2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A 36500ft-os díszem....

    Megvettem, elromlott, javíttattam, elromlott, garba megint javították, vettem rá hűtést, megint elromlott.
    Megy a hangfal tetejére punk tum! EnDe FiNiTó!

    A 3. halála előtt

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    Ez lett a vége!

    Elég volt! Kihalnak alattam a G80-as kártyák és jön valami más, valami új és hasonlóan tartós!

    Kolondrum 14 éve 25

  • A póló

    Az egész úgy indult, hogy párom mondta, hogy mutat valamit. Pár percre rá előjött egy szürke pólóban. Mondom neki, hogy nagyon jól áll meg minden. Pár perc múlva mondom neki, hogy hé ezen Armin Van Buuren-es felirat is van, erre ő: Csak most vetted észre?! :DDD Armin ikrek! :DD Kérdem én! Ki nézi a feliratot? Ebből is látszik, hogy más a "világnézetünk". :C Amúgy szeretem Armint, rengeteget hallgatom.

    [link]

    [link]

    Kolondrum 14 éve 45

  • Védelme: 3 x 32A

    Ma egy érdekes helyre mentem dolgozni. Elvitt a főnököm mert félt egyedül ott matatni. A szörny betegsége a csillag-delta átváltó volt, a végére kiderült. Ha éppen el is indult akkor morgott, villamos ív hangot hallatott és éppen hogy forgott, az idő lejárt és jött a váltás, de ugye nem volt előtte rendben semmi. A váltás pillanatában ezért óriásit robbant a cucc, szó szerint. A hálózaton olyat rántott, hogy kivert egy 32A-es olvadót. 50-essel indítottuk el. Ha éppen ment teljes sebességgel akkor a düledező pince ahol volt remegett és majd szét akart esni. A betonkockák felettünk repedtek voltak néhol már belógtak. A szekrénye a szörnynek működés alatt szikrázott, teljesen életveszélyes volt ezt a tulaj is látta. Az ok amiért mentünk, hogy nem miattunk halt meg. A betáp kábelt vágta el egy gép és azt toldottuk kint pár hete. A laikus ezt nem tudta, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz. Le is áramtalanítottuk és tisztáztuk, hogy a betápvezeték toldásának semmi köze a csillag-delta indító hibájához.
    Mint egy kisgyerek én indítottam el egy apró zöld gombbal. nagy élmény volt! :C Eredeti célját nem tudom, de valami takarmányozással és annak tárolásával volt kapcsolatban. Talán szellőztetett! Kora ismeretlen, de én olyan 30évre tippelem.
    Óriási szívóereje van, a madarakat simán bevitte volna a sűrűbe, mi is kapaszkodtunk, igaz közvetlenül mellette állva.
    Ja a képek :))

    Folytatás...

    Kolondrum 14 éve 7

  • Luxus?

    Most kint ülök a teraszon, az asztalon notival és david guettát hallgatot, kezemben citromos fagyival (drágám sorry megettem amit meghagytál).
    Átköltöztem a hintaágyba! :R Fagyi elfogyott!
    Ja és egy telefont várok, hogy holnap igényt tartanak e rám a melóban vagy túl drága vagyok. pf

    Luxus vagy sem?

    Kolondrum 14 éve 15

  • Ma történt

    Sétáltunk ********-én és jött egy lovaskocsi rajta egy hölgy (gyerekével) és aki a kocsit hajtotta üregúr. Odaszól nekem, hogy fiatalember adjon egy puszit a hölgynek! Mondom neki, hogy adok én neki sokat, de csak mondta, mondom ezen ne múljon, adtam neki egy csókot és az öreg mondja a hölgynek a kocsin nézze csak!
    Ki mire véli ezt? Miért kérte ezt tőlem? Én nem értem, de teljesítettem a kérést!

    Kolondrum 14 éve 13

  • Melltartóméret

    Mekkora a barátnőtök melltartómérete?
    A kérdés egyszerű.
    Ez egy kicsit más kérdés mint pl milyen VGA-d van!

    A megtekintések száma óriási, érdemes is benézni! ;) (közel fél ezer 05.27. 21:58)

    Kolondrum 14 éve 171

  • Teszt (így nem sért senkit)

    [link]

    [link]

    A második első kérdése azért nem jogos, mert van aki nem tudja és nem is kell neki. Elég ha csak használja, jobb ha nincs hozzá több köze. Úgy gondolom.

    Kolondrum 14 éve 41

  • Társasház

    Peace! :R
    Mivel nem tudok erről hol kérdést feltenni ezért ide írom. Ma (is) volt alkalmam egy társasházban dolgozni a belváros szívében. A munka mellett azért az ember gondolkozik is. Aki ilyen helyen lakik mondjon már meg nekem pár dolgot mert akárhogy néztem nem találtam rá megoldást. Tegyük fel szerelni akarok, hegeszteni, barkácsolni vagy ilyet, azt hol tehetem meg? Aztán, mi van akkor ha én pünkösd hétfőn zenét akarok hallgatni 150W-al? Csak mert marha kussba kellett lennünk mert szóltak, hogy ma lincshangulat is lehet ha elindul a "gép". Nálunk ebből nincs gond mert max anyum szól, de ott mi van? Ha csendben voltunk hallottuk a szomszédot ahogy jár kel. 9cm vastag falak voltak és a szomszéd is csak 10cm-re volt a fal másik oldalán. Így, hogy lehet élni? Mármint, hogy hall a szomszéd, mindent. Aztán az már csak nekem gond biztos, de egy undorító belső udvart láttunk ami le volt fedve mert valami raktár volt alatta. Hol a zöld? Aztán meg olyan volt mintha senki nem lakott volna ott, egy lélek sem járt kelt, csak hallottunk a mászkálást. Aztán az a rengeteg zár, vagy 5 percig zártam a kérót mire el tudtunk indulni lefelé. Tehát értitek. :F vétéeff!
    Kb ennyi így elsőre.

    Kolondrum 14 éve 105

  • Történet a kutyáról és a macskáról

    Egy nagyon érdekes mesét-történetet (ahogy tetszik) szeretnék elmesélni nektek. Nagyon fájt ma a fejem és csak másodikra értettem meg, de örökre megragadt.

    Egyszer volt hol nem volt.... Volt egy kutya és egy macska. A gazdája szerette, gondozta, simogatta őket.
    A kutya egyszer azt mondja magában. Engem nagyon szeret a gazdám, gondoz, simogat. Biztosan ő az Isten!
    A macska is gondolkodóba estik. Etet, gondoz, simogat!/? Akkor én vagyok az Isten!

    Ki érti és ugye h mennyire ott van? ;]

    Kolondrum 14 éve 30

  • Nincs nincs!

    Dehogy van áááá ezt csak a hírekben lehet látni. Nem olyan régen 3-at is láttam, pedig csak megfordultam magam körül.

    Cseppecskék a tengerben:
    >>> [link]

    >>> [link]

    >>> [link]

    >>> [link] X3

    >>> [link]

    >>> [link]

    >>> [link]

    Folytatás...

    Kolondrum 14 éve 12

  • Mini Ripsaw

    [link]

    Nagyon cuki nem? Kocsi helyett! A Mátrát bejárnám vele! ;]

    Kolondrum 14 éve 18

  • Voltcraft ® Energy Logger 4000

    Most lehull a lepel.... Mennyi az annyi? Nézzük meg!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 191

  • Tungsram

    Őt egy munkánk során találtam, nagyon büszke vagyok rá! :DD

    :R [link] :R

    Kolondrum 14 éve 18

  • BASETech Mini 1

    Ő nem más mint egy infrás hőmérő. :R
    Tápfeszültség: 2 db LR 44 gombelem (tartozék).
    Pontosság: ±2°C vagy a mért érték 2%-a; optika: 1:1; emisszió fok: 0,95 fixen beállítva; válaszidő 1 másodperc; hőmérséklet mérési tartomány: -30...+220°C.
    Hőmérséklet felbontás 0,1°C. Méret: 10x93mm.

    Maszek kis cucc! Folyamatosan nyomva a gombot a mérés folyamatos. Átlátszó felületeket nem méri és a mérendő felületnek legalább akkorának kell lenni mint a mérőfoltnak. Robosztus nagyon masszív készülék!

    Kolondrum 14 éve 3

  • Éjszakai séta

    Újabban el szoktunk járni. Nálunk ekkor rendkívül nyugis a környék, értem ez alatt, hogy a főút közepén percekig lehet sétálni anélkül, hogy autó jönne. Tegnap éjjel messzebbre mentünk volna. Ha.... Az egész úgy indult, hogy a már éjszaka ismeretlen terepen a sötétből kutyaugatás hallatszott. Tipikus kerítés mögül ugat majd befejezi ha elmentünk előtte. A lámpa fénye olyan 10m-t engedett láttatni azaz a töltés aljáig láttam el, néha odanéztem mert hát csak ugatott. Erre a korom sötétből mint a villám megindul egy kicsit sem az ember legjobb barátja felépítésű dög. Volt nyakörve. Egy pillanat alatt felfutott a töltésen, ami nem kis dolog ilyen lejtésnél. Megfogtam Tulipantit és mivel nem jött autó hát kirántottam a fűútra, a kutya megállt a járdán nem jött le onnan. Ekkor már jött pár autó, gyorsan a kezébe nyomtam a telefonom a távirányítót mindent, és go visszafelé az ellentétes oldalon. Ha baj van legalább ne érjen anyagi kár úgy is én megyek neki. Rendben visszaértünk az ismert részekhez.
    Kérdem én, mi van ha nem áll meg a járdán és nekünk ront az út közepén? Nem kérdés, hogy szemebeállok vele, az más, hogy egy pillantás elég volt, hogy belássam ez már "nagy".

    Folytatás...

    Kolondrum 14 éve 15

  • Acer Advantage (PLATINUM) azaz garanciabővítés

    Update lent!
    2010 Február 22.-én vettem életem első notebookját. Akkor még nem akartam hozzá plusz garanciát mert tudtam, hogy van rá 90 vagy 360 napom, hogy megvegyem. 90 nap akkor ha véletlen sérülésre is biztosítani akarom és 360 napom ha simán ki akarom tolni a gyári 1 évet. Megjegyz: Az acer notikra alapból 1 év garancia van!
    Igazából szinte senki sem tudta nekem elmagyarázni mi mit jelent aceréknél. Nagy nehezen azért sikerült utánajárnom a részleteknek. Nekem az volt a lényeg, hogy 3 év garanciája legyen és véletlen sérülésre is vonatkozzon. Táska,egér már nem volt lényeg. Kedvenc boltomban biztos emlegetnek mert nem egy-két mailt írtam nekik ez ügyben. A lényeg, hogy a platinum jelző tartalmazza a véletlen sérülés garanciát is. További info itt Ezeket lehet mixelni ilyen dolgokkal mint pl táska+egér, táska 15.4' vagy 17'-es méretben. Mire ezeken én kiigazodtam.... Végül kaptam egy rövid mailt a bolttól amiben a számomra lényeges infók ott voltak, megrendeltem, másnap elmentem érte! (betegen otthon hát mit csináljon az ember? Másszon fel pestre!

    Folytatás...

    Kolondrum 14 éve 19

  • Sikertörténetem

    Vége! Jelenleg úgy tűnik igen.
    Vége? Még nem tudom, senki sem tudja.

    Nem is tudom mikor indult el. Az egész ott indult, hogy az alsó szinten egy kapcsoló fogadott a falon. A kapcsoló átbillentése után fehér fényár fogadott. LED-ek voltak azok. :B Jöttek a kérdések, fater ezek honnan vannak? Van még? Egy kezdő hirdetés felkerült ide, amiből lassan különváltak a ledek és a tápok. Időközben 3 féle sorral tudtam szolgálni.
    1. típus

    2. típus

    3. típus/kép1
    3. típus/kép2

    35-től 72cm-ig voltak, aki rendelt már mindent tud. :R

    Folytatás...

    Kolondrum 14 éve 5

  • Takarékosság

    Update lent!
    Tervbe már régóta volt, ma megvalósult. Adott egy gáztűzhely feletti elszívó és egy L alakú konyhapult. Összesen tételesen írom: 2*40W és 3*20W , semmi humbug cosfi 1 mert izzók.
    Ezeket iktattam ma ki. Ráment a napom, belátom sok volt, de sokat tanultam abból hogyan kell majd a következőt megcsinálni gyorsan és egyben jól. :DDD
    Kezdjük el! Szerezzünk be SMD LED-ekből álló sorokat. Mivel nálam hegyekben állnak így párat felszabdaltam (2*40 és 1*68cm). Ez nem elég, kell még egyenfeszt előállító táp is, ebből legalább 30db van itthon (12V/0.5A). A vezeték, cin, zsugorcső, páka, fúró, szigszalag, öngyújtó, 105-ös kapcsoló, munkakedv az csak járulékos dolog.
    Röviden szövegben, de inkább a képek beszéljenek.
    Kigyomláltam a régi vastag kb 60cm hosszú lógó vezetékes armatúrát (3*20W), ez még rendes konnektorba csatlakozott. A fénye (reggel mert esete nem ezen járt az agyam, elfelejtettem): [link]
    Ha ez készen van el lehet gondolkodni azon, hogy milyen úton módon rejtjük el a tápot és a vezetékeket, esztétika szépség! Pár napja már megfúrtam a konyhabútor hátulját, alatta konyha kapcsoló az alatt meg 2 konnektor, adta magát a fázis-nulla (a föld is ott van de ide nem kell a kettős szigetelésű táp miatt):

    Folytatás...

    Kolondrum 14 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.