sem tudom ezeket a 12-15-20 Nm erőket, 30-60 perces menetekkel akár
pedig évtizedek óta súlyzózok, edzőtermezek, noha nem gigasúlyokkal, oké
) -
válasz
IntelKiller7
üzenetére
én az újszerű, riöl karrier miatt vártam nagyot, hiszen a koncepcióhoz mégcsak hasonló sem volt soha.... viszont az AI állítólag tragikus, ami viszont a teljes karriert tönkrevágja (fizetsz a sérülésekért és kellenek az eredmények is, mert pénzbe kerül az utazgatás, indulás, minden!)...
még kitartok, nem mondtam le (pedig konzolvilág totál elúszott a BF-el.... és ez meg pont rosszkor jelent meg
)mára élvezetes karrier se a gétének, se a forzának nem része, szóval ekkora a baj, ezért kapszkodok még ebbe a pcarsos múlt miatt erősen kérdéses címbe is
-
válasz
viktorbácsi
üzenetére
jó látni, amikor valaki végül rá tud mégis szánni picit többet, hogy sokkal jobbat kapjon
-
navárj, akkor lehet más árakat látunk? (nem kizárt, én belga proxy mögül netezek)
a dfp20 nálam 899 EUR helyett 679 EUR, de az említett bundle 1267 EUR, 0 kedvezménnyel... a forumla perec magában 349 EUR, tehát 1028 EUR-ból a kettőt összetéve ki kellett volna jönnöd, ami bár nem óriási kedvezmény, azért -240 EUR nem rossz deal
az általad is említett 40% is mutatja, hogy aki pl azt venné, az brutálisan jól járt - oké, amit te akartál, az valszeg amugy is nagyon kelendő, vagy drágán gyártható, ezért alig volt rá kedvezmény, stb.... de az nem igaz, h genya a cég és a bf náluk csak kamu, szerintem ezekkel a kedvezményekkel simán a korrekt mezőnybe tartoznak.
amugy magyarként PLÁNE örömünnep, amikor valami valódi(!) árcsökkentést kap BF alatt, nem pedig csak megdrágul előtte, h utána leengedhessék az árat, stb
én aztán TÉNYLEG brutális öreg rinyagép vagyok, sírok mindenért is, itt a kezdőlapra ránézve azt éreztem, hogy neked "semmi sem elég"
én fanatecnél nézelődök, majd nézd csak meg én mit kapok .... (lóf***t, azt is jövő áprilisban max) -
szerintem ezek viszonylag kis szériában gyártott, fajlagosan sok R&D--t igénylő játékszerek, nem várhatod el h féláron adják őket, ez még a tesconak se megy... a bázisra mégis kaptál 24% kedvezményt, ha jól látom - ez szerintem korrekt kedvezmény, amit felteszem azért adnak, h hátha mellé náluk veszel minden mást is, amikre viszont már kisebb a kedvezmény....
értem én h régen meg amerikában arra kondicionálódtunk h bf = félár, de ezt nem lehet megcsinálni mindenkinek, minden termékkel....
-
de miért rendelted be, ha ez nem bf, nem kedvezmény, mindenszar?

jaaaaaahogy a bázison mégiscsak fogtál masszív kedvezményt, a bf jóvoltából (nemtízszázalékot)...

tudom tudom, mindent is ingyen kéne adniuk, hiszen te magad is ingyen dolgozol/a vállalkozásod pedig nonprofit..... jól sejtem?szumma: NEKED EZ JÁR(t volna), ROHADJANAK MEG!!!!44444NÉGY!!44!!ovishiszti!!!4444
---
-
a 2.5 qr2-vel 360EUR. qr2 ára fanánál 100EUR, de persze az egészet nehéz leszámolni, szóval hasracsapva 280-300EUR lehet a perec maga? azaz ~111ezer ujonnan, ujabb revizio. állapotfüggően 70-80e-t talán megérhet a tiéd, de ha sokáig nem menne el ennyiért, max engedsz kicsit
-
na ezaz, én DIREKT nem merem megcsusztatni az autót, mert nem tudom megfogni, ha nekem megindul, vége... ezen a DD "gyorsabbsága" sem segített, egyszerűen ehez lassu/béna vagyok (tehát nekem bármilyen játékban megfoghatatlan, nemcsak ACC-ben... najo, Outrun2-ben tudok driftelni
) #79311 dom1n0
bár én repkedni is csak casual-ként repkedek (acecombat
), abszolut jöhetnek képek!
az FFB-s joyoknál hol tartanak a newtonméterek? ott nagyobb kar mellett inkább kellhet egy 30-40Nm erő.... bár nemtom egyáltal joy ffb-t támogatnak-e a repszimek vagy totál kikopott (azt láttam h a Moza is csinál ffb joyt, nekem is van 1-2 ilyen ős relikviám, ami még ffb-s) -
válasz
Bandit21
üzenetére
persze, világos h ez vezetői hiba - de pont azt állítom, hogy tudsz ilyet hibázni nemcsak acc-ben, de még a gran turismo 7-ben is
ha jól értem, Biker és Lac-coo szerint ez ACC-ben nem fordulhat elő (és így nem fordítható a javadra, hogy bedriftelj a kanyarba
). vagy valamit félreértek, de szerintem csak arról van szó, hogy a profikkal sokkal kevésbé fordul elő acc-ben, mint amennyire a profik szeretnék
fék SZUMMA:
profik accben: nem csuszik meg soha ABSel
profik iracingben: perfekt a megcsuszás ABS-el
én accben: meg-megcsuszok accben
én iracingben: vezethetetlen
-
akkor itt "skill issue" van - túl jók vagytok
én simán elcsúszok gt7-ben vagy akár acc-ben is, abs-el..... (ha kanyarodok is, miközben tul erőset fékezek). iracingem nincs és már valszeg soha nem is lesz, de arra emlékszem, hogy abban bármit is teszel, minden pillanatban 3x el lehet dobni, nagyon "csúszós", az én képességeimmel nem élvezhető. -
válasz
Lac-coo
üzenetére
oké, mondjuk h jó (lenne) a fizika... de miért jobb ebben körözni monzában, mint acc-ben? (oké, hockenheim "nincs máshol")
szingli kvázi nincs, multi kvázi halott (lesz), egy 600 RennCoin-ba kerülő szánalmas livery is 10 EUR .... (a 50 EUR játékár mellé! tehát nem f2p a cucc, nem a liverykből él! persze ezek a silány kétkattintásos generált liveryk akkor is kivernék a biztit.... eleve röhej, h az AI mezőny a beépített 2-3 liveryből válogat felteszem... tehát csak azért, hogy egy autóból változatos AI mezőny ellen menj, költs el még 30-40 EUR-t autónként??? ez a koncepció??
persze olyan szinten bugos az AI, hogy simán lehet h a megvett liverykből nem válogat, csak a beépítettekből
)acc tc0 mellett szerintem nem könnyű, de nekem még tc4 mellett is sikerül néha elszállni ... arról fogalmam sincs, h ez mennyire reális az igazi gt3 kocsikhoz képest.
és elnézve pár influencert, gamepadon is szar. tehát mielőtt valaki azzal jönne, hogy oda butították alapvetően a játékot.... nos, az SEM sikerült valami jól
(persze lehet azzal jönni, hogy gamepaddal melyik szim jó... hát segítségekkel mindnek annak kellene lennie
)#79283 biker
de amugy az abs-nek nem ez a feladata? h észnélkül fékezhess?
-
válasz
JulesTS
üzenetére
éreztem, hogy egy lufi ez a játék

olvastam a pécések véleményeit early access történelemről, aztán jöttek az aggasztó hírek a lassan megjelenésre kész játékról, majd pár napja már láttam a konzolverzió "szingli karrierjét" ....preordert már nem mertem, de gondoltam 17ezret megérhet (nagyon olcsón jön konzolra a lemezes!), ha nem rossz/ígéretes, de ez teljesen béta/pre-béta, egyszerűen nincs kész, de ki kell adni, mert jön a project motor racing - ami így az egyetlen esélyes maradt
viszont rossz review-ekkel nem lesznek eladások. eladások nélkül kétséges, hogy jut-e még pénz fejleszteni, javítani. masszív javítások nélkül ez nem ajánlható senkinek. a kör bezárult, RIP Rennsport.
-
válasz
Bandit21
üzenetére
Átnéztem, ez tényleg egy SZAR "review".
Teljesen inkonzisztens, pontatlan, félrevezető
GT DD PRO - 3/10-es value for money. Logitech RS50 8/10.
Ha végülis a PS5 kompatibilis logitech mellé oda merjük hazudni h 350$ (boosted odamerte, valójában 450$), akkor sokminden belefér
Hogy a "végén" mindenestül a logitech kvázi negyvendodóval "jobb": 860 vs 900 ... ez adja a 3/10 vs 8/10-et. ÜHÜM.
És ugye éppcsak rosszabb a logitech ecosysteme, mint a fana, ez is belefért
(Azért ezt emeltem ki, mert ez van nekem, ezt ismerem, amikor emellett döntöttem ehez képest megnéztem mi van még, ill nézeGETem azóta is...)Nyilván nem volt könnyű helyzetben, sok a cucc és ő ausztrál, ami simán félreviheti a számait. De itt nagyon sokminden félrement, ez így egy "kezdőt" teljesen félrevihet, ez nem segítség.
És/de kár h thrustmaster nem volt a "tesztben".
---
#79180 petikeh
AC/ACC-vel nem szoktál menni? Ha igen: ott is minden rendben volt vele? -
válasz
vizerg
üzenetére
ha kontrollerrel látod, h sokat játszik autósokkal (detényleg!
), akkor talán megkockáztatható a t248, amit itt a többiek is írtak.... pláne, ha tudod h 100nál többet soha semmi esetre sem adnál kormányra, akkor maxold ki már most
de ha egyébként csak SZERINTED szeretné a kormányosdit, akkor talán a t128 is elég elsőre - ha pedig TÉNYLEG nagyon rácuppan, még mindig lehet következő karácsonyra a fa alatt egy t598
(a t128-ból szerintem 10-20ezer buktával ki lehet szállni, egy uj 100ezres t248-ból kb féláron (se)... sajnos én párszor meg akartam lepni a kölköket valamivel, amit én szerettem volna, ha szeretnek
) -
nem tudom elképzelni, hogy az 5900x hogyan lehetne jobb általánosságban játékra ...
a ryzen 5xxx esetén 8 magig van egy egységben (ccx) az egész, ami a leghatékonyabb/leggyorsabb működés..... +sok L3 cache
5900 12 magja 2x6-os egységből jön össze, egy hatos pakk 32 megás L3-al dolgozhat, ami az x3d harmada.... rossz esetben adott játék bizonyos threadjei/adatai a másik egységben vannak, ami lasabban elérhető -> rosszabb teljesítmény végső soron
sajnos nincs 100%-os választás, de általában x3d a legjobb, ha árban belefér... ahogy írtad is, a 3800x után, ami belül 2x4 magos, az 5800x3d óriási előrelépés lenne, alaplap és ram csere nélkül (annak árát már gpu-ba érdemesebb ölni nyilván, végtelen pénzt 1 komponensbe és 0-t a másikb ölni értelmetlen)
#79054 tome0001
még sokkal kevésbé érdemes mindent am5-be ölni, aztán a gpu-ba meg semmit/keveset
-
válasz
fatal`
üzenetére
dirt 2 <> dirt rally 2
(közben kiderült h nem d2, hanem dr2....)de valszeg a dirt2 is támogat több usb eszközt, hiszen lac-coo ezeregy éve játszik codemasters játékokkal / több usb-vel .... (az f1 24-ről guglizás megmondja h volt több usb-vel baja, valszeg nekem az maradt meg, hogy akkor a cm még mindig itt tart....)
-
válasz
gabe_t
üzenetére
codemasters játékok = 1 usb kontroller egyszerre
de hirdetnek most itt az aprón egy fanatec bázisba dugható fanatec kéziféket
és akkor csak a kormány lesz, kézifékkel, és azt lekezeli a dirt elvileg
(nem én hirdetem, szóval ALKUDJ!
)ha jól tudom az F1 25/széria is a mai napig ilyen
#78920 Géjza
na, meg is van h hova/miért kellhet egy 30-40 Nm -es bázis
sim labosok mégse voltak olyan hülyék! (vagy kinek volt az az embertelen erejű kormánya) -
válasz
IntelKiller7
üzenetére
ah oké, céges proxy mögül UK maradtam, de telefonról valóban automatikusan EUR és írja is h minden tax/customs az árban! köszönöm!
Beantech , adrian360
---
titan cockpitet nézeGETem, mert így a harmadik wheelstand után egy negyedikben nem tudnék hinni ........ ez a nextlevel ws 2.0 perfekt, a váltót sőt a kéziféket is rángathatom, minimálisan mozog, DE.... a poang fotelemmel az ülésmagasságom elégtelen, látszik h a (kerekes) irodai székekre optimalizált a méret, HA(!) a váltó/kézi tartó kieget is használom
(ekkor NEM lehet minimum magasságon használni a szettet)és a perec magasságát egy-két párnával tudom kompenzálni, a váltó-kézi sajnos irreálisan magasan marad így is.... totál nincs hangulat "felnyulkálni"
a titánnal annyi a bajom, h
- 81 EUR a szállítás
- gyári ülésekkel már nem az én árszintem
- nemtom hogyan tudnék izléses módon én eszkábálni rá ülést... vagy fotelt.... a poangot
gondolom le kéne fürészelni a normál üléstartót, de azzal együtt a váltótartónak is "vége"
- miven ha ez is csak kompromisszum, a sokadik és csak nem lehet megúszni az aluprofilost, ami tényleg teljesen saját célra alakítgatható
-
válasz
Beantech
üzenetére
jól gondolom, hogy ez UK-ból jön és +áfa +vám +áfa és vámkezelés ?
#78763 petikeh
nagyon várom a véleményed
amugy a pereccserével az lesz/lenne a gond, hogy pillanatok alatt ez a szett is 300 fölé emelkedik. de persze ez bármelyik másik ökoban szintén megtörténne.... (mármint a folyamatos fejlesztgetés
) -
válasz
petikeh
üzenetére
pont ma néztem pár videot 598-ról, szimplán csak érdekel a TH megoldása, nekem mindig nagyon szimpatikus volt az ökoszisztemük, az f1 kormányaikba pláne szerelmes vagyok
a közvélekedés szerint megoldódott a tápos baj, tehát valszeg mostanra nem gyárihibásat kapnál.... ha jól látom újonnan 215-220 ezer ft, ennek nincs ellenfele (logitech és fana is inkább 300+...)HA nem tudsz várni.... ha tudsz, akkor black friday döntsön

a t300 is jó, ha pl veszel egy 599xx alcantara szettet 90 ezerért, mondjuk
de az új ára.... sok.#78731 Bandit21
itt az aprón nemrég elkelt egy szett, kár h nem jár ide az ex/új tulaja -
válasz
zsalesz
üzenetére
a GT7-el akkor van csak baj, ha átülsz pl egy ACC-be ... amíg önmagában nézed/játszod, esetleg egy forza8-at nézel meg mellette, addig "perfekt" szórakozás
és játszadozni tényleg jó, hiszen rengeteg pálya és autó(kategória) van benne, a kontrolleres haverjaid is tudnak veled körözni, vannak nem túl intrizív segítségek és így akár együtt is mehet a mezőny...#78670 dom1n0
hát én nemrég feltettem a gtsportot, szerintem a gt7 vagy jobb vagy csak azt szoktam meg és valójában nincs köztük valódi difi (fizika/ffb, én nem tudom külön szakérteni, csak egyben a "csomagot")
a rohadt liveservice baromság miatt persze van amikor épp nemjó a gt7 és van amikor meg épp jobb, nincs olyan h "a GT7", mert folyamatosan (vissza)fejlesztik
-
válasz
SkiDev
üzenetére
az ffb nélküli kormánnyal azt "kockáztatod", hogy totál nem jön majd be a "kormánnyal játszás"

ha veszel egy használt Thrustmaster TMX/T150/T128-at vagy akár egy Logitech G29/920/923-at, ha nem is jön be, viszonylag kis bukóval ki tudsz belőlük szállni és legalább tudod, h neked ez nem jön be. újat semmiképpen ne vegyél, mert azon tényleg nagy minuszt hozol össze igen rövid idő alatt.....
-
válasz
JulesTS
üzenetére
ezekszerint szep lassan elrontották a bázisok qr1 méretét
ez a csl is csw környéki és talán ezért jó....nade h egy dd1 kategoria is elcseszett volt??

emlekszem a törött qr1 liteok képére innen... vettem is egyet, mert kíváncsi voltam rá és hihetetlen h ez valakinel jól is tudott működni....
-
válasz
shteer
üzenetére
nagyon kéne még legalább két assetto earlybe, a meglévő - ezekszerint/lassan - kettő mellé .... félreértés ne essék, számomra a két legjobb szim a két befejezett(!) assetto, de ezek az "ötéves bétatesztek"* nekem totál nem hiányoznak....
(anno az assettot "végigkísértem" 1.0-ig, aztán/de addigra már eléggé meguntam... a competizionet emiatt csak sokadik patch után vettem meg és így sokkal jobban tetszett/tetszik)
*EVO-t távolrol követve azt látom/hallom, hogy a korábbi roadmap/milestone remények szépen lassan elúszni látszanak... elképzelni nem tudom, mikor lesz abból TÉNYLEG kész termék, ha lesz valaha... és akkor mostmajd még a rallyba is "be kell segíteni"....
-
válasz
Bandit21
üzenetére
esport -> qr2 buktatók: extrémen meghúzott csavarok + takonyba (hot glue) öntött csatlakozó szétszedése + saját alkalmatlanságom
(az első kettőt egy youtube videon láttam, ismerem magam, tuti belefutnék... utóbbi meg, hát egyértelmű
)én éveken át olvasgattam itt is és mindenhol, hogy a qr2 mekkora tutiság, nekem is az van/volt a dd fanámon.... aztán most "belefutottam" ebbe a qr1-es csl-be és olyan perfekt fix volt rajta ez az esports (persze a csavart is használtam a fixálásra), hogy én totál nem éreztem ehez képest jobbnak a qr2-m... LEHET h sok cserélgetés, csavarnélküliség, podium 20Nm vagy csak a qr1light extrém rossz híre vezetett a közhiedelem kialakulásához, miszerint a qr1 rossz, a qr2 jó.
-
vettem egy ilyet: [link] - Simube QR2 Base Side For CSW / CSL ELITE
most éppen van raktáron megint, de közel két hetet kellett várnom, rendszeresen out of stock
ez a teljes ár, se szállítás, se vám és áfa (se postai ügyintézés...) terhe nem jött rá. mindez 6 nap alatt, express one csomagautomatába (címre vártam, de így mégjobb)CSL Elite (playstation variáns) a fejlesztendő alany, a base QR1-re kellett fetenni, csavarozni és ... ennyi:

Tökéletesen működik az F1 2.5X, Mclaren GT3 v2 és a "ClubSport Universal Hub V2 for Xbox + QR2 Wheel-side" pereceimmel. (a gt3 fw frissítést jelez, talán a mclaren branding nélküli miatt ?)
Szuper termék, tökéletesen passzentos, de erőltetni nem kellett sehol-semmit. Az ára egy "mai" qr2-es perec mellett semmiség ( 14.5k a kuponnal, amit eleve ad a simube
), ezért szvsz eléggé megéri.Asszem ezekután az qr1-es F1 esports kormányom mehet is az apróra - annak qr2 bővítése lehet problémás is, arra inkább nem ugranék rá.
-
válasz
szasza0608
üzenetére
más játékban is ?
-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Ez nyilván igaz, forzák kormánytámogatása nem jó.... de ettől még kormánnyal akkor is ÉLVEZETESEBB/IMMERZÍVEBB (beleélhetőbb?) egy autós játék

A hatékonyság más téma, bár nekem a gamepados gomba 1cm mozgása sosem volt elég, hogy "jól" menjek autósjátékban (billentyűzetnél persze jobb).
---
JulesTS: Böcsi loadcell infót kószi.... tiszta szerencse, hogy anno végül elite lett , ezekszerint

( és Böcsinek is respekt, hogy van megoldás ! )
-
válasz
András12345
üzenetére
mi ez a Böcsi féle loadcell??

-
válasz
JulesTS
üzenetére
Persze, ugyanakkora, a ház is ugyanaz, de nincs tekerő és emiatt a hely bőséges az esporton a hüvelykujjnak. De a fontosabb, hogy a valtoful az esporton nem log ki kozel 27 centiig, kisebb is es beljebb is van. Kényelmesebb. Nemtom fana cseszte e el vagy a magnesek miatt kenyszer-ilyen.
Pineapplet neztem, de egy 2.5x ára a vége
Felextrázva, áfavámmal... nekem az értékaránytalan 
-
válasz
JulesTS
üzenetére
se nem olcsó, se nem xbox kompatibilis, se nem kényelmes (állítólag...) - szerintem ez így nem utódja a mclarennek
nem tudom elképzelni, hogy ne jöjjön valami xboxos, olcsó gt kormány...
---
vettem itt aprón egy nagyon kedves fórumtárstól egy CSL Elite-t, mert cél a PS konzolkompatibilitás (ps2-ps3 az álom, valami adapterrel, a gt ddproval csak ps3-ig sikerült "lemenni"...)
megosztanám ide is a friss tapasztalataim:
Én ennyire jó szíjas kormányt még nem próbáltam, uramisten ez szinte olyan jó, mint a dd pro-m. Bivalyerős, részletes, alig érzem h szíjas, nagyon direkt. Legújabb driver is kezeli még, fw 705/22. Az új, bloatware appban a fék-gáz kis bug után kezdett működni, de a kézzel átállított elite pedált nem jegyzi meg... oké, 1.0.... elnézem neki (uninstalláltam és mentem vissza a hagyományos cpanelre, nincs szükségem AI coach-ra....
)
Az esports f1 perec EZERSZER jobb érzés, mint a 2.5X-em, ennél nem érzem, h "kicsi"... annál pedig minden pillanatában: a pillangók rossz helyen vannak a 2.5X-en és a hüvelykujjam mellett a tekerők is szűkítik a lyukat az ujabb formulán - nem tudom h ezzel lehet-e bármit kezdeni, szerintem a mágneses szerkezet nagyobb mérete miatt nem (?). Jó tapasztalat, hogy ezekszerint NEM a 27cm átmérő a gond(om).Pedálok. Bár csak kettő van és a csl elite v1 még potméteres és nincs loadcell se, olyan ügyes a féket gátló gumi/müanyagizé, hogy totál átveri az agyam, hogy loadcell (és emiatt totál nem tudok vele fékezni, blokkolok, 2 nap alatt sem tudtam megszokni... )
Használtam én az elmult 20 évben squashlabdát, gumiharangot, mindent, mindenféle pedállal, de ilyen jo nyomásérzete semminek nem volt (csak a loadcellásoknak, nyilván).
És a hajópadlón is úgy megtapad, hogy a gumiszőnyegem jobban csuszik, ha arra teszem....Anno a CSW v1 nem volt ANNYIVAL jobb a CSR-emnél, hogy eljájuljak, a CSR Elite volt kb a csw v1 szintjén és nem gondoltam volna h a sima "kis" verzióugrásnak tűnő v2/v2.5 annyival jobb lehet, soha nem is próbáltam ... (pedig a csl elite-nél jobbnak tartja a közhiedelem őket, tehát még ennél az egyébként fantasztikus kistesónál is sokkal jobbak kell h legyenek, amibe belegondolnom is durva
).(a pedált és a kormányt szerintem kénytelen leszek eladni, a bázist simubével qr2-sítem és akkor a pereceim tudom használni majd mindkét bázisommal...)
---
Hjaigen, fém QR1 ... yt-on anno mentek a rivjuk, h jobb a QR2, érezni, stb. Most vagy ez a bázis-perec a kivétel vagy az egész egy influenszerkamu volt... csavarozva (ami kicsit megöli a quick-séget) TÖKÉLETES az illeszkedés, zéró kotyogás érezhető, sose mondanám meg h ez nem qr2, mintha egybe lenne öntve minden. (még1x: elképzelhető h 33centis nehéz kormány + erősebb DD mellett a qr1 tényleg bajos, de nehéz elképzelnem)
-
tudja valaki, a régi fanatec kormányok/pedálok analog módon kommunikáltak, míg a mostani modernek már TÉNYLEG valami fanatec digitális protokollon ?
tehát egy elite v2 pedált nem tudok megfelelő kábellel sem a régi CSR kormányomra kötni ? (csr: ps2 csati, a csl pedál pedig rj12)
+ 2db fanatec ps2 - rj12 kábelt vennék, ha volna valakinek elfekvőben
-
logi 282k -val hogyan nyomja le a fana r2r ( [link] ) bundliját, ami így 256k loadcell pedállal ? (és akkor fanánál már 3 pedálod van és 30 centis rimed....)
ha házi 8nm adaptert veszel, akkor pedig még lehet közel egy huszast faragni a végárból.....
és van normális kézifék és váltó bővítési lehetőség ... jobb rimválaszték ... jobb öko.bár a mclaren nélkül most elég csonka a paletta, nagyon kéne egy 250 eurós, branding nélküli "replika", ami TALÁN jön is.....
PS kompatibilitással már más a helyzet, ott a logi verhetetlen jelenleg (lévén náluk 50k a konzolfelár, míg fanánál 100k - ami ezekszerint 50k licensz, 50k "monopólium" díj....VOLT? _NAGYON_ kellett már a konkurrencia......)
-
válasz
igorguzmov
üzenetére
mindent jól csinálsz, a forza nem szigorú a kuplungolással, immár 10+ éve
inkább csak feeling jelleggel van benne.(a gran turismo picit jobb, de ott is nagyon kell bénázni, h ne vegye be a sebességet)
-
válasz
zsalesz
üzenetére
az ilyen "szoftveres firmwares" killszvics azért is jobb megoldas, mert az sose romlik el.... tehát biztosan nem bugolhat ugy be a fw h a 'lécci kapcsolj most le' utasítást egy nyomógombtól már nem hajtja végre....

szerintem akkor lesz kerek a sztorid, ha emiatt végül tényleg eladod a cuccot
eddig is jól szórakoztam a felvetésen persze, de na 
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
b.) veszel AC, ACC, pCars1-2, WRC, stb játékokat ps-re
(AC-k digitálisan nagyon olcsók szoktak lenni akcióban, pcars pedig lemezen hozzáférhető)amugy igen, a cafe alatt "túl jó" kocsival meg lehet hekkelni a futamokat

#77775 noblem1983 egyébként ras1ution 2 konvertert használsz?
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
ahogy moby is írta, a polyphony inkább csak el-elrontogatta, majd megjavítgatta a gt7 alatt az ffb-t, lényegesen nincs változás: az általad is írt pár effekt van a játékban, nem tragikus, de egy AC/ACC mellett szánalmas ( de ahogy írod: a játék rész "kárpótol"... valamennyire... ). sőt, még a wrc vagy a wrc generations alatt is inkább "él" a kormány, mint a gt alatt, de akár az f1 széria is jobb példa.
ez sajnos már a gt5-6 idején is megvolt, csak akkor egy logitech g27-el más volt az elvárás, pláne konzolon.... ( játszottam a gt7et adapterrel g27-el egyébként multhéten
lusta voltam kormányt cserélgetni... és amugy "nem rossz", ha ps3 nfs shift vagy ps2 colin mcrae3 után ülsz elé. csak aztán a project cars1 is előkerült és máris nem voltam vidám a gt7 alatti ffb-től... ) amúgy már mások is írtak itt a gt7 kapcsán, hibát gyanítva a beállításaikban, a kormányukban... mert az nem lehet h ez "ilyen" ...
-
annyire nem érdekel, hogy nézzek róla 8-10 videot, mert használni úgyse fogom.
nyilván volt egy tippem, h kb mit jelentHET a nevéből következően, erre kerestem volna egy gyors választ/összefoglalást, vagy méginkább egy gyors megerősítést
chatGPT esetén sose tudom, hogy mit hihetek el neki
és nekem eleve nem kellett a sok maszlag amit az AI összehord, Géjza #77401 -je volt a vágyam, amit nekem nem dobott a guglim sajna (bénábban használtam, nem vettem észre, stb)itt sokan szimeztek, ismertek/kipróbáltok mindent, gondoltam egy félmondatot nem sajnáltok majd tőlem, ha ti tudjátok mi is ez

-
válasz
gabe_t
üzenetére
a next level racing wheel stand 2.0 22kg + a ddpro és a sallang (pedál, váltó, kézifék) mellette nemtom'mennyi, de ezt pakolgatni még szobán belül is horror
szobákon át.... mindenképpen valami kerekes verzió kellene neked szerintem. VAGY én vagyok rohadt gyenge, vagy ezen nincs sehol jó fogáspont... előtte a wheel stand pro+váltóadaptert, szintén a ddproval még simán hurcolásztam, de azt is csak szobán belül.#77374 united28
az xbox egy nemrégi frissítésig "általános" kormányként kezelt mindent, tehát pl f1 alatt nem ment az f1 kormányon az rpm jelző led se.... szóval szerintem kompatibilitási gondod nem lesz (bár nekem csak dd pro van). mostantól a játékok/pecsek már kezelhetik külön is a kormányod specialitásait, tehát pl f1 25 alatt már mehet a ledsor, stb
HA implementálják a játékba.... [link]
egyelőre kb a forza motorsport támogatja és... ennyi. -
válasz
RobbyJr
üzenetére
nincs kisebb fényereje az olednek ....... (eleve ilyen általánosításnak nincs értelme, mert végtelen fajta oled és lcd van
)#77042 ETOM jah az nagyon gyakori szimezés közben
#77043 Lac-coo nemigazán égnek ezek már be és az LCD természetellenesen fakó, csak megszoktad a sz*rt... persze oledet is le tudod butitani és a hdr/kontraszt még akkor is megmarad
-
válasz
pointer4
üzenetére
bármi lehet
de érted, tegyük fel (NEM az én konkrét esetem!) rendelsz egy 240ezres kormányt, qr2-vel, mágneses extraváltóval, ami 3 alkatrészből áll, szép nagy dobozokban.... az így ezzel az UPS-el simán lehet h 6+8+10ezer forint összesen... ahelyett, hogy küldenék valami bénább módon, olcsóbban és EGYBECSOMAGOLVA és máris versenyképesebbek lehetnének más gyártókkal szemben árat tekintve ill. a vásárlók frusztráltsága is csökkenne: csenget a UPS, kirohanok a borravalóval, erre átad nekem egy kis kézi-dobozt a qr2-vel.... "ennyi????" .... mintha pofánvágtak volna, borzalom csalódott vagyok... majd kiugorva a bőrömből mentem ki a postáshoz, jön a 4 napos hétvége....
-
hihetetlen.... azt hittem a fanatecnél a cosair átvétel (esetleges költségoptimalizálás), a posta árának termékárba illesztése kényszerüen javított valamit a postázási gyakorlatukon....
.... erre ma kaptam egy ki****ott qr2 csatlakozót, ÖNMAGÁBAN.
... és egy emailt is, miszerint a "maradék" is útnak indult felém ....
nyilván leszarják, hiszen velem mindenképpen kifizettetik a mostmár nem is tudható összeget adott terméknél/termékeknél.... de a versenyképességüknek aligha tesz jót, hogy a SEMMIRE fizettetnek(-nének?) +5-10-15 ezreket PER termék
-
válasz
FlegMajom
üzenetére
amikor a g25 volt a sláger, "mindenkinek" abban tört el a tengelytartó, az optikai tárcsa, a pedálok elkalibrálódtak...
amikor a t300 volt a sláger, "mindenkinek" az ment épp tönkre, egyáltalán nem volt jó híre...
"manapság" a csl dd a legelterjedtebb, szóval a legtöbb problémát is arról hallod majd

nahát. ettől még vallom, hogy a Fana nem valami szuper gyártó (sokaknak sok kormányukkal volt sokféle bajuk), de azt is gondolom mellette, hogy a többiről meg sose lesz "elég" info, mert egész egyszerűen nem veszik meg őket kellően sokan. -
válasz
GalaHU
üzenetére
A motorsport gamesért nem lenne kár, ha ez az ár, hogy eltakarodjanak, ám legyen
(nekem nem világos, h a motorsport games maga fejlesztette-e a lemanst vagy egy "külsős" devet bíztak meg)MG hazavágta a nascar szériát, átverte az embereket egy akkora bugos szenny játékkal, hogy az hihetetlen, majd ott is jöttek a fizetős éves frissítések.....
nem állítom, hogy ilyen rétegjáték megél a 40-60 eurós alapárból, de akkor ezt előre és világosan illene kommunikálni. A bugos szemét kiadásokra viszont nincs mentség, mert aki fizet érte, azt átverik (ha nem pecselik gyorsan, akkor pláne). -
válasz
JulesTS
üzenetére
Regamex mellett szvsz az egyetlen nagyobb az Árkádia volt, de már nincs.
Oktober 19-20 amugy regamex, szal készülj!Árkádián autós címek is megfordultak, Outrun2 copy ill. volt F355 Challenge triplakijelzős kabin is volt.
Ill van még a Bacsis féle mindeneskiállítás, és van sok picike müvházas izé, de azokról nehéz isőben értesülni. -
válasz
dom1n0
üzenetére
nagyon emberfüggő. ha egy egységet vesz el a képminőség, nekem százat ad az immerzió
mai napig elvagyok a 2x(960x1080)-as kijelzőjű psvr-el, mert olyan brutálisan "mások" a játékok, a beleélés. persze lehet h a flatscreent meguntam kicsit a 35 év alatt és ez "most" új
("most": psvr azért nem most lett, illetve nyilván a psvr2 mégszebb-jobb, de a lényeget nem a felbontás adja nekem... ami fáj, h konzolon alig van vr autós cím)---
GalaHu: regamex? jössz/mész? nem lesz kint gyűjtemény/kormányos ps?

úgy kipróbálnék valami ps1-es, NegCon kompatibilis kormányt, mondjuk colin mcrae 1-el
ha hozol kettőt, hozok soroskábelt "lanozni"
-
válasz
frenky501
üzenetére
PONT tegnap néztem egy videot sok sok játékkal tesztelve és bár pixelben +34% van, erősebb gpu mellett valójában csak 10-20%-al lesz kevesebb az fps
(játék és gpu függő).---
#69631 Cikó
az én tapasztalatom: csak bázis ~eladhatatlan. legalábbis itt a lentebbi kategóriában (értsd: nem fél milla)... mindenki haza akarja vinni és játszani azonnal
anno elkövettem a hibát, hogy eladtam a pereceket a t300 mellől és a bázis már sehogy nem ment el. vettem másik szettet, ahonnak pereceket/pedálokat szétosztottam és 2 nap alatt lett vevő "mindenre". így h "teljes" szettek lettek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

. És NEM, ezzel nem arra célzok, h Pazáéknál vásárlószopatás lett volna a cél

tome0001