2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mondatok

    Összeszedtem néhány mondatot az évből, szerintem elgondolkodtatóak. Az, hogy ki mennyire ért velük egyet az már más kérdés, minden esetre okkal fogtam meg őket. Boldog új évet mindenkinek!
    Igazából mindnek meg volt a maga eseménye, hogy bekerült a TOP10-be.

    "Egy mocsok világ színpadán csak úgy játszhatsz, ha nincs szabály." - ism.forrás

    "Csak annak működhet a "csoda", aki érezni is úgy tud, mint ahogy beszél róla." - Almási Kitti

    "Probléma: Ösztönző kihívás!"

    "Önzőségbe csomagolt aggodalom!"

    "Aki aggódik, az 2x szenved." - Legendás állatok és megfigyelésük

    "Mindannyian ugyanabban a világban élünk, de a látószögünk eltérő valóságot teremt."

    "Légy az, aki vagy, és ami a szíveden, legyen a szádon, mert azok, akik kifogásolják ezt, nem számítanak,
    akik pedig számítanak, azok nem fogják kifogásolni." - Dr. Seuss 1904-1991

    És az örök, mindenek felett: "Szép az, ami érdek nélkül tetszik!"

    Kolondrum 7 éve 0

  • Magyar találmány lehetne az útépítés jövője

    [link]

    Egészen addig nem fontos ez, még valakit nem érint úthiba és abból eredő kár. :U

    Kolondrum 7 éve 14

  • Xiaomi PowerBank 2 @ Mi bank 2 - PLM02ZM

    Sziasztok! Gondoltam, hogy videón jobb lenne, de nincs hangulatom hozzá, írásban mégiscsak jobban olvashatóak a tények.

    Nagyítható

    Szóval egy újabb "Mi" bank. Szerintem már nem tudnak mit kezdeni a sok LiPo meg Li-ion cellával és ezer féle néven és formában fssk az amúgy jó minőségű bankokat.
    Ő a PLM02ZM névre hallgat. Létezik ebből hasonló névvel PLM01ZM - Qc3.0 kompatibilis verzió is, aminek C-type-os a BEmeneti csatlakozója. Lassíts ne csillogjon a szemed, ez kifelé még mindig csak(?) USB-A-n kommunikál, max átalakítóval C-Type.
    No, de térjünk vissza "Péellemmzénullakettőzéemm-re". Ő Qc2.0-ás gyors töltést támogat. Igen már a 4.0-nál tarunk, bár nem értem, mert az akkumulátorok nem változnak és köztudott (?), hogy ha megtolunk egy akár Li-Ion vagy LiPo akkut úgy rendesen, az nem tesz neki jót hosszútávon, márpedig a telefonok nagyobb részében beépített az akku, ezzel be is zárult a kör. A LiPo amúgy eleve jobban viseli a nagy áramok világát, de akkor is. Ha nem lenne benne Qc2.0, akkor megvettem volna, mert én az 5V 2A-es limitekkel dolgozok, épp az élettartam miatt.

    Folytatás...

    Kolondrum 7 éve 15

  • Ne felejtsétek el megcsodálni a Holdat

    mert ilyen nagy és fényes 18 évig nem lesz.

    2034. november 25-ig, vagyis jó 18 évig nem lesz hozzánk olyan közel a Hold, mint idén november 14-én, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a telihold az átlagos teliholdaknál valamelyest nagyobb és fényesebb.

    Kolondrum 7 éve 12

  • 4K 60FPS - I7-3720QM & I5-3340M - Hp 2570P

    Az plusz akkuidő két dologból tevődik össze: IDLE kb 3W mínuszban van az I5 és ha kap egy feladatot nem ugrik meg egy pillanatra nagyon az áramfelvétele még az I7 fekete lyukasat játszik. Döntően hálózatról mutatja meg az I7 miért I7.

    Kolondrum 8 éve 4

  • Hp Elitebook új akkuval eladó. Kétlem és van alapja.

    Ismét kavicsot dobtam a családban fellelhető notebookok világába. Az okok nem fontosak. Egy jelenségre szeretnék rávilágítani. Sok elitebook fordult meg a kezem alatt, tudom mit kérdezzek vásárlás előtt, de még így is van amiben nem fogadják el a véleményem és csak mondják, hogy de az... A lényeg az, hogy ha valaki azt mondja a hirdetésben, hogy "új akku", "100%-os akku" - ez mind nem igaz vagy csak ritkán, de az is véletlen lehet.

    Ennek oka, hogy az AIDA64 és társai nem mutatják az elhasználódás értékét helyesen, sőt a maximális kapacitás értékét sem. Az elhasználódás mindig 0%-os, a kapacitás pedig minden töltési ciklus után megváltozik, hol kisebb hol nagyobb. A valós képhez fel kell telepíteni a Hp Battery Check nevű alkalmazást, ami végre hajlandó elindulni Windows 10-en és nem teszi a defender karanténba. :)
    Ezzel rá tudunk nézni a valós állapotra, a valós töltéskapacitásra és sok egyéb adatra is. Nem azt mondom, hogy az ember ezt mindig nézegesse, de vásárlás előtt képet kap az akkuról.

    Folytatás...

    Kolondrum 8 éve 18

  • I7-3520M Vs. I7-3720QM

    Ismét fektettem kicsit a subnotimba, a Hp 2570P-be. Gyenge pontja talán csak az intergrált VGA (HD4000), de mivel nem játszok nem igazán érdekel a dolog. Így is nagyon szépen és fürgén kódolt Vegassal.

    Nagyon tartottam attól, hogy a 3720QM nem fog rendesen működni, mert a max ajánlott 35 helyett 45W-os TDP-vel rendelkezik.

    A történet ott kezdődik, hogy amikor még foglalkoztam ezekkel a notiknak a szerelésével, élesztésével, felújításával, találkoztam mindenféle CPU-val. Az I3-tól az i5-ön át az I7-ig. A leggyakoribb CPU amivel előfordul az a 3210M és a 3360M. Az ördög a részletekben rejlik szokták mondani, ezzel egyet is értek. Az intel honlapján elmerülve a CPU-k adatainak értelmezésébe és a sok tapasztalat olvasásába, arra jutottam, hogy a i7-3612QM visszalépés lenne, hiába van valós 4 mag, hiába tud többet és tartja a 35W-os TDP határt, egy szálon butább mint a 3520M és tesztprogramokban sem láttam valami kiugró növekedést ami megérne nekem mai áron 30K-t. Pedig látom sokan keresik.
    Ezt a notit nem forgalmazták 45W-os CPU-val, hivatalosan nem is támogatja, de lehet tudni, hogy f.41-es BIOS-sal már biztosan megeszi akár a 3740QM-et is ami csak kicsivel gyorsabb mint a fenti jószág ami az enyémbe landolt.

    Folytatás...

    Kolondrum 8 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.