Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz Mr Dini #16700 üzenetére
Total Commanderben (8.01rc3) az FTP kapcsolatok menüben van egy Passzív mód használata, pipával, pipa nélkül is ugyanaz a hiba.
A TC elkezd kapcsolódni, feldob egy párbeszédpanelt, hogy megtalálta az átirányítást (redirect) a ddns mögötti IP-címre, az egyetlen opció a Mégse, majd a következő üzenet az500 I won't open a connection to 192.168.43.77 (only to 31.§§§.§§§.§§§)
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Mr Dini
addikt
válasz macilaci78 #16701 üzenetére
Oké, de mi ez az 192.168.43.77?
Ha belső hálón beírod böngészőbe, mit dob ki?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Zsoo80
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy 310S NAS. Router csere volt, és azóta sajnos nem tudom működésre bírni a letöltést. Se a beépített klienst, se a transmissiont. Az új router egy Apple AirPort extreme 5. gen.
Valakinek ötlet, hogy miért nem megy?-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.
-
Zsoo80
tag
válasz Anonymus23 #16705 üzenetére
Betudok lépni a nas felületére, csak a tényleges letöltés nem megy. Port forwardot nem állítottam, az előző routernél nem kellett semmi ilyet csinálni. Őszintén megvallva soha nem is csináltam ilyet. Pontosan hogyan kell?
-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.
-
Geripapa
aktív tag
-
válasz Geripapa #16710 üzenetére
Ha van MetaRepository-d akkor telepíted a Tweaks-t és állítgatod a Cront kedved szerint.
Segítség az időpontok belövéséhez: [link]Persze lehet van egyszerűbb módszer is, de nálam ez tuti működik (thanks Mr Dini!)
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
macilaci78
nagyúr
-
Tonyk
veterán
válasz macilaci78 #16712 üzenetére
Passzív porttartományt állítottál a szerveren? Ezeket forwardoltad a routerben a nas címére?
Ha van FFP-d, akkor állítsd le a gyári szervert, és tedd fel a proftpd-t. Ebben lehet állítani a MasqueradeAddress -t.
Illetve ha van FFP-d, akkor ezzel sem kell foglalkozni, mert használhatsz SFTP-t, kapásból, nem kell hozzá semmi extra, csak a 22-es vagy egy tetszőleges port legyen beforgatva a nas 22-es portjára.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
macilaci78
nagyúr
Nem állítottam passzív tartományt. Nem tudom, mit és hol kell hozzá és próbálom nem tetézni a hülyeséget hozzá nem értéssel.
Fentebb írtam két portot, amin passzívan volt megkísérelve a ans elérése. Tízezres különbség volt a két port között.Nincs FFP-m. Ez egy következő lépés lenne az SFTP miatt. Ha az FFP egy lehetséges megoldás, akkor előre léphetünk, de egy step by step stílusú segítségre lesz szükségem.
A 21-es port van a NAS admin felületén beállítva, a routerben pedig az 12345 van forwardingolva a 21-re. A routerben a "DHCP reservation" menüpontban a nas megkapta a fix IP-t, ettől eltérő IP-n egyszer sem láttam a nas-t.
-
Tonyk
veterán
válasz macilaci78 #16714 üzenetére
Nas menüjében az FTP-nél fel kéne venni legalább 2 db passzív portot, pl.: 20001 és 20002.
Ezeket a routerben forwardolni kéne a nas belső ip címére :-> külső portok 20001-20002 , belső portok : 20001-20002.Ezek után a kapcsolódni kéne a FTP-hez és a logban megnézni, hogy ez a sor így néz-e ki.
227 Entering Passive Mode (192,168,0,14,78,33)
vagy
227 Entering Passive Mode (192,168,0,14,78,34)
A 78,34 a lényeg.
78*256 = 19968 + 33 = 20001
78*256 = 19968 + 34 = 20002De valószínű, hogy a MasqueradeAddress hiánya miatt, nem fog menni. Ki kell próbálni.
Ha mindenképpen kell (s)FTP kívülről , akkor irány az FFP. Pontosan le van írva a menete, megtalálod a témaindító cikkben, úgy hogy annak 8. oldalával kezded , majd a 3. oldal "Indítsuk el ismét a PuTTY-t, " részénél folytatod. A 4. oldal már nem kell.
-
FefeeX
veterán
Annyit hozzátennék, hogy ha 520-as NAS-a van, azzal nem fog menni a 8-as oldal, mijzelf repoját kell hozzáadni, nem a ftp://ftp.zyxel-tech.de-t. Plusz nincsenek olyan könyvtárak, létre kell hozni.
-
Tonyk
veterán
válasz FefeeX #16716 üzenetére
Visszakerestem, és ráhibáztál van 520-asa. Így viszont macilaci78 ne a 8-as oldalon lévő címet tedd a megadott helyre a
web_prefix
fájlba, hanem amint FefeeX kolléga által beszúrt linken van:http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
. Vagy töltsd le ezt és tedd a megadott helyre.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
macilaci78
nagyúr
SFTP-t mindenképp szeretnék. Azt mondta a rendszergazda, hogy az kvázi törhetetlen, az ftp-t feltörni meg lassan általános iskolásoknak lesz házifeladat.
-
FefeeX
veterán
válasz macilaci78 #16718 üzenetére
Annyi, hogy azért a random porthoz nincs sok esélye, hogy valaki pont nálad kezd el portot keresni nyitott FTP-hez... Ha nyitod a 21-est, akkor bizony hamar kaphatsz próbálkozókat, brute force-szal meg egész hamar megy...
-
Mr Dini
addikt
válasz FefeeX #16719 üzenetére
Áh, a brute force a leglassabb ftp törési művelet... Sokkal egyszerűbb kihasználni pl a pureftp adta bugokat, amin keresztül be tudsz telnetelni a gazdagépre. Bár ezek nagyrésze ki lett javítva mostanra és elég sok idő végigzongorázni, hogy melyik bug működik az adott szerveren, de szerencsére a nason egy régi azt hiszem pFTP fut...
@macilaci78
Én is támogatom az SFTP-t, de ha az FTP is érdekel, akkor ajánlom Neked a bftpd csomagom, mert azt sokkal könnyebb konfigolni, mint a proftpd-t!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz FefeeX #16721 üzenetére
Ott nincsen passzív mód tudtommal, tehát igen, csak kiteszed a 22-es portot és örülsz!
Plusz az SFTP esetében max a nemrég említett brute-force, vagy dictionary alapú törés jöhet szóba (legalábbis másról nem tudok...), tehát sokkal biztonságosabb, mint a sima ftp.
Ha a TC tudja, akkor igen, csak annyi, ha nem, akkor plugint kell hozzá keresni. De win alatt pl 100%-ig működő megoldás SFTP-re a WinSCP.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #16720 üzenetére
Proftpd-ben mi a nehéz? Beírni azt a két-három sort a conf fájlba?
MasqueradeAddress valami.ddns.com
PassivePorts 20001 20002
DefaultRoot ~És egy felettébb Hardcore dolog, userek és könyvtáraik :
pl:
AuthUserFile /ffp/etc/proftpd.passwd
"De win alatt pl 100%-ig működő megoldás SFTP-re a WinSCP."
Tc alapból nem tudja, winscp mellé/helyett pedig Filezilla
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
A proftpd tud fájlból is kezelni usereket?
Att hittem, hogy csak létező linux userekkel lehet belépni.
Igazából ez szubjektív vélemény volt, de én annó elszúrtam a proftpd-vel egy egész délelőttöt és sokat kellett keresgélnem, hogy mi hogyan működik, a bftpd-t meg beállítottam ~6 perc alatt... Nekem szimpatikusabb, mert az alap konfigja már önmagában is használható, gyors és a rengeteg komment miatt könnyű beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
Persze!
A slackerben találsz mysql csomagot, amit felrakva és egy mysql -p root parancs után kapsz egy mysql "konzolt", ahol létrehozhatod a db-ket, táblákat, jogokat állíthatsz stb...
Aztán meg pl az én apache httpd csomagommal és egy uli féle php-val (a memiks php csomagok váltak be nekem a legjobban, de sajnos a memiks repó halott jelenleg...) össze tudod hozni az adatbázis csatlakozást php-val.
De miért nem jó a gyári phpmyadmin-os?
-
válasz Mr Dini #16726 üzenetére
>De miért nem jó a gyári phpmyadmin-os?
OwnCloud-ot üzemeltem be. Persze a gyári ownCloud ősrégi (5.x). Találtam újabbat (8.0) amit sikerült felrakni, de folyton rinyált. "ez nem mysql, hanem sqlite3", "nincs utf-8 a php.ini-ben", meg volt még valami php-val kapcsolatos nyűgje.
Félmegoldásként az irodai NAS-on (qnap) üzemeltem be az ownCloud-ot. Ott admin felületről két kattintással hiba nélkül megy a 8.0-ás verzió.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Rossing
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában kérném a segítségeteket:
-NSA310 elégedett tulajdonosa vagyok (ffp stick-t használok), seedbox-n lévő FTP tartalmat szeretném valahogy szinkronizálni a NAS-sal. Hogyan tudom ezt megcsinálni? A standard backup-s beépített programmal nem sikerült.Köszönettel:
Rossing
[ Szerkesztve ]
-
DeniBoy
aktív tag
Sziasztok!
NAS 520-ból az egyik winyót rádugtam win10-re és azóta nem látja a NAS??
Nem csináltam vele semmit win alatt!Mi lehet a baj? azóta volume down van.
Sima egyberakott JBOD kötet a 2 winyó, semmi xtra.
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
-
DeniBoy
aktív tag
Jelen esetben nem volt még teljesen belakva a NAS és inkább újrahúztam
Milyen lehetőségek lennének a javításra?
Miket lehet parancssorban kilőni, amik a kötetet helyre rakhatják?A leírt kimeneteket megnéztem a már jó NAS-on de ott számomra nem mondtak semmit
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz DeniBoy #16732 üzenetére
"Jelen esetben nem volt még teljesen belakva a NAS és inkább újrahúztam"
Egy nas belakásán majd újrahúzásán mit értesz?
"Milyen lehetőségek lennének a javításra?"
Ha újrahúztad már, akkor mit is szeretnél javítani?
"Miket lehet parancssorban kilőni, amik a kötetet helyre rakhatják?"
Kilőni futó processzeket szoktak, nem tudok olyanról, aminek a kilövésével, visszaállna egy újrakonfigurált nas , esetleg egy újrainicializált tömb előző állapota. Elképzelhető, hogy "a milyen parancsokat szoktak kiadni"-ra gondoltál, de ez meg attól függ mit szeretnél velük elérni. De itt sem tudok olyanról, ami kvázi időutazást csinálna.
"A leírt kimeneteket megnéztem a már jó NAS-on de ott számomra nem mondtak semmit"
A kolléga arra gondolt, hogy esetleg beszúrhatnád ide a kiadott parancsok kimenetét. Mivel, ha mondtak volna valamit is ezek a kimenetek, akkor valószínűleg értetted volna, hogy hol a gond. De mivel "megjavítottad", ezért már késő.
A kötetednek pedig lőttek, ha újrakonfigoltad a tömböt két hdd-vel. Ezért is mondtuk el n+1 alkalommal, hogy teljesen felesleges két hdd-ből egy tömböt létrehozni ezeken a nasokon. Gyorsabb nem nagyon lesz, ha buktavári van, akkor meg a hibajavításban nem jártas user, csak lábon lövi magát vele. Jobb esetben nem tud vele mit (el)kezdeni (se). Inkább két különálló hdd, és a kritikus adatokról egy ütemezett mentés ide-oda a két hdd között.
Amennyiben nincs újrahúzott kötet, még esetleg menthető, de nem egyszerű menet, nem olyan next-next-finish szerű kattintgatós "programozós".
[ Szerkesztve ]
-
DeniBoy
aktív tag
Szia!
"Jelen esetben nem volt még teljesen belakva a NAS és inkább újrahúztam"
Nem volt még túl sok adat rajta, inkább mindent töröltem és újra configoltam a nas-t"Milyen lehetőségek lennének a javításra?"
Ha netalántán belefutok ismét, hogyan lehet javítani"Miket lehet parancssorban kilőni, amik a kötetet helyre rakhatják?"
pl.:fixmbr, stbnem volt raid-ben a 2 winyó, simán csak összefűzött JBOD
de nem találtam beállítást hogy külön külön is lehetne használni 2 winyot, összefűzés nélkül.sosem volt még nas-om
-
Tonyk
veterán
válasz DeniBoy #16734 üzenetére
pl.:fixmbr,
ez windowsos parancs és még csak a tömbök közelében sem jár
nem volt raid-ben a 2 winyó, simán csak összefűzött JBOD
Én nem mondtam, hogy RADID-ben volt. De a JBOD ilyen, ha kiütöd egy összefűzött hdd-ból álló tömb alól az egyik disket, akkor elbutul.
"Milyen lehetőségek lennének a javításra?"
Átteni a hdd-t gépbe, linux alá bebootolni, majd mdadm-mel létrehozni a kötetet (még akkor is ha az egyik disk hiányzik belőle), felcsatolni valahová a a fájlrendszerben. Így le lehet menteni róla az adatokat.
-
hosszug
tag
Sziasztok!! Egy kis segítséget szeretnék kérni, immáron 3. éve használom az 320-as nasom. Dokumentumok, képek, videók, zenék tárlására. Szeretném megoldani a távolról való elérését, ki milyen biztonságos módot tud ajánlani? Előre is köszönöm
-
Geripapa
aktív tag
Hali,
feltettem.
ezt írtam be próbaként:
*/1 * * * * /ffp/start/autorestart.shez elvileg minden percben lefuttatja az autorestart.sh-t ami újraindítja az automaticot...
De nem csinál ez semmit...tehát az automatik nem fut...pedig ha ffp-n a konzolba kiadom hogy: /ffp/start/autorestart.sh
akkor elindul a progi, így elvileg annak működnie kell így csak arra tudok gondolni hogy nem megy a cron job...
Vagy rosszul látom?
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
Mr Dini
addikt
-
Tonyk
veterán
válasz DeniBoy #16740 üzenetére
Nincs 520-asom, de ennek a számozott 25. oldalának lap alján látható képe alapján szinte biztos vagyok benne, hogy lehet a két lemezt külön kezelni, úgy mint a 3xx-es sorozatban. (Select disks -nél egyszer az egyiket kell inicializálni, máskor a másikat.)
[ Szerkesztve ]
-
WindofWinter
csendes tag
Sziasztok!
Egy ZyXEL NAS236-ost használok. Frissítettem a fimwatre-t a webgui-ról, de 99%-nál megállt, hosszas várakozás után rányomtam a frissítést jelentő linkre (olyasmi üzenet volt alatta, hogy amennyiben nem töltene be magától, akkor kézzel oda kattintva lehet).
Ezt követően a webGUI nem tölt be egyetlen böngésző alatt sem - megjelenik a felület, de csak homokórázik és semmi sem elérhető. Még a transmission sem külön oldalról. A feltelepített alkalmazások (pl. MiniDLNA) futnak.
Próbáltam az előzmények törlését, inkognitó ablakato stb... nem böngésző probléma van.Van bármilyen lehetőség a firmware visszaállítására pl. ssh segítségével?
-
Tonyk
veterán
válasz WindofWinter #16742 üzenetére
- Ssh-n lépj be és indítsd újra az apache-ot:
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/zy-pkgs/lib /etc/init.d/httpd.sh restart
vagy indítsd újra a nas-t.
- Töröld a cookie-kat a böngészőkben.
- Ne használd a régi könyvjelzőkben ill. historykba elmentett linkeket, mert fw frissítés után más a pontos elérési útvonal.
[ Szerkesztve ]
-
WindofWinter
csendes tag
Szia!
Köszönöm a tippet de sajnos nem segített.
Természetesen minden vonatkozó böngésző hibát kizártam.
Betölti az oldalt, csak nem teljesen, frissítgetve az alsó állapotsor mezőn pl. változik a CPU terhelés.Megpróbáltam PEN-drive-ról vissza frissíteni a firmware-t közben a zyxel.nas-central.org/wiki/Flashing_Firmeware alapján, de valamiért nem bootol be róla.
Van esetleg más ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Az 520-ban lehet beállítani simple disk-et, vagy valami hasonlónak hívják.
A 320-ban viszont nem lehetett ilyet, nekem ezért rakta JBOD tömbbe, független attól, hogy nem fűzte össze őket, hanem logikailag külön kezelte, mégis megcseszhettem az egészet, mikor a másodikról akartam adatot menteni.
Márpediglen abszolút külön került bele a diszk is, hónapokkal az első diszk után. Mégis csak JBOD kezelést ajánlott fel hozzá akkoriban. Az 520-ban ezért nekem teljesen új volt, amin most mennek, de sokkal célravezetőbb. -
DeniBoy
aktív tag
Köszi!
Megpróbálom,
berakok 2 nem használt winyót és szénné buherálom1 winyó be, létrehoz önálló kötet, majd ki, be a 2 winyó erre is csinálok egy kötetet,
majd mind a kettőt berakom lehet váltani a 2 közül melyiket lássam ?vagy ez egy hülyeség
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #16560 üzenetére
Na! Eddig tartott, hogy válaszoljanak.
Szóval ezt a választ tudták összehozni arra a kérdésre, hogy HOGYAN tudnának nekem publikus IP-t biztosítani?"Miden előfizetőnk külső 24 Oránként változó ip címet kap."
-
WindofWinter
csendes tag
válasz WindofWinter #16744 üzenetére
Megnéztem az alábbi könyvtár: /usr/local/zy-pkgs/lib nálam nem létezik.
Ez jelenthet gondot? -
WindofWinter
csendes tag
válasz WindofWinter #16748 üzenetére
Sziasztok!
Valószínűleg az aktív ffp miatt nem tudom elindítani PEN-drive-ról a firmware frissítést. Hogy tudom letiltani SSH alatt?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz z123456789 #16747 üzenetére
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy:
Mit durrogsz user? Eddig is volt publikus IP -d.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest