Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyantusz

tag

válasz Spirit #1 üzenetére

Nahát!
    A sok sorstárs...

Csak ismételni tudom az előttem szólókat!

A lényegek:
    - Mindenféleképpen beszéljetek a tanárokkal (mindketten) és szigorúan négyszemközt (ill. 6szemközt), pl. az órák közötti szünetekben: azért, hogy lássák a fejeiteket, meg hogy megbeszéljétek a teendőket, mit is kell megtanuljatok és mikorra (lásd Gambit hsz-a)!
    No és az egyenességet és az őszinteséget is becsülik a normális emberek!
    (Figyelem! A tanároknál jobban nem tudhatja senki, mi a követelmény, elvégre ők állítják össze és ők is javítják ki azokat. Természetesen a negatív kritikákra nem érdemes figyelni, mint pl. ''Ez kizárt, hogy sikerüljön!'', stb. csak és kizárólag pozitívan-pozitívan-pozitívan hozzáállni!)
    <szerk.: no és persze tanulnak olyan tárgyakat is hallgató korukban, mint pl. nevelés-elmélet, stb.>

- Koncentráljatok az ''egész'' átlátására, azaz a könyvek Tartalomjegyzékeinek átnézése nagyon fontos!
    Sőt, egy műszaki könyv állítom legfontosabb része a Tartalomjegyzéke!
    (legalább is nekem az az első mindíg, na és persze az ilyen - normális - könyveknek mindíg az elején van a Tartalomjegyzék..., de most kevés műszaki könyv kerül a kezeitekbe, úgyhogy ezt kihagyjuk)
    Érdemes azzal kezdeni, ha be kell vágni egy valag adatmennyiséget igen rövid idő alatt!

- Vedd rá a ''Kedvesedet'' is, hogy tanuljon, mert kell a segítsége, szükséged van rá, egyedül nem csinálhatod meg helyette is! (és nem is szabad megcsinálnod helyette!!!)
    Vedd rá, hogy pl. matekból segítsen, mert én nem tudom, hogy csinálják, de a csajoknak valami hihetetlen jó agyuk van ahhoz a tantárgyhoz!
    (Történelem persze más, az ''férfias'' tantárgy)
    Az irodalom-nyelvtan ''magolós'', a fizika pusztán ''csak'' elméleti. Utóbbinál a fizikakönyvek és a Négyjegyű függvénytábla lapozgatása elengedhetetlen! =>
    Most könyvtárba járni kötelező!

Szóval a lényeg:
    - általánosítás (''tartalomjegyzékek''(most átvitt értelem) jegyzetelése = a lényegek kiragadása <ezt írd géppel, mert a kézzel írás piszkosul fárasztó és nem javítható, nagyon nehézkes és lassú is => gépeljetek!>) és ha ez már megyen,
    - utána lehet ''mélyebbre ereszkedni'', a részletekben ''elveszni''.
    Okos dolog a hangos olvasás is (lásd thyb)!

Ha nem így teszel, és egyből a részletekbe kezdesz, besokalsz és összezavarodsz! =>
    Ez egyenlő a Pánikkal!
    Ez mindenféleképpen kerülendő!

És egy webcím, itt elég sokminden fent van már...
    http://www.puska.hu
    [link]

Üdv:
    Egy ''végzős'' DE-MFK-s hallgató.
    Kéz és lábtörést kívánok Nektek!

U.i.: mindenki tanuljon tovább, ne ragadjon le senki a ''fenekén''!
    Fejlődni!
    ''Elvtársak! Tanulni-tanulni-tanulni!''

Ma olvastam egy frankó, idevágó szöveget:

''A tudás a lehető legrosszabb fertőző betegség, ami létezhet e Földön: nincs orvosság ellene.''
    Varga Csaba: Jel Jel Jel (Fríg Kiadó, Budapest, 2001.)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés