- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Engineer -
csendes tag
Rossz nézni, hogy ez a remek topik így pang az inaktivitástól...
Szóval ez egy UP lenne. -
Engineer -
csendes tag
válasz
#65675776 #1563 üzenetére
Több olyan repülőgép létezik, amelyet itthon találtak/fejlesztettek ki, de az itteni hozzáállásnak köszönhetően inkább kivitték külföldre.
Igen, a buszgyártás jelentős volt, de Te is leírtad a lényeget - csak volt! (Az egész eszmecsere innen indult.)
Szerintem Rubik-ék sok típust és nem olyan kis szériát csináltak (ennek az országnak az igényeihez megfelelő mennyiséget). Pl.: az R-22 Góbé-t, amelyet ma is használnak (én is azon kezdtem a repülést és bizton állíthatom, nagyon jó kis gép vitorlázó kiképzésre).
Pl.: nálunk a vitorlaműhelyben több vitorlázógépet javítottak, amelyet néhány kosárban hoztak... Kérdeztem is, ''-Nem egyszerűbb legyártani inkább? -De, egyszerűbb lenne, meg is vannak a sablonjaink, csak a gyár (természetesen) nem ad rá engedélyt, így marad a legózás''.
Szóval minden technológia megvan hozzá (persze itt is olyan volumenben, amennyire jelen pillanatban szükség van.) -
Engineer -
csendes tag
válasz
Engineer - #1561 üzenetére
Bocs, a Zlin gyár Csehországban van, de a lényeg ugyanaz.
-
Engineer -
csendes tag
válasz
JagdPanther #1552 üzenetére
Azt hiszem, hogy sem Lengyelország, sem Szlovákia nem készül semmiféle háborúra, az Osztrákokról nem is beszélve. Lengyelországban nagymúltú repülőgépgyár van (pl. ott gyártják a Lak vitorlázókat, amelyek a világ élvonalába tartoznak), Szlovákiában van a Zlin-gyár (a mai napig gyártanak jó sportgépeket), az Osztákok, meg hatalmasat alakítottak a Diamond sportgépekkel... (Csak a repülőgép vonalat és a környékünket vizsgálva) Úgyhogy, attól tartok nem állja meg a helyét a fegyverkezéses párhuzamod.
Ja, és kifelejtettem, hogy Rubik Ernő-ék sem háborús nyomásra fejlesztettek baromi jó repülőgépeket.
[Szerkesztve] -
Engineer -
csendes tag
Sajnos igencsak komolytalan, az a mennyiség, amennyi buszt gyártunk az Ikarusz vonalon. A határőrség is Volvo buszokat vett és az itteni Volvo szabta testre azokat.
A Rába gyár is hasonló cipőben jár, és csak a hadsereg speciális igényeinek megfelelően alakítják át a gépeket. Én nem hinném, hogy ez ''gyártás''. -
Engineer -
csendes tag
A nagyobb tragédia szerintem az, hogy semmiféle repülőgépet nem gyártunk manapság...
Bár, ha jobban megnézem, akkor szinte semmilyen járművet sem (remélem nem kívánja idesorolni senki az idetelepített összeszerelő üzemeket)!
Jó lenne, ha saját termékeket tudnánk fejleszteni/gyártani, mint régen. -
Engineer -
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1501 üzenetére
Tekintve, hogy a Bf109-et is folyamatosan fejlesztették, ebből és a korabeli elbeszélészek alapján gondolom, hogy nagyon jó gép volt az. Igaz, hogy a teljesítményét olykor csak erősebb motor beszerelésével fejlesztették + nagyobb fegyverterheléssel (a sárkányát nem módosították olyan ütemben). Ezáltal folyamatosan nőtt a felületi terhelése, (ami a vezethetőségre rossz hatással van), de a pilóták nagyon szerették.
Én pl. nem szeretek olyan géppel repülni, amivel nem találom meg az összhangot.
Nyilván a háború második felében már voltak olyan gépek, amelyek egészen más/új koncepció alatt születtek, így értelemszerűen a továbbfejlesztett verzióik is jobbak voltak (gondolok itt pl. a FW-190 verzióira), mint a Bf109. -
Engineer -
csendes tag
''...például Hartmann 302 győzelme mellett...''
Úgy emlékszem, Hartmann 352 légigyőzelmet aratott, de akár 302-vel is toronymagasan verte volna a szövetségesek legjobb ászait... Elképesztő, hogy az a néhány pilóta (gondolok itt a legeredményesebbekre) mennyire jól repült és sokszáz gépet le tudott lőni!
Meggyőződésem, hogy a Bf109 nem volt annyira elavult, mint ahogy egyesek sugallják. Kétségtelen, hogy a Me262-t jóval hamarabb be kellett volna vonni a sorozatgyártásba/csapatszolgálatba, nem pedig erőltetni a villámbombázóként való hasznosítást.
[Szerkesztve] -
Engineer -
csendes tag
Én azért hagytam abba a Top-Gun illetve az Aranysas vásárlását régen, mert nagyon untatott, hogy hosszú oldalakon taglalták a különboző bombák, fegyverek, technikai specifikációit. Minden gépnek a gyári száma is le volt írva, ami számomra teljesen érdektelen/használhatatlan/unalmas volt. Pedig a valóságban is repülök, úgyhogy igazán nem az érdeklődés hiánya volt a probléma. Egy-két szerzőt személyesen is ismerek, és, hogy pártatlan legyek: világháborús visszaemlékezéseket, történeteket szerettem. Később azért fordultam az Aero Magazinhoz, mert számomra sokkal érdekesebb, megfoghatóbb (jórészt) civil repüléssel foglalkozik. Lehet, hogy vannak benne pontatlanságok, de hol nincsenek?
A regiment milyen? -
Engineer -
csendes tag
Max 2-3 hét alatt, ahogy időm engedte. Asszem 14-15 patrolnál járok, abból jött össze ez a mennyiség. A legénységem már meglehetősen dörzsölt (osztottam az előléptetéseket szépen), a hajó fel van szerelve mindennel, ami akkoriban volt.
Persze főleg az utolsó pár küldetésben jött össze sok, a konvojok miatt. Sikerült elpusztítani 1 teljes(!) konvojt, torpedóval + fedélzeti ágyúval.
Az ilyenek jól megdobják az elsüllyeszetett tonnákat! -
Engineer -
csendes tag
A tengeralattjárós játékok közül a Silent Hunter III messze a legjobb. Legalábbis szerintem, mert nagyon jó hangulata van, több uboot-ot ki lehet próbálni, van fejlődési lehetőség... stb.
Mostanában nincs sok időm leülni elé, de mikor megjelent, akkoriban a tenger fenekére küldtem rövid úton több mint 300.000 tonnát...
Ami engem zavar, az az, hogy a carrier módban csak patrolra küldenek, semmi konkrét küldetés, vagy ilyesmi. Ja, meg az, hogy halál egyedül kell nyomulni, farkasfalka-taktika meg sehol.
De azért nagyon jó kis game, aki szereti a témát.
Viszont az IL2 minden vitán felül áll. A legjobb, legéletszerűbb repszimulátor, mely valaha készült. A kedvencem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest