Hirdetés
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Legfeljebb minden nap át kell úszni a kocsmába.

Sianis
-
napocska2
senior tag
Megpróbálom begyűjteni az infókat, bár annyira én sem vagyok járatos a Szanában. Azért is írtam le a lehetőségeket, mivel nem tudom, hogy hogyan szoktátok bonyolítani a táborozásotokat, milyen igények vannak. Vajon melyik lenne a szimpatikusabb a többségnek, a nomád vagy a komfortosabb oldal? Egyáltalán nagyságrendileg hány résztvevő szokott lenni?
-
napocska2
senior tag
Sziasztok táborba készülők!
Igencsak meglepődtem, hogy idén a környékünkre készültök! Néhány infót szeretnék megosztani veletek a választott hellyel kapcsolatban, bár lehet, hogy nem sok újdonsággal szolgálhatok.
Íme egy látkép a célterületről:

Az gondolom egyértelmű a kép alapján, hogy melyik a Fehér- és melyik a Fekete-Körös.

Két lehetőségetek van:
- a gyulai oldalt választjátok a Nádas Kempinggel, ahol viszonylag kis népsűrűség és nomád körülmények mellett, fokozatosan mélyülő folyóparton táboroztok,
- vagy a másik lehetőség a dobozi oldal, ami egy kiépült üdülőterület, nyaralókkal, boltokkal, kocsmákkal, ahogyan illik, itt viszont a fürdőzés stégekről zajlik.
Valaki említette korábban a Fater Motelt, amit csak ajánlani tudok, nagyon hangulatos. Van egy kis színpad is a területén, ahol közösségi eseményeket lehet tartani. A másik tábort a dobozi oldalon sajnos nem ismerem.
-
föccer
nagyúr
Akkor augusztus 2-5 ig fixálható?
üdv, föccer
-
darál0w
Jómunkásember
detto...bnőnek meg mind1, mert sosem jo.

-
ngabor2
nagyúr
olyan időpont, ami az itt megforduló 20-30 ember mindegyikének jó, valószínűleg nem létezik. de egy olyan időpontot, ami mittudomén 20-nak jó, találjunk már.
-
ati012
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Szerintem akkor érettségizek.
-
PindurAnna
Közösségépítő
Június harmadik hetéhez mit szóltok?
-
SAMYka
senior tag
Juli 4-8 nem jó az biztos csak azért mert:
XX. Nemzetközi Motoros Találkozó
Tiszaföldvár, Strand
Hátha valaki kedvet kap

-
Sianis
addikt
válasz
PindurAnna
üzenetére
Júli 18-tól Hegyalja. Munkahelyről nem tudom mennyire engednek el egymás követő heteken 3-3 napra.
Sianis
-
Rez_Grof
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Nem cuccal együtt 4-nek kényelmes a kocsi.
Asszony valszeg nem jön, de még kérdéses. -
Rez_Grof
őstag
Néédmá tobár topic.

Valószínűleg én is pestről kocsi van még 3 hely.
-
ngabor2
nagyúr
időpontra úgy tűnik, hogy az augusztus sokaknak nem jó. július? esetleg július eleje-közepe?
-
ExtremeClock
aktív tag
Szanazug-ban lesz? Ott a helyem

Viszek jó kis békési csajokat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
xuldar
addikt
Bréking: úgy néz ki, aug. 8-11-ig a Brutal Assaulton leszek Csehországban, így ez az időpont nekem már nem jó.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
PindurAnna
üzenetére
mán' a mádárás teszkó a menő....

de viccet félretéve...itt a barlangfürdő ( nyáron 4 orás jegyek vannak, csoportosan olscobb
)és Tapolca, Lillafüred...csak hogy egy párat említsek 
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ezt találtam..de tavaly sem számították fel az IFA-t..mert szépen mosolyogtak a fiúk

-
Sianis
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Lesz ebből még Nyékládháza, érzem.
Vissza kell térni a gyökerekhez.Sianis
-
ati012
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
IFA most mennyi? Pár éve mikor voltam nyaralni 100 Ft volt.
-
Winner_hun
félisten
válasz
PindurAnna
üzenetére
2.:
Irányár:
3.000 Ft/fő/éj
sátorhely 1000 Ft/fő/éj +IfaEgyre drágábbak a táborok...
-
PindurAnna
Közösségépítő
Doboz-Szanazug sajátos alföldi vidéke a természetjárásra kiváló lehetőségeket nyújt. Keresztülmegy ezen a vidéken a Békés megye középső részének értékeit bemutató Mályvád Teljesítménytúra 30 és 55 km-es távú útvonala is, és Szanazug a kiindulópontja a Nemzetközi Körös túrának is, amely a Kettős- és a Hármas-Körös folyón a Szarvas-Békésszentandrási holtágon halad.
2007-től előre láthatólag a magyar-román Fekete-Körös Túra érkezési pontja lesz Szanazug.Természetesen nemcsak a szervezett túra lehetőségét nyújtja e vidék, hiszen számos helyet érdemes felkeresni a környéken.
Hajdúirtás-Farkaszug
Már honfoglaláskor lakott hely volt. Az 1961-83. között végzett ásatások mintegy 36 házat tártak fel. Ezek az Árpád-kori épületek 240x240 cm, illetve 280x360 cm nagyságúak és 60-100 cm-re a földbe süllyesztettek voltak. Az ásatások feltárták az épületek belső berendezését és előkerültek a különböző használati tárgyak: orsógombok, hálónehezékek, vasszerszámok, fazekak, fenőkövek, csonteszközök. Hajdúirtást a lakói a XII. század végén elhagyták, és bizonyára a környező településekre, Alsó- vagy Feső-Dobozra, illetve Szanába költöztek.Sámson-vára
A Fekete-Körös egy keletre nyitott kanyarulatában fekvő kb. 100 m átmérőjű bekerített, lekerekített sarkú sáncvár volt. A sáncok ma kb. 1 méter magasan emelkednek ki a környezetből. Azok szélessége közel 4 méter. Az ásatások szerint sövényfal tette a sáncot magasabbá, és fából épült tornya is volt. A lakóépületek a vár eszaknyugati részén helyezkednek el. Minden valószínűség szerint a X-XIII. századig állt fenn.Felső-Doboz (Faluhely)
Árpád-kori falu, templomos hely. A templom romjai még e század elején is megvoltak. Falai 25x15x5 cm méretű téglából épültek a XI. században. A templom hajója 8.5x7 m, az oltárrész 5x5 m-es volt. E templom hajójában 18, a templomon kívül 66 sír maradványait hozták a felszínre az 1976-80 között folyt ásatások. A környéken több Árpád-kori ház maradványait is megtalálták, onnan horgok, kések, sarlók, edénytöredékek, sarkantyúk, nyílhegyek stb. kerültek elő.
A Fekete-Körösbe itt torkollik bele a Fekete ér. A folyó itt sok-sok évszázadon át malmot hajtott. Tudunk az 1511-ben itt működő kétkerekes vízimalomról, amely egy kétszintes fűrészmalom volt. Az idevezető erdei utak tették lehetővé szállítást.Remete
Az Árpád-házi királyok ideje alatt pálosrendi szerzetesek kolostora volt itt. Később település lett, amely a török korban pusztult el.Az erdei töltésekről
A dobozi, remetei és vári erdőket, melyek a Fekete- és Fehér-Körösök között és mellett terültek el, erdei töltések hálózták be, amelyek csak itt alakultak ki. Jórészt jelenleg is megvannak. Kialakulásuk évszázadokon keresztül történt. Ezek az utak bonyolították a személyforgalmat, a faanyagok és más termékek szállítását, valamint postaútként is szolgáltak. Magasságuk általában 1-1.5 m, szélességük 3-4 m, egy-egy út hossza általában 4-5 km. -
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igen, ott.
üdv, föccer
-
ngabor2
nagyúr
az árakat leszedték az oldalról, ha kinn lesz (és észreveszi valaki), akkor beírjuk az 1. hsz-ba. a programok megszervezésére meg megkérünk valakit, aki a közelben lakik, és lesz ideje körbenézni, ajánlani valamit. a keret valóban punnyadás-szintű lesz, beszélgetés, főzőcske, kirándulás.
-
ati012
őstag
Aludni sátorban vagy kocsiban?
Kb milyen árak várhatóak?szerk.: aránylag közel lesz most a tábor, lehet kinézek.
-
SAMYka
senior tag
Na
Nekem az időpont min1 akkor veszek ki szabit amikor kell csak tudjam előre de ez nem szokott akadály lenni.
A helyszín nekem jó de idén egy motorozást tervezek ezért a sátrat valakinek be kell vállalni hogy elviszi. a többi cumóm szerintem felfér a mocira.föccer: 2.5m3 az enyém 6m3
de most motorozni akarok 
-
Nimrod
addikt
Időpont perpill mindegy, vagy tudok menni, vagy nem.

-
Ramius
őstag
Én az augusztus 2-5-ig tartó intervallumra szavazok. Akkor leszek szabin. Remélem addigra lesz szép motorom és mehetek azzal, bár visszatart a már "hagyományos" tábori felhőszakadás

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Winner_hun
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD A6-5400 félkonfig (FM2) - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- MSI Thin 15 B12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Ghost of Yotei / PS5 / 1x kijátszott
- ZBook Power 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P15 G1 i7-10875H / 32GB RAM / 512GB SSD / RTX 3000 / 15.6" FHD 12 hó garancia
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)