Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Miert van az, hogy a physx-et ranyomom a cpu-ra a control panelban. Aztan amint elinditom a Vantage -et, visszarakja a vga-ra?

-
MPowerPH
félisten
válasz
Johni5
üzenetére
Hol veri azt az 5000 pottyot? Azert ne tulozzunk...

Egyebkent en sem ertem, miert lenne gyenge. Mindennapos hasznalatra ez is ugy boven sok, mint az 5820K.(bar dragabb annal, amit a mai napig nem tudok hova tenni....)3D-s tesztekre nem idealis, legalabbis vizzel/leggel, bar oda az 5820K is csak egy atmenet, mert van mar 8 magos EX proci is. 2D-ben meg persze a legjobb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Verziot nem olvasod ki belole, csak a gyartot. Az meg ott van a profilomban is. Sima ref., csak SC kivitel. De ennek sincs jelentosege, mivel FC blokk van rajta. Leirtam a 13-as topikban is, hogy nem ertem a GPU-Z foablak reszt. Abbol nem derul ki, milyen orajelen futott a kartya valojaban, kozbeszolt e a TDP limit.
Egyebkent megvettem volna a 980-ast, £150-et kellett volan rafizetnem az EVGA SC-re, meg ugye arra meg blokk is kellett volna. De 3 monitoron az a beallitas, ami eddig jatszhatatlan volt, az azzal is az maradt. Akkor miert verjek el megint £250-et upgrade-re, meg ujra a vizzel is szenvedni. Varok egy generaciot, mert ez nem volt valami nagy elorelepes. Pluszban ref, tehat nem 2x8pin, ai az OC-re is kihat. De nem ref. verzioban csak a Strix kapott FC blokkot, ami egyenlore nem beszerezheto, pluszban meg a Strixnek van egy eleg kellemes felara. Penzben ott lettem volna, mintha beraktam volna meg egy 980-ast, blokkal. Es ha megy az SLI, akkor ott azert van kraft is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ott a GPU-Z. De GTX980. Sajnalom, hogy amig itt volt a Ti, nem csinaltam teszteket. De nem azt hozta, amit vartam, igy folos lett volna ra egy vagyont kifizetnem, meg kulon arra is FC blokkot vennem, visszakuldtem.

-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Igen, azt nem vettem figyelembe. Mondjuk C to C nincs nagy kulonbseg, ahogy anno az osszehasonlitasokat nezegettuk, kb. ugyan azt tudjak azonos orajelen. Itt a magasabb orajel, ott a +szalak. Persze a gpu score a sulyos az osszpontszamban, oda meg magas orajel kell. Ha csak a GPU score-t nezem, akkor nagyjabol egyenlo. A +400MHz mas teszta a 980-aknal, ezek a kartyak 1400 folott kezdenek elni, es alapon is 1379-en mennek.
Egyebkent nem az osszpontszamot neztem, hanem a GPU score-t. Megnezem 4.7GHz-n, mennyit esik vissza.
-
MPowerPH
félisten
válasz
rapidsquirel
üzenetére
A proci teren Te alapbol forbol indulsz a +2c/4t -vel, hiaba fut nalam 5GHz-n, lasd CPU score.(37k vs. 46k)
-
MPowerPH
félisten
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Kartyakon ranthatnal meg egy kicsit.
Ennyivel gyengebb lenne Vantage alatt a 780Ti, mint a 980-as? 
-
MPowerPH
félisten
Ezzel talalkozott mar valaki? Nem indul el a CPU teszt.... Persze mindenhol mashol rendben van.

-
MPowerPH
félisten
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ez mondjuk szerintem nem tul jo dolog, foleg az uj NV karikkal, amik mar boost 2.0-t is hasznalnak. Az elso ablakbol abszolut nem derul ki a valos orajel, amin a kartya tekert a teszt alatt.

-
MPowerPH
félisten
válasz
helkis
üzenetére
Igen, ezt ki is felejtettem.

jones965: Persze, már csak a magasabb alapórajelből adódóan is. Ha majd sor kerül rá, akkor az alapórajeles kör után lehetne futtatni egy roundot a 60X órajelein. Akkor csak a c to c különbség lenne látható, valójában az lenne az igazán érdekes.
-
MPowerPH
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Hazudós.
Az a plusz 200MHz órajel különbözet, plusz a c to c előny az Ivy javára(mennyi is, 11% kb?) ezt generálta?! Jó, azt tegyük hozzá, hogy hatalmas cpu limit van már egy alap kártyával is, CFX -ben még nagyobb. A 4 GPU -nál pedig hatalmas.(ezekkel a beállításokkal szerintem a 4GPU és a 2GPU között hangyányi különbség van csak, mivel mindegyik felállásban már alapból is kevés a processzor órajel. Tehát míg CXF-ben 70%-on dolgoznak a kártyák, úgy 4 gpu-nál mondjuk 20%-on, mert nincs több erőforrás cpu oldalról)
Arra akartam kilyukadni, hogy ez így rossz összehasonlítás, és nem szabad következtetéseket levonni. Azonos órajelen, azonos kártyafelállással és órajellel, azonos driver mellett ér valamit az e fajta versenyeztetés. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
A VGA referencia, kapott plusz feszt. Minden léggel van hűtve.

-
MPowerPH
félisten
válasz
jones965
üzenetére
Majd akkor gratulálj, ha életre keltem.
LN2 miatt még nem fáj a fejem, pont ma informáltak, hogy SB-E -re teljesen fölösleges, még lehet a szárazjég is sok lesz. De természetesen beszerzés alatt van egy dewar is. Van itthon szép nagy hűtőtatyóm, kicsit jobban leszigetelem, és mehet a buli dice-el.A beszerzéssel is mákom lesz, mert Bp.-n van rá lehetőség, itt Madocsához közel Dunaföldváron van szárazjég. Nitrogént még nem találtam, de Szekszárdon esélyes, hogy kapható, ami 45km-re van tőlem, szintén nem vészes.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Jah, pont néztem, hogy tuning terén lehet az a plusz 3Mb L3 még hátrányosan is hat. Nem tudom, hogy a C2 stepping mennyivel lesz ütősebb mint a C1. Addig nem merek belevágni, amíg ezt nem látom. Utána nincs kedvem cserélgetni. Meg szimpi az MSI Big Bang XPower II lap is, sajna még nem kapható itthon. Bár ahogy nézem mindenki Rampage -el nyomja... Lehet csak megszokásból. Ellenben az MSi-ről nagyon jókat hallani, szóval inkább türelmes leszek, és várok.

-
MPowerPH
félisten
válasz
jones965
üzenetére
Azért azt látom, hogy LN2-vel a 3930K is esélyes egy 5,8GHz körüli eredményre.
Gulf se sokkal jobb ennél, kb. ugyan ilyen a szórás azoknál is.subaruwrc: 3930K mennyivel lehet gyengébb mint a 3960K? Nem találok összehasonlítható eredményt. Az a +3Mb L3 cache annyira azért nem meggyőző.
-
MPowerPH
félisten
Be van nyomva, hogy a GPU számolja a fizikát. Azt kapcsoljad ki.
gombcomp:
Alakul, nagyon szép.

mod: Azért szépen rágyújtottatok mindannyian.
Kérdezném, SB-E procik is ugyan olyan passzívan reagálnak a hidegre, mint a sima SB-k, vagy van értelme lehűteni a fejüket? Bár még ki kell találnom, hogy dewar nélkül mibe viszem az anyagot. No meg kellene egy VGA pot is. 
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ugye azok a feszültségmérő pontok sem dísznek vannak...
Még forrasztani sem kell, csak rádugod, és csókolom. Nem rosszindulat, de ugye ha az monitorozva lenne, akkor azonnal power off, és megússza a proci.
Lapot csak másodlagosan hibáztatnám. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
No igen.
A másik is eltűnt, srác továbbadta.
Pedig az ütött igazán.mod: majd csak rászánom magam...

-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, de ez nem az én érdemem.
Rohadt jó ez a kártya, csak türelem kell hozzá. -
MPowerPH
félisten
válasz
Alister71
üzenetére
Az hatalmas.

gombcomp: Ez meg brutális... Már csak azért, mert alapon hozza azt, amit nem rég csak szénné tuningolt cf-el sikerült.
Azért tegnap én is nekiültem haverral kicsit, igen kellemetlen körülmények között ugyan, de a végére sikerült összehozni ezt az 5870-el.. Úgy volt csinálunk más benchet is, de piszkosul álmosak voltunk, így hagytuk a fenébe. Sajna a proci nem úgy ment, ahogy kellett volna, hiába emeltem meg a feszt, és hiába volt 100MHz plusz, lassabb volt mint az előző alkalommal. A cpu-z is meghülyült, mert 1.55v-t kapott a cucc. Szerintem a lap nem bírta.
-
MPowerPH
félisten
Mi van itt kérem?
Csak lesek, 7970-es eredmények az NV fanoktól. 
-
MPowerPH
félisten
válasz
04ahgy
üzenetére
Köszi.

joshua7: A VGA érne annyit, azon biztosan dobna a hideg. Sajna a CPU-nak ez a vége, a lap bekorlátoz nagyon. Egy rendes lappal menne még 150MHz pluszt is, plusz még menne feszültségemelés is. Amíg nem lesz rendes lap felejtős. Na de majd februárban a 2. genes i7.

tom_tol: Nem is értem egyébként... Olyat még nem láttam, hogy ilyen kismértékű feszültségemelésre így reagáljon egy chip. Magától az emeléstől vesztette el a stabilitását.
Egyébként grat, rendesen megtépted a GTX-et.
Procit kompival hűtöd? -
MPowerPH
félisten
Kicsit játszottam, ennyit sikerült kihoznom a rendszerből, szobahőn, léggel. Az alaplap is korlátolt, meg HT sincs, és a VGA is jobban ment volna egy jól lehűtött GPU-val.
2500K - Sapphire HD5870+AC Xtreme (1.262v, próbáltam nagyobb fesszel, de instabil lett már 1.3v -on, WTF?!
) -
MPowerPH
félisten
válasz
Sefi84
üzenetére
Amit most írok, az nem rosszmájúság. De egy kicsit merész vagy. Ilyen feszeket adni neki, ilyen melegben... Szvsz, nem félsz a degradációtól? Over adott 2600K-nak hasonló feszt benchre, de ő az elérhető legjobb léghűtéssel tette(True copper+2x magas légszállítású venti), és chilled air volt, ami a lényeg. Most legjobb esetben is min. 20 C van, és a léghűtésed sem a legerősebb. Szerintem már rég túllépted a biztonságos határt, már csak a körülmények miatt is. 1.62v, léggel, melegben, 32nm-nek..hát. Inkább nem minősítem, csak aztán majd fent lesz a proci aprón. Felelőtlenség.

(már csak azért is leírom, mert nekem anno sokan mondták, hogy felelőtlenség volt nitrozni a 980X-et, pedig az is csak 1.76v-t kapott, de -153C -n)Cybertrone: Ha a procit megtudod hűteni, akkor 1.44v körül megvan neki a 4850MHz. Többi a VGA -on múlik. Pakold ki a hűtőt, és dobd be a gépet.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
No igen, csak mar piszok meleg van. :S GTX-ekre az nincs tul jo hatassal.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Rugdald azt a procit, ne alapon vánszorogjon. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
pszichiater
üzenetére
Nem teljesen.
Igazából buták voltunk, mert végig a cold bug -tól paráztunk, a maradék nitronál meg kiderült, hogy olyan nem is létezik ennél. Csupa meglepetés volt a proci, uncore -ban is, és mindenben is. De majd Subaru leírja mit gondol, néha csak annyit kommunikáltunk, hogy "hú bazz", meg "anyád"... 
És persze vigyáztunk rá, bár Subarunak biztosan megfordult a fejében az, hogy komolyabban megküldje, mert most még csak simogatva lett.

-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
Mondjuk ezzel a hűtéssel 4-et nem tudnál belepasszírozni.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Ez a 990X nem volt valami nagy durranás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tom_tol: Ez kicsit erős összehasonlítási alap. Ugyanis egy 980X nem megy bele az SR2-be, és semelyik másik desktop proci sem, míg egy HD6990-et mindenhova bele tudsz tuszkolni. Az SR2 inkább egy limited editionnak felel meg, mint pl. az Ares.

És a kettő ott megint hibázik, fizikailag 3 db -ból áll, 2 cpu és egy alaplap. Míg egy normál rendszer fizikailag 1 cpu és 1 alaplap. Míg egy GTX580 fizikailag egy nyák, csak úgy mint a 6990.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Miért nem értik meg az NV-sek, hogy az AMD stratégiája a csúcskategóriára a HD3000-es széria óta mindig egy dupla GPU-s kártya?! Mert olcsóbb előállítani, olcsóbb megtervezni. Lehet itt a Vantage topicban 1 GPU vs. 2 GPU -nak számít(ami nagy hiba, mivel egy nyákon van, számomra egy kártyának számít, és az is fizikai értelemben is), de a csúcskategóriában VGA vs. VGA felállásban vannak. Ez 1db VGA, nem kettő, hiába CFX. 100W-al kevesebbet eszik, mint a 6970CFX, és még csak lebutítva sincs.
A teljesítmény pedig talán reális, 74k -ért vettem a 6970-et bontatlan dobozban, míg a GTX580 120k körül van. Asszem ez tükrözi, hogy nem egy kategória a kettő, tehát még csak összehasonlítani sem kell őket. Hozza a GTX570 szintjét, és ez volt a cél, az ellen készült.
A csúcskatba pedig megjött 6990, szokásos stratégiai lépés. Majd kiderül, hogy az NV tud e erre válaszolni, persze nem csak limitált szériával...
Na de ezt ne itt vitassuk meg, úgyse értitek a dolgot. Mindkét gyártónak van egy fejlesztési stratégiája amit követnek piaci szegmensekre bontva, ezt vagy megérti az ember, vagy nem.(vigyázat, ebből írtam kis szakdogát.
) Az AMD is tudna csinálni nagy GPU-s szörnyeket, de esze ágában sincs, mert így gazdaságosabb. -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Most nem azért, de Vantage -ben az AMD csinálhatna akármilyen VGA-t, egyik sem lenne elég erős, mivel a Futuremark-NV fúzió már megtörtént.
Szvsz így könnyű ám. 
Másban azért ott van, GTX580 ellen jött, azt falhoz csapja mint a taknyot.
A 4Gb ram meg eyefinity -nél kell.
GTX560 SLI -vel biztosan nem, inkább GTX570-el, mivel a 6970-ekből van összerakva, és ugye azok egy szinten vannak.
Kíváncsi leszek, hogy oldják meg a két teljes értékű GF110-ből álló multi gpu-s rendszert....
Mert ha ez forró, akkor az vasolvasztónak is elmehet majd. 
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ennyivel gyengebb lenne Vantage alatt a 780Ti, mint a 980-as? 

Kenyszer nagy ur.

Egy 3940XM-el megtámogatva azért ez még egy asztalival szemben is tök életképes.
Az a plusz 200MHz órajel különbözet, plusz a c to c előny az Ivy javára(mennyi is, 11% kb?) ezt generálta?! Jó, azt tegyük hozzá, hogy hatalmas cpu limit van már egy alap kártyával is, CFX -ben még nagyobb. A 4 GPU -nál pedig hatalmas.(ezekkel a beállításokkal szerintem a 4GPU és a 2GPU között hangyányi különbség van csak, mivel mindegyik felállásban már alapból is kevés a processzor órajel. Tehát míg CXF-ben 70%-on dolgoznak a kártyák, úgy 4 gpu-nál mondjuk 20%-on, mert nincs több erőforrás cpu oldalról)

Pedig az ütött igazán.
Rohadt jó ez a kártya, csak türelem kell hozzá.