Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
Vagy be se dugja, akkor tuti nem fogyaszt egy fél wattot sem
interstate76:szétszeded, beleteszel egy pici kínait, aztán bedugnod sem kell, ír és olvas neked naponta egy tál rizsért
Geripapa: azért erre nem fogadnék, hogy nincs töredezettség ext4 fájlrendszerben, több dolog miatt sem, az egyik a fizika A fájlrendszer nem tudja felülírni a fizikát, tehát ha adat van az útban, akkor adat van ott. Most másolom át a NASról a cuccokat. Van a filmes mappám, ahová a többség még annak idején került be, vagy csak úgy folyamatosan, és megtartásra kerültek. Ennek a mappának a másolása 65-70 MBps-el ment hálózaton. Aztán van a letöltés mappám, amiben már megint összegyűlt kb 200gb, de ez idővel folyton változik, tele volt zenével, könyvekkel, stb. Ebben is van film könyvtár, tehát csak filmet hasonlítok filmmel, ennek a mappának a másolási sebessége 10-20 MBps között ugrált. Tehát töredezett, ráadásul nem is kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most nem tudok netet adni a NAS -omnak, ezért itt kérdezek. Régi 310 -re van ilyen zCloud izé?
-
hodostamas
addikt
Ha lehetne javasolni, hogy legyen külön topik legalább az újabb generációs nasoknak, ne keveredjen olyan téma ide ami nem jó egyik másikra.
-
törölt tag
válasz hodostamas #16503 üzenetére
Az sem jó, ha szétaprózódik az infó. Nehéz meghúzni a határt.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz FefeeX #16488 üzenetére
Már épp akartam elcsomagolnia dobozába a 325-öt hogy meghirdessem, de ennyiért nem biztos hogy érdemes eladni, lehet hogy megmarad és megy rá kísérletképpen debian vagy openmediavault.
Az 520 zajára: a venti csavarok helyett beraktam oda való gumipöcköket, így már nem adja át a háznak a motorról a rezgéseket. Sokkal jobb. A sárga keretben meg lötyög a hdd, ezért belülről mind a két oldalára beragasztottam 3 réteg maszkoló szalagot (öntapadós papírcsík, festékboltban vettem egy nagy tekercset tán 150 forintért), ez egyrészt elég jól csillapít, és a vastagsága miatt a lötyögést is megszünteti. Egész jó lett, simán maradhat a szobában, nagyon közel kell bújni hozzá hogy hallani lehessen. 2T-s wd purple van benne.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Anonymus23
veterán
válasz M_AND_Ms #16499 üzenetére
Bocsánat, hogy windowsosan fogalmaztam ebben a másik univerzumban.
A lényeget szerintem értitek, nem szekvenciálisan egymás után vannak az adatok, és elég sok fejmozgással jár, amikor sok adatot ír, és közben még seedelni is próbál a winchester teljesen más területeiről.(#16505) Upo
Én meg most mondtam vissza az 520-as rendelésemet, de mivel úton van, már nem biztos, hogy sikerül...[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
válasz interstate76 #16498 üzenetére
Én évekkel ezelőtt egy brutális műtétet végeztem a kis 310-esen.
Qrvára zavart a zajos venti és diy módszerrel oldottam meg: totál szétszedtem a NAS-t. Egy fém keret tartja a HDD-t és a nyákot. Na, nálam ez így csupaszon áll a szekrényben (némi szivacsos alátámasztással)Vinyóban meg csakis WD Red.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz pappzo #16500 üzenetére
Én a Synology cuccokat nem ismerem (Qnap-pal szokott lenni dolgom), de Zyxel-t csak akkor vegyél ha nem riadsz vissza némi terminálos hegesztéstől. Mert bizony itt sokmindenre nincs kétkattintásos módszer, mint a másik típusnál.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Upo
addikt
válasz hodostamas #16503 üzenetére
520-as cikk van, még viszonylag kevés hozzászólással.
De elég hasonlóak az eszközök, a Mijzelf féle metarepository csomag is ugyanaz, csak belekerült pluszban az újak támogatása, illetve az ffp és entware is hasonló. Itt azért már előkerült jópár mélyvizes téma, amiből az új eszközökön is lehet profitálni. De majd az arra illetékesek eldöntik hogy mi legyen.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Tonyk
veterán
válasz pappzo #16500 üzenetére
Akkor sorjában:
"ZYXEL NAS542 -t vennék 4 db 4 TB-os WD RED-del."
"Smart TV-t és a háztatás PC-it (1 asztali 3 laptop, de ezek elhanyagolható forgalommal) A TV és a médialejátszó LAN-on keresztül a laptopok WIFI-n keresztül érnék el. "Nem tervezted te ezt egy kicsit túl? A fotókon kívül minden pótolható, ezért én azoknak az egyik HDD-t eltenném a fiók mélyére backup gyanánt (pl havonta csinálnék egy incremental mentést).
Otthonra RAID5 meglehetősen overshoot. Akkor már inkább bele a 3 hdd és időzített backup mindegyikre. (a 4. meg a fiókban ugyebár.) Sebesség ilyen home közegben elég kell, hogy legye (amúgy sem jelent semmit a raid5 sebesség többelte - már ha egyáltalán lesz ilyen...)3-4. Meg. Androidra ott a Foldersync, a többire meg az ütemezés.
5. Be
6. igen
7. igen, már a kisebb verziók is futtatnak torrent klienst. Nem szokott velük gond lenni. -> csak usererror.
8. DLNA nem játszik le semmit. A kliens játszik le a DLNA, csak tolja az adatot.
9. Ha szar a hálózat akkor mindenképp.
12. Amire szükséged van, már ha ehhez találsz programot. Embere válogatja
13. nincs. errefelé keresgélj.
(#16501) FefeeX
"azért erre nem fogadnék, hogy nincs töredezettség ext4 fájlrendszerben"
Töredezik az ext4 is, de nem úgy ahogy a FAT és az NTFS. Letároláskor a fájlok között marad hely és ha növelni kell egy fájl méretét, akkor van hová. Persze nem a végtelenségig. Egyszerű el-vissza másolással máris defragolva van a terület.Persze ha már az ext4-en sincs hely, akkor rakja ahová bírja.
Az sem mindegy, hogy a lemez elején, a tányér külső részen van az adat, ott ahol legnagyobb az olvasási sebesség (lemez forgási sebessége u.a. -> u.o sebességgel forgás miatt, több adat halad el a fej alatt kívül.) vagy a tányér belsejében, a tengelyhez közel.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Mr Dini
addikt
Igen, csak kernel fordítással tudod leforgatni a modulokat sajnos.
Ezt a megoldást írtam már én is, de szerintem elegánsabb, ha egy profile szkriptben állítom a PATH-t. Így megspórolom az admin belépést és a
su
parancsot is...(#16502) Somatom
Nincsen. A zCloud csak a 325v2-től elérhető.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
-
Mr Dini
addikt
válasz interstate76 #16516 üzenetére
Hmmm, hogy mit, hogy? Hanyas fw-n? Ezek szerint a 320S-re is létezhet?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz interstate76 #16518 üzenetére
Ja, én a Zyxel Cloud-ra gondoltam, erről a mobilappról tudok.
Én, meg szerintem Somatom is a távoli elérésre gondolt(am).
-
FefeeX
veterán
válasz Mr Dini #16513 üzenetére
Azt írják Freescale FS1024 van benne "valamivel többet fogyasztott az olcsóbb NAS-okra jellemző Marvell Armada vagy a picit komolyabb ARM-alapú megoldásoknál, de nem érte el az Intel Atomok szintjét. "
És ugyan nem értek hozzá, de ez alapján a leírás alapján ezt úgy értelmezném, hogy nem ARM.
-
interstate76
addikt
válasz Mr Dini #16519 üzenetére
Nem tudom, mire gondoltatok. Én arra, hogy mobilról és LAN-on kívülről (is) elérhető legyen a NAS-on tárolt tartalom és a zCloud alkalmazás - elvileg - erre való. Eddig azt hittem, ugyanarról beszélünk.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
FefeeX
veterán
válasz Mr Dini #16523 üzenetére
Van, csak még ott tartok, hogy a jelenlegi rendszervinyóról átmásoltam a mozgatandó anyagot, és megálltam, mert most van egy működő rendszerem, meg egy épp kibontott másik, és nehezen csinálok belőle két, ideiglenesen nem működőt
Szóval a lényeg, FFP-t tudok rajt futtatni, Transmission 2.92-t tudok telepíteni és futni fognak, ugye?
És később, ha újrafordítjátok az anyagot, akkor csak updatelni kell rajt, és felgyorsul...A Zyxel kontaktolással szívesen segítek, volt már velük korábban is pár köröm.
-
Mr Dini
addikt
válasz FefeeX #16524 üzenetére
Szóval a lényeg, FFP-t tudok rajt futtatni, Transmission 2.92-t tudok telepíteni és futni fognak, ugye?
Jep.
És később, ha újrafordítjátok az anyagot, akkor csak updatelni kell rajt, és felgyorsul...
Igen, feltéve, ha sikerül a dolog.
A ZyXEL kontakt kapcsán, már kaptam pü-ben visszajelzést, de köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
A következő problémába ütköztem... Egyre jobban utálom a NAS-t meg a Linuxot.
Szóval JBOD-ban használtam, a két vinyót KÜLÖN használva, pont azért, ha lehal valamelyik, akkor a másikon lévő adatoknak ne kelljen búcsút inteni...
Az első (2TB) vinyóról kimentettem az adatokat, még jó, hogy egyelőre nem raktam be az 520-ba hogy formázza be.
A másodikon van 2TB adat (3TB-s), de ezt önmagában a Puppy linux nem tudja és nem is akarja felmountolni, és ahogy keresgettem, egyelőre nem is tudom, mit csináljak, nincs még 2TB szabad helyem a költöztetésre...
Gyakorlatilag ilyen szempontból a Linux Reader Win alá annyival eredményesebb volt, hogy legalább látja, hogy JBOD, meg hogy az egész logikailag kötetelve lett (pedig pont ezt akartam elkerülni, de úgy néz ki, a hülye linuxnak hülye gondolkozási rendszere van).
Mit tudok csinálni? -
törölt tag
Ezt nem hiszem el! Android (Dolphin böngésző) alól nem tudok bejutni a NAS -ba. Az hagyján, hogy az admin helyett, ez a fos mobilnézeti logint dobja, de bejelentkezés után, egyik ikon sem engedelmeskedik. Nem ismeri valaki ennek a mobil webes felületnek az alkotóját? Meglátogatnám.
-
interstate76
addikt
válasz #79335424 #16528 üzenetére
Nekem a Xiaomi Mi2 gyári böngészőjével jól működött, amíg megvolt a kis TDC Homedisc (NSA310) 4.70-es fw-rel. Kikapcsolni is a mobilról szoktam, amikor hangos volt.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
-
FefeeX
veterán
Egy elméleti kérdés. Az FFP csinál mást is a telnet és az SSH hozzáférésen kívül a NAS-ra? Csak mert az 520-ra alapértelmezetten ez a kettő beállítható, valamint a csomagok között változtatás nélkül van TM 2.84 lehetőség... Ennél felmerül a kérdés, hogy vajon ez erre a kernelre fordított-e, bár gondolom nem tennék be a csomagjai közé ha nem így lenne
És SSH alól talán konfigolható.[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #16532 üzenetére
Az ublock origin egy adblocker plugin, legalábbis én annak használom...
@M_AND_Ms
Ok, az rendben van, pl Firefox alatt is lehet használni desktop módban, de van olyan böngésző ahol nem válik be ez a trükk. Mert a nas nem a User agent-ből dönti el, hogy desktop, vagy mobil nézetet továbbítson, hanem a képernyőfelbontásból (is).
Ezért lenne jó, ha az egészet nas oldalt le lehetne tiltani. Elvégre minek az?
-
Mr Dini
addikt
válasz FefeeX #16534 üzenetére
Nézz át a 325v2 topikjába, ott nemrég kifejtettem a dolgot.
Az FFp nem csak SSH, meg telnet. Rengeteg plusz csomagot tudsz alá feltenni, míg a gyári SSH alá nem, mert ott nincs natív gcc (ebbe most nem mennék bele jobban)...
De FFp alá pl van már rég Tm 2.92 is.
És sajnos egy csomag sincs optimalizálva az 5**-ra. A régit teszi fel ugyan úgy. Ezért nem tudja kihasználni a procit teljesen. De pont most gyártottunk Anonymus23-mal egy 520-ra készült Tm-met pl.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Mr Dini
addikt
Mivel nincsen 520-am, így nem terveztem...
De van Arch linuxom és a legfrissebb Debianom NSA320S-re, kell?
@Somatom
Majd ránézek Neked pontosan, de elsőre szeretnék valamit a sok projektem közül befejezni, mert már megint 11 dolog van a listámon...
[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt734
tag
Kipróbáltam végre a telnet parancsot, elvileg minden oké, elfeketedik a parancssor.
Az otthoni hálózatot elpakoltam másik ip-re, nehogy az legyen a gond.
Ezek után vpn-en keresztül, intézőben még mindig nem érem el a NAS megosztásait, böngészőből viszont az admin felületet igen.
Manuálisan hozzáadtam az útvonalat (route add...), tehát ez is megvolt.Nekem vpn beállítási gondnak tűnik, de nem tudom, merre menjek tovább.
Másnál egyébként megy a megosztás vpn-en keresztül?
-
Tonyk
veterán
válasz zsolt734 #16545 üzenetére
megy igen,
- Másold már be ide vagy a pastebin-re a vpn konfigod. (szerver és kliens oldal).
- Tűzfalat nyomd már ki a gépen egy teszt erejéig.
- Hogy próbálod felcsatolni a meghajtót?
- Pingelni tudod a nast vpn-en keresztül?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest