Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:33

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57994) awakening87 válasza latyika1994 (#57992) üzenetére


awakening87
aktív tag

Szia!
Ha még érdekes a garancia, akkor csinálj mentést a telefonról (főleg a belső SD kártyáról, mert annak a tartalma factory resetnél biztosan elveszik!), töltsd le/másold fel a telefonra a kívánt 5.0.1-es romot, tedd vissza a 4.4.2 GNF1-et vagy ennál régebbi KitKat-et Odin-nal (elvileg elég csak a system-et és a kernelt (be .tar-olod a system.img.ext4 és boot.img fájlokat a 4.4.2-es romból és ezt az általad készített .tar fájlt rakod be Odin-ba az AP-hez; vagy simán felteszed az 1 vagy 4 fájlos gyári KitKat-et), és az 1. indításnál sajnos kell a factory reset), mert azon működik a Towelroot, azzal megszerzed a root jogot, aztán letöltöd a FlashFire-t [link] (ehhez be kell lépned egy google+ -os oldalra, valamint a Play-en jelentkezni tesztelői jogért, aztán a Play-ről letöltöd az appot), és azzal visszateszed az 5.0.1-et (plusz jel és ott Flash Firmware package-t kell kiválasztani), de az Everroot-ot jelöld be és meg fogja rootolni menet közben :D
Megjegyzés: ha csak a systemet és a kernelt tetted fel a .tar-os barkácsolásos módszerrel, akkor várhatóan nem lesz wifi és/vagy mobilneted 4.4.2 alatt, mivel az 5.0.1-es modem és wifi driver nem passzol a 4.4.2-höz, de amint visszakerül az 5.0.1-es rendszer, minden működni fog.
Megjegyzés 2: a FlashFire csak a kernelt, recoveryt, a system/cache (csc)/preload (hidden) partíciókat képes frissíteni, a többihez (pl. bootloader és modem) Odin kell!
Megjegyzés 3: elvileg a Kingroot-tal is megoldható a root Lollipop alatt, de ebben nem vagyok biztos, még nem próbáltam ki, mert a macerásabb FlashFire-es módszert választottam rootolásra Lollipop alatt.

Ha már nem érdekes a garancia, akkor tedd fel a CF Auto-Root-ot Odinnal [link], utána pedig vissza az eredeti recovery-t, ha szükséges. Ettől a knox ugrik, vagyis 0x1 lesz!

Mindkét esetben: a knox-szal bajok lehetnek (pl. véletlenszerű újraindulás), szóval törölnöd kell majd az ezzel kapcsolatos alkalmazásokat is, meg le is mondhatsz róla.

Kérdés mindenkihez: A Kingroot vagy Kingoroot (valami ilyesmi neve van) elbánik az 5.0.1-gyel is?

[ Szerkesztve ]

SM-G930F @ BlackDiamond.NFE.PIE.V4.0 | https://www.youtube.com/watch?v=8P6QbTJsb-U&hd=1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.