Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17801) M_AND_Ms válasza junkpod (#17800) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

A routeren port forward a Kodi felé, így kívülről is eléred. Érdemes nem a szabvány Kodi portot tenni kívülre hanem valami mást.
Persze, így bárki tudja majd a zenéidet hallgatni.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#17802) Mr Dini válasza junkpod (#17800) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Szia!

Én két megoldást szoktam használni. Az egyik az Apache webszerver által nyújtott HTTP(S) mappa listázó, illetve a webDAV páros. Ez olyan szempontból jó, hogy gyors, és ha jól be van konfigolva, nagyon biztonságos is. Kodi is tudja kezelni, illetve tucatnyi Droidos fájlkezelő/lejátszó.

Viszont mivel nem erre lett kitalálva, mindenféle kategorizálás szerinti rendezést stb-t nem tud, tényleg csak a lényeget, a streamelést.

A másik megoldás, amit én főleg itthoni erősítőre szoktam nyomatni, az a NASról futtatott icecast2 szerver. Adok neki egy mappányi zenét, ő meg véletlenszerűen lejátsza őket egy netrádión. Van webes felülete is, így lehet skippelni számokat, illetve bemenetnek sok formátumot támogat, kimenetnek meg mp3-at, meg ogg-t (flac-ot is, de ahhoz mókolni kell picit).

Ez viszont azért nagyon kényelmes, mert az adott zene címét/adatait is kiírja a lejátszóm. Viszont nem olyan gyors, s mindkét megoldást terminál alól kell belőni.

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#17803) Somatom válasza Mr Dini (#17802) üzenetére


Somatom
veterán

Próbálkozom, mert engem is érdekel a dolog. Jelenleg csak FTP -m, és WEB -em van. Ezek filmhez jók, mert ott nincs következőre ugrás. Zenéhez viszont katasztrófa. Arról nem is szólva, hogy ha vki Kodit kezel vezetés közben, az potenciális gyilkos. A felület teljesen alkalmatlan a telós kezelésre. Én inkább vmi UPNP -s megoldásra gondolok. Ahhoz vannak használható Androidos kliensek. Le is tesztelném, ha be tudnám állítani a NAS -on. De nem tudom, mert nem férek hozzá az admin felülethez. :W
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ilyenkor nekem automatikusan az a kép ugrik be, ahogy a webes mobilfelület megalkotója egy telóval a kezében próbál belépni a NAS adminba, én pedig minden egyes sikertelen kísérletnél kiosztok neki egy méretes sallert.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17804) M_AND_Ms válasza Somatom (#17803) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"De nem tudom, mert nem férek hozzá az admin felülethez."

A desktop felületet kell elérni, a mobil felület működésképtelen

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#17805) Mr Dini válasza Somatom (#17803) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Soha nem próbáltam, ugyanis én saját alkalmazást használok erre a célra is, de a Soumi és az AIMP lejátszók például pont a hálózati lejátszásra vannak kitalálva.

De Android 6.x alatt, root mellett talán az SSHFS csatolás a legkényelmesebb.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#17806) junkpod válasza Mr Dini (#17802) üzenetére


junkpod
nagyúr

M_AND_Ms: ok értem, hogy elérhetem kintről a KODI-t, de ez hogyan adná ki a telefonra a zenelejátszást?

Mr.Dini: köszi, de ezek eléggé pilótavizsgásnak tűnnek:) 1. verzióból ugye elveszik az albumok szerinti válogatás, keresés, 2. verzióból pedig csak véletlenszerű adás volna, az megint nem az ami nekem kell
(pl. gyerek mondogatja: apa ez kell, az kell...)

Most annyira jutottam egyébként, hogy engdélyeztem a médiamegosztást a music mappára (ahol a zenéim vannak a NASon), ekkor az androidos zCloud app music fülén megjelentek a zenék albumonként (nem fájlonként!) és le is tudja játszani a telefonon, azonban úgy tapasztalom, hogy mindent az eredeti formában, azaz FLAC-ot nem szabad így indítani, mert drága lesz, meg akad is rendesen. Közönséges mp3 mobilneten is akadás mentes volt. Asszem a Flacokból kell csinálnom egy web-minőségű mp3 másolatot is.

Otthoni környezetben egyébként egy KODI box a lejátszó ami saját androidos távval nagyon jól vezérelhető, tv sem kell hozzá.

Somatom: Lehet, hogy a megoldás egy KODI képességű zenelejátszó app ami képes helyi SD kártya forrást és hálóati forrást is lejátszani. Eddig a PlayZene appot használtam helyi SD zene lejátszásra, tudtok esetleg erre való (minimál stílusú, de BT lejátszás képes) appot javasolni?

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#17807) Somatom válasza M_AND_Ms (#17804) üzenetére


Somatom
veterán

Tudom, de nem megy! Ha megfeszülök, sem tudom átverni a NAS -t. Asztali mód, különböző addonok, PC -s url közvetlen megadása, stb. már megvolt.
Az a hsz. leginkább Mr Dininek szólt, mert a háttérben zajlanak események és épp tegnap fejtegettem, hogy az Androidos kezelés mennyire gáz.

Mr Dini:
AIMP -et még nem próbáltam, a Soumi viszont az előbb hasalt el. Nálam nem egyetlen könyvtárban vannak a zenék, hanem "NAS/music/előadó/album/szám" elérési út szerint. Na, ez nem megy neki. Találtam egyet, ami eleinte ígéretesnek tűnt. Good Player. Van FTP, WebDAV, UPNP, stb kliens. Annyival tud(na) többet, hogy a könyvtár betallózása után van egy olyan lehetőség, hogy "összes url lejátszása ebben a mappában". Csakhogy ezt webszerveren nem tudja, WebDAV nincs a NAS -on, FTP -re meg errort dob az első fájlnál. Egyébként is butus szegény, mert nem tudom tallózni a mikroSD -t, fájlkezelőből pedig errort dob az explicit intentre.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17808) junkpod válasza Somatom (#17807) üzenetére


junkpod
nagyúr

Én most próbálnám a Suomi-t ígéretesnek tűnik (legalábbis arra való amire akarom használni) csak elakadtam a szerver beállításnál.
Ilyen komoly kérdéseket tesz fel:
host/path: ok, ide beírnám az IP címét a NAS-nak
protocol: fogalmam sincs (ugye mediamegosztás be van kapcslva amusic mappára
port: fogalmam sincs

username: hát asszem csak létre kell hoznom egy zene usert, mert az admint csak nem adom meg neki:)
password: ok, megfejtem
display as: ok ezt is:)

tudnátok segíteni?

Box's don't touch!

(#17809) Somatom válasza junkpod (#17808) üzenetére


Somatom
veterán

Nem egy nagy ügy. Mindegyik ugyanarra a kaptafára megy. Az alap, hogy a router -ben fix IP -je legyen a NAS -nak. Ha ez megvan, akkor megnézed, hogy milyen porton fut a NAS -on az adott szerver. A router -ben forwardolod azt a portot egy külsőre. A külső majdnem szabadon választott, 60000 alatt, vmi ötjegyű, lehetőleg véletlen szám, hogy a kutakodók ne találjanak rá könnyen. Ha a külső IP -d dinamikus, akkor regelned kell a router -t, vagy a NAS -t vmilyen DDNS kiszolgálóra. Annál választasz egy host nevet, és utána a
hostnév.dnskiszolgáló:külső port/megosztás
útvonalon éred el az adott szervert. Ebből a DDNS a legnagyobb cumi. Pont mostanában lett elegem a NoIP szopatásaiból. Kaptam egy tippet a duckdns -re. Azt viszont nem lehet megadni sem a router -ben, sem a NAS -ban. Ideiglenesen beüzemeltem egy régi, Androidos telót, és most az kommunikál a duckdns szerverével.

Megjegyzem, nem kicsit vicces, hogy egy ilyen DDNS -t, vagy néhány szervert (pl. webDAV, Lighttpd) úgy kell felhekkelni a NAS -ra, miközben egy Androidos eszközön ugyanezek GUI -n, öt perc alatt beüzemelhetők.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17810) Mr Dini válasza Somatom (#17809) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Megjegyzem, nem kicsit vicces, hogy egy ilyen DDNS -t, vagy néhány szervert (pl. webDAV, Lighttpd) úgy kell felhekkelni a NAS -ra, miközben egy Androidos eszközön ugyanezek GUI -n, öt perc alatt beüzemelhetők.

Na ja, de melyik Android része gyárilag a duckdns frissítő program? Oda is ugyanúgy fel kell rakni.

A NAS hálózati adattárolásra lett kitalálva. Eredetileg semmilyen GUIt nem is álmodtak neki, mindent CLI kell hálózaton keresztül beállítani.

S ha így vesszük, FFp alól, a csomagkezelő segítségével pár perc alatt fel tudod tenni a duckdns frissítőt is. Ez olyan, mint a Droidon egy áruház. Csak CLI. ;) Ok, tudom hülyeség a kettő dolgot egymáshoz hasonlítani, de azért bőven van különbség NAS és mobil/PC közt. Miért kéne támogatnia a NASnak gyárilag egy 3rd party, ráadásul csak nemrég feltörekvő DDNS kiszolgálót?

PS: a ZyXEL részéről úgy néz ki megindult valami... Még nem szeretnék elhamarkodottan állítani, de bízom benne, hogy lesz valami abból, amit nemrég kifejtettem privátban. :)

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#17811) junkpod válasza Somatom (#17809) üzenetére


junkpod
nagyúr

nekem most csak a port és a protokoll kellene, hogy mit állítsak be a Suominak.
Elérem kívülről a nast, hiszen mint írtam a zCloud android appal be tudok jelentkezni, mivel ott megjelenik a megosztott music mappa is, már csak azt kellene tudni, hogy a zCloud milyen proton és protokollal kommunikál a NASsal? Erre kértem segítséget.

Box's don't touch!

(#17812) Somatom válasza Mr Dini (#17810) üzenetére


Somatom
veterán

Kifejezetten nem szeretném, hogy akár a NAS -on, akár Androidon alapból a rendszer részei legyenek. Az foglaljon erőforrást amire feltétlenül szükség van, és az, amire a felhasználónak szüksége van. Minden másra ott vannak az extra programcsomagok. Sztem ebből a szempontból vonhatunk párhuzamot a két rendszer között. A fura az, hogy míg egy általános mobileszközre 60 féle szervert telepíthetek, addig egy célhardverre ennek csak egy töredékét. Persze, mindent meg lehet trükközni, de valahol meg kell húzni a határt a felhasználói, és a fejlesztői szint között. Ez a határ sztem a webgui. Nem mondom, hogy félek a termináltól, de miután elolvastam a duckdns leírásodat, inkább elővettem azt a régi telót, és a Play -ről telepítettem a duckdns klienst. Ha a NAS -on lehet Gdrive klienst, Transmission -t, vagy Pyloadot webguin telepíteni, konfigolni, használni, akkor azt a többi 50-60 -féle szervert miért nem? Hangsúlyozom, egy célhardverről beszélünk.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17813) Somatom válasza junkpod (#17811) üzenetére


Somatom
veterán

Ebben nem tudok segíteni, mert ez nem így működik. Azt akkor tudnád használni, ha a Soumi közvetlenül tudna kommunikálni a zCloud -dal. Vagy, legalább kinyerhető lenne belőle a NAS aktuális, külső IP -je (nincs zCloudom, így ennek nem tudok utánanézni).

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17814) junkpod válasza Somatom (#17813) üzenetére


junkpod
nagyúr

Van külső IP, hiszen azt adom meg a zCloudban is, ezen az ip-n elérem kívülről a webguit is.

Box's don't touch!

(#17815) Somatom válasza junkpod (#17814) üzenetére


Somatom
veterán

Jó. Akkor a NAS -ban legyen aktív az FTP! Lépj be a routered adminjába! Keress egy olyan menüpontot, hogy Portforwarding, vagy Virtual Servers! Adj hozzá egy új forwardot! Az internal IP -nek a NAS -od belső hálós IP -jét írd! Internal portnak a 21 -et, external portnak mondjuk 53515 -öt (ez lehet bármilyen ötjegyű, 60000 alatt). Okézd le, vagy mentsd (ahogy a routered nevezi).
A Soumiban, a library -nál + gomb -> Internet -> add server -> FTP.
Host: A külső IP -d.
Port: az az ötjegyű.
User/pass: A NAS -é (illetve a kívánt jogosultságú useré).
Display as: a szerver nickje, amit szeretnél látni.
Ha ez megvan, akkor betallózod a kívánt könyvtárt. Javaslom, hogy először csinálj a NAS -ban egy próbakönyvtárt, pár albummal. Ahogy nézem, ez sem csak úgy lejátsza az url -t, hanem tartalmat szkennel. Nálam több, mint húszezer szám a zenetár. Sztem egy hétig szkennelné FTP -n.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17816) junkpod válasza Somatom (#17815) üzenetére


junkpod
nagyúr

na, rájöttem a dolgokra, köszi.
Ez "csak" háűlózati lejétszó de fájl alapon, azaz tényleg szkennel mindent egyesével és wifin keresztül is csigabiga... távoli lejátszásra nem alkalmas. Amúgy tetszik mint helyi lejátszó.

Arra is rájöttem, hogy a NAS saját zCloud appja miért tud gyorsan tallózni a zenékben ilyen szkennelős szenvedés nélkül: mert fut a nason a twonky szerver és ahhoz csatlakozik.
Ehhez csatlakozó upnp lejátszó szoftvert mit javasolnátok mobil telóra?

Box's don't touch!

(#17817) Joshi válasza junkpod (#17816) üzenetére


Joshi
titán

Én nem erőltetném ezt a vonalat, a mobilnet nincs az élvezhető szinten. Ha nagyvárosban vagy akkor még ok is lehet, de abban a pillanatban ahogy kilépsz a prérire vége is van a dalnak. Én még most is olcsóbb és jobb megoldásnak tartom a pendriveot, még akkor is ha heti szinten újra kell rakni azt.

(#17818) Mr Dini válasza junkpod (#17816) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Az FTP nem stramelésre lett kitalálva, hanem fájlcserére (File Transfer Protocol ugyebár).

Ezért mindenképp leszedi az egész fájlt a kliens a lejátszás előtt. Egyedül a Kodi képes az általam ismert programok közül pufferelni rajta bizonyos fájltípusoknál.

A webDAV/dir list viszont gyors, s streamingre kiválóan alkalmas megoldás.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#17819) junkpod válasza Joshi (#17817) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ez nem igaz, gondolom nincs is ilyen gyakorlati tapasztalatod. Képzeld gyönyörűen jön a préri közepén is a YT video, Csak nem lehet háttérbe rakni mert akkor ugye lehallgat... ezt untam meg és keresek helyette jobb megoldást (meg hát a video mindig több sávot fogyaszt...)

Box's don't touch!

(#17820) junkpod válasza Mr Dini (#17818) üzenetére


junkpod
nagyúr

lehet tennék még egy próbát ezzel a webdavval, mi a módja, hogy legyen ilyen szolgáltatás az NSA325-ösön?

Box's don't touch!

(#17821) Somatom válasza junkpod (#17819) üzenetére


Somatom
veterán

Play -ről a BSPlayer -rel, alternatív forrásból pl. a New Pipe -pal megy háttérben a YT.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17822) Joshi válasza junkpod (#17819) üzenetére


Joshi
titán

Jó rendben. :R

(#17823) Somatom


Somatom
veterán

Megvan, hogy miért nem ment nálam telóról az admin felület. User error, de leírom, hátha más is alászalad. Én a login felület kikerülésén erőlködtem, de azt nem lehet kikerülni. A mobilos felületen kell bejelentkezni, és a következő felület url -jét lehet kicserélni a PC -s megfelelőjére.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17824) M_AND_Ms válasza Somatom (#17823) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Ügyes vagy! De ezt már leírtam neked tegnap: [link]

Amúgy, olyan böngészőt kell használni, ahol beállítható,hogy asztali verziónak mondja magát és akkor nem kell neked átírogatnod a linket. Pl Opera

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#17825) Somatom válasza M_AND_Ms (#17824) üzenetére


Somatom
veterán

Eleve olyat használok, de a bejelentkező felület is különbözik PC -n. Régen, a Firefox a Phony addon -nal azt is behozta. Tehát, már a bejelentkezést is a PC -s felületen csináltam. Ott lehet átállítani a nyelvet, mert valamiért egy idő után automatikusan visszaáll angolra. Azt nem tudom, hogy a mobilos bejelentkező felületen ezzel mi a szitu, mert ott nem láttam nyelvváltó lehetőséget. De, valahol a 36 -os verzió körül, egy Firefox frissítés után ez a lehetőség elmúlt.
Engem ez tévesztett meg, mert ennek a bejelentkező felületnek próbáltam megadni a PC -s url -jét (valami loginwrap, vagy mi), de az továbbra sem működik telóról, mindenképpen visszadob a mobilos felületre. Amit írtál, abból nekem nem volt egyértelmű, hogy előbb a mobilos felületen be kell jelentkeznem.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17826) M_AND_Ms válasza Somatom (#17825) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"nekem nem volt egyértelmű, hogy előbb a mobilos felületen be kell jelentkeznem."
Nem. A mobilos felületet el kell kerülni, mert nem működik.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#17827) Somatom válasza M_AND_Ms (#17826) üzenetére


Somatom
veterán

De, a PC -s bejelentkező felület nekem továbbra sem jön be. Ez a telós:
http://192.168.x.xxx/r49313,/playzone,/mobile/

A PC -s pedig ez:
http://192.168.x.xxx/r49313,/adv,/loginwrap.html

De, ezt hiába írom be a telóba, akkor is átvált a mobilos bejelentkező felületre. PC -n, bejelentkezés után már ez lesz a cím:
http://192.168.x.xxx/r49313,/adv,/admin

A mobilos bejelentkezés után ezt már megadhatom, átlép a PC -s admin felületre. De a bejelentkező felület mindíg mobilos. A régi Firefoxos trükkel az is PC -s volt.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17828) M_AND_Ms válasza Somatom (#17827) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Csak simán a http://ipcím-et add meg és mondom, használj olyan böngészőt ahol át tudod állítani az asztali módot. Pl Opera (Beállításokban a User Agent legyen Asztali)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#17829) s4tch válasza Somatom (#17827) üzenetére


s4tch
veterán

Droidon chrome alatt ha asztali webhelyet kérsz, azzal is mennie kellene...

(#17830) Somatom válasza s4tch (#17829) üzenetére


Somatom
veterán

Akkor így marad. A Chrome részemről felejtős.

M_AND_Ms:
Az Eclair óta Androidozok, tudom, hogy mi az asztali nézet. Az összes oldal (a PH -k is) asztali nézetben jelenik meg Dolphin -ban, és Firefox -ban is. Csak a NAS login -ja dobja ezt a mobilos nézetet.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17831) Somatom válasza Somatom (#17830) üzenetére


Somatom
veterán

Update:
Megvan a hiba!
A bejelentkező felülettel már próbálkoztam korábban, az admin PC -s verzióját viszont tegnap adtam meg először. Törölnöm kellett a cache -t, így már direktben beírva bejön a PC -s bejelentkező. De, ha egyszer IP -t pötyögve behozza a mobilos felületet, akkor utána már hiába próbálom a PC -s url -t, átdob a mobilosra.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17832) M_AND_Ms válasza Somatom (#17831) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Jól van, nekem mindegy. Nekem bohóckodás nélkül az asztali verzió jön be, ha a böngészőben átállítom. Nyilván, hogy az oldal úgy van megírva, hogy a böngészőtől kéri le, melyik módban jelenjen meg.
(Nem emlékszem, hogy kételkedésemnek adtam volna hangot azzal kapcsolatban, hogy ismered-e a mobilos nézetet)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#17833) Somatom válasza M_AND_Ms (#17832) üzenetére


Somatom
veterán

Többször írtam, hogy mindkét böngészőmet alapból asztali nézetben használom. A PC -ről nem is beszélve. Fura is lenne 24" -os monitoron egérrel, billentyűzettel a mobil nézettel küzdeni.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17834) junkpod


junkpod
nagyúr

Hát elolvastam Mr. Dini cikkét a webdavrol, de csak annyit értettem meg, hogy Dini ért hozzá. Ennek nem fogok neki állni.
Lehet buta kérdés, de erre zyxelre nem lehet xpenologyt telepíteni?

Box's don't touch!

(#17835) Somatom válasza junkpod (#17834) üzenetére


Somatom
veterán

Sejtettem, hogy ezt fogod reagálni rá. Az akkor is pilótavizsgás, ha nem jön be semmi gebasz. De, mindíg bejön valami hibaüzenet.
Én most "valahonnan" :) kaptam egy Apache szervert. Ezzel szépen megy Kodiban a zenelejátszás (stream külső hálóra). Csak a Kodi (pontosabban az SPMC) kezelése az 5,5" -os telón elég gáz. Autóban kb. kivitelezhetetlen. Ez most a "nontouch" kezelőfelület, mert ami telósnak van kitalálva, az nagyon bugos.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17836) M_AND_Ms válasza Somatom (#17835) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Nincs hozzá remote app? Én rákerestem és több találat is van rá. Vagy azok sem kínálnak megoldást?

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#17837) junkpod válasza Somatom (#17835) üzenetére


junkpod
nagyúr

Kodi lejatszashoz nem kell semmi extra szerver, nfs és smb megosztasrol hibátlanul megy egy tvboxon LibreElec lejátszás.
Amúgy a kodi17-nek két alap skinje van egyik táccsra való.

Box's don't touch!

(#17838) Somatom válasza M_AND_Ms (#17836) üzenetére


Somatom
veterán

Én is rögtön ezzel kezdtem. :) Meg is tetszett az Ampache. Androidra is van egy pár kliense. Ezekkel az a bibi, hogy kevés nekik az alap Apache, mindegyik igényel valami módosítást szerver oldalon. Ezeknek a függősége a PHP, amit viszont pilótavizsgás lenne a NAS -os Apache alá beheggeszteni.
Mielőtt ebből azt a következtetést vonnád le, hogy értem is, amit írtam, szólok, hogy gőzöm sincs az egészről, csak tolmácsoltam a szagértő véleményét. :)

Junkpod:
Ez addig van így, amíg azonos hálón van a szerver, és a kliens. De, SMB -hez, NFS -hez külső hálón VPN kell. A Web -hez, és az FTP -hez viszont nem. Én úgy streameltem, hogy a szerver egy Telenoros hálón levő, 4G -s router mögött van, a telóm pedig szintén Telenoros, 4G mobilneten. Vagyis, a telón megfelelő mobilnet sávszélességet feltételezve, ezt a világ bármely pontjáról megtehetném.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17839) Mr Dini válasza Somatom (#17838) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Az NFS-t lehet SSH tunnelen keresztül nyomatni, ahhoz VPN sem kell. Viszont így nem olyan gyors, s az újabb Windowsokon úgy hallottam, hogy mostohán van kezelve.

Nekem eddig az általam már sokszor említett és dicsőített webDAV vált csak be. Talán picit összetett a telepítése, de sokkal többet tud és gyorsabb, mint a többi. Plusz ezt akár melóhelyről is lehet használni, mert a HTTPS kapcsolatot (443-as port) nem szokták korlátozni. :)) Egyedül kliensből van csak kevés hozzá (a legtöbb csak fájlkezelő). De ez nem akadály, egy ilyen appot (tallózó, zenelejátszó) nem nehéz összedobni Androidra. Ja és hozzá kell tennem, hogy idén márciusban volt egy éve, hogy használom, azóta egyszer nem volt vele gond.

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#17840) Mr Dini válasza junkpod (#17834) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

XPEnology ugyan nincs, de egy TTL kábellel, egy linuxos géppel (fontos, hogy Ubuntu/Debian OS legyen, s x86/x64), illetve egy délelőttnyi munkával lehet rá Debian-t hegeszteni. Arra meg felmegy pl az OMV. Nekem nagyon bejött. A Debian mérföldekkel jobban bánik a RAM-mal, mint a gyári firmware.

S lehet akár HDD-re/pendrivera/másik hálózati eszközre tenni, így azt eltávolítva a NAS gyári oprendszere is pillanatok alatt bootolható.

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#17841) Somatom válasza Mr Dini (#17839) üzenetére


Somatom
veterán

Az utóbbi pár napban futottam pár kört Androidos lejátszó ügyben, és azt tapasztaltam, hogy a webDAV támogatás nem annyira fehér holló. Azt viszont nem értem, hogy webszerverről miért olyan megoldhatatlan ez a lejátszóknak. A tallózás alapból megy bármelyik böngészőben. Mondjuk, ha hosszan nyomnék egy könyvtárra, akkor dobna egy dialógus ablakot, pár opcióval. Lenne egy olyan, hogy összes elem lejátszása. Erre a háttérben megnyitná a mappát, kimásolná a benne levő, kompatibilis kiterjesztésű url -eket, és egymás után meghívná velük az X zenelejátszót. Ugyanezen az alapon lejátszási lista is készíthető. Sztem még Robottal is meg lehetne csinálni. Mégsem találtam ilyen lehetőséget a lejátszókban. Egyedül a Kodiban működik, de a 17 -es touch -ról elmenekültem, ez a 16 -os alapú SPMC meg nem az én szemeimnek való. Röhögni fogsz, de néha úgy konfigoltam, hogy a telót leraktam az asztalra, egy másiknak a kamerájával meg nagyítóztam a feliratokat. :N

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17842) Zinho


Zinho
aktív tag

Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Zyxel 310 NAS-on nem látom a gyárilag létrehozott share-ek tartalmát (pl. music, photo, stb), amiket én hoztam létre, azok elérhetőek. A transmission nem elérhető, ha a beállítások / csomag fülre megyek, azt írja, hogy "Ez a szolgáltatás nem elérhető, mivel nincs kötet."Ugyanezt írja egyébként az itunes, és a médie kiszolgáló gyári alkalmazás füleknél is... természetesen újraindítás, power on/off nem segít. Igazzából én itt megakadtam; az adatokat majd megnézem asztali gépre kötve a hdd-t, de inkább arra lennék kiváncsi, hogy a NAS-sal mi lehet... egyelőre itt meg is akadtam. Köszönöm előre is a segítséget!

(#17843) junkpod válasza Somatom (#17838) üzenetére


junkpod
nagyúr

Na, ezt nem tudtam, hogy kintről nem működik az smb/nfs.

Box's don't touch!

(#17844) Zinho válasza Zinho (#17842) üzenetére


Zinho
aktív tag

Időközben Telnet-en keresztül próbáltam csatlakozni a NAS-hoz, és azt sem engedi... connection refused. Próbáltam kikapcsolt tűzfallal, adminisztrátornként indítani a Putty-ot, de semmi :(

(#17845) kovadam1 válasza kmarci25 (#17784) üzenetére


kovadam1
tag

sajnos újra előjött ez a torrenes dolog :( és most pedig csak 4 db van benne :/ nem értem hogy miért. kicsit idegesítő ez hogy nem lehet ezt a funkcióját használni...

(#17846) kmarci25 válasza kovadam1 (#17845) üzenetére


kmarci25
veterán

Mondom: egyes torrenteket nem eszik. Azt állítsd le, amit legutoljára tettél be a sorba. Keress egy másik változatot az adott Linux distróbol... ;)

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#17847) mobilizmo válasza kovadam1 (#17845) üzenetére


mobilizmo
addikt

Nem olvastam vissza, de nekem soha nem volt még ilyen problémám. Esetleg a gyári klienst használod? Ha igen válts transmission-re.

[ Szerkesztve ]

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#17848) kmarci25 válasza mobilizmo (#17847) üzenetére


kmarci25
veterán

Azzal is beakad... Legalábbis nálam beakadt. Senki sem tudott rá megoldást. Lekopogom, de már régóta nem fordult nálam elő...

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#17849) mobilizmo válasza kmarci25 (#17848) üzenetére


mobilizmo
addikt

Szívesen letesztelném, ha mondanátok egy ilyen beakadósat.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#17850) Sicér


Sicér
tag

Sziasztok,

Zöldfülü vagyok a témában, és egy fontos dologban szeretném a segítségeteket kérni:

Egy NSA 320S-em van és tárolok rajta sok családi fotót, videót, és egyéb multimédiás állományt is, ha értitek mire gondolok... :)
Szóval 2 hét múlva külföldre kell utaznom, és szeretném elérni a NAS-omat onnan is.
Mi ennek a módja, mit kell tennem? - létezik esetleg erre egy gyári segédprogram, amivel ezt megtehetem?

Köszönöm!
:R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.