- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A teljesség igénye 4.
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyúltáp
senior tag
Azzal azért vitába szálnék, hogy nem kell-e művésznek lenni számgépes rajzhoz. Ugyanazt a tudást, kreativitást követeli meg, csak az eszköz más.
Munkákat legtöbbször design21-en, ill. jobpilot.hu-n lehet találni. 30%-ban külsős melók, maradék belsős (kivétel nélkül Pest). Legtöbbször egy referencia munkát kell megcsinálni, és az alapján, ill. korábbi munkáid alapján döntenek. Arra azért fel kell készülni, hogy messze nem olyan profi a hozzáállás egy ilyen melónál, mint plö DR-nél. Álltalában fingjuk sincs arról, hogy mi fán terem a 3D, és persze mindent 1 nap alatt kéne megcsinálni gyűrűkura színvonalon...legalább.
Nekem szerencsém volt, mert apám bútor tervező, és álltalában az ő cégének csinálom a látványterveket. Nem nagy melók (asztalok, székek, faházak sötöbö).
Ilyen alkalmi melóknál árat úgy a legegyszerűbb számolni, ha kitalálsz magadnak egy fix órabért. (az alapján, mennyit szeretnél keresni egy hónapban). Kezdőknél 1000-1500 ft, de profik simán elkérik (és meg is kapják) a 4000 Ft-t. Tehát mondjuk egy bútort megcsinálok egy délután alatt, akkor az köbö 4000-5000 pénz.
Vállalkozóihoz elég rugalmassan állnak hozzá, de volt már olyan, hogy megkövetelték.
Amúgy műszaki info-t tanulok, és egy másodpercel se vagyok előrébb vele. Azért mentem ebbe a suliba, mert itt volt egyedül grafikus szakirány, persze ez, mint kiderült inkább tervezés (autocad, meg hasonlók). Ráadásul nem is jutottam be erre a szakirányra...köcsögök
. Azt hiszem egyedül BME-n tanítanak 3d-t, de az nekem túl messze van. És egyébként is az iskolák hiánya miatt nem is követelik meg sehol sem az érettséginél magasabb végzettséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASRock A520M-HVS (3áv gari van rá)+1 TB Kingston NV3 SSD(5áv gari van rá)
- 194 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Azt hiszem egyedül BME-n tanítanak 3d-t, de az nekem túl messze van. És egyébként is az iskolák hiánya miatt nem is követelik meg sehol sem az érettséginél magasabb végzettséget.