Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ürgülfütty
tag
Na, akkor jöjjön az ellenpólus ''A júzer'', azaz én.

Lassan egy éve vagyok ADSL-en, ám annak idején 4 napba került a bekötés után működőképes állapotba hozni a rendszert.
Na szal' a rövid sztori:
Lezajlik a Matávos fickó ''szertartása'' beköti a cuccot, a doboz(Siemens Xpress)fel a falra. Minden oké, világít a zöld lámpicsek, én örül.Éljen hurrá!
Előveszem a szolgáltató által adott ADSL install CD-t(vagy mi az...), 12 pontban végigcsinálom a RASPPOE és egyéb nyalánkságok telepítését. Kész, újraindítás. Én ismét örülök. Gondolom vége a tökölésnek, minden letöltés ihaj-csuhaj lenn van 10mp alatt...Közben bebootol a gép. Hajrá, fel a netre, király, pikk-pakkra fent vagyok.IE megnyit...és...semmi.Ülök,nézem, de nem jön a kezdőoldal.Mégegyszer nekifutok, de ugyanaz a hatás. No, híjjuk fel a Szolgáltatót. Fél óra alatt sikerül, előadom a problémát, a válasz mély csend(az informatikus zseni közben gondolom elment kávézni) majd megszólal és elmondatja velem ismét az effektust. Hümmög...aztán elkezdjük csinálni újra az úttörők 12 pontját, mer' biztos én szexuáltam el valamit(én mivel júzer vagyok ugyebár beszopom a dolgot).Telefon lerak, reboot,Netre fel,IE megnyit,effektus u.a.Visszahívom a szolgáltatót(közben már látom az informanus anyját egy utcasarkon...).Másik ember veszi fel a telefont, más procedúra végigcsinál. Csodák csodája behozza az első oldalt! Csakhogy továbblépni nem lehet róla...Trágár szavak használata sűrűn, rejtélyes halálesetek előidézése a Szolgáltatónál...gondolatban...stb.Lefekszem.
Másnap Szolgáltató recall, és kérem szépen egy harmadik ember veszi fel a kagylót! Közli velem, hogy ne fossak, mert a hiba náluk van a szerverrel, holnap minden naggggyon sirály lesz.Mondom Ok.Nap eltelik.Másnap reboot, effekt u.a.Hívás.Egy 4. ember veszi fel a kagylót(hú wazze de sokan vagytok).Elmélyedünk a Windows rejtelmeiben, de semmi. Ő azt tanácsolja, telepítsem újra a rendszert.Megteszem. Ismét semmi. Aztán nem hívom őket,megunom.Inkább kontaktálok a 14(!) éves unokaöcsémmel, és hopp megindul net! A probléma az MTU értékével volt. Sajnos a szolgáltatónál valamiért nem szerette a szabványosnak mondott 1492-őt, ezt kellett átállítani 1452-re. Kb. 2 perc volt egy 14 éves gyereknek. Jó, mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egy picit olcsóbb lesz a Google Pixel 10a
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elden Ring Nightreign - Íme a hivatalos gépigény
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- AMD Ryzen 7800x3d - bontatlan, dobozos, garis
- Eladó PS Portal + kemény tok garanciás 2028.01.14-ig
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 194 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest