Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17750 üzenetére
Igen, sérült a webszerver konfigja... Add ki kérlek a vi /etc/service_conf/httpd.conf parancsot, majd az egész kimenetet mondjuk pastebinre tedd fel, s linkeld be!
A többi instrukciót pedig leírom majd, ha meglesz a konfigod.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
-
Joshi
titán
válasz adnoctum18 #17753 üzenetére
Akkor ott valamit nagyon megkevertél, hogy a fenébe szállhat el a webszerver konfigja?
-
Somatom
veterán
Nagyon tele lett a hócipőm NOIP -vel. Ki lehetne kerülni valahogy? Arra gondoltam, hogy a NAS monitorozhatná a külső IP -t, és változás esetén feltölthetné Gdrive -ba, Dropbox -ba, vagy talán közvetlenül szinkronizálhatná a telómmal (BitTorrent sync). Arra is gondoltam, hogy lecserélem a NAS -t valami erősebbre, modernebbre, ami tud privát felhőt is. Szívem szerint maradnék a márkánál. Ötletek, javaslatok, vélemények?
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
szjoci
őstag
válasz Somatom #17755 üzenetére
Én is márkahű vagyok, volt 310-esem, 320-asom, és nemrég 520-ra váltottam. Erre már van zyxel cloud és tudsz regelni saját domaint (valami.zyxel.me).
(#17756) kmarci25: Úgy emlékszem hogy a 310-es venti csatlakozója nem szabványos, szóval mindenképpen forrasztani kell. De mindjárt keresgélek picit, úgyis időm mint a tenger
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz szjoci #17757 üzenetére
Az illesztéshez ezt a korábbi hsz-t találtam. A forrasztás a kisebbik gond (bár a legjobb lenne megúszni), inkább az érdekelne, hogy maga a venti szabványos-e, azaz a gyári ki, az új be (és nem kell fúrni-faragni)?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17753 üzenetére
Bocs, előre gondolkodtam... Nem vi, hanem cat kell Neked. Az kiírja az egész fájlt egybe.
(#17754) Joshi
Ismert jelenség. Konkrétan Ő a negyedik, aki hozzám fordul ezzel a hibával. Bár eddig csak a phpMyAdmin telepítése okozott ilyesmit.
Amikor felrakta a csomagot, az valamiért nem ment teljesen fel, ezért a NAS azt hiszi, hogy telepítve van, viszont közben hiányzik pár library.
És a probléma az, hogy a NAS a webszerver konfigot csupán egy ramdiskben tárolja, s reboot után mindig újragenerálja az adott beállításoktól függően. Azaz hiába módosítassz rajta, visszaáll következő bootkor...
Egyébként a ZyXEL ezt kicsit okosabban is csinálhatta volna... Mondjuk hogy nem a fő konfigba irkál minden, hanem létrehoz egy újat a csomagoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #17755 üzenetére
Én azt csináltam, hogy írtam egy IP checker szkriptet, s ezt beraktam crontabba, hogy 10 percenként fusson le. Ha van IP változás, akkor pedig a szkript küld egy e-mailt, illetve ír Pushbulleten. Ezt a Tasker elkapja az Androidos mobiljaimon, a gépemre pedig szintén írtam egy szkriptet erre.
Bár közben vettem egy domaint, s gondolkodom rajta, hogy csinálok magamnak valami DDNS szerűséget....
-
szjoci
őstag
válasz Anonymus23 #17758 üzenetére
FTP-n keresztül nem lehet elérni a nast csak a gyári beállítások visszaállítása után, újrakonfigurálva a nast. Az 520-as topikból írt valaki a zyxelnek, és ezt a megoldást válaszolták neki.
(#17759) kmarci25: Nem kell farigcsálni, az a noctua befér a gyári helyére. Hátlapot kell lecsavarozni, na meg a ventit a hátlapról
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz szjoci #17762 üzenetére
(Jelenleg) nem használok FTP-t, akkor lehet benéztem, mert az rémlett, hogy a webes felület nem elérhető.
Csak TM-re, hálózati adattárolásra, és most már médiaszerverként is (az új mobilomon már jól használható ez a rész is) használom.
Akartam a plexet felrakni, de keresni kell hozzá való programot.;) - The Power of the Light Side
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17767 üzenetére
Szuper! Tedd be kérlek vágólapra a következő parancssort, majd egy az egyben illeszd be a terminálba:
sed -i 's/LoadModule php5_module \/usr\/local\/zy-pkgs\/lib\/libphp5\.so/\#LoadModule php5_module \/usr\/local\/zy-pkgs\/lib\/libphp5\.so/' /etc/service_conf/httpd.conf
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/zy-pkgs/lib /etc/init.d/httpd.sh restartEz elvileg kikommenteli Neked a hibádzó libphp modult, majd újraindítja a webszervert. Ha most nem dob hibát sehol, akkor menj fel a NAS webes felületére, s töröld a phpMyAdmin és SqueezeCenter csomagokat az adatok törlésének pipálásával! Végezetül adj neki egy rebootot, s elméletileg menni fog fixen a webszerver.
Have fun!
PS: PuTTy-ot használsz? Ha igen, ott elég kijelölni a másolandó szöveget, s bekerül vágólapra. A jobbklikk pedig beilleszti és ha van benne enter le is futtatja a vágólap tartalmát.
[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
válasz Mr Dini #17768 üzenetére
Köszönöm, tökéletesen megy!
Most már csak az a kérdés, hogy a Squeezeboxot hogy tudom telepíteni?
A PHP-MySQL-phpMyAdmin 004-es verziója van fenn, ezt akarja 008-ra frissíteni sikertelenül.
A frissítés nélkül nem tud feltelepülni a Squeezebox.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17769 üzenetére
Megpróbálhatod mégegyszer felrakni a phpMyAdmin-t külön. Ha nem megy, már tudod a megoldást alkalmazni.
Egyébként ha nagyon érdekel a dolog, FFp alól is fel lehet hegeszteni magadnak akár egy phpMyAdmint, vagy a SCt is. Persze ehhez a linuxot valamilyen szinten ismerni kell.
-
PyCos
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni, nem boldogulok a megosztások mappával.Adott NSA-310, 4.70 C0 firmware, FFP és TM és MiniDLNA minden szuperul működik.
Most költöztettem át az 1TB -ről a 3TB-ra az egészet, nagyon jó volt Mr Dini leírása, jobban tartottam tőle.
Köszönet érte !Viszont....
A mostani egyszerű megosztásokon szeretnék kicsit bonyolítani.
Több felhasználóra és több mappamegosztásra lenne szükségem.Létrehoztam az új user-t a Webadmin részlegen, és az új mappát a user nevével, és az új megosztást a WEB admin részlegen. A usernek csak ezt a mappát szeretném megosztani, és csak neki.
A windows 10 hálózati mappa csatlakozása létrejön egyszer az admin-al megosztott \nsa310\torrent mappával, de utána a következő mappa (aminek más a user-e) felcsatolásánál ezt a hibát kapom.
al lehet bajom, de nem találom.
Tudnátok segíteni?
Köszi[ Szerkesztve ]
A térerő legyen Veletek ... és a vizeskulacs!
-
kmarci25
veterán
Még egy kérdésem lett. Az utóbbi időben, a nagyobb viharok idején gyakran vannak mikro áramszünetek, és a baj az, hogy ilyenkor a NAS kikapcsolt állapotban marad. Nincs arra valami megoldás, hogy ilyen esetekben visszakapcsoljon? Vagy én vissza tudjam kapcsolni távolról, tehát nem a belső, hanem külső hálóról? NSA310-ről van szó. J, és android alól szeretném indítani.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz kmarci25 #17772 üzenetére
Szia!
Keresd meg ezt a menüt: [link]. Itt a "power on after power failure" rész alatt tudod beállítani hogy mit tegyen a nas feszültségkimaradás után: 1. megtartja a kimaradás előtti állapotot, 2. bekapcsol, 3. kikapcsolva marad.
Itt tudod bepippantani a lap alján a hálózaton keresztüli ébresztést is (wake on lan), ha használni szeretnéd.[ Szerkesztve ]
-
vanRobert
tag
Üdv!
Gondolkodom a jelenlegi 310S leváltásán. Tökéletesen teszi a dolgát, amúgy nem is piszkálnám, csak a fórumot olvasgatva a legtöbben már továbbléptek... És ugye a nyáj szelleme.
Maradnák a Zyxelnél, nincs okom másra váltai, ami nekem kell azt (kis bűvészkedés után, de) tudja. 1 vinyóm van, nem is tervezek többet, az sincs tele. Otthoni média kiszolgálás (zenék, filmek), kis torrentezés. Kívülről nem tervezem elérni.
Gondolom akármit is választanék, a jól belakott rendszeremnek búcsút mondhatok...
Szóval, melyiket javasolnátok?
Előre is kösz.
-
Anonymus23
veterán
válasz vanRobert #17775 üzenetére
Ha nincs vele gondod, és a sebességével is együtt tudsz élni, akkor NE válts, ez a javaslatom.
Felesleges pénzkidobás lenne, ha nem zavar a viszonylag alacsony sebesség, amire a 310-es képes.Mondom ezt úgy, hogy 210/310/325v2 és most 520-as van. Egyedül a 325v2-nek volt értelme a váltásnál. Az 520-as nem érte meg, mert gyakorlatilag semmivel sem tud többet (amit észre is veszek).
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
kmarci25
veterán
válasz Anonymus23 #17776 üzenetére
Ugyanezek miatt én sem váltok a 310-ről. Amit ez tud, az nekem tökéletesen elég. (Egyébként a legalapabb 1 lemezes Synology már 32-ért elhozható, szerintem az nem rossz ár érte.)
-
kovadam1
tag
sziasztok. segítségeteket szeretném kérni, mert mostmár agy..t kapok a Nasomtol ami egy 320s.
Olyanokat produkál amit nagyon nem értek. Bekapcsolom, egy ideig látom a hálózaton, 1-2 perc, és utánna semmi eltűnik. nem elérhető sehogy sem. Ha resetelem egy ideig megoldódik (eddig működött). Mi lehet a probléma oka? -
szjoci
őstag
320-ról csak azért váltottam 520-ra, mert 30e körül kifogtam emagon egy újracsomagoltat (doboza volt sérült, szerintem ki sem volt bontva). Így a 320-ast eladva nem sokba került az upgrade
-
kmarci25
veterán
válasz kovadam1 #17778 üzenetére
Transmission-t használod? Ha igen, akkor próbáld meg, hogy újraindítás után, míg látod a hálózaton, az összes le- és feltöltést megállítod. Hagyd így, és figyeld, hogy a továbbiakban hibátlanul működik-e, elérhető-e a hálón. Ha igen, akkor egyesével indítsd el a torrenteket. Lesz egy, aminél megint csak eltűnik a NAS hálóról. Na, azt az egyet töröld. (Az okot nem tudom, anno a Zyxel support sem tudta megmondani, és itt a topikban sem jöttünk rá.)
-
szjoci
őstag
Akkor elnézést kérek. Pedig direkt kerestem user manualt és onnan másoltam ki a képet is.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz szjoci #17783 üzenetére
kovadan: a support válasza anno az volt, hogy a 310-es nem tud 10 torrentnél többet futtatni, illetve nálam korlátozva van még az egyidejű kapcsolatok száma is (globálisan és torrentenként is). Én azt vettem észre, hogy nem is ez akasztja ki, hanem bizonyos torrent fájlok. De hogy miért...?
szjoci: na, igen, ezért nem emlékeztem erre a menüpontra. Viszont a WOL beállításában kérek egy kis segítséget. A routerben nyitottam 7-9-ig a portokat. Megvan minden, ami kell (NAS MAC címe, IP címe küldő--belső is. A mobilos alkalmzásban kéri a MAC címet (ez egyértelmű), IP vagy domaint (ez külső vagy belső? A NAS-é, avyg a router-é?), a portot (ez is egyértelmű) és van egy SecureOn sor (ahová alapesetben FF-FF-FF-FF-FF-FF van beírva, ide mit írjak?).
Kérlek segítsetek abban, hogy külső hálóról( (mobilnetről is) tudjam indítani a NAS-t.
-
vanRobert
tag
Háát, akkor marad. Kösz a megerősítést...
Akkor hajtom amíg végleg be nem döglik. Aminek egyenlőre semmi jelét sem mutatja, lekopogom. -
PyCos
tag
Sziasztok
Van valakinek ötlete erre a problémára, találkozott már valaki ilyennel?
Google nem hozott eredményt nekem, nem találom azt a korlátozást, hogy egy NAS-hoz csak 1 user és password-el tudjak csatlakozni és az ottani folder becsatolni.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
A térerő legyen Veletek ... és a vizeskulacs!
-
Somatom
veterán
válasz kmarci25 #17784 üzenetére
1. Router -ben fix belső IP a NAS -nak (routere válogatja, hogy static client, vagy virtual servers a menüpont neve).
2. Router -ben társítani a MAC -et az IP -jéhez (arp binding szokott lenni a menüpont).
3. Forwardolni a megfelelő portokat.
Ezek után a router külső IP:forwardolt külső portra kell küldeni a csomagot.
Most jön a csavar. A 310 -nél ez csak akkor működik, ha szabályosan lett leállítva. Ha mondjuk árammegszakadás miatt állt le, akkor a 00:00:00:00:00:30 -as MAC -címre kell küldeni a csomagot. Ezzel az a bibi, hogy nem minden router enged két MAC -et társítani egy IP -hez.
Be kell vallanom, hogy most úgy osztom az észt, hogy nekem sem sikerült a mobilos alkalmazással ébresztenem, pedig minden jól volt beállítva. A Tomato -s routerem adminját viszont el tudtam érni külső hálóból. A menüjében volt külön WOL opció. Onnan indítva rögtön "ébredt" a NAS.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
krealon
veterán
A windows halozati kapcsolat limitje, hogy egy eszkozhoz, csak 1 fele felhasznaloval lehet csatlakozni.
Ennek kijatszasa csak ugy lehetseges, ha az elerni kivant halozati eszkoznek tobb fele elnevezese is letezhet.
Ez altalaban 3 fele lehet:
- A halozati eszkoz rovid neve (pl NSA310)
- A halozati eszkoz IPv4 cime (pl 192.168.1.100)
- A halozati eszkoz teljes domainneve (FQDN) (ez otthoni halozatok eseten hinyozni szkott)Ha van egy NAS, aminek a neve
NSA310
, az IP cime192.168.1.100
, a teljes domainneveNSA310.otthonihalo.lan
, es van 3 privat megosztas (megoszt1, megoszt2, megoszt3), mind egyikhez definialva van 1-1 felhasznalo (user1, user2, user3), akkor 1 geprol igy lehet felcsatolni egyszerre az osszes megosztast:net use z: \\NSA310\megoszt1 user1-jelszava /user:user1
net use y: \\192.168.1.100\megoszt2 user2-jelszava /user:user2
net use x: \\NSA310.otthonihalo.lan\megoszt3 user3-jelszava /user:user3 -
PyCos
tag
válasz krealon #17788 üzenetére
Szia köszi szépen az infót, közben a Windows oldaláról megtaláltam ezt a banális korlátozást.
Én végig a NAS oldaláról közelítettem meg a problémát.Hát akkor ezt a 2 féle megosztást, amire szükségem lenne így fogom tudni kezelni.
Köszi a tippet és segítséget.A térerő legyen Veletek ... és a vizeskulacs!
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
NSA-520-at használok már jó ideje, 2.92 Transmission-nel.
Csak mostanában kezdte el csinálni, hogy már letöltött filmekre írja egyszer csak, hogy hiba és 99.9% -a van letöltve. Ezt teljesen random csinálja és akkor indíthatom el a letöltést ami így pillanatok alatt ugye meg is van. Merre keresgéljek? Lehet a winchester kezdi megadni magát? Nem mai darab már.
Köszi -
junkpod
veterán
Sziasztok, mi a legjobb módszer ha autózás közben telefonról bt-n keresztül a nason tárolt zenét szeretnék hallgatni? Legyen jó minőségű, kevés netet fogyaszto, könnyen kezelhető.
Jelenleg egy mappaban vannak a zene albumok vegyesen MP3 és flac fájlok.
Köszi.Box's don't touch!
-
Joshi
titán
válasz junkpod #17794 üzenetére
"...Legyen jó minőségű, kevés netet fogyaszto"
A Flac jó minőségű, de akkor azt 1:1-ben le kellene töltened ami magas adatforgalommal járna. Esetleg butított formában streamelni, de ez esetben nem lesz olyan jó a minőség. Én maradnék a rádiónál.ui.: nem tudom mennyi zenéd van, de egy 64 vagy 128GB-os pendrive is megoldás lehet az összes zeneszámoddal.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Persze, hogy jó a flac de autóban a 320as MP3 stream is megtenné (ha lehet ilyet on the fly).
Én sem tudom mennyi a zene mappa, de ugye folyton bővül, néha szerkesztem a tag-eket, szóval egy statikus másolat nem olyan jó mint egy stream. Erre szeretnék eszközt, megoldást.Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz kmarci25 #17799 üzenetére
Nem tudom. Egyelőre csak az igény létezik és a hardverek. Hogy ehhez mi kell sw vagy net oldalról azt szeretném megtudni. Egyszerűen arról van szó, hogy ami otthon működik KODIval LAN-on azt szeretném akármilyen APP-al WAN-on is megoldani.
Net takarékosság szempontjából be tudok áldozni minőség romlást, azért az autó sem mint környezet sem mint lejátszó hw nem egy tökéletes dolog.Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest