- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyantusz
tag
Nahát!
A sok sorstárs...
Csak ismételni tudom az előttem szólókat!
A lényegek:
- Mindenféleképpen beszéljetek a tanárokkal (mindketten) és szigorúan négyszemközt (ill. 6szemközt), pl. az órák közötti szünetekben: azért, hogy lássák a fejeiteket, meg hogy megbeszéljétek a teendőket, mit is kell megtanuljatok és mikorra (lásd Gambit hsz-a)!
No és az egyenességet és az őszinteséget is becsülik a normális emberek!
(Figyelem! A tanároknál jobban nem tudhatja senki, mi a követelmény, elvégre ők állítják össze és ők is javítják ki azokat. Természetesen a negatív kritikákra nem érdemes figyelni, mint pl. ''Ez kizárt, hogy sikerüljön!'', stb. csak és kizárólag pozitívan-pozitívan-pozitívan hozzáállni!)
<szerk.: no és persze tanulnak olyan tárgyakat is hallgató korukban, mint pl. nevelés-elmélet, stb.>
- Koncentráljatok az ''egész'' átlátására, azaz a könyvek Tartalomjegyzékeinek átnézése nagyon fontos!
Sőt, egy műszaki könyv állítom legfontosabb része a Tartalomjegyzéke!
(legalább is nekem az az első mindíg, na és persze az ilyen - normális - könyveknek mindíg az elején van a Tartalomjegyzék..., de most kevés műszaki könyv kerül a kezeitekbe, úgyhogy ezt kihagyjuk)
Érdemes azzal kezdeni, ha be kell vágni egy valag adatmennyiséget igen rövid idő alatt!
- Vedd rá a ''Kedvesedet'' is, hogy tanuljon, mert kell a segítsége, szükséged van rá, egyedül nem csinálhatod meg helyette is! (és nem is szabad megcsinálnod helyette!!!)
Vedd rá, hogy pl. matekból segítsen, mert én nem tudom, hogy csinálják, de a csajoknak valami hihetetlen jó agyuk van ahhoz a tantárgyhoz!
(Történelem persze más, az ''férfias'' tantárgy)
Az irodalom-nyelvtan ''magolós'', a fizika pusztán ''csak'' elméleti. Utóbbinál a fizikakönyvek és a Négyjegyű függvénytábla lapozgatása elengedhetetlen! =>
Most könyvtárba járni kötelező!
Szóval a lényeg:
- általánosítás (''tartalomjegyzékek''(most átvitt értelem) jegyzetelése = a lényegek kiragadása <ezt írd géppel, mert a kézzel írás piszkosul fárasztó és nem javítható, nagyon nehézkes és lassú is => gépeljetek!>) és ha ez már megyen,
- utána lehet ''mélyebbre ereszkedni'', a részletekben ''elveszni''.
Okos dolog a hangos olvasás is (lásd thyb)!
Ha nem így teszel, és egyből a részletekbe kezdesz, besokalsz és összezavarodsz! =>
Ez egyenlő a Pánikkal!
Ez mindenféleképpen kerülendő!
És egy webcím, itt elég sokminden fent van már...
http://www.puska.hu
[link]
Üdv:
Egy ''végzős'' DE-MFK-s hallgató.
Kéz és lábtörést kívánok Nektek!
U.i.: mindenki tanuljon tovább, ne ragadjon le senki a ''fenekén''!
Fejlődni!
''Elvtársak! Tanulni-tanulni-tanulni!''
Ma olvastam egy frankó, idevágó szöveget:
''A tudás a lehető legrosszabb fertőző betegség, ami létezhet e Földön: nincs orvosság ellene.''
Varga Csaba: Jel Jel Jel (Fríg Kiadó, Budapest, 2001.)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest