- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Notepad++
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
Nalszi #16935 üzenetére
Sem a folyamatos üzem, sem a maxra tekert potméter nem jelent problémát.
Viszont a pénztárcád és a bolygónk érdekében javasolnám, hogy a TV-vel (és minen más, éppen használaton kívül álló eszközzel együtt) áramtalanítsd, amikor nem használod (sok kicsi sokra megy ahogy a mondás tartja). Ezt egy közös elosztóval egyszerűen megteheted.Remélhetőleg ebben a topikban, ezen kérdéssel kapcsolatban senki nem köt majd belém azzal az indokkal, hogy a hangkeltő eszközöknek mindig áram alatt kell lenni az optimális hőmérséklethez...
-
dudika10
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #16821 üzenetére
Hát ha az én véleményemre vagy kíváncsi, akkor olyan 150-200k körül már akár lehet ilyenen gondolkodni.
De ez nem olyan egyszerű téma, mint ahogy azt hiszik egyesek...Csatlakoztatásra meg sokféle megoldás van.
A legtöbb hangkártya pl támogatja a külön aktív mélynyomót, de ez egy a sok közül.(#16820) GaborGh: lehet, szabad, nem ajánlott.
-
dudika10
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #16818 üzenetére
Lehet, csak nem a 10k-s kategória az, ahol ennek van értelme...
-
dudika10
veterán
A túlmisztifikálás és a teljes mértékben figyelmen kívül hagyás közt van még pár lépcsőfok.
A térhangzás szempontjából egy ilyen rendszer esetében is nagyon nagy szerepe van az elrendezésnek és a szobaakusztikának, és ha 20 helyett csak 10 centire tudja elhúzni a faltól, az jelenthet gond nélkül +3dB-t a mély hangok esetén például. A helyezgetés nem árfüggő, oda kell rá figyelni a 10k-s kategóriában is.
-
dudika10
veterán
Hogy a fenébe ne lenne jelentősége?
Ha rosszul van elhelyezve, akkor borul az átvitel, nem lesz térhangzás ...(#16704) morgyi: egy síkban legyenek a füleidtől egyforma távolságra, egyenlőszárú háromszöget formálva, picit érdemes befelé dönteni, de picit játszani kell vele, mert minden szoba más, minimum 10-15 centire elhúzva a faltól, lehetőleg ne rakd polcra (egyébként is kb 40 centi széles polc kéne legalább) , a magassugárzók legyenek nagyjából fülmagasságban (vagy ha ez nem lehetséges, akkor döntsd a füled felé).
-
dudika10
veterán
Mit tud pluszban?
Jobb hangminőséget.
TV mellé nem használható önmagában, alaplapi hangkártyát is érdemes lecserélni, ezzel szemben az MS40-nek van egy beépített DAC-ja...
A behringer amolyan "multifunkciós valami", a Prodipe pedig csak "aktív doboz és minden mást szerezz be magad". Hogy neked mennyi pluszt jelent, azt viszont én (és rajtad kívül senki) nem tudom megmondani.(#16153) TSanya: nekem van egy olyan elképzelésem, hogy ahhoz, hogy valaki ajánlatot tegyen tisztában kell lenni az aktuális piaci árakkal és egyes dobozok reális értékével legalább (meg persze sok mással is).
A magabiztos random lövöldözés a legtöbb esetben többet árt mint használ, még ha segítő szándékú is. -
dudika10
veterán
válasz
TSanya #16151 üzenetére
Igen, ez darabár annak ellenére, hogy egyes boltok ezt nem tüntetik fel.
(Ha valami oknál fogva mégis 50%-al olcsóbban adnának egy párt, mint amennyibe bárhol máshol kerül, akkor veszek is belőle, mert 45k-ért nagyszerű vétel lenne. Az eredeti árán már annyira nem jó, de nem egy vacak rendszer.)Rendszeresen felbukkannak ajánlatok, amikben darabáras dobozok szerepelnek, vagy amelyek egyáltalán nem felelnek meg a kérdező igényeinek ...
-
dudika10
veterán
válasz
TSanya #16142 üzenetére
És mi a fenét kezd egy mono rendszerrel?
Egyre több topikban olvasok hatalmas marhaságokat.
(#16150) B1T3: semmivel mivel darabárról beszélünk, azaz a kereted duplája körül állna meg a projekt.
Ha a Prodipe Pro5 belefér még, akkor azt érdemes nézegetni.
MS40-et csak akkor, ha nem tervezel külső DAC-ot, fejhallgatós rendszert, továbblépést, vagy TV mellé lesz.
50k-ból kijön egy jópár éves használt doboz amit megkíméltek, és hozzá egy erősítőt használtan. Ezt a hifi topikban ajánlanak majd.
Olcsó kategóriában a jó minőségű mélyekről mindenképp le kell mondani (jó minőségű mély drága). Sokat kaphatsz, de szerintem inkább arra érdemes ráfeküdni, hogy a többi tartomány rendben legyen, ami gyakran azt jelenti, hogy nem kapsz túl sok mélyet, de az legalább pontos. Abszolút megszokható.
Pl.: a Sound Art W2-t vagy L2-t hivox tuninggal 30k körül meg lehet szerezni néha szerencsével. -
dudika10
veterán
válasz
Slownz #16022 üzenetére
Jobb minőségű hangot vagy valami hasonló, az még rendben. De hogy a végeredmény jobb volna, az már nagyon nem ilyen fekete-fehér.
Azt írja, idézem:
"Eddig egy Sennheiser HD-600-as fülest használtam erre a célra, de órákon át egyrészt fárasztó, másrészt sem a mélyet, sem a sztereo panorámát nem érzékeli megfelelöen az ember."A doboz sokkal kényelmesebb, a tere sokkal közelebb van a valósághoz, és a mélyet is jobban lehet érzékelni.
Amit kifogásol, az pont az, amit a fejhallgató nem tud egy dobozhoz képest.
Persze továbbra is azt mondom, hogy 60k-ért nem fog olyan rendszert kapni sehol, ami alkalmas volna bármi komolyabb munkára. -
dudika10
veterán
válasz
Slownz #16017 üzenetére
Na ez azért erős túlzás.
Fél miliórét se tudok olyan fejhallgatós rendszert, amiért odaadnám a kis 100.000 forint alatti rendszerem.
Ezek mellett fejhallgatóval zenét készíteni nem könnyű. Ha nincs mellette doboz is amin meg tudod hallgatni mit csináltál, akkor halottnak a csók.A vállalkozás egyébként teljesen esélytelen is ekkora kerettel.
-
dudika10
veterán
válasz
ArtOfTrance #16010 üzenetére
Teljesen esélytelen.
50-60Hz alatt ennyiért semmi értékelhetőt nem kapsz, kivéve ha 1 darab megfelelő mélynyomót veszel használtan...Így meg zenekészítésre tökéletesen alkalmatlan, elvisz az erdőbe.
-
dudika10
veterán
válasz
HoReSz1975 #15962 üzenetére
Pont erről akartam írni pár sort.
A Genius csúnyán alálőtt az 1250B-vel. -
-
dudika10
veterán
válasz
freelanced #15895 üzenetére
Egy 3 doors down felvétel MP3-ban valóban nagyon különbözik egy Vivalditól flacben. De erről nem a kiterjesztések tehetnek...
-
dudika10
veterán
válasz
freelanced #15893 üzenetére
Ez igaz a HMD660-ra is nagyjából.
-
dudika10
veterán
válasz
FrozeN` #15891 üzenetére
De, ez egy halom olyan kérdés, amit rendszeresen megválaszol valaki.
x230-ról bármelyikre feljebb lehet lépni nyugodt szívvel.
Ha elférnek a nagyobbak is, akkor a T20-at ki is húzhatod a listáról.
1255A nem olyan vészes élőben, de szerintem úgy sem szép.
Dübörögni egyik sem fog, de lesz elég mély mindegyiknél. Meg lehet őket gyorsan szokni, csak adj egy hetet, és ne kösd vissza egyből az x230-at. utána az x230-at rossznak fogod érezni.Ha van rá keret, akkor az Edifier R1600-at vagy az 1900-at nyugodtan megveheted. Ezek azok, ahol már a DE az nem egy DE, hanem csak egy De. Akárhogy is nézzük ez alsó kategória, itt mindig lesz valamilyen "de".
De még tízszer ennyiért is mindig lehet találni valami kisebb "de"-t.
Mellé egyikkel sem nyúlhatsz egyébként, dönteni meg senki nem fog helyetted. Ha lehetne egyértelműen dönteni, akkor nem volna több ajánlott modell. -
-
dudika10
veterán
válasz
Chosen #15823 üzenetére
A hardverker azt a dátumot írja ki, amit kap. A keresettebb/ritkább/újabb termékek esetén nem tudják teljesíteni általában, de ez általában nem a hardverkeren múlik, hanem az értékesítési láncban már hamarabb elakad az árú. A dátum max tájékoztató jellegű az ilyen esetekben.
-
dudika10
veterán
válasz
KissLucifer #15770 üzenetére
A modecomok egyszerű fa dobozok. A Genius 1250B egyszerű fadoboz.
Nem túl dizájnosak, de semmi kifogásolnivaló sincs velük.
Ha valami dizájnos, akkor az már eleve gyanús.
A normális hanghoz méret és tömeg kell.
Ennek a mélynyomója akkora membránt használ, mint amekkora az ajánlott sztereo párokban is van. Szerinted? -
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #15742 üzenetére
A felhasználó szempontjából lényegtelen, hogy miért van ez is és az is.
Mérnöki szempontból nem, de az meg kit érdekel? Ha nagyon akarok megtalálod.Akarsz játszani a komponensekkel, vagy sem. Ha igen, akkor komponens rendszer passzív dobozokkal, ha nem, akkor aktív. Ez a tanácsom első körben, mint támpont.
De természetesen a meghallgatás az ultimate segítség. A komolyabb aktív dobozokat meg tudod hallgatni, komponensekből pedig végtelen számú különböző rendszert lehet összerakni. Ott csak az adott összeállítást tudod meghallgatni.Aktív rendszerekből sokkal kevesebb a használt, és sokkal kisebb a választék is. Ez az oka, hogy azonos áron általában jobb komponens rendszert rakhatsz össze használt cuccokból (ugyanis egy 10 éves darabnak, amire vigyáztak -, és a drágákra általában vigyáztak - nincs semmi baja, de az új árának töredékéért megkapod). Drágább kategóriában ez egy elég lassan fejlődő piac.
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #15735 üzenetére
Altalaban? Pont az.
Ertelmetlen kerdesre ertelmetlen a valasz.Eddig nekem legjobban aktiv dobozokbol epult rendszer tetszett, passzivaknal szerintem sokkal tobb a kuruzslas. Ultem mar le ugy nem egyszer tobb millios rendszer ele, hogy "igy olasz meg ugy amerikai kezzel keszult csoda", aztan bekapcsolas utan a "mi ez a szar, egy arva petakot nem er..." erzes lett urra rajtam.
Paszziv hangfallal adott aron jobbat tudsz kihozni egyebkent, mert van belole hasznalt, igy harmadaron jutsz a komponensekhez. De sziguruan ujjban gondolkodva, szerintem az aktiv dobozok jobbak.
Szigoruan maganvelemeny. Mint mondtam, ez a kerdes ertelmetlen. -
dudika10
veterán
válasz
horvathkrisz #15707 üzenetére
Pontosan tudom melyik hogy szól.
Az R1600T-nek nagyságrenddel jobb a közepe.
Hogy az neked nem tetszik, az nem azt jelenti, hogy a másik hangja jobb, hanem azt, hogy neked nem tetszik. De az eredeti felvételhez attól még jelentősen közelebb áll. -
dudika10
veterán
válasz
horvathkrisz #15702 üzenetére
Minden hangot a "pofadba tol"? Meg a kozepeket is? Na varj, hat nem pont ez a dolga egy normalis hangfalnak? Nem veletlenul vannak a felvetelen kozepek...
-
dudika10
veterán
válasz
Ernest. #15539 üzenetére
1. szokd még egy kicsit.
2. a normális hangfal korlátozni is fog, mert a rossz felvételeid hibáit jobban ki fogja hangsúlyozni.
3. szokd még egy kicsit.Mivel hátsó reflexes, ezért az elhelyezés a szokásosnál is többet számít. Azzal játszhatsz.
Kipróbálhatod azt is, hogy mi lesz, ha bedugsz egy zoknit a reflexnyílásba.Egy x530-as után mindenképpen szokni kell. És nem odafele lesz feltűnő a váltás, hanem majd amikor meghallgatod az előző rendszered.
-
dudika10
veterán
válasz
rickyspanish #15526 üzenetére
Az a különbség az akkori (jó régi) és a mostani helyzet közt, hogy akkor nem volt más.
Abban a mezőnyben jó volt. A mostaniban gyenge. Nagyon nem mindegy, hogy mihez kell hasonlítani a dolgokat.
Bár ha ilyen tempóban tüntetik el az ajánlott hangfalakat a gyártók, akkor lassan megint ajánlott lehet. -
dudika10
veterán
válasz
rickyspanish #15523 üzenetére
Keresőt továbbra sem használod.
Nem kell most sem 15.000 hozzászólást végigolvasni. Keresőbe be kell pötyögni, és azt az 50 hozzászólást kell csak végigolvasni, ami erről a hangfalról negatív kritikát ír.
De kedvedért leírom, ami már jópárszor le lett írva: gyenge, rossz, szar. -
dudika10
veterán
válasz
Ernest. #15515 üzenetére
Ránézésre annyi észrevétel, hogy a kisebb Edifierek 1"-al nagyobb mélynyomót kapnak, a C3 pedig 2,5"-al nagyobb, ami nem elhanyagolható.
Kipróbálnám szívesen. Valószínűleg a HCS2330-tól azért elmarad, de egy Logitechhez képest ég és föld a különbség valószínűleg.(#15518) jocek91: csak a neve miatt kár elvetni. Egész jó kis hangfalakat is gyárt a modecom.
meunier: mindig azt szoktam mondani, hogy felvétel és felvétel között klasszisokkal nagyobb a különbség, mint a formátumok közt. Aki nem hajlandó mp3-at hallgatni, és azért tölt le mindent flacben, mert "az a jó", azt én simán sznobnak nevezem.
Sok olyan zeném van, amiből az mp3 sokkal jobb, mint a flac. Pusztán azért, mert az a felvétel, ami mp3-ban van meg, sokkal jobb.(#15501) JoinR: ezt érdemes volna kipróbálni.
8"-lal már lehet mit kezdeni. Frontok lehetnének 4"-osak, akkor már egész normális tartományban lehetne elváltani a mélyládát. Viszont az első reflexnyílás plusz pont rajtuk.
"Frequency Response: 95-20 kHz (Speakers), 35-180Hz (Subwoofer)"
Ez remélhetőleg nem igaz, és nem így vannak elváltva... -
dudika10
veterán
Hát ha őszinte volnék azt mondanám, hogy költs rá 60k-t, és vidd el a Prodipe Pro 5 Ribbont a hardverapróról.
Több mint a kereted, csak magasságban nyersz vele 10 centit, és 15kg körül van egy pár, de hangban minden bizonnyal nagyon sokat nyernél.Normális dobozokkal csak magasságban nyerhetsz 10 centit. Más irányokba max pár centi...
Ha tényleg pici kell, akkor az Audioengine A2 jó lesz, de nem a hangja kerül ennyibe, hanem a mérete. -
dudika10
veterán
Az attól függ, hogy mi az az elfogadható ár.
De alapvetően a kicsi és a jó nem fog összejönni sajnos.
Az Esi near04 azért már nem olyan apró. Térfogatra vagy 2x akkora emlékezetből mint az A2.
Olcsón Creative T20 drágán Audio Engeine A2. Ha már az Esi méretét nézegeted, akkor már vegyél egy rendes méretű dobozt sokkal jobb hanggal.De azt mindenképp szem előtt kel tartani, hogy a pici méretnek komoly ára van.
-
dudika10
veterán
C6 kell neked.
(#15450) F34R: vagy azt inkább mégse.
Az 5-ös se egy túl nagy eresztés.(#15425) CsB84: Ha olcsóbban meg akarod úszni, akkor Prodipe Pro5. Drágábban nézegesd a KRK-kat. Ha populárisabb hangra vágysz, akkor a Mackie MR5 II-t hallgasd meg.
Az AudioEngine szerintem nem igazán éri az árát.
Érdemes használtan nézegetni, mert azért ilyen kategóriájú cuccokat nem szoktak lelakni és használtan az új ár feléért hozzájuthatsz még komolyabb rendszerhez. -
dudika10
veterán
válasz
hoffman_ #15292 üzenetére
Akinek nem tetszik az 1255A, az megveheti teljesen nyugodtan a HF24-et és a HF32-t is.
-----
Nem igazán zavarja. A villanyszámla és a környezet az, ami nem értékeli.
(#15293) PuMbA: alapzaji probléma a 24-nél nincs, legalábbis én nem találkoztam még vele. 32-ről olvastam, hogy volt akinek problémája volt vele, de én ott sem találkoztam ezzel.
-
dudika10
veterán
válasz
Bitpalace #15259 üzenetére
A távirányítóval sem tudod áramtalanítani a legtöbb rendszert.
Venni kell egy relés, távirányítós hálózati aljzatot (én egy 2.500 forintos SAL-t használok, és nekem tökéletesen megfelel), egy elosztóval rákötni a TV-t, videót, DVD-lejátszót, hangszórókat, és egy gombnyomással áramtalaníthatsz mindent éjszakára. -
dudika10
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #15250 üzenetére
Rá lehetne dugni, igen.
Darabra vonatkozik az ár, tehát 1 pár, több mint kétszer annyiba kerül, mint az MS40 (amit párban árulnak).
Nem, nem éri meg azt az árat. Valahol az összeg felének környékén mondanám, hogy jó vétel.
Nem ezt venném.Bitpalace: milyen TV? Van rajta fejhallgató kimenet? Nézd meg, amit 2 hozzászólással fentebb írtam.
Nem fogsz találni normális, távirányítóval rendelkező szettet ilyen árban. -
dudika10
veterán
válasz
Qadron #15248 üzenetére
Nyugodtan rádughatod. A minőség nem lesz tökéletes, és ha nem tudod elhelyezni rendesen a hangfalat, az megint ront az elérhető minőségen, de klasszisokkal jobb lesz, mint a TV beépítettje.
Se visszhangnak, se bútorrezgésnek nem szabadna bekövetkeznie. Előbbin elhelyezéssel, utóbbin a rezgő bútor megkeresésével, és a csavarok meghúzásával valószínűleg tudnál segíteni egyébként.Egy dolgot érdemes csekkolni vásárlás előtt. Dugj a fejhallgató kimenetre egy fejhallgatót/fülhallgatót, amit találsz, és nézd meg, hogy a távirányító állítja-e annak hangerejét (kéne neki, és fogja is valószínűleg, de egyes TV-knél nem gondolkoztak a tervezők, így érdemes rászánni azt az 1 perces melót).
-
dudika10
veterán
válasz
#84221696 #15215 üzenetére
Teljesen szubjektív téma. Semmi értelme nem volna ilyesminek.
Csak hogy szélsőséget mondjak, ismerek olyat, aki nagyon erős basszussal szeret klasszikus zenét hallgatni. Ízlések és pofonok.(#15214) AMDFan: A W2 is egy pont nekem való doboz.
A 8050 egy "nem rossz" darab. Ha olcsóban keresel hasonlót (gondolom most egy darabig nem esedékes, de azért ajánlom őket meghallgatásra), akkor Neumann név alatt keresgélj. Jó kis dobozaik vannak, és volt már rá példa, hogy hifishown olyan akciót ajánlottak, hogy majdnem felvettem a hitelt a házra, épphogy ellen tudtam állni. -
dudika10
veterán
válasz
kadet93 #15210 üzenetére
Természetesen hallottam, különben nem mondanék róluk véleményt.
Remélem nem haragszik meg AMDFan, ha ide másolom egy privát üzenetének részletét:
"Távolról sem audiofil szerzet , nagyon más irány, engem kicsit a Klipsch RB-51esemre emlékeztet. Ami sajnálatos, hogy a mélyközepek ráülnek a középhangokra, emiatt nagyon sötét tónusú a hangja ami egy női vokálon is észrevehető. Nem tudom, hogy a bejáratással ez mennyiben fog változni, én remélem hogy azért finomodni fog a hangja, bár tudom, hogy ennyiért nem lehet elvárni mindent egy hangfaltól. Hogy jót is írjak róla, nagyon tisztán és dinamikusan szól, a hangerő pedig sokkal több mint elég egy soklakásos társasházba. De pont azért választottam a Mackiet mert halkan is kellő dinamikával szól."Na valami hasonló a hangfal.
Populáris, sokan szeretik, de én nem fogom megérteni egyhamar, tőlem az ilyesmi stílus távol áll.
A Tapco azért megint más picit. De azt majd meghallgatod. -
dudika10
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #15205 üzenetére
Van kevésbé éretteknek is jó minőségű hangfal, még csak nem is sokkal drágább, mint a z906 (bár tény, hogy előbbit nem lehet 50k-ért beszerezni, mint utóbbit, ami szerintem sok mindent elárul azért
), úgy hívják, hogy Mackie MR5.
Elég populáris hangja van.
De ezt se tudod a falra felrakni, és ez is szép nagy darab.Azt veszel amit akarsz, mi itt csak tanácsot adunk.
-
dudika10
veterán
válasz
HUAFBANDITA #15201 üzenetére
Nem hiszek a korosztály szerinti besorolásban.
A nagyon hülye ember - kevésbé hülye ember besorolásban hiszek. -
dudika10
veterán
válasz
-HajTömeg- #15193 üzenetére
Jó hanghoz nagy térfogat kell (vagy fejhallgató).
Ezek a dobozok a 30 centit egyből 10-re redukálják egyébként, bármit is csinálsz.Ha nem kapcsolódtak ki a TV hangszórói, akkor keresni kell valami beállítást.
Milyen TV, milyen kimenetébe dugtad ...
Sok az ismeretlen változó és kevés az egyenlet. -
dudika10
veterán
válasz
-HajTömeg- #15191 üzenetére
Ha falra akarod tenni, akkor nem is ajánlanék hátsó reflexnyílásos dobozt (de ha azt választod, akkor is "zárttá kell alakítani", mert különben a levegő ott fog suhogni a dobozok és a fal közt). Ez érvényes akkor is, ha nem falra akarod fúrni, csak nagyon közel van a falhoz.
Ha falra akarod fúrni, akkor arra is figyelni kell, hogy a kezelőszervek ne a hátulján legyenek, és a kábel is elférjen (egyébként nem ajánlom a falra fúrást, ha már egy picit elhúzod a faltól, az is sokat segít). Ha túl közel van a falhoz, az a mélyeken is emel elég sokat.Visszhang sokmindentől lehet.
Legnagyobb hiba, ha a tv hangszórói nem kapcsolnak ki külső hangsugárzó használata esetén. Azoknak mindenképp ki kell ilyenkor kapcsolniuk.
Lehet visszhangos maga a hangszóró és a szobaakusztika is lehet rossz. Ez utóbbin szőnyeggel, függönnyel, képekkel lehet némileg javítani (meg persze céleszközökkel, amik jó drágák, és nem mindenki tűr meg méteres diffúzorokat a nappaliban).
Így látatlanban senki nem fogja neked megmondani, hogy miért visszhangzott, és hogy másik szett fog-e. -
dudika10
veterán
válasz
-HajTömeg- #15189 üzenetére
-
dudika10
veterán
A 3 jack csatlakozót kell bedugnod az alaplap hátuljába. Mindet a neki megfelelő színű aljzatba.
Feltelepíted az integrált hangkártya legfrisseb driverét miután eltávolítottad az előzőt, valószínűleg érzékelni fogja, hogy hova vannak bedugva csatlakozók, és az is lehet, hogy felajánlja, hogy állítsd be őket.
Beállítgatod (zöld a front, fekete a rear, sárga a sub/center), majd megnézed a tesztnél, hogy így működnek-e.
Ha a sub és a center fel van cserélve, akkor megkeresed azt a funkciót, ami ezt állítja (valahol kell lennie).Megnézed a vezérlőpultban, hogy ott is ugyan ezek a beállítások szerepelnek.
Keresel egy filmet, ami valóban 5.1-es. Elindítod valami értelmes lejátszóval, bemész a lejátszó beállításai közé, és megnézed, hogy ott is szerepelnek-e a megfelelő beállítások.
Élvezed az 5.1-et.
Azzal az átalakítóval neked nincs dolgot. Az csak arra jó, hogy az összes hangszórón ugyan az a két hangsáv szólaljon meg, de Te 5.1-et akarsz.
Az spdif kimenethez pedig végképp nincs köze. Sztereo analóg kimenetre lehet dugni egy jack-RCA kábellel.(#15176) gogi?:
"Jelenleg 2 Panasonic van 50mm -es 8-27000mhz és 10-27000mhz -et tudnak ezek a dj fülesek meg 3-5 mhz -töl szólnak onnan gondolom ,hogy jobbak ."
Megahertz? Az igen.
Ezek teljesen irreleváns adatok. Semmit, ismétlem semmit nem számítanak.
Ugorj át a fejhallgatós topikba, olvasd el az első hozzászólást, fusd végig az ajánlott listát. -
dudika10
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #15163 üzenetére
Az összes megfordult már az asztalomon az általad felsoroltak közül. A Prodipe maradt is.
Egyik sem egy kategória a másikkal.
Z906-tal kapsz térhangzást, de minek ha nincs mellette minőség?
50k-ért meg lehet venni, ha az ember csak 5.1-es filmeket nézne a nappaliban, vagy ha kocajátékos az ember, és az élményre kihegyezett játékokkal szeretne játszani egy pici szobában.
Ha a fentebb említettek nem 98%-ban fordulnak elő, akkor már nem hiszem, hogy bárkinek is jó vétel volna.Prodipe hangminőségben más szint a többitől, viszont a jó minőségért beáldoztak a mély aljából, ami nem baj, de kezdő nagyravágyó nem feltétlenül értékelné.
C3 egy nem túl rossz kompromisszum, ha az ember szeretné, hogy megmasszírozza néha a basszus a beleit.
MS40 csak akkor, ha kellenek a digitális bemenetek. Egyébként nem nyújt sokkal többet, mint az olcsóbb Edifierek (bár beszerezhetőség terén lehet, hogy jobban áll, és az első reflexnyílás is nagy segítség, ha csak falra tolva lehet elhelyezni a hangszórót).Vadászhatsz használtan egy Genius 1255A-t, majd eldöntheted, hogy milyen irányba akarsz továbblépni, és bukás nélkül továbbadhatsz a geniuson (ezt eljátszhatod bármelyik ajánlott hangfallal).
Ha csak úgy választasz egyet, és nem hallgatsz meg mást, akkor nem tudod meg sose, hogy jól választottál-e. Ami nem feltétlenül baj, csak akkor lesz az, ha utána visszajössz, és leírod, hogy a z906 milyen jó, mert azzal félrevezetsz másokat.
Ha valahol azt olvasod egy random fórumozótól, hogy "ez meg ez milyen jó", azt sose szabad elhinni. Ellenben ha valaki szidja, akkor az már valószínűleg hallott jobbat/mást. Az már egy fokkal többet ér, mint vélemény.
-
dudika10
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15082 üzenetére
Pedig az a genius elég gyengécske.
-
dudika10
veterán
-
-
dudika10
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15033 üzenetére
Geniusok hátsó reflexesek. Nagyon nem mindegy, hova rakják őket, és hogy mekkora térfogatot kell megtölteniük (egy csarnokot (=áruház) nem fognak megtölteni).
A z323 "mélyládája" kisebb, mint egy fél pár Genius. Mély hangot nem ad az sem, cserébe búg mint a fene.
A z623 vicc. A logitech nem rakott le hangminőséget az asztalra, és nem is fog a közeljövőben, hiszen az
arculatba nem férne bele egy nagy méretű fadoboz. Náluk a "tejfölösdoboz design" a fő irányvonal.Sok 2.1 (így az összes logitech rendszer) problémája, hogy magas a vágási frekvencia, és egy filmnél nagyon hülyén veszi ki magát, amikor a mélyládából brummog Batman.
Hamar meg lehet szokni a normális hangzást, de ha nem akarod, akkor legalább ne hirdess butaságot, mert megnehezíted azt, hogy más embereket a jó irányba tereljen a topik.
-
dudika10
veterán
válasz
hegdavid96 #14946 üzenetére
90dB mellett a napi 1 óra az egészséges korlát.
80dB mellett a napi 8 óra az, ami még nem egészségtelen.
90dB-t gond nélkül tud. 93-at is gond nélkül kiprésel magából. Ilyen hangerőn már fél óra az egészséges határ.Elhiszem én, hogy szeretnél megsüketülni 2 éven belül, de ehhez hadd ne asszisztáljunk.
-
dudika10
veterán
válasz
Levi's #14830 üzenetére
Pedig a villanyszámla meghálálja.
3000 forintért vehetsz egy távirányítós relés kapcsolót a konnektorba. Beledugsz egy hosszabbítót és ágyból is áramtalaníthatod a TV-vel és a számítógéppel együtt.
Sajnos gyakran még típuson belül is elég nagy a szórás ami az alapzajt illeti.
A Prodipe hangját egy HDD nagyjából elnyomja már, csak hogy tudd mihez viszonyítani.Rád is érvényes, kis pénz kis foci. Tökéleteset nem kapsz ennyiért.
Az MS40 is jó, de ha nincs szükséged a beépített DAC-ra, akkor szerintem felesleges azt is kifizetni. Jóval olcsóbban nézd meg az Edifier-eket, bár azokat meg nem lehet beszerezni. A modecom-ok is biztatóak A kisebb modellek közt vannak jók, az újabbak annyira újak, hogy még nincs velük tapasztalatom sajnos.
(#14831) -HajTömeg: és miből gondolod, hogy egy ilyen olcsó vacak egy fokkal is jobb lesz, mint a TV hangszórója?
-
dudika10
veterán
válasz
-HajTömeg- #14828 üzenetére
Kis pénz, kis foci. Az elképzelésed legfeljebb pénzkidobásra jó.
(#14827) Levi's: azoknak darabja annyi.
Ha belefér (keretbe és méretbe) a Prodipe Pro 5 (vagy az aprón árult Ribbon), akkor azzal érdemes szemezni. Bár alap sistergése annak is van, ami halk szobában zavaró lehet (éjszaka például), de ezt az áramtalanítás megoldja, zenehallgatást nem befolyásolja, és minden másban kategóriákkal a H/K felett van.
Nem tudom mennyire fontos a pici méret... -
dudika10
veterán
válasz
DeFranco #14776 üzenetére
Normális hanghoz kell súly, méret és ezen a szinten egy fadoboz.
Ha 4-nél több a hangszóró összesen, az már gyanús.
Pici hangszóró nem tud levegőt megmozgatni, így minél nagyobb, annál jobb.
A nagy hangszóró nem tud rendes magasakat szolgáltatni, ezért van egy pici és egy nagy is általában.Mutogatnánk a legkevésbé rosszra, de mivel senki nem próbálgat ilyeneket, ezért nem tudjuk, hogy melyik a legkevésbé rossz, ráadásul ezekből annyi féle-fajta van, hogy aki mindegyikkel végigszenved csak fél órát, az meg is érdemli...
-
dudika10
veterán
válasz
Cyberpunk #14770 üzenetére
Felesleges túlkomplikálni a dolgot. 1,5mm-es random hangszórókábel meg egy Kácsa jack-RCA cirka 700 forintért 1,5m és kész.
Összesen 2.000 forint alatt megvan. Nem érdemes túl sokat rugózni rajta. Ez egy huszonpárezres szet.
A gyári kábelekkel is elmuzsikál ha nincs más. -
-
dudika10
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #14748 üzenetére
Schawo árul egy Prodpie Pro 5 ribbont. Az kifejezetten jó vétel, bár a mélyekben nem túl erős.
Sajnos a jó basszus nagyon drága (főleg minden mással együtt).
Vagy veszel egy jóval gyengébb rendszert, aminek van bőven basszusa, vagy veszel egy jó rendszert, amiben nincs annyi.
Hallgass meg egy hasonlót.
Még 30k-ért valószínűleg már találnál olyat, amihez könnyen hozzászokhatnál. A Prodipeot nem ajánlanám csak meghallgatás után.
Választhatod a sima verziót is olcsóbban, és egy ilyen alá azért érdemes egy valamirevaló hangkártyát/DAC-ot is pakolni. -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
#84221696 #14537 üzenetére
Még mindig jóval nagyobb, mint egy T20/T40.
Ráadásul erősen túlárazott jelenleg (a T40 mondjuk mindig is az volt).
Régebben ezt sokkal olcsóbban be lehetett szerezni.
Nem tudom, hogy a kérdezőnek mit jelent a pici, de ezt nem választanám akkor sem, mivel ennyiért már akár Edofoer R1600-at is vehet kis szerencsével. -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
Chosen #14428 üzenetére
Aktív kell. A fejhallgató kimenetre dughatod, és ott valószínűleg működik a távirányító. Próbáld ki egy fül/fejhallgatóval/hangszóróval. Valami csak van otthon.
(#14430) TheChos3nOne: az pech.
Keresgélhetnél távirányítóval rendelkező rendszert, de 10k környékén aligha találsz olyat, ami normálisan is szól, úgyhogy marad a folyamatos potméter tekergetés, a külön menüpontos hangerőállítás, vagy egy b terv. -
dudika10
veterán
válasz
_adaml21_ #14331 üzenetére
A 2.1-es Edifier-ek. C2, HCS2330, 330, 330D, amelyiket éppen be lehet szerezni értelmes keretek közt.
A plázamarket ajánlata elég jó a HCS-re, de ahogy éppen erről beszélgetnek a többiek, a boltról lehet olvasni panaszokat, így a rendelésnek vannak kockázatai.
Más bolt meg csak héba-hóba árulja ezeket (nem tudom miért, pedig kereslet lenne rájuk szerintem), és elég random árakkal dolgoznak.
De ha van türelmes és kedved keresgélni, akkor egy a horogra akadhat.(#14334) LW: vannak olyan hibák, amik nem mindenhol jönnek elő (hálózatfüggő pl), nem mindig jönnek elő, és hasonlók. A szervizes rémálma az ilyen, mert hiába bizonygatod, hogy márpedig rossz, ő csak azt látja, hogy tökéletesen működik, visszaadja, és nálad megint rossz.
Korábban is volt 1-2 panasz a Microlabra, most vagy véletlen, és pont belefutottál, vagy a termékek minősége nem áll a helyzet magaslatán... -
dudika10
veterán
válasz
_adaml21_ #14320 üzenetére
Arra próbáltam utalni, hogy egy zárt szobában nem csak a Genius mélyei változnának, hanem a Logitech-é is, és közel sem biztos, hogy ugyan úgy tetszene a Logitech...
Ahogy az sem biztos, hogy nem szoknád meg gyorsan a Genius mélyeit.Az, hogy mire költöd a pénzt, már a Te döntésed, mi csak leírjuk a véleményünk. Megfogadod-nemfogadod, Te dolgod.
Mindenesetre leírom, hogy szerintem érdemes inkább több pénzt kiadni egy olyan rendszerre ami biztosan jó minőséget nyújt, mint kevesebbért venni egy gagyit.
-
dudika10
veterán
válasz
_adaml21_ #14317 üzenetére
Edifier-nek van erre jó kompromisszuma, csak az picit mélyebben zsebrenyúlós.
Nagyobb igényekhez vastagabb pénztárca kell.
Egyébként MM-ben való hallgatózás után nem érdemes megállapításokat tenni.
Egy szoba teljesen más, mint egy csarnok, egészen más végeredményt kaphatsz otthon, ráadásul a hátsó reflexnyílást sok tényező befolyásolja (és a füled is remekül tud alkalmazkodni egyébként). -
dudika10
veterán
válasz
izomhod #14204 üzenetére
Nehogy azt mondd, hogy nem szóltunk, most szólok:
Ha nem érted a beszédet a film alatt, mert egy teltebb hangú fazon a mélynyomóból brummog, akkor ne a topikot bántsd.
Az olcsó 2.1-ek nagy baja, hogy a vágási frek olyan magasra kerül, hogy a beszédek is a mélynyomó felé veszik az irányt, és érthetetlenné válnak gyakran.
TV mellé is inkább ajánlanék egy normálisabb 2.0-t.
-
dudika10
veterán
válasz
Armogur #14198 üzenetére
Megírtam kétszer is a hozzászólást tegnap, de egyszer se sikerült átadni az információt a fóummotornak.
Igen, nekem a sima van, és igen, remekül van, köszöni szépen.
Jobb a ribbonos, de 30k-t nem ér pluszban. Főleg abban jobb véleményem szerint, hogy jobban szétterül a magas a térben, ami kifejezetten előnyös, ha az ember mocorog a TV előtt zenehallgatás közben, vagy többen nézik a filmet a kanapéról.Hallottam, azért nem írtam róla, mert schawo már mindent elmondott.
Nagyon jó ár/éték arányúnak tartom a Prodipeot, de a KRK biztosabb vétel, abban nehezebben lehet csalódni szerintem.
Fostex 0.5-ről annyira sokat nem tudok. De azon felesleges megakadni, hogy 64 pontot kapott a másik meg 67-et. A teszteket kell elolvasni, de abból is ki kell szűrni a fizetett hirdetéseket!
(#14196) schawo: várom a tapasztalatokat.
(#14201) Pinto: ebben az árkategóriában nem igazán tudsz semmit meghallgatni. MediaMarktban kiraknak párat, de ott hiába hallgatja az ember...
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #14111 üzenetére
Van zavarszűrős elosztód? Kíváncsi lennék, hogy milyen hatással van (ha van) nálad a zajra.
Bár a ribbonosnál pont nem emlékszem arra, hogy mennyire volt zajos, az éppen nem volt a szempontok közt, amikor hallgattam. A sima is zajos sajnos. Ez ellen tehetnének... Na de majd ha lejár a garancia, egyszer belenézek...Hangnyomást kevesled? Ez meglep.
Tudom, hogy nagyon halkan hallgatok zenét, meg pici szobában, de én 0,4V-al táplálom és minimumon van (-36dB? -30dB? valami hasonló), és így is bőven elég.PM05-öt hol látsz ilyen olcsón?
KRK ennyiért egyébként tényleg jó vétel. -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
ZewaDeluxe #14067 üzenetére
T3 gagyi.
T40 bőven túlárazott, semmivel nem jobb mint a T20.
T20-at pedig hangban könnyű lepipálni. Inkább laptop mellé / kicsi helyre / design miatt jó. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest